Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Dusia, aš turbūt tinginė gal ar ką, nežinau... Man paruoštukai geriau. Žinau, kad skaniausia, vertingiausia šviežiai išvirti, bet sode ant židinio katilus išverdam - man taip geriau.

Su tais stiklainiais, tai taip, stipru. Man sriubiniams burokėliams vien reik 100 vnt mūsų šeimai, kuriuos darau dabar. Dar 30 dalyboms.

Pomidorų jau 50 vnt savo sultyse sukišau, o kur agurkai, vėliau kopūstai, grybai dar bus tikrai... Kaip aš sakau, daržoves sutvarkyt viena, bet dar stiklainiai... Namuose mažas fabrikėlis. Bet aš vėliau nemažai išdalinu. Tikrai nemažai.

Sutinku, kad daugiamečius vėliau reik skaidyt, bet žiūrint kokios gėlės. Mano levandai yra 9 metai, puikus krūmas - bet juk ji formuojama. Va bijūnus po 5 metų mažinau, skaidžiau, dalį persodinau, dalį sesutei atidaviau. Labai noriu ežiuolių. Mano suvargo. Reiks pasidairyt parduotuvėse.

Atsakyti
Pas mane tie burokėliai šiemet irgi puikiai užderėjo. Turėsiu ir aš ką veikt su jais smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2022 09 13, 09:01)
Su tais stiklainiais, tai taip, stipru.


Pas mane jie baigėsi )) reik važiuot pirkt, nes pomidorai dar toli gražu nesibaigia, o burokėliai tik prasideda smile.gif
Reik judint sėdimąją ir važiuot į miestą. Ir stiklainių, ir Lesiui mėsa pasibaigė.
Atsakyti
Ateinu ir aš. Sunkus laikas buvo, o gal ir ne tiek sunkus, kiek mano reakcijos į tai neadekvačios. Ir kaip save perdirbt reikia, kad į viską žiūrėt paprasčiau... Turbūt jau neįmanoma tokiame amžiuje.

Nieko nekonservuoju. Burokėlius gana ilgai žalius valgau. Paskui jau išsiverdu – kiek mums jų reikia. O dar geriau prekybcentryje vakuumuotus nusiperku.

Saintlina, tavo Lesiui raw mityba taikoma?

Nesulaukiu siuntinio iš prancūziškos parduotuvės. Ir niekaip nesuprantu, kaip ten su jais sukontaktuoti. Parašiau vienu, kitu adresu, kur man info apie užsakymą, apmokėjimą siųsta – grįžta automatiniai atsakymai, kad šiuo adresu laiškai negaunami ir siunčia kokią tai formą pildyt. Nu ką – reikės eit mokytis prancūziškai skaityt ir ieškot, kur ten kam ką rašyt ir pildyt.
Atsakyti
O ko jus pries naujoves? Nors indaploves naujove vadint tai nelabai teisinga.Senatveje tai jau labai reikalingas daiktas ,gi ranka i ta stiklaini jau sunkiai lankstosi.
Atsakyti
Labas rytas, 4u.gif
Jau puodeelis su lekstute kavai kokio grozio,tai ziureciau ir ziureciau.Nuostabus,net kava kitaip kvepia. 4u.gif
Na i pelke nei vienos,nei su mama manes neisvarytum,savo noru tikrai ne,nebent suristu ir nuveztu ir tai begciau lauk kuo greiciau.Drasi tu moteris,Ingrida.
Dusia ,megztukai puikus ir dar plonais virbalais megzti,nuostabu.neturiu as kantrybes ploniems virbalams dideli daikta megzt,man taip nusibosta,kad tuoj metu ir imu kazka kurt,kurybisko kazka megzt.
Reik kojines imt publikuot ebay,senas baigia ispirkt,pajuto zmones,kad salciai ateina.
Pas mus su zieminem gelem labai lengva augint.Nieko neiskasineju,nei jurginu,nei kardeliu,nei kaliju,viskas atsprogsta pavasari is naujo ima lyst is zemes.Laimingi sio krasto zmones tuo klausimu.Vistik siltos ziemos yra geris,galetu but dar siltesnes,kad kurent nereiktu. biggrin.gif
As net burokeliu nekasu,ateinu ziema issiraunu kiek reikia,issiverdu,morku irgi ne,bet jos paskui tampa neskanios,tad daug ir nesodinu,tik,kad uztekt savu iki Nauju.Poru nekasu,irgi ateinu,issiraunu.Smagu yra ziema atvaziuot i soda ir kazka parsinest sviezio.Dar briuselio kopustus,jei neapseda amarai rudeni,ar baltukai,ar kokios kirmeles.Siaip juos sunku islaikyt,ir uzdengus laikau ir vistiek ilenda.
Jei reiketu tiek konservuot,kiek Pou,nusisauciau.Nebemiela but ir valgyt ziema po tokio vargo.O tai burokeliai netirstina kraujo?Lyg tais esu skaicius,kad ju daug negalima valgyt...
Kiek isidejom,tiek gerai.
Saldytuvas naujas del saldymo-sielai atgaiva,ir ko as laukiau tiek laiko,jau seniai reikejo keist,nebesusaldavo net sviestas sename.Dabar taip smagu,atidarai,o viskas sviezia.
Siandien paveikslavimu reik daug daryt,o oras apsiniaukes,saulytes kol kas nesimato,ryt lietu rodo,jau siandien vakare turetu pradet,tai pas jus turetu siluma pareit.Mums reikia lietaus,nepykstu,te lyja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 13 rugsėjo 2022 - 09:49
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 09 13, 10:37)
O ko jus pries naujoves? Nors indaploves naujove vadint tai nelabai teisinga.Senatveje tai jau labai reikalingas daiktas ,gi ranka i ta stiklaini jau sunkiai lankstosi.


