QUOTE(Acqua Alta @ 2022 09 16, 11:40)
Na toks kapitalizmas jau teko,ka padarysi dabar.
Pasalpinis.
Bet
Dusia,planai faini,bet jau zinau seniai,kad zmogus planuoja,o Dievas juokiasi.
Pas mus isskyre pirma puse pasalpos (650-342),kol Borka buvo,o Liza atejus uzdejo gaubta visoms energijos pardavimo firmom,kad nekeltu kainu ir ko gero antros dalies tos pasalpos nebeperves.Ji nebuvo prasoma,bent as neprasiau,ir korteliu ar saskaitu niekas neprase,pervede ir viskas.Dar vis gaunu emailus is savo pasirinkto energijos tiekejo,kad ji nuo saves kiekvienam vartotojui skirs po 400 pinigu,bet ne i saskaita,o i energetine saskaita,isdalinti pinigai bus i 6 menesius kazkur po 60 ir truputi pinigu.Irgi neprasomai.Kaip kiti tiekejai/pardavejai,nezinau,as esu British gas,jie didele kompanija .Nesivedziau jokio smart skaitiklio,kai visi tai dare,o firmos smauge primygtinai,ir labai dziaugiuosi,nes tai sekimas,kad nevirsytum nustatytos silumos limito.O as neturiu ir nematyt,kiek as pasikelsiu siluma.Viskas globalistu numatyta jau pries 10 metu.O pasalpu negaila,nes pinigu masina sukasi be sustojimo didindama infliacija,protingos salys bando stabdyt,kovot,bet jauciu tik del akiu.Man atrodo,kad cia ne tik sistema griuva,o ateina tai komunistinis fasizmas pagal mane,bent kai kuriose salyser.Tik blogis ilgai neissilaiko.Sako visas virsmas i viena ar i kita puse jau pasirodys rugsejo gale.Pagyvensim,pamatysim.
Sode smagu,siaures vejas buvo,bet nedidelis,o dar miskelis uzstoja ji.Kasute avieciu,pomidoru puskibiris,bet dar yra nemazai zaliu.Palikau uzdaryta siltnami iki rytojaus,nezinau ar gerai padariau,prisisauksiu mara ko gero,bet nakti rodo 6-7 siumos tik,tai kas besirps.Isroviau tokius pomidorinius krumus,kurie veda labai saldzius uoginius pomidorus,ir pasiseja patys,bet as juos labai megstu,bet isbujojo baisus krumai.MB vis zyzia,kad neina praeit,tai siandien daviau leidima israut.Su malonumu iskirto.O man visko gaila.Kopustus pasodinau rasodai siltnami dezutej uzdengiamoj,jokiu zenklu kad dygtu,gal dygs dabar,pakeliau ant lentynos i saules sviesa ir siluma ir siltnamis uzdarytas.
Ryt dar pirksim komposto,turiu ilgu giliu loveliu,sodinsiu dar braskiu ankstyvesniam valgymui.
Greit namo,pietu valgyt,baigt pirstine ir pradet liemene.