Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Pou @ 2022 08 12, 14:14)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="kavasucitrina" data-cid="72983979" data-time="1660302393"><div><p>Nebus, aišku. Tik baisoka, kad kartais su kai kuria nuomone tu įgyji daug "gražių" epitetų, o kai kas ir labiau nukenčia.
Ačiū dėl tavo minėtų personalijų. Bet jaučiu, kad jų žinios nelabai prieinamos eiliniam žmogui.
Beje, o kokia tavo nuomonė apie J.Ruolią?</p></div></blockquote><p>Tai čia juk myli/ nemyli. Jei tu ieškai stiprių farmakoknozijoj, tai vieni žmonės, dėl procedūrų kiti, treti - dėl procesų, technologijų.</p><p>Bet tokia jau aš esu. Netikrindama turbūt Savickiene tikėčiau. Ir Ragažinskiene. Manau, kad įmanoma rasti jų rengtų straipsnių, knygų, kur jos bendraautorės. O dar geriau, kai jos abi pasitaria smile.gif</p><p></p><p>Ruolia ne vaistininkas, bet žinių nemažai sukaupęs. Labai myli ugniažolę. Nežinau kaip dabar, anksčiau konsultuodavo Santaros klinikose. Jei man būtų bėda, eičiau paklausyt, ką pasakys.</p><p></p>

Kiek teko skaityti, J.Ruolia tituluojamas fitoterapeutu. Fitoterapija - lyg medicinos atšaka? Bet jis medicinos nebaigė. Sakai, kad žinių turi, bet tai su juo čia panašiai gaunasi, kaip su bobute žolininke iš kaimo vidurio biggrin.gif. Bet gal vis tik jį galvoj reikia turėt, jei reikalas bus.
Savickienę su Ražinskiene irgi pasižymiu, ačiū.
Atsakyti

Po praktikos... daug įdomių techninių dalykų. Gražu matyti kaip dirba profas. Ir labai įdomiai papasakojo apie žiedadulkes. Pirksiu rinktuvą. Jau žinau kiek, kaip ir kada naudoti.

Apie ligas, vaikystėje pasižadėjau,  kad mano vaikai nematys manęs sergančios, negalinčius, dejuojančios... vieną kartą esu pagavus virusą per 26 metus (tiek laiko turiu vaikus), kad tris paras neturėjau jėgų, tik iki tuliko ir į lovą. Arbatą nešė. Visi atsimena iki šiol :D 

Stuburas pabiro 33 metu, po epidūrinės. Vaistų gerti negaliu... tik leidžiami. Teko ieškoti sprendimų....

Kai susergu visada pagalvoju, ko aš nenorėjau daryti, ar tik dėmesio stoka man...

Visa tai neliečia visokių traumų, tiek fizinių, tiek kitokių. Apie tai atskira kalba...

Pigiau yra nesirgti, negu gydytis... bet kol sveiki niekas pinigų nemoka, kai suserga ir pinigai nepadeda.

Tai tik mano nuomonė. Niekam jos neperšu. 

Atsakyti

Kiek teko skaityti, J.Ruolia tituluojamas fitoterapeutu. Fitoterapija - lyg medicinos atšaka? Bet jis medicinos nebaigė. Sakai, kad žinių turi, bet tai su juo čia panašiai gaunasi, kaip su bobute žolininke iš kaimo vidurio biggrin.gif. Bet gal vis tik jį galvoj reikia turėt, jei reikalas bus.
Savickienę su Ražinskiene irgi pasižymiu, ačiū.

Bijau suklysti, bet man atrodo, kad Ruolia baigęs felčerius (dabartiniai bendruomenės slaugytojai - anais laikais jie mokėsi metais ilgiau) ir kažkurią vieną: ar botaniką, ar biologiją - nesu tikra. Gilinosi į fitoterapiją. Tad tikrai ne bobutė žolininkė, toli gražu - juk kitaip negalėtų konsultuoti Nacionaliniam vėžio institute. Tiesiog anksčiau alternatyvi medicina nebuvo reglamentuota niekaip. Dabar jos dalis reglamentuota. Anksčiau nors ir turėjo tam tikras profesines kvalifikacijas, bet jos nebuvo tos, kurios leistų jam teikti ar farmacinę paslaugą, ar gydytojo konsultaciją. 

Farmacininkai (tiek vaistininkai, tiek vaistininko padėjėjai (farmakotechnikai) mokosi nemažai disciplinų, tame tarpe ir farmakognoziją, cheminius junginius išnagrinėja aibė chemijų, gamybos technologinius -  vaistų technologija ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 08 12, 14:45)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="kavasucitrina" data-cid="72983985" data-time="1660303720"><div><p>Kiek teko skaityti, J.Ruolia tituluojamas fitoterapeutu. Fitoterapija - lyg medicinos atšaka? Bet jis medicinos nebaigė. Sakai, kad žinių turi, bet tai su juo čia panašiai gaunasi, kaip su bobute žolininke iš kaimo vidurio vartotojo įkelta nuotrauka. Bet gal vis tik jį galvoj reikia turėt, jei reikalas bus.
Savickienę su Ražinskiene irgi pasižymiu, ačiū.</p></div></blockquote><p>Bijau suklysti, bet man atrodo, kad Ruolia baigęs felčerius (dabartiniai bendruomenės slaugytojai - anais laikais jie mokėsi metais ilgiau) ir kažkurią vieną: ar botaniką, ar biologiją - nesu tikra. Gilinosi į fitoterapiją. Tad tikrai ne bobutė žolininkė, toli gražu - juk kitaip negalėtų konsultuoti Nacionaliniam vėžio institute. Tiesiog anksčiau alternatyvi medicina nebuvo reglamentuota niekaip. Dabar jos dalis reglamentuota. Anksčiau nors ir turėjo tam tikras profesines kvalifikacijas, bet jos nebuvo tos, kurios leistų jam teikti ar farmacinę paslaugą, ar gydytojo konsultaciją. 
</p><p> Farmacininkai (tiek vaistininkai, tiek vaistininko padėjėjai (farmakotechnikai) mokosi nemažai disciplinų, tame tarpe ir farmakognoziją, cheminius junginius išnagrinėja aibė chemijų, gamybos technologinius -  vaistų technologija ir t.t.</p><p></p>

