Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

O aš, sakiau, pabandysiu šeivamedžio uogienės 2 mikro stiklainiukus išvirt. Dukra grįš - ta kartais kokį šaukštelį uogienės suvalgo. Gal šitoji tiks, o tai gaila žiūrėt į niekam nereikalingas tokias gražias kekes... Nu, dar padėklą susidžiovinsiu - prireiks.

Megztų kojinių dar turiu nuo senų laikų nusimezgus - neturiu kur ir kada mautis. Vienas mamai atidaviau, tai ta lyg nešioja.

Kava, mano viena pažįstama sirupą virdavo, minėjus, kad daug žaidimo. Bet ji gerdavo stiprinimui kaip vaistus. Labai skanus.

Atsakyti
Kavute,bet kiek darbo šeivamedį nuskinti nuo šakučių?Vieną kartą mb užsimanė,sakau nuskink nuo šakučių,išvirsiu.Man uogienė panaši į mėlynių,Skani. wub.gif
Atsakyti

Luety man labai patinka kinietukai su troseliu (virbalai). Parsisiunčiau senai tris rinkinius, ty visokio ilgio valais.  Dar nesulūžo. Turiu brangius, bet biški pritaupau,  bijau imti į mašiną...  o šitų  negaila.  Varvinu seilę į kitos firmos rinkinį, gal pas Kalėdų senį užsisakyti? Knit pro geri tik kojiniai, ty 5. Kiti man nepatiko. Turiu dar mergautinių kardų, reikia išmesti. Ir kojinius turiu mergautinius. Kaip su jais reikdavo megzti ? Vietos daug neužima  saugau kaip atsiminimą vargingos jaunystės...

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 09 21, 10:26)
<p>Kava, mano viena pažįstama sirupą virdavo, minėjus, kad daug žaidimo. Bet ji gerdavo stiprinimui kaip vaistus. Labai skanus.</p>

Jo, žinau, kad kai kas daro tuos sirupus, bet aš tikrai nežaisiu biggrin.gif

QUOTE(IngridaB @ 2022 09 21, 10:26)
Kavute,bet kiek darbo šeivamedį nuskinti nuo šakučių?Vieną kartą mb užsimanė,sakau nuskink nuo šakučių,išvirsiu.Man uogienė panaši į mėlynių,Skani. wub.gif

Eik tu - nu nelabai daug to darbo. Kai gerai prinokusios, tai labai lengvai skinasi. Tik tiek, kad jei būna visokių sudžiūvusių, tai tas išrinkt reikia.
Jei panašu į mėlynių, tai tikrai virsiu, bo ana mėlynių uogienę ypač mėgsta, tik šiemet jai neišviriau - gal su šeivamedžiais apgausiu biggrin.gif. Tik turiu paieškot, kur pakavojau specialiai atrinktus mažus indelius, kad vienam kartui būtų, nes pas ją kitas kartas būna negreit, tai išmest reikia.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 09 21, 10:39)
Jo, žinau, kad kai kas daro tuos sirupus, bet aš tikrai nežaisiu biggrin.gif
Eik tu - nu nelabai daug to darbo. Kai gerai prinokusios, tai labai lengvai skinasi. Tik tiek, kad jei būna visokių sudžiūvusių, tai tas išrinkt reikia.
Jei panašu į mėlynių, tai tikrai virsiu, bo ana mėlynių uogienę ypač mėgsta, tik šiemet jai neišviriau - gal su šeivamedžiais apgausiu biggrin.gif. Tik turiu paieškot, kur pakavojau specialiai atrinktus mažus indelius, kad vienam kartui būtų, nes pas ją kitas kartas būna negreit, tai išmest reikia.

Gundai?Mes į mažus supilstėme medų,kažkiek dar parinkčiau?Bet turbūt reikia naujų dangtelių? ax.gif Gal susigundyti?Klientai dar neišvažiuoja,tai niekaip neišeina labai po sodą vaikščioti,verdu sirupe vaisius bent. mirksiukas.gif Aš irgi mėgstu atsidaryti mažus indelius,paskui pamiršti ir surūgsta nesuvalgyta uogienė. ax.gif
Na rytoj po spanguolių mausiu pagrybauti,kelia iš mūsų girios grybus. wub.gif
Atsakyti

Ingrida, Maximoj 50 proc. nuolaida dangteliams, stiklainiukams.

Mh, pasižiūriu į vaizdelius iš Žaliosios ir silpna darosi.

