Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Aš kartu megzti kojines išmokau pagal lietuvaitės video. Kai uždeda ant 5 po vieną , paskui permezga ant  valinių virbalų. Jei nepatinka megzti stebuklingos kilpos būdu, tai nepatiks toks mezgimas. Aš persilaužiau,  rankoves  kepures  it tt mezgu tokiu būdu.  Nes jei trumpas valas, būna trumpi virbalai. Man jaunystėje daug mezgusiai su "kardais"nepatinka.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Senovinė aš mezgu 5 virbalais kojines. ax.gif
https://talpix.lt/u/9c5gFYT Na merginos kas per uogos?
AA ką darai iš kizylo?Mes ruošiamės vyną gaminti,surinkau kibirą,dar vienas krūmas pilnas. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 21 rugsėjo 2022 - 07:57

Labas rytas, 

Ingrida uogų nepažįstu.

Kojines abi kartu mezga tik tokios tinginės kaip aš... kur tingi skaičiuoti.

Be to neprimatau jei siūlai ploni, o mezgu vakare. Reikia akinių skaičiavimui. O aš jų nemėgstu...

Sklepuke mačiau yra vyno. Reikia išpilti , nes naminio niekas nenori. Nemėgėjai naminio....

Paskutinė diena vaistų. Grįšiu į formą iki atostogų tikiuosi. Plaukai, nagai, oda , virškinimo sistema- viskam kliuvo...brudų brudas. MB siūlo pasidaryti kepenų fermentų tyrimą, ne karvė kainuoja... aš galvoju , kad neverta , vis tiek žinau kad bus blogas. 

Gražios dienos

Atsakyti
As dz\iovinu.Kadangi megstu pikantiska maista ,tai biski uz\sudau kartu su pirktom alyvuogem.
O del vyno ,tai tam yra vynuoges.O visokie vaisiukai ,tai jei pati negaliu ju gert ,tai kas juos gers.O kiz\ylas yra taninu koncentratas.Koks tokio vaisiuko skonis butu ,sunku isivaiz\duot.
Atsakyti
Labos smile.gif

Vaisiuko irgi nieks negeria pas mumi jau persisotino dabat kitas levelis ax.gif
Dusia būsi šiltuose kraštuose nueik in vaistine ir Pantogar nusipirk labai geras daiktas nagam, ragam ir t.t. Aš žadu irgi pirkti smile.gif
Ingrida google sako sedula 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 21 rugsėjo 2022 - 08:24
Sedula,Mukut. 4u.gif 4u.gif
Mūms klientai perka vyną.Ukrainietė yra pasakojųsi,kad jos močiutė Ukrainoje gamina vyną iš kizilo.Reiks ir mūms bandyti.Džiovinti bijau džiovyklą kurti,šiemet nei karto nejungiau. ax.gif
Bandysiu desertą gaminti,girdėjau receptą,pjaustytos per pusę slyvos,meliono gabaliukai,sedulos įdėsiu ,aviečių,citrinos,mėtų lapelių ir sirupas.Sako žiemą skanu bet kur uždėti,kad ir ant ledų. ax.gif
Pagaliau lyja pas mus. ax.gif
Vynuogė dar neskinta,bet pilna,reikės susirinkti artimiausiu laiku vynui.Tik šiemet labai rūgščios. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 21 rugsėjo 2022 - 08:39

Dėkui Muka :4u:  žinosiu.

Aš dar važiuosiu iki šiltų kraštų Europon... kaip visada rudenį Čekijon.  Tradicija patapo. Nežinau kurią dalį lankysim. Tegul MB planuoja.

Ingrida turiu sedulą... ką gamini iš jos? Pas mane kelios saujos uogų. Tai negaminsiu nieko. Tik klausiu...