Va, ką išmetė vos ne pirma nuoroda:
Juozas Ruolia – Lietuvos fitoterapeutas, gimęs 1950 metais gegužės 18 dieną. Studijavo medicina Vilniaus universiteto Medicinos fakultete. Tačiau dėl nesutarimų kilusių su to meto fakulteto vadovais, J. Ruolios studijos buvo nutrauktos. 1971 metais Juozas baigė P. Mažylio medicinos mokyklą, kurioje įgavo pradinių medicinos žinių. Vėliau, aukštojo mokslo diplomą įgijo studijuodamas biologiją Krasnojarsko valstybiniame pedagoginiame institute.

Beje, tavo vienas patarimas + mugių lankytojų pageidavimai = prieskoniai biggrin.gif

Atsakyti

Juozas Ruolia – Lietuvos fitoterapeutas, gimęs 1950 metais gegužės 18 dieną. Studijavo medicina Vilniaus universiteto Medicinos fakultete. Tačiau dėl nesutarimų kilusių su to meto fakulteto vadovais, J. Ruolios studijos buvo nutrauktos. 1971 metais Juozas baigė P. Mažylio medicinos mokyklą, kurioje įgavo pradinių medicinos žinių. Vėliau, aukštojo mokslo diplomą įgijo studijuodamas biologiją Krasnojarsko valstybiniame pedagoginiame institute.

Beje, tavo vienas patarimas + mugių lankytojų pageidavimai = prieskoniai biggrin.gif

Na atsižvelgiant į tai, kad Mažylyje studijos truko tris metus, VU MF studijas baigė jas tik pradėjęs. Toks miksas pas jį, pasirodo :) 

O, puikiai!

Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 12, 13:00)

As baigiau P,Mazylio med.mokykla 1974m,akuserija,nors gimus du metus veliau uz ji.Felceriai mokesi gal net 3,5m,tiksliai nebeprisimenu.
Biografija suvelta pas ji.
Prisimaudziau ,vanduo siltas,bangos dideles,nenori lyst is vandens.Vanduo buvo auksciausiam taske,kai atejom.Geris si vasara.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 12 rugpjūčio 2022 - 15:37
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Nuvertinau saulakį.O kažkada visa sodyba skendėjo geltonuose žieduose.Dabar mačiau porą vietų dar žydi prie namo,prie japoninės plukės.O pas kaimyną gal iš manęs nukeliavo plotas nemažas.Ko gero pasodinsiu į savo naująjį gėlynėlį vėl. ax.gif Neužmušama gėlė. mirksiukas.gif
Kaip prastai miegojosi bute.Jau tikrai atpratome nuo miesto gaudesio,dar uodas atsirado penktame aukšte,sodyboje neįskrenda į namą. bigsmile.gif Karšta..........

Muka,gražios tau šventės.Vaikis vedė rugpjūtį irgi karštis buvo.Vestuvės sodyboje vien jaunimas.Niekas nenori sėsti prie stalo niekas nenori valgyti,vien alus gerai ėjo,šeimininkės pasimetę,nesivalgė visai,pati vaikščiojau su padėklais ir siūliau.Paskui naktį audra,sodyba pušyne,užvertė kelius medžiai.Gerai,kad buvo kas atlaisvino kelius.Po šiai dieną vaikio gyvenimas audringas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 13 rugpjūčio 2022 - 07:39
Laba ryta, 4u.gif
skaiciuoju dienas iki atvesimo,nebegalima istvert,nebent istisai mirkstant vandenyje.Vakar kas kelios valandos i dusa,prakaitas zliaugia nieko neveikiant.
Mukute,grazios veseles,dukra irgi rugpjuty sliubavojosi,bet mums buvo geras oras,vidutinio karstumo,bet zmones valge irgi ne kazka,daugiau judejo.Kas svarbiausia ir alko mazai isgere,judejo soko,dalyvavo visokiuose zaidimuose,tokie faini buvo vedantieji,kad nebuvo kada nei gert nei valgyt. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Labai graži kava , dėkui Ingrida 4u.gif
Muka gražios šventės 4u.gif
O dukriukui ilgai ir laimingai wub.gif
Laukiu MB , ir važiuosim į kaimą ... Kaip visada paskutiniu metu lėktuvai vėluoja ax.gif
O darbų kaime nors rėk . Vakar po kursų pora krepšų agurkų suraugiau , sekamdienio raugtus užkaitinau . Šiandien vėl bus priaugę ...
Pomidorai noksta ax.gif Kursiu džiovyklę .
Ir bites laikas tvarkyti ... Žolinė. Jei noriu gerai paruošti žiemai . Pas mane nei grikių nei viržių nėra ax.gif
Apie žiedadulkes : labai geras vitamino B