Aš taip pat vyšnių uogienę pilsčiau į 250 m. stiklainiukus, mažesnių neturėjau, būtų gerai dar mažesni. Norėčiau dar slyvienės išvirti kelis stiklainiukus - su baltu sūriu. Į metus kokį kartą užsimanau.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 09 21, 08:28)
<p>Luety man labai patinka kinietukai su troseliu (virbalai). Parsisiunčiau senai tris rinkinius, ty visokio ilgio valais.  Dar nesulūžo. Turiu brangius, bet biški pritaupau,  bijau imti į mašiną...  o šitų  negaila.  Varvinu seilę į kitos firmos rinkinį, gal pas Kalėdų senį užsisakyti? Knit pro geri tik kojiniai, ty 5. Kiti man nepatiko. Turiu dar mergautinių kardų, reikia išmesti. Ir kojinius turiu mergautinius. Kaip su jais reikdavo megzti ? Vietos daug neužima  saugau kaip atsiminimą vargingos jaunystės...</p>

Dusia kardu ,taip tavo vadinamu,turiu visa kruva,visokiu ismieru,bet jau nebemoku ant ju megzt,rankose laikyt toki kruvi sunku.Guli specialiam dekle susukti i ritineli.Turiu ir vaselius kelis tunisiniam nerimui.Turiu ir tuos kinietiskus ir jie tikrai mieli,bet kaip tik jie ir nuluzo troselis palei virbalo sujungima.Ieskau kazko naujo vien tos ismieros,nes ji einamiausia.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 09 21, 11:15)
<p>Ingrida, Maximoj 50 proc. nuolaida dangteliams, stiklainiukams.</p><p>Mh, pasižiūriu į vaizdelius iš Žaliosios ir silpna darosi.</p><p>Aš taip pat vyšnių uogienę pilsčiau į 250 m. stiklainiukus, mažesnių neturėjau, būtų gerai dar mažesni. Norėčiau dar slyvienės išvirti kelis stiklainiukus - su baltu sūriu. Į metus kokį kartą užsimanau.</p>

Bet kažin ar maximoje yra mažų dangtelių?Visada perku Depe. ax.gif Ieškosime.
Tiesa,sekmadienį mokvežoje kokį raudonėlį nuroviau,visai nepanašus į tradicinį,jau atrodo kaip gėlė. wub.gif
Suskyniau svarainių,dalis jau sunokę. bigsmile.gif
Pasirodo rankinėje rūsio raktai,galvojau pamečiau.Senatvė,vienas atdarą bagažinę palieka,kita savaitę neranda raktų.Galėsiu parsivežti garų puodą,garinsiu slyvas,kur tiek padėti? biggrin.gif
Atsakyti

Luety tu daug mezgi :4u: Pirk kokius firminius su dviejų metų garantija ,kur pakeičia į naujus sulūžus. Arba tuos pačius pigiukus,  kelias poras. Žinosi , kad metus atlaiko ir amen.

Ingrida slyvas džiovinti... gal krosnis su orkaite? Gal pirtį dažnai kuriate?

Slyvos ir varškė yra tobulas derinys.  Kai kepdavau pyragus- padas trapi tešla iš sviesto, miltų, šaukšto grietinės ir kiaušinio, o ant viršaus užtepti storai slyvienės ir užkrauni varškės. Labai tinkamas derinys. Nebeturiu valgytojų. Kas būna kai mama pasineša an paleo, tai visi pamažu iš paskos. Kugeliu sugundysiu, pyragu nebe...

Atsakyti

Ingrida, aš tai kišau į žemus stiklainius, bet su standartiniais dangteliais. Na kaip būna užtepėlės 0.25 - 0,3 l.

Atsakyti

Ingrida, aš tai kišau į žemus stiklainius, bet su standartiniais dangteliais. Na kaip būna užtepėlės 0.25 - 0,3 l.

Pernai Depe jie buvo labai pigūs... pomidorų padažą į juos pilsčiau.

Atsakyti
Seivamedz\iai bulgarijoje auga visur irgi z\mones gausiai vartoja.Nez\inau ,man tai nepanasu i melyniu uogiene.Ypatinga sveikata vartotojai irgi nepasiz\ymi.
Su tais vaisiais tai vargas.Darz\oves visada gali parduot ,z\mones vistiek valgo bulves,morkas ,pomidorus.O jei per daug patys megstam visokias darz\ovienes.
Is vaisu darau elementarias sultis.
Pas dusia motoriz\uotas burys vakar vaz\inejo.Pas mane idomiau - karinis ir civvilinis aerodromai.20 km spinduliu ,karinis tai gal 10 biggrin.gif
Vakar labai daug krovininiu lektuvo kilo.O internetas labai trukinejo,nors pas mus jis labai geras visada.Z\odz\iu vyksta.
Atsakyti