Man kaime per brangu ...
Grežinys 9 t. ( vanduo pas mus giliai , virš šimto metrų )
Nuotekos nuo 4,5 iki 6 t .
Ir dar indaplovė biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O pagrindiniai darbai kaime.
Atsakyti
Oho ,uz\ tiek pas mus galima termini grez\ini pasidaryt.
Paprasta pasidariau uz\ 1 tukst euru,tiesa siurblio dar nera,naudojam senaji ir laukiam kol nusibaigs
Atsakyti

Kava, aš kiek save muštruoju, kad nereaguočiau emocingai, vis tiek šnipštas gaunasi. Juokiuosi - tokia DNR. Tėtis karštakošis, mama pernelyg empatiška. Tai va ir gavosi, kas gavosi.

Dažniau užsuk. Papasakok, gal ką naujo sugalvojai gamyboje :) Vis tiek gi kas nors gero yr, ne vien koks tai šūdukas.

Luety, aš nesiskundžiu. Didesnis darbymetis kas antri metai. Šįmet išties labai gerai pomidorai užderėjo. Ir dalinu, ir į stiklainius kišu, ir valgom šviežius, kol skanūs.

Be to, man tiek sodinant, auginant, tiek dorojant derlių, ne tai kad padeda, bet kartu daro vyras. Man vienai nereiktų visai, nusipirkčiau turguje ar parduotuvėj. Bet jam skanu, jam norisi, tai ir auginam, ruošiam. Kartu darant nesijaučia vargas, pasikalbam, pasijuokiam, pasiguodžiam, vėliau vienas kitam sprandus ir kojas atmasažuojam.

AA, va su ta naujove, hmmm, neturiu indaplovės. Šiaip jos man nereik, va tokiais atvejais  - praverstų ir net labai. Bet kai projektavau virtuvę, pagailėjau vietos, man jos vis trūksta kokius rakandus susidėt. Dabar elgčiausi kitaip, kitaip perdaryčiau. Toks durnas vamzdynas pas mus. 5 metus virtuvė, dar tegu patarnauja.

Į stiklainius rankos telpa, va ką turiu smulkaus, tai plaštakas ir riešus.

 

Ai, kardeliai man tik vazoje gražūs, daržely nea. Gal įspūdis iš vaikystės išlikęs, kai močiutė augino. Nesižiūri man jie. 

Kažkada, vestuvių proga, esu gavusi nežinau, gal 100 vnt smulkių kardelių glėbį - kažkas nuostabaus.

Atsakyti
Tokių kainų Lietuvoje nėra...
Pas mane šulinys 12 metrų , o ten tik 1,5 rentinio vandens. Jei ištrauki - vis pasipildo per kažkur 4 valandas .
Atsakyti
Man tai irgi skanu konservai.Ir ne pas visas tas kraujas tirstas.O kai stiklainius paruosia aparatas , o supjausto ,sutarkuoja irgi aparatas ,tai tas konservavimas visai malonus .
Atsakyti
Luety pasisėk geltonos splavos burokėlių , netirštins kraujo . Auginusi - labai skani jų sriuba man . Balti nepatiko, išvirę šgauna mazgotės spalvą. Skonis geras.
BS turėdavo spalvotų burokėlių . Medžiaga kuri tirština kraują yra tamsi? Tingiu guglinti , kiek pamenu taip ...
Atsakyti
Kad ten ka tirstintu,manau kad taip protrombino pertekliu vadina,nors nesu tikra.Reikia suvalgyt gana dideli kieki.O siaip tai antocyaninai labai sveika.
Atsakyti