Pou nusipirkai koriejietiškom morkom tokios yra ir borner bet va kur kaip rankomis pjaustyta tai tik yra rikinyje... na žodžiu turėsi irgi daiktą nes turiu irigi atskirai nusipirkusi ypač man tinka sriubai tokie šiaudeliai ir morkos su česnakais ir burokėliai skanu žali tarkuoti Žodžiu nenusimink geras daiktas Va su elektrinėm nežinau neprilimpa vietos daug užima:(
Lapcikiūras padarytas, knygos nusipirktos, lagaminau jau ištraukti, dar neuskrauti....o nuotaikos nė....
kaip gerai,kad man nereikia jokiu tarku ,nors tarku.As vis zvalgausi i tuos ismaniuosius puodus,kur dabar visos naudoja Ninja 15 in 1,ar apsimoka ar ne,ar bus imanoma sutaupyt elektra.Laiko tai sutaupys,b=et elektra,vargu,manau.As labai daug ka darau orkaites pagalba,o ji pas mane elektrine,tai ieskai kuom pakeist ir ekonomiskesniu,dviem mums daug nereikia,bet,kol prisildai ja iki reikia mos temperos,dar kol iskepa,susidaro ne mazai eikvojimo.Skaitineji forumus,ne kazka ismanau.Gal kas turit?
Siandien i soda,meslo kabint,sunus atsiuncia abu anukus vyrus i pagalba:vienas 14,kt.18.Vyrai jegoje.Paraugiau mesos vakar,reiks sociai pamaitinkt,kad neisskystu.Neprate jie tokiu darbu,nezinau,kaip susidoros. Zinau,kad tas 18 labai nori padet seneliui,bet tas 14 tai bus matyt,ar ji varu isvaro tevas,ar istikro bus noras jo,kuom labai abejoju.
Na,o pas mus dangus uzdengtas,kaip kpldra,storai si ryta,Bet atsiranda propersu,saulyte lenda,gal nupus vejas ta koldra.Salta kol kas tik 9 silumos.
Oi, Merginos, nei nusimenu, nei ką. Panaudosiu Tik tiek, kad dar vienas rakandas.
Dusia, vyrui tarkos reikėjo kaip š, čia ir dabar, tai kur jau internetu.
Aš taip pat daug ką internetu užsisakau. Va jau gavau žinutę, kad dantų pasta į vaistinę atkeliavo. Pas mane ir Rimiukai, ir Barboriukai keliauja. Kažkaip supratau, kad gal gi netampysiu į tų ryšulių, kai gali jie būt pristatyti. Gaila, man vyrukų, bet savęs gaila labiau.
Maniškis važiuos šiandien medžių nubalint, nes vis pralaukiam, paskui lietūs, negalim įvažiuot, o kai šlapia, negalima ir balint, o žiemą kamienai išpoška nuo šalčio. Tai nusprendėm, kad geriau anksčiau nei niekad.
Muka, atsiras ta nuotaikėlė, atsigausi.
Turiu bulvių tarkavimo mašiną be sunkimo ,mergautinė dar, tai apie30 metų senumo . Ir elektinę mėsmalę ( nepamainomas dalykas ). Visai neišmani esu ... Mikseris , blenderis , kokteilinė ( nenaudojama kai dukra išvažiavo ) .
Nežinočiau ką užsakinėti Barboroje ar Rimi .Sviesto ,grietinės, gabalėlį sūrio parsinešu, vis viena kita kalorija sudega, mėsa iš ūkininko ( kameros ) , arba turgaus . Daržovių užsiauginu ... Miltų kokį 1 kg suvalgom per metus ?
Neėdrūs mes
Užsakinėjau Barborą kai sirgom koviduku . Dukra buvo , tai gal reikėjo biški kitokio maisto - saldžių jogurtukų , bananų ...
Luety apie puodus nieko neišmanau . Turiu lėtpuodį. Šaltienai ir geram sultiniui nepamainomas. Visa kita man skaniau orkaitėje ant lėto kepimo.
Vaje, mano vyrui jokios tarkos gyvenime neprireiktų . Jei pastatai prie stalo ir paduodi į rankas tarkuoti moka
Turiu bulvių tarkavimo mašiną be sunkimo ,mergautinė dar, tai apie30 metų senumo . Ir elektinę mėsmalę ( nepamainomas dalykas ). Visai neišmani esu ... Mikseris , blenderis , kokteilinė ( nenaudojama kai dukra išvažiavo ) .
Nežinočiau ką užsakinėti Barboroje ar Rimi .Sviesto ,grietinės, gabalėlį sūrio parsinešu, vis viena kita kalorija sudega, mėsa iš ūkininko ( kameros ) , arba turgaus . Daržovių užsiauginu ... Miltų kokį 1 kg suvalgom per metus ?
Neėdrūs mes
Užsakinėjau Barborą kai sirgom koviduku . Dukra buvo , tai gal reikėjo biški kitokio maisto - saldžių jogurtukų , bananų ...
