Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Paieškosiu info apie puvinį ir ką daryt. Ačiū.
Kad cukraus daug sunaudoju, tai tiesa. Gal ir taip. Bet aš jo visad panašiai sunaudoju, o žiemą neskilinėja.
Bet galiu pabandyt kolageno papildomai pavartot.

Papildyta:

Neblogas, bet nepadeda.

Mano draugė vaistininkė per motinystės atostogas mokėsi podiatrijos, buvo atsidarius pėdos priežiūros salonėlį. Sportininkai ir diabetikai - pagrindinis kontingentas. AA, gerai sako, pažiūrėk savo cukrus. Dusia taip pat teisi dėl skydliaukės - anai streikuojant labai nukenčia gleivinės, tame tarpe oda. Na dar visi ragai, t. y. plaukai, nagai.

Galvoju, gal atsiprašyt žieminių česnakų ir pasodint kelis.

Merginos (Muka ir Ate), mano melisą Jums augintą, kažkas patvarkė - nugraužė. Savaitgalį aptvarkysiu jau savo darželį ir įsodinsiu žiemojimui.  Pavasarį, kai jau atsigaus, iškasiu ir kažkaip gausim susimatyt. Gal bus ir šalavijai įsitvirtinę. Neraviu specialiai dabar - gyvas velnias prisisėjo.

Atsakyti
Kolagenas yra sintetinamas ,reikia vartot jo prekursorius.
Galvoju ,jei vilna yra tinkamiausias repelentas nuo gyvaciu ,,tai tos kur jautrios vilnai? biggrin.gif
O esme tai eletros tekejimas vilna,labai padeda organiz\mui.
Atsakyti

Galvoju ,jei vilna yra tinkamiausias repelentas nuo gyvaciu ,,tai tos kur jautrios vilnai? biggrin.gif
O esme tai eletros tekejimas vilna,labai padeda organiz\mui.

Aišku, kad mes visos gyvatės :) Net neabejoju. Iš kitos pusės, jei oda visiškai nejautri vilnos dirginimui, tai nėr jau taip ir gerai.

Taip slopina...

Reik eit paskaitinėt, kam savo sąnarius patikėt. Ieškosiu kineziterapeuto individualiems užsiėmimams, vėliau jau į grupinius.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 09 12, )
Mano draugė vaistininkė per motinystės atostogas mokėsi podiatrijos, buvo atsidarius pėdos priežiūros salonėlį. Sportininkai ir diabetikai - pagrindinis kontingentas. AA, gerai sako, pažiūrėk savo cukrus. Dusia taip pat teisi dėl skydliaukės - anai streikuojant labai nukenčia gleivinės, tame tarpe oda. Na dar visi ragai, t. y. plaukai, nagai

Nežinau koks tas cukrus dabar, bet tie kulnai skilinėja metų trisdešimt. Per tą laiką cukrus n kartų tikrintas buvo - norma.
Dėl skydliaukės specialiai nieks netikrino, nebent bendram kokiam tyrime mato. Plaukai nagai pas mane be mažiausio nusiskundimo smile.gif
Aš manau, kad genetika turi įtakos. Pas tėvą ir jo brolį lygiai tas pats, jokių bėdų nei su cukrum, nei su skydliauke
Papildyta:
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 09 12, 11:53)

Nieko nesupratau )) čia tipo šaltieną ar nusišnekėjau visai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 12 rugsėjo 2022 - 13:14
Tipo saltiena irgi.Bet siaip visokius urolitinus(braskes,granatai ,svogunai ,paprikos,baklaz\anai,skumbre,cia apibendrintai)
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 09 12, 13:23)
Tipo saltiena irgi.Bet siaip visokius urolitinus(braskes,granatai ,svogunai ,paprikos,baklaz\anai,skumbre,cia apibendrintai)

dėkui už patarimą 4u.gif svogūnų nevartosiu, bet kitko vartojimą galiu padidint.
Atsakyti
Saintlina,na kaip cia tau paaiskint.Kolageno sintez\e blokuoja cukraus maistas.Nebutinai tai susije su kasa ir insulinu.Bet labai susije su kuno eletrolitais ir dz\iovinimu.
Atsakyti
Dėl skydliaukės aš darausi mokamus tyrimus. Kaip ir dėl kasos , kepenų fermentų ir tt. Nuo kokių 40 metų , kas metus , kas du. Kartais Antėjoje , kartais savo klinikoje ... Kaip papuola.
Taip liepė Nuosavas Botanikas, ty sūnus . Čia istorijos mokytoja mokykloje jam tokią pravardę įdėjo smile.gif matyt buvo už ką ...
Bėdos su cukrumi tai nebūtinai cukraligė biggrin.gif
Vieniems kasa stoja piestu ir insulino negamina... O kai kam kitos bėdos. Čia tik mano bendri pasilosofavimai ...

PS toks pastebėjimas iš mano senos tarkos varpinės : jokių ten šneku - imsiu megzti , pradėsiu sportuoti, imsiu sveikiau maitintis ... KAŽKADA. Čia ir dabar reikia daryti. Jei mezgimas - susiradau virbalus ir užmečiau akis radusi 15 laisvų minučiu . Jei sportuosiu -tai imi dabar telefoną ir tariesi su trenere . Čia mano tokia gyvenimo muostata. Jei sugalvoji tai ir darai . Dabar . Vakar nebėra, rytoj dar nėra. Ir dieta ne nuo pirmos mėnesio dienos ar nuo pirmadienio smile.gif O DABAR. Nuo šios vakarienies.