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 09 21, 09:44)
<p>Dėkui Muka 4u.gif  žinosiu.</p><p>Aš dar važiuosiu iki šiltų kraštų Europon... kaip visada rudenį Čekijon.  Tradicija patapo. Nežinau kurią dalį lankysim. Tegul MB planuoja.</p><p>Ingrida turiu sedulą... ką gamini iš jos? Pas mane kelios saujos uogų. Tai negaminsiu nieko. Tik klausiu...</p>

Dusiuk,jei nori gero derliaus sodink dar vieną.Pradžioje irgi vieną turėjau derlius ne koks buvo.Dabar,kai dvi nepramečiuoja,šakos apsipylę.Ir taip kasmet,jokios ligos,jokie parazitai nepuola.Uogienė sako skani,tik reikia per sietelį trinti kauliukus,o man,kai laiko nelieka.Na gal šiemet neapsikęsiu?AA va džiovina.Gaminsime vyną,bandysime.Ir valgyti skanu. wub.gif
Viršūnė,kai mb paleidi vieną.Vaikų darželis,skambina kaimynas,sako jūsų mašinos bagažinė atidaryta visą naktį.Manęs nebuvo,ėmė daiktus ir palik taip atidaryta. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 21 rugsėjo 2022 - 08:51
Labas rytas,
kad megzt kojines megic loop,arba virbalais su valu ir dar abi,turi but paprastas rastas.Jei mezgi sudetingais kulnais,kazin ar bus smagu megzt abi kartu tokiu budu.Bet vistiek kada nors pabandysiu.Dabar neturiu kojiniu virbalu numerio su 1m val,yra tik 80.Ir isvis,pats einamiausias kojiniu nr 2,25 su troseliu uzsilenke tuoj pat uz virbalo,medinukus turejau su valu geru,uzsilenke vienas virbalas isbego is rikiuote,daug mezgu,technika genda.Nebepirksiu knit pro,nepatiko,mazu ismieru,sunkiai uzeina ant valo,kai mezgi aplinkui,kai kurie nr gerai,bet mazu numeriu ne.Ieskausi kitokiu kokiu patogiu.
Ingridai aciu uz kava,kazkas jau nugere,palieku.
Uogos sedulos sakot,kokios nesu macius,man panasu i goja uogas. biggrin.gif biggrin.gif
Rytas neblogas,einu valanda pamegzt,MB dar miega.
Atsakyti
Siaip tai is to kiz\ylo tik kauliukai yra vertingi ,uz\pilu distiliatu,kartais.
Gerai kad man nebera poreikio visas fruktoz\es kaz\kaip sunaudot.Ta etapa mano amz\inaatilsi tevai praejo.Visokiu raugu taisydavo is visko.
Pas mane vienas medis.Dera kasmet.Bet cia jie savaime auga ,kaip laukiniai,kartu su figmedz\iais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 21 rugsėjo 2022 - 09:01
O aš, sakiau, pabandysiu šeivamedžio uogienės 2 mikro stiklainiukus išvirt. Dukra grįš - ta kartais kokį šaukštelį uogienės suvalgo. Gal šitoji tiks, o tai gaila žiūrėt į niekam nereikalingas tokias gražias kekes... Nu, dar padėklą susidžiovinsiu - prireiks.

Megztų kojinių dar turiu nuo senų laikų nusimezgus - neturiu kur ir kada mautis. Vienas mamai atidaviau, tai ta lyg nešioja.
Atsakyti

Sveikos,

Dusia, taip, bjaurus, ne veltui sakiau, kad iškart kepenukes pradėtum stiprinti. Aš gal tyrimus pasidaryčiau, jei pagėrus pastiprinimą, negerėtų. Jei pinigų negaila, gali ir dabar, ir po gero mėnesio.

Neragavus sedulos aš, kažkaip niekas neaugina iš artimųjų.

Tik tiek, kad Ingrida teisi, anos kryžmadulkės, tai reik ne vieno medžio - stipriai pagerėja derėjimas. AA, jei pas jus jie auga ir taip, tai nereik ir sodint sau dviejų - pasidalina ir su svetimu.

Atsakyti