Luety apie puodus nieko neišmanau . Turiu lėtpuodį. Šaltienai ir geram sultiniui nepamainomas. Visa kita man skaniau orkaitėje ant lėto kepimo.
Maniškiui prireikia, kai mato, kad jo žmona kas antrą dieną po du kibirus burokėlių pjausto rankoms. Jis sprendžia mano problemą.
Ir minėjau, kad jis išties daug padeda konservuojant. Neturim indaplovės, bet jis atneša iš rūsio, išplauna, iškaitina stiklainiukus orkaitėj. Aš tuo tarpu ruošiu daržoves. Jei reik nulupt ką nors, padėt pjaustyt - niekad neatsisakys, jei laisvas.
Jei eitų kalba apie porą stiklainiukų, padaryčiau ir pati. Bet mes darom išties daug, tad kartu darymas yra viena iš išeičių. Kita būtų - nusipirkt. Nes mano dešinė ranka ir petys tikrai neatlaiko krūvių.
Pas mus šeimoje nėra vyriškų/ moteriškų darbų, yra darbai pagal galėjimą. Bet jei ką, aš moku ir sienas špakliuoti, dažyti, baldus restauruot, ir jei galiu,- darau.
Dusia, man ir cukrų vyrukai užneša, ir druską, aliejų, actą, ir skalbimo miltelius, mineralinį vandenį ir aibę kitų dalykų, kurie krūvoje jau sudaro nemenką svorį. Tausoju ne tik save, bet ir savo vyrą. Čia ne apie kalorijas, čia apie galėjimą arba ne. Jei man sunkų svorį panešus, vėliau reikia išgerti tabletę, tai aš kalorijas nubarstysiu kitaip - vaikščiot man neskauda.
Ai, va vyno tai kiek dažniau reikia
Na, bet mes dažniausia gyvenam dviese...
Man kai konservavimo sezonas, tai išties daug sutampyt reiktų. Ir druskos reik, ir cukraus, ir acto, ir sodos, ir aliejaus. Mes geriam ir paprastą vandenį, bet geriam karštu oru mineralinį, kepimui naudoju aliejų, skalbti daug skalbiam, išties nemažai sunaudoju skalbimo priemonių ir visų kitų švaros (indų plovikliai, WC valikliai, langų plovikliai, muilai), - jas perku, kai būna 40 proc. akcija, tai vienu ypu ir užsiperku, kad nereiktų lakstyt dažnai.
Maxima, kai buvo vieno km atstumu, tai privaikščiodavau, dabar gi tolokai, tad jei specialiai važiuot man su visuomeniniu reiktų, o nuo stotelės dar ir parsinešt - kam to?
Ir daržoves ne visas auginu, ir mėsą ne visuomet turguje perku - ypač per karščius.
Aš ir mamą apiperku, ji gretimoje laiptinėje gyvena, tad tik iš savo buto nunešu jai.
O šiaip, kai pagalvoju, daug mes maisto gaminam. Plius mano vyriškis užkandukus visokius mėgsta ir šiaip valgus yra. Vaiko atskiras visai racionas ir jis gaila, bet praktiškai nevalgo namuose pagaminto maisto - šiuo metu visokius šūdniekius ir jau čia nieko nepadarysiu, nors subine per akmenis raižyt galiu.
Ir tik nesakyk, kad kepi ant rapsų ar saulėgrąžų aliejaus
Dėl indų ploviklio. Gali laikyt mane visiška sutre, bet ploviklį naudoju tik ypatingai riebaluotiems indams. Kas su karštu vandeniu nenusiplauna. Taigi, jo irgi prireikia labai retai.
Ai, va - mėsą irgi dažnai parduotuvėj perku. Ir vėl koks kg į krepšį. Bet kai aš savu transportu vos iki pat PC durų, o grįžus namo irgi vos ne pro duris įvažiuoju, tai galiu ir daugiau pargabenti. Bet kaip ir sakiau - daugiau nei kokie 2 kg retai susidaro.
Dėl muilo. Man asmeniškai tik natūralus tinka . Tai arba iš iherb, arba iš pažįstamos rankų darbo
Pou, mes apskritai visą maistą gaminam. Kavinėse nei vienas nevalgom. Tiesa, mano vyras kartais nusiperka kokių šūdmaistinių rūkytų sparnelių ar pan. Tai ir visas maistas, kurio nereikia gaminti.
Ir tik nesakyk, kad kepi ant rapsų ar saulėgrąžų aliejaus
Dėl indų ploviklio. Gali laikyt mane visiška sutre, bet ploviklį naudoju tik ypatingai riebaluotiems indams. Kas su karštu vandeniu nenusiplauna. Taigi, jo irgi prireikia labai retai.
Ai, va - mėsą irgi dažnai parduotuvėj perku. Ir vėl koks kg į krepšį. Bet kai aš savu transportu vos iki pat PC durų, o grįžus namo irgi vos ne pro duris įvažiuoju, tai galiu ir daugiau pargabenti. Bet kaip ir sakiau - daugiau nei kokie 2 kg retai susidaro.
