Ingrida, tu tiesiog tas gėles pritrauki. Aš tai norėčiau. Sesę apipirkčiau, pas ją gražus gėlynas, bet jau norisi atnaujinimo. Ir sode rasčiau kur sukaišiot, kad gražiai užpildyt daugiamečių gėlyną. Mano svajonė - tinginių gėlynas, kai žiedai keičia žiedus, o ravėt nėr ką.
Na super 👍👍👍 net šypsausi skaitydama gerai, kad į mašiną tilpo visas gėris
Papildyta:
T.y. jei gerčiau kolageną, bet tuo pačiu raitočiau bandeles, tas kolagenas sunkiai pasisavins? Taip išeina?
Labas rytas.
Turkiškos kavos?Kaip tik vakar sūniukas siūlė nupirkti kelionę į Turkiją abiems.Labai dabar geros kainos.Su skaudančia širdimi atsisakiau,reikia butą pabaigti tvarkyti,derlius.......
Ir aš noriu tinginio gėlyno.Sakiau jokių vienmečių sėklų gėlių.Nebent kokių kermėkų.Lobelijų būna pigūs daigai,o ir pačios žiūriu pasisėja jau.Nebent pievų gėlės patiko,papylei,kiek įvairovės pasisėja. Jau ir jurginų netysiu tiek maišų rūsin.Paskui pavasarį gaila išmesti.O sunkybė,pernai verkti norėjosi tempiant maišus.
Mama paskambino atsisakė pelkėn,blogai miegojo.Teks vienai.Gerai apsinaiukę,gyvatės nelys pasišildyti,aš tik ten jas matau.Ir briedmusių gal bus mažiau? Iki.
Labas rytas,
Ingridas, butas tikrai palauktų, na o derlius... kiek yra, pakaktų. Pilsėkit su vyru, jau kas kas, o judu varot kaip prisukti.
Oi, tik nepasakok apie gyvates, bijau. Esu angį kelis kartus vaikystėj mačius, o žalčiuką prieš trejetą savaitėlių ežere.
Va su gėlėmis, tai jurginai man iškart atkristų - ne man iškasinėt, kitais metais vėl sodint - yra paprastesnių variantų.
Geros dienos.
Šiandien dar viena burokėlių partija vakare bus. Uf.
Kiek tų jų užsizapasini žiemai? ))
Gerai kad man ant senatves maz\ai geliu bereikia.Pagalvoji kaip duobes reiks kast,paskui priz\iuret ,ai uz\teks kiek yra.Nes jei jau pasodinu tai turi gyvent,o tam reikia priez\iuros.
As irgi uz\ turkija.Gal dar gali persigalvot ,ingrida.
Kur matote geras kainas turkuosna niekur kainas kosmosas kur dviem UAI naktis 100 pinigų buvo tai dabar dvigubai pasiutpolkė Tiesa dukra su žentu dabar Islandijoje turistauja o kaip grįš po dviejų dienų turkuosna... jie grįšta ir mes su MB
Burokų neužsiauginu daug tik sriubai keliem kartam bet nugriebiu lidle būna nuolaidų tada jau virimas prasideda bet gal šiemet iš pernykščių pakaks
AA o kaip nuomonė apie šį https://www.gintarin...vRoCMpwQAvD_BwE
Pou pirkai tarka?
Jei vaz\iuosi i Turkija nusipirk turkisku ,pigu dabar ,nes lyra labai devalvuota.
o kokių pirkti? šitie tinka?
Kiek tų jų užsizapasini žiemai? ))
Žinok, išties daug mes jų suvalgom, gėda net sakyt, bet apie 45-50 puslitriukų metams reik. Dar makalošės su paprika, svogūnais bent 15 į metus - su silke man labai skanu, galų gale su kotletas, toks paprastas maistas. Man burokėlių sriuba yra skaniausia, galėčiau kas antrą kartą pramaišiui su kita virti. Mes mėgstam burokėlius. Nuo vaikystės mėgstu, žalius grauždavau. Linkusi į mažakraujystę, tai buvo intuityvus valgymas, matyt. Bet ir vyras skaniai valgo.
Gaila, kad vaikas ne. Vaikystėj tai vienus valgydavo, be nieko, o vėliau, kai atsirado selektyvi mityba, užsirišo ir viskas. Vargo vakarienė. Bet jau susitaikiau. Po covido išvis jautrumas kvapams beprotiškas atsirado pas jį, iškart tąso.
