Vis žadu kokią žvakę ir nuosavo vaško nusileiti šventėmis ir vis rankos nedaeina . Turiu ir knatų ir formą. Ir vaško
Dėkui Ingrida už pagyrimus mano megztukams Smagu girdėti iš geros mezgėjos
Apie obuolius žinau tiek - jei perpjovus sėklos rudos galima skinti . O laikas kiekvienais metais taigi kitoks.
Pou - kokių stiklainių tu neužsuki ? Valcuojamų ir paprastų ? Aš valciuojamus jei paduodu MB tai stiklainis tręška Gaila stiklainių . Kartais dangteliai papuola nekokybiški valcuojamų, tada keikiuosi . O jėgos nereikia? Dviese žinoma greičiau ...
O kainos šiemet stiklainių , dvigubai , jei ne daugiau
Patresus ir priz\iurint tos saknys atsigavo ir dera.
Kai buvau jauna ,valcuodavom kviecius i miltus Keturiu rusiu miltai is tu paciu grudu
O kokie yra valcuoti dangteliai? Z\inau tik ranka uz\sukamus ir aparatu uz\sukamus.Beje bulgarijoje tas aparatas toks spyruoklinis ir lengva naudot
Geri pas jus apratai .
Kai pasibaigia užsukaimi tik tada traukiu aparatą .
nai nai nai,pas mus lijo visa nakti ir dabar lyja,graziai,smagiai.Labai reikia lietaus.
Tarka turiu ta kvadratine,man patinka ir dar turiu ta bulviu tarkavimo masina.Guli kazkur palepej,nebedarau nieko is bulviu.Reiks istraukt,apziuret ir padaryt kugelio,pakviest sunaus seimyna,visi megsta.
Vakar ebay savo parduotuve sutvarkiau,pridejau daugiau foto kojiniu ant kojos manekeno,tai prasiknisau iki 4 vakaro.Kojiniu kalnas,kada reikia sudet?Uzima labai daug laiko.Bet reiks kasdien po keleta.
Obelaite turim viena pirmi metai,nezinau,kaip ziemos,labai lapai buvo su rudziu demem per karscius,dabar maciau amarais lapai aplipe,reik po lietaus purkst su kazkuo.
Alta,su kuo tresiat obelis?As ,kai nuskyniau serbentus agrastus,tai supyliau po kibira vandens su superfosfatu,paskaiciau,kad taip reikia,bet nezinau ar gerai,pamatysiu pavasari.
Arbata grazi...
Prieš porą metų pasisodinau šermukšnį iš miško. Nu ir ką - toks pats ir stovi. Nei kiek nepaaugo. Gal ir jį reikia tręšti?
Luety ,gal jau galit keliaut ,tavo z\mogus gi norejo.
PS .Oi tos miesto ponios,senatveje i kaima isvaz\iavusios.Aisku ,kad viska reikia tresti,anksciau meslu vaismedz\ius apdedavo,is lapu komposta ruosdavo,mineralinem irgi tresdavo.
Prisižadu(na čia sau),purkšti kitais metais nuo rauplių.Visi obuoliai rauplėti.Bet jei naujas obelis purkšiu,senų nepasieksiu.Čia neužkrečiama?
Tręšiau tujas,kaip ūgtelėjo per metus ir šiluoges.Daugiau kol kas nieko netręšiau. Gal AA ir gerai rašo,kad naujas obelis pamylėti šiek tiek.
Čia lietus skaitosi migla kažkokia,tik pomidorams marą užnešti.Ai nebe purkšiu,bus kiek bus.Reikia gal tik melionus ir arbūzus susirinkti,jau tikrai nebe auga.
O dar skalbinių pridžioviau pilną kiemą.
Dusiu mano pernai mb susuko iš vaško žvakes ir tai kvepia.
Mukute,niekaip neišeina visi rugsėjo savaitgaliai jau užimti namuko ir spalio pradžia,reikia dirbti. Elektrai ir mokeščiams bent užsidirbti.
Luety ,gal jau galit keliaut ,tavo z\mogus gi norejo.
PS .Oi tos miesto ponios,senatveje i kaima isvaz\iavusios.Aisku ,kad viska reikia tresti,anksciau meslu vaismedz\ius apdedavo,is lapu komposta ruosdavo,mineralinem irgi tresdavo.
Alta,sutarem,kad kita met,jei gyvi busim ir viskas bus gerai su pasauliu.Dar negaliu psichologiskai,fiziskai jau galeciau.
Aš tręšiu 2 kartus pavasarį , tik prasidėjus vegetacijai NPK trąšomis, kitą sykį gegužės pabaigoj birželio pradžioj salietra, ty azotu . Trąšas berti žiūrint šakų vainiką - ten kur plonos šakos yra plonos šaknelės - ty padarau kelias skyles dirvoje ties vainiko pabaiga ir įpilu trąšų .
Spygliuočiams duodu vietoj NPK trąšų specialių jiems pritaikytų , paskui azoto .
Mano žemė smėlynai , jei neduosiu trąšų tai ir neaugs...
Dusia, su aparatu kur užsukti, tuos stiklainiukus išdalinau. Su užsukamais dangteliais neužsuku, teisingiau užsuku, bet ne iki galo, kartais bėga, o ir riešai skauda labai. Po daržovių tvarkymo, pjaustymo, riešas labai skaudus būna. Bet vakar tai vyras po darbo sode išvirė burokėlius ir grįžo, tai kartu griebėm ir pasidarėm. Vėliau krepšinį dar pažiūrėjom ir miegot.
Sode obelys pramečiuoja. Sako, kad reik išskint žiedus pavasarį, kad būtų stambesni obuoliai ir taip mažiau pramečiuoja. Bet to, turi antroj vasaros pusėj užtekti drėgmės, na ir pamaitint.
Pernai kelis obuoliukus teturėjom. Šįmet obuolių metai, bet net nežinau... Ta tamsiukė, tokie smulkyčiai obuoliukai, du kąsniai ir viskas, krenta. Kaži, kaip čia bus. Man Bogatyrius labai skanus. Tai dėžutę kokią žiemai turėsiu, jei nesupus. Kažkoks puvinys įsimetęs. Gaila, nes dideli obuoliai šiemetiniai. Na ir sulčių šiek tiek gausis.
Bet sode tos obelys nedidukės. Kaime, tai senovinės buvo, ir obuolių, ir šešėlis.
Šiemet keista vasara. Kriaušė viena buvo aplipus vaisiais. Bet vieną dieną žalia, kitą - jau supuvus iš vidaus. Juokėmės, kad kas valandą reik įpjaut, pažiūrėt ar tinkama valgyt. Praktiškai porą krepšių išėjo į kompostinę, pagavom keletą tinkamų valgyt tik.
Kur to laiko tiek gauti ?