Juo daugiau darai tuo daugiau spėji 4u.gif
Tai tik mano nuomonė...
Muka, kur dingusi ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 12 rugsėjo 2022 - 14:23

O aš skaitau ir renkuosi kinezi. Nepulsiu pas pirmą pasitaikiusį. Dabar esu labai užsiėmusi sūnaus reikalais, o vakarais konservuoju, tai mezgimui - nea, nes rankos nelaiko. Tiesiog per daug krūvio rankų sąnariams - ypač dešinės, aną aš turiu tausot. Ateinantys metai - mano sveikatinimosi metai. Daržų liks pusiau. Kiek padariau šiemet, liuosiai net ir išdalinus dviems metams pakaks. Tad auginsiu tik savo malonumui, šviežiam valgymui. Kam dalinu, pasakiau, kad kitais metais prastova. Jei sveikatą užkursiu, galėsiu vėl padidint, jei ne, bus gėlynas ir šiltnamis :)

Daugiau poilsio ir atgaivos sielai bus. Nusprendžiau save mylėt. Va taip va. Nes šie metai buvo labai jau taupymo ir susispaudimo. Reikėjo pinigėlių, kam reikėjo. Ir tai džiaugiuosi, nes Lietuvos nemažai apsukom. Man mažai reikia, galiu sėdėti ir klausyt paukščių ir jaustis taip gerai, kaip tik besugebu.

Dairausi, kokius spektaklius paveizėt. 

Ir Muka prašapo, apie Atę, Kavą ir Ex išvis patyliu. Viena po Londę gal špaciruoja, kita  Suvalkijoj tvarką daro, o Kava savo gardėsius, matyt, džiovina. O kur dar kitos? JustDi, Kukuška?

Atsakyti
Nu va ir trecias dalykas sugedo.Vakar mikrobange sove ir uzsilenke.Tai grandas per menesi i nuostolius.Gal jau apsiramins trejybe,nes dar liko sklbimo masina ir orkaite bei virykle.Kazka kazkur su Visata nesutariau gal,nepadekojau gal,kad cia viskas taip pabiro.
Senatvej tai kuo daugiau planuoji,tuo maziau padarai biggrin.gif Jei daug uzsiplanuoji,psichologiskai isijungia tinginys,paskui gincai,kodel ta ar kita pirma darom,as visada megstu gincytis,nes man visada norisi,kad kuo daugiau laiko liktu mezgimui. biggrin.gif biggrin.gif Dabar ijungiau kita taktika,as vadinu patriarchatine.Ryte paklausiu,tai kokie planai siai dienai,jis isdesto,as pasirasau arba ne,pasikoreaguojam ir tada apsieinam be dideliu piktumu.Abu valdingi,norim vadovaut,na taip neiseina,tada vienam kuriam nors reikia prisitaikyt.Prisitaikau as,nes jis labai isizeidzia,kad ne jo planas vyrauja.Bet gerai,nebereikia man galvot,kaip atlikt ir kada koki nors darba,yra kas sudelioja.Ir lieka to laiko viskam ir mezgimui ir tingejimui.
Man visada norisi visus darbus atlikt anksti ryte.As keliuosi pries 7,apie 7,galeciau ir anksvciau bet nenoriu baladotis,te pamiega,buna ramesnis,jam labai turi reiksmes miegas,man ne labai,galiu po 2-3 val miego vel judet i prieki.
O darbas anksti ryte-kaifas,nepajauti,kaip ateina kavugeris.
Beje,siandien minus 15,nuo geguzes pabaigos.Laiminga,kaip rublis.
Buvom sode,bet karsta judet,tai tik paliejom braskes,palesem avieciu,braskiu issirpusiu ir viskas.Uzteks,bus dar to laiko.
Alta,visa tai ka tu isvardinai UK sodint rudeni,as sodinu.Kazin kad zirniu pasisodint siltnami del ugliu valgymo,tiks?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 12 rugsėjo 2022 - 15:03
Viskas tai gerai susidėkiojo. ax.gif Dusiuk,tu nesitvarkai už bičių cukrų kažkiek susigražinti?Pirmą kartą susitvarkėme,bet jau eilė kokia savaivaldybėje,vien bitininkų. bigsmile.gif
Laiminga kaip milijoną laimėjųsi. wub.gif Važiavome pro šalį sakau mb sustojame mokvežoje.Kam?Ai pažiūrėti gėlių.Ir tik užėjome direktorė parduotuvės atėjo,davė komadą žydinčioms gėlėms 80 procentų nuolaidą.O aš tik su krepšeliu,prisėmiau pilnas rankas,tada dar vežimą atsivečiau dar prisiėmiau,9 vazonus daugiamečių,ųž 7 eurus su trupučiu.Kai turgelyje vien už didelę monardą tiek mokėčiau. ax.gif Brunerą,tokios neturiu,veronikų mėlynų,turiu tik baltas,daugiametį astrą,3 monardas,ežiuolę turiu bordinę,bet kai tokia kaina dar paėmiau paskutinę.Tai aš tik tokias gėles,o pardavėjos iš kitų skyrių kokias hortenzijas ant koto susirinko,dar didelius krūmus. bigsmile.gif
Dabar virtuvę išdažome,rytoj į pelkę spanguoliauti. mirksiukas.gif
Gailiuosi dabar kodėl daugiameio kermėko nepėmiau,kainavo virš 20 eurų,bet kai tokia nuolaida.......gal rytoj dar bus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 12 rugsėjo 2022 - 15:38
Ingrida aš jau senai susitvarkiusi dokumentus , ir bites deklaravusi ir pinigų už maitinimą paprašiusi . Jokių eilių pas mus nebuvo.
Gėlių nepavydžiu . Nuoširdžiai . Nieko nenoriu sodinti ...
Be pavasario ir nenorėsiu smile.gif
Atsakyti