Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Dusia,ačiū,kaip visada nustebini su žiniomis.Kėkštas peri rudenį???Gyvena ir pas mus,jaučiu reikės apžiūrėti irgi raudonlapį lazdyną,pilnas šiemet. ax.gif Su mb apkalbame,kaip tie vaikai užauga šaltyje? bigsmile.gif Va šito net nebuvau girdėjųsi. bigsmile.gif
Muka,kaip gera skaityti,kad šventė buvo nuostabi. wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 16 rugpjūčio 2022 - 11:46
QUOTE(IngridaB @ 2022 08 16, 12:46)
Dusia,ačiū,kaip visada nustebini su žiniomis.Kėkštas peri rudenį???Gyvena ir pas mus,jaučiu reikės apžiūrėti irgi raudonlapį lazdyną,pilnas šiemet. ax.gif Su mb apkalbame,kaip tie vaikai užauga šaltyje? bigsmile.gif Va šito net nebuvau girdėjųsi. bigsmile.gif
Muka,kaip gera skaityti,kad šventė buvo nuostabi. wub.gif  wub.gif

Internetas sako, kad peri balandžio pab. - birželio mėn. smile.gif

Muka, atliktas didelis darbas biggrin.gif. Svarbu, kad viskas sklandžiai ir smagiai 4u.gif

Mano pomidorams šiemet baisus kalio trūkumas. Ir apskritai - šiemet pomidorai užkniso biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 16 rugpjūčio 2022 - 12:50
As irgi skaiciau,kad kovo,balandzio peri kekstai.Gal jie peri du kartus?
Sparagines apvirtos,vesta,kalafijorai,isskaidyti gabaliukais,iapvirti vesta,avieciu stiklainukas isvirtas be seklu,pomidorais pavaisinau kaimyne,nebereiks virt vekuot,ezuoles ziedai padeti dziuti,zodziu,susitvarkiau,dar ir mesa eriena pamarinavau rytdienai,gal sode kursim barbekine,jei oras leis,jei ne namir i orkaite.
Smagiai nulijo,nu bet ne ilgai.Galetu dar daugiau palyt,lietaus reikia baisiai,visur zode nugeltus,jokios zalumos nebematyt,akys ilgisi.
Atsakyti

Apie kėkštus man pasakojo. Internete netikrinau, labai jau gražus buvo pasakojimas ... o šalia dar kėkštai rėkavo. Pasakotojas gamtos vaikas, atrodė labai daug žinantis. Ingrida, nenorėjau apgauti... o su internetu nepasiginčysi :wub: 

Kai sutiksiu paklausiu... kas ten pas jį peri?

Luety kalafijorus šaldysi?

Atsakyti
Aha,desiu i maisiukus ir saldysiu.
Pasilikau kelis gabaliukus isbandyt paraugt,o siaip nezinojau ka su jais daryt.Daug uzsiimt nesinori,paprasciausia saldyt.
Atsakyti

Kryžiasnapiai žiemą peri smile.gif
Kai kurie paukščiai peri ir triskart per metus, bet man rodos, žvirbliai, zylės.
Atsakyti

Labas rytas, 

Nesakykit žodžio daržas.

Du kibirai agurkų, du krepšiai pomidorų, du maišai šparaginių.... sutvarkyti tai reikia :unsure:. Kai dera, tai visi kartu.

O karšta Kaune bute. Kaime senovinė troba vėsi.

O aš noriu sėdėti pajūryje ir knygą skaityti arba megzti... 

Ir dar darbas cypauja, reikia galus susirinkti.