Dėl muilo. Man asmeniškai tik natūralus tinka . Tai arba iš iherb, arba iš pažįstamos rankų darbo
Kava, skalbiklius, ploviklius aš ala eco naudoju, bet aišku, tiek ten to eco. Gerai valo ir actas su soda, bet kartais nepaima. Tualetui man retą kartą norisi su chloru pramakaluot, ypač, jei koks trydos virusas kurį nors paima.
Dėl aliejaus - nesakysiu
Vaikas mano ne tai kad kavinėj, bet pvz. valgo tik tam tikro gamintojo tam tikrą produktą. Ir jis valgys tik jį arba nevalgys nieko. Dabar vienos rūšies vytintą saliamį valgo, sūrio lazdeles, duonos lazdeles ir bulves kepintas. Ir nieko nepadarysi. Niekaip. O vaikis jau nemenkas, tai to šūdmaisčio reik parnešt nemenkai. Ir pavyzdžiui kaip prasidėjo, taip gali ir pasibaigt. Valgė Saulės grūdo duonos lazdeles su sūriu ir nustojo. Į diena po 7 pakelius. Na tai nuperki 50 vnt, kad nelakstyt kasdien, nes ne visose pardėse būdavo ir šast pilnas krepšys lieka, nes jau nebevalgo.
Ir taip, aš gi negebu vairuot, priklausoma nuo kitų. Tai kad būčiau mažiau priklausoma, Barbora, Rimi man išeitis. Na dar kojos, kol nesubyrėjo padeda ir visuomeninis transportas.
Šiaip juokas, bet kas iš to, jeigu yra šalia kelios parduotuvės, o konkretaus gaminio ten nėr? Saliamis Lidle, lazdelės, maxėj ir t.t. Ai, savi gyvenimo džiaugsmai
oi Pou kaip suprantu tave dėl vaiko valgymo:( jazau kiek nervų ir savigraužos apturėjau, kaip vaikui verkiant reikia ne naminio maisto, daržovių nevalgo, naminio nė per kur... nu žodžiu... ir dabar atvažiavo pasiėmė du jo jo du pomidorus ir tris agurkiukus... ir ką.. ogi nieko....
Taip, Muka, ir nieko nepadarysi. Maniškis buvo toks valgus, gurmanas ir smaguris, vėliau racionas susitraukė, specifinis pasidarė, paskui tapo nevalgus, o dabar valgus, bet specifinis. Bet jau stogo man dėl to nerauna. Prieš tris metus vos gastrostomos išvengėm, bet dabar kažkaip.
paklausiau, sakė - dešiniam kampe viršuj yr nuoroda/mygtukas 'išversti puslapį'.
https://support.goog.....tform=Desktop
Dar radau tokį. Gal ką naudingo rasi.
Kaip išversti tinklalapį naudojant Microsoft Translator plug-in
"Microsoft Edge ‟
Jei naudojate "Microsoft 10" su "Windows" 10 metų naujinimu, galite pridėti "Microsoft Translator" plėtinį prie "Edge" naršyklės, kad iš karto išverstumėte tinklalapius: https://www.microsof...ge/9nblggh4n4n3
Jei naudojate "Windows 10", bet negavote jubiliejaus naujinimo, Sužinokite daugiau čia.
Įdiegus "Translator" papildinį, adreso juostoje matoma vertimo piktograma. Kai lankotės užsienio kalbos tinklalapyje, esančiame "Microsoft Edge", galite spustelėti piktogramą, kad akimirksniu išverstumėte tinklalapį į pasirinktą kalbą. Taip pat galite pasirinkti sakinį puslapyje ir tada naudoti dešiniuoju pelės mygtuku spustelėkite išversti pažymėtą tekstą. Plėtinys veikia su visomis "Microsoft Translator" palaikomomis kalbomis.
"Internet Explorer"
Pasirinkite tekstą, spustelėkite dešinįjį pelės klavišą ir pasirinkite versti naudojant "Bing"
Kitos naršyklės
Eikite į "Bing" vertėjas tinklalapį adresu www.Bing.com/Translator ir įveskite URL į vertimo laukelį. Tai veiks tik nesaugių svetainių (http://, o ne https://).
Papildyta:
ui, aš irgi daug visko perku. Tik aš su mašina, o iš mašinos man dažniausiai vaikis namo užneša. Per Barborą aš nelabai mėgstu pirkti, nes man reik matyt ką imu. Bet mano draugė be mašinos labai dažnai užsisakinėja, nes - o kam tempti iš parduotuvės, jei yra tokia paslauga? Ir mano pačios sūnelis vyresnis irgi praktiškai viską užsisako, nes jam taip patogu.
Ir Kinijos kariuomenės tikrai yra Rusijoje tuose regionuose, kur šalia. Bet vietiniai rašo, kad jau senokai jų ten yra.