Aš auginu dviems metams, žinau, kad geriau kasmet, bet man pasiteisina. O dar padarysiu tėčiui ir vyro dukrai šiek tiek. Tai gaunasi nerealūs kiekiai.
Kitais metais, kaip sakiau, daržų beveik nebus, tik šviežiam valgymui. Žiemai tik svogūnai ir pomidorai. Viso kito užteks iš šiemetinių atsargų.
Muka, vakar kaip tik važiavau į Molą ir užmiršau, įsivaizduoji. Šiandien vyrui į darbą rašau, kad abu kartojom, kad tik neužmirštume ir še tau. Turėjo sesuo atvažiuot, tai lėkiau namo. Bandysiu į Savą nueit, ten taip pat Krinona yra, bet realiai man reiktų tos atskiros, tik šiaudeliams, o va jie lyg neturi.
Vakar rašiau, bet dingo rašliava. Ir aš kelis kg nukračiau... Pirkau striukę M dydžio, bet vyras sako, gal mažesnės reiktų jau. Aišku, dėkingas modelis, na bet vis tiek džiugu, kai atlaisvėja kas nors trupinį.
AA, dar tave papildysiu, kad silicio reik valgyt. Taip pat stimuliuoja kolageno gamyba, kolageno prekursorius. Porai, agurko odelė, šparaginės pupelės ir braškės, topinambai, Žodžiu, ankštiniuose labai daug. Ir olialia kaip netikėta - ogi burokėliai puikiai:) - jie stimuliuoja fibroblastų veiklą. Šios statybinės ląstelės sintezuoja kolageną ir elastiną.
Kol Lietuvoje dygsta grybai Ingrida jokion Turkijon nevažiuos Bus ne poilsis , o stresas ...
Jurginai man labai gražu , bet... Kur saugoti per žiemą ? PVZ pas Luety taigi nesušaltų ?
Man kažkodėl atrodo , kad tuos daugemečių gėlynus kas keleri metai reikia iškasti, išdrąskyti ir tt. Plečiasi augalai , o paskui ima vargti .
Aš kažkaip juostomis stengiuosi sodinti , juostą bijūnų gale daržo , juostą šalavijų ant kalno krašto , juostą mesvių šalia šiltnamio . Jei tik vietos yra daugiamečių kelmai per metus dvigubėja.
Baigiau vakar megztinį su dryžiukais. Net man pačiai gražus
Man M -kutei dydis pats tas. Dukrai bus oversaizas vėl... Kažin nešioja ji dar kitokius rūbus ?
Burokėlius visus suvakuoti nuodėmė ... Iki Kalėdų jie ir taip skanūs. Šiandien avienos kauliukus kepsiu , reikės įmesti ir burokėlių . Man labai skanu kepti .
Gerai , kad priminėt kalegeną. Reikia normalaus ketiško sultinio išvirti . Kai vėsu daug sriubų ir troškinių valgom, puikus dalykas. Pou pagal Tavo kiekius mes visai nevalgūs... Koncervuoti man labaiusiai reikalingi šaltibarščiams...
Atsidariau stiklainį raugintų agurkų . Testavimui . Kaip ir maniu - kaime šulnio vandeniu raugiant gaunasi geri . Visus užpylinėjau tik 1 kartą .
Ar gali būti šapraginės netinkamos marinavimui ? Kažkoks stebuklas, kelis stiklainius žalių šparaginių užmarinavau ... kažkokios drumzlės stiklainio apačioje nusistojo . Skystis skaidrus. Kartu marinuotos geltonos puikios. Laikau namie laukiu kas bus ? Dangteliai nepakelti dar .
Spalį ir man nusimato atostogos. Vienos šiltos , kitos rudeninės tradicinės mašina ... mergos bus sumigdytos, daržai nurinkti . Reikia žmonėms poilsio . Vien stiklainių kiek teko šiemet išplauti Konservams baika, bet medui ... Iš peržiemojusios šeimos gavau po 50 kg medaus. Buvo ką veikti .
Gražios dienos
Vasaros vakarų ir kelioniu automobiliu darbai
Na dar kojinės 6 poros vilnoniu . Be grožio ...