Gražios dienos, neperkaiskit :4u:​ 

Atsakyti
Labos smile.gif

Aš irgi su agurkais vakar daviausi blink.gif ne bombas raugiau o ką darote su bombom... manau gal su pomidorų mano daryta makaloše pamarinuoti. Cypia dar šparaginės krūminės nedygu per du kart sėta bet va tos laipiojančios ohoho kiek, Dusia primink Ates receptą ir savo šparaginių MB pernai patiko o kantička palikau namie ax.gif Pomidorus tai skaiua vienus kepsiu tik įdėsiu graikinių riešutų maltų turiu dar nuo pernykščių....tai reikia sunaudoti ax.gif visai nieko gavosi padažiukas pernai ax.gif Bulvių pakasiau šuds beveik visos supuvę, šliunkynė tame gale ....
O mes sode rolleyes.gif mmmm kaip gerai miegoti trioba medinė dar apmūryta tai sienos storos kaip termosas . Vakar prabimbinėjau šiandien truk plyšk reikia krutintis o tai nieks nesutvarkys daržovių... nors knyga terasoje guli rolleyes.gif
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti
Muka Tau :
šparaginės :
vartotojo įkelta nuotrauka

Atės42 ( aš taip vadinu tą receptą, bo ji man priminė ) - nulupi pomidorus , sudedi į stiklainius ( aš naudoju 0,5 litro ) , dedi šaukštelį druskos ir atkaitini. Galima puode. Naudoju orkaitę telpa 12 stiklainių . Užsuki apkloji šiltai ( miegmaišis tinka ) ir viskas . Jei turiu parsivežusi dedu šakelę petražolės. Man skanu. Pou deda cukraus . Aš su cukrumi nedraugauju . Pomidorai geriau tinka jaučio širdies tipo . Ne skystalai ir ne ilgšiai džiovinimo.

Iš peraugusiu agurkų:
https://worldrecipes...nemis-kruopomis
Gaminau , patiko . Morkų neturėjau , tai nedėjau . Laikėsi puikiai . Kruopų mano šeimai pilnumoj 400 gr. o ne 800... daug gavosi.
Kaip visada cukraus nedėjau . Laikėsi .
Nesuprantu iš kur tas pomėgis pas žmonės viską saldinti ? Paskui natūralus maistas atrodo nebeskanus. MB nebrokijo tos sriubos, o man gyvenimo palengvinimas kai užsilėkus . Greitai paruošiama gaunasi .
Didesni agurkai skanūs rauginti . Tik talpos tada turi būti atitinkamos .
Muka tu šią savaitę Kaune nebūsi ? Turiu tau ...

Pou apie pomidorus :
Geltonieji puikus. Vakar MB įvertino . Dideli pirmieji pas mane , subalansuoto pomidoro skonio 4u.gif
Slyvos nedžiovinsiu ana yra suryjama vietoj ...
Giulietos niekas nepralenks ... labai galinga ir deringa pas mane.
Va su Milda tai kažkas pas mane ne taip . Ana užaugo geltona tongue.gif Sumakaluoti negalėjau ? O kito nepažįstamo raudono vienišo pomidoro šiltnamyje nėra... Užsisakau vieną sėkliukę kitiems metams rolleyes.gif
Labai puikus hibridas Uragan ... kai Toro rodydavo kalio trūkumus , vis nedavokdavo - tai šitas derlingas, galingas ir skonio padoraus .

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Aš jau iš miško.Nebe dygsta,karšta.Drėgmės pakanka,bet karštis savo daro šunta baravykai.Raudonikai vienas kitas.Guotės rudeniniai grybai pradėjo dygti. ax.gif
Jūs kibirais skaičiuojate,aš dėžėis.Tris dėžes vakar suskyniau pomidorų,agurkų tik pusę kibiro.Šparaginių dėžę.
Nubudau prieš šešias,ką sedėti,geriau miškan su prietema nuvažiavau. ax.gif
Verdu kriaušes su aronija
Vietoje mezgimo vakare ,įsijungiau filmą tvarkiau šparagines,pjauščiau kriaušes. mirksiukas.gif Bet kojines su pynėmis pabaigiau. bigsmile.gif
Atsakyti
Ingrida aš šparagines irgi visada prie teliko tvarkau .
Kažkada skindavau į dėžes. Bet krepšas patogiau nešti bo turi rankeną smile.gif
Aš mezgu dryžiaus kūną. Smagai mezgasi ... Tik laiko ne prūdai .

Atsakyti
Dusia aciu tongue.gif nebūsiu Kaune tik kita savaite ar labai skubu? Tuomet organizuociau kažką ax.gif
Atsakyti