Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

saintlina, tai kaip su tuo išvertimu? Klausei vyro? smile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Varau savo baravykus patikrinti. mirksiukas.gif Reikia naudotis malonumu,kol nepašąlo. mirksiukas.gif
Vakar šilbaravykių parsivežiau,apviriau,šiandien reikės tvarkyti. ax.gif
Atsakyti

Labas rytas,

Ingrida, kokį gražų vaizdelį įkėlei  :4u:​ 

Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 09 22, 20:04)
saintlina, tai kaip su tuo išvertimu? Klausei vyro? smile.gif

Ui, pamiršau.. užsifiksavo, kad siuntą jau gavai ir nebereik.
O kokia naršyklė pas tave ir kokie windows'ai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 23 rugsėjo 2022 - 07:38
QUOTE(saintlina @ 2022 09 22, 20:57)
O maitina jas kas? Kas nusprendžia kurioms ką duoti?

Labas rytas,
Perus maitina paprastos bitės darbininkės. Jaunos . Bitė tik išsiritusi neskrenda medaus nešti . Pirmas darbas tvarkyti , valyti korius, sekantis darbas prižiūrėti perus ir tt. Ir tik galutinai subrendusi varo medaus ...
Kas nusprendžia, kad reikia naujų motinų ? Kolektyvinis protas... Kaip ir viskam vadovauja mama , bet jei kolektyvui ji netinka , pakeičia . Kaip jis vekia? Nežinau ir tikriausiai niekas nežino . Kas sužinotų gautų Nobelį biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Saintlina , kaip supratu po mano paskaitos apie bites, pavasarį pas save pasistatysi nepiktų bičių avilį mirksiukas.gif
Ingrida dėkui už kavą 4u.gif
Savaitgalį reiks burokėlius sukišti į stiklainius . Man 100 stiklainių nereikia , mudu nesam dideli konservuoto maisto mėgėjai ax.gif Porą- trejetą gerų puodų ( pas mane po 15-20 litrų yra tokių ) ant krosnelės išvirsiu ir bus gana . Kažkiek su obuolių sultimis , kažkiek su actu .
Kartais vaikai burokėlių vežasi .
Baigiau vienas kojines , pradėjau kitas. Megztiniui reikia skaičiuoti. Tai sunkiausia mezgimo dalis smile.gif Man visada suknkiausia skaičiavimas ir įgilimas kaklo . Visa kita tik meditacija .
Atsakyti
Siaip tai prisiminiau ,filmas kaz\koks yra kur pagal biciu gyvenima zmones gyveno ,tobulas siaubiakas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 09 23, 09:00)
Siaip tai prisiminiau ,filmas kaz\koks yra kur pagal biciu gyvenima zmones gyveno ,tobulas siaubiakas biggrin.gif

Per mokymus, ( bitininkystės kursus ) girdėjau faktą , kad Karlas Marksas buvo bitininkas ... Ir marksizmo teorija sukurta remiantis bičiu gyvenimu ax.gif Fakto nepatikrinau , bo tingiu .
Kad lengvų darbų avilyje nėra tai faktas.
Mamai reikia sudėti tūkstančius kiaušinių per dieną , suvalgyti tiek kiek pati sveria . Prieš dėdama kiaušinėlį ji patikrina kiekvieną korio akelę, kad būtų išvalyta. Jei netvarkinga - nededa.
Bitės darbininkė irgi neturi kada parūkyti ant lakos.
Tranų geras gyvenimas, tik trumpas. Jie pats net nevalgo , jus maitina iš burnos į burną . Tik toks keistas: i pagavai mamka - mirei . Jei išgyvenai iki rudenio mirei iš bado . Rudenį jų nebemaitina, jie nusilpsta ... O tada ištremia iš avilio rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 23 rugsėjo 2022 - 08:20

Savaitgalį reiks burokėlius sukišti į stiklainius . Man 100 stiklainių nereikia , mudu nesam dideli konservuoto maisto mėgėjai ax.gifPorą- trejetą gerų puodų ( pas mane po 15-20 litrų yra tokių ) ant krosnelės išvirsiu ir bus gana . Kažkiek su obuolių sultimis , kažkiek su actu .
Kartais vaikai burokėlių vežasi .

Dusia,

3 puodai po 20 litrų, tai ir gausis apie 100 puslitriukų :) Bent jau man taip gaunasi :) Ir man tai 2 metams - aš juos darau kas antrus metus. Tai metams sunaudojam apie 40-45 puslitriukus (10  viršaus, nes paprastai padalinu dar negavusiems atskirai). Tai nėra daug. 3-4 kartus į mėnesį barščiai ar šaltibarščiai (mes juos ir žiemą valgom, beje).

Čia tik atrodo, kad yra daug, išdėliojus, visiškai normalūs skaičiai.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 09 23, 07:44)
Saintlina , kaip supratu po mano paskaitos apie bites, pavasarį pas save pasistatysi nepiktų bičių avilį mirksiukas.gif

Neeee, šito tai jau nebus ))) bet man žiauriai įdomu visa tai skaityti. Ačiū, kad papasakojai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2022 09 23, 08:20)
Mamai reikia sudėti  tūkstančius kiaušinių per dieną , suvalgyti tiek kiek pati sveria . Prieš dėdama kiaušinėlį ji patikrina kiekvieną  korio akelę, kad būtų išvalyta. Jei netvarkinga - nededa.

Į vieną korio akelę - vienas kiaušinėlis? Ir tūkstančiais.. Tai kiek tų korių ten? blink.gif Ar kai išsirita bitė, tai tos akelės išvalomos ir vėl naudojamos? O per kiek laiko bitė išsirita? A medui ir kiaušinėliams skirtingi koriai naudojami? Ai, ir dar prisimenu, kad senelis dėdavo tokius lygius vaško lapus į avilius. Tai bitės pačios iš jų sulipdo korius? Darbininkės tuo užsiima?
Kolektyvinis protas.. kaip ir pas skruzdėles. Skaičiau Simak'o knygą Miestas apie skruzdėles. Fantastika, bet labai didelį įspūdį paliko ir apie kolektyvinį protą žinių įgijau. O apie bites neteko nieko tokio detalaus paskaityt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 23 rugsėjo 2022 - 08:38
Siaip tai tos bites ir skruz\deles yra labai reiksmingos z\monijos egz\istavimui.Ir abejoju ar ten Marksas sugalvojo.Aiskiai nusirase is Vatikano archyvu.
Atsakyti
Labas rytas,
lyja grybu lietum,smagu,reikia lietaus.
Ingrida,grazi kava,bet as palieku kitoms,negeriu su pienu.Bet grazi,apvainikuota rudeniu,su rutos sakele. 4u.gif 4u.gif
O as tik ka po gimdymo....pries 46 metus.Septinta ryto,penktadienis buvo,gime mano antras vaikas,mergaite.Vakar ji apsigyne paskutini darba ir tapo dar mokytesne.Ar beprireiks siame ziauriame pasaulyje jos mokslu?Duok Dieve,kad tik butu viskas gerai.Visi laimingi ir sveiki.
O jau biciu teme,kaip ispletota. biggrin.gif biggrin.gif Santlina,senelis buvo bitininkas,reikia test bitininku tradicijas. 4u.gif
Atsakyti

Luety, sveikinu su dukružės gimimu. Mokomės ne dėl pasaulio, o visų pirma - dėl savęs. Šaunuolė!

Atsakyti