Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Pou smarkai genėti kas metai - ne vieną kartą per kelis metus - ir nustos pramečiuoti .
Kur to laiko tiek gauti ?

Atrodo, kad išgenim. Bet kai savamoksliai, tai tikriausiai, neteisingai. Bent jau vilkūglius ir į vidų augančias, besiliečiančias išpjaunam.

Atsakyti
Man su senų obelų genėjimu irgi sunku .MB moka...
Ką išmokau - negailėti genint.
Atsakyti
ŽS česnakų sodinukų yra. Lietuviški Žiemiai. Jei kam reikia .

Aš stipri , į tulpes net nepažiūrėjau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 14 rugsėjo 2022 - 11:59

Dusia, galvoju, kad gal man reik keletą galvučių pasisodint, reiks nusipirkt. Numačiau jiems vietą, mažą plotuką, bus pats tas.

Atsakyti
Va taip kasmet, kasmet, kasmet...
vartotojo įkelta nuotrauka

Tręšt nieko netręšiu. Slyvų begalybė, vyšnių, kriaušių ir obuolių užtektinai. Tiesa, niekas nesiima priemonių, kad nebūtų sukirmiję, kad nepūtų ant medžio. Ir nereiktų, nes mes beveik nieko nevalgom ir absoliučiai nieko nekonservuojam. Man tik ne asmeniniais tikslais gerai būtų ir slyvos nesukirmijusios, ir kriaušės nesupuvusios, ir obuoliai didesni. Bet ai... Kiek yra, tiek gana.
Atsakyti

Kava, bet tu savo šeimai džiovini? Juk sveikas konservavimo metodas. Ar tiesiog nemėgstat?

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 09 14, 15:18)
<p>Kava, bet tu savo šeimai džiovini? Juk sveikas konservavimo metodas. Ar tiesiog nemėgstat?</p><p></p><p></p><p></p>

Nu džiovinu žoles (vaistines ir prieskonines), morkų kažkiek dėl patogumo, grybų, jei turiu. Gal ir viskas biggrin.gif. Ir tiek čia tos šeimos - cieli 2 biggrin.gif
Man šiaip pagrindiniai valgomi dalykai yra mėsa, subproduktai, žuvis, žalios daržovės (ne spalvos žalios, bet ne konservuotos), kiaušai, bulbų kažkiek. Dar kava ir sausas vynas biggrin.gif. Visa kita, ką mėgstu, valgau tik prie progos. Konservuoti dalykai bet kokiu pavidalu (rauginimas, marinavimas, šaldymas, džiovinimas) iš esmės nepatinka.
Atsakyti

Aš va džiovintų grybų nemėgstu. Nesuprantu net kodėl. Gal kad pakinta jų kvapas, skonis - per stiprus?

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 09 14, 15:40)
<p>Aš va džiovintų grybų nemėgstu. Nesuprantu net kodėl. Gal kad pakinta jų kvapas, skonis - per stiprus?</p>

Va ir aš nemėgstu.Verdu burokėlių sriubą,visuomet pamirštu.Pavasarį trilitrinį išverčiau lauk džiovintų grybų.Šiemet net nedžiovinu,tuo labiau elektra........... blink.gif blink.gif
Kažko ištino nykštis,nei kas įkando ir eina toliau į ranką.Matyt jau reikia išeiginės.Miške takeliu ėjau,ant kažko užlipau,sužviegė,galvojau gyvatė.Grįžau nieko nebuvo,mb sako gyvatė nežviegia.Gal ant varlės užlipau? bigsmile.gif
Badas keli baravykai,du raudonikiai,kažkas ryte prasisuko.Ryte mausiu naują mišką panagrinėti.Gal nepaklysiu,šalia greitkelis,turėtų girdėtis. ax.gif
Atsakyti

Ingrida, FB panevėžiečiai įspūdingus baravykus kelia.

Ranką ilsink. Būtinai.

Atsakyti
Nu man barščiai su džiovintais grybais tobuli.
Su silke džiovinti skanu.
Grybaut noriu, bet be Varėnos grybų vietų nežinau. Kažin, ar ten kas dygsta? Važiuot tiek nemažai, kad patikrint? Oi, nežinau. Nėra tam laiko.

Ingrida, o varlė žviegia? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 14 rugsėjo 2022 - 19:42
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 09 14, 20:41)

Ingrida, o varlė žviegia? biggrin.gif

Gal kai užlipi žviegia?Net nežinau,kas tada? mirksiukas.gif
Ranka kaip užtino,taip atitino.Gal nuo vakar tempimo kibirų iš pelkės? bigsmile.gif

Pou,aš net jaučiu kur dygsta mūsų rajone.Gaila ne mieste dabar būnu,patikrinčiau. ax.gif Vakar dėjo baravykus,kryptis Vilnius-Panevėžys,tai va rytoj ta kriptimi ir patikrinsiu.
Kavute,dar virtinukai su džiovintais grybais skanu.Per kalėdas apsikrauni valgiais,kartais laiko nebe lieka tiems virtinukams.Šiaip esu dariųsi kalėdoms.Noriu pamarinuoti mažų baravykiukų stiklainius kelis.Gal dar užeisiu baravykiukų.Kad kirmyja dar labai,ypač kotai. ax.gif
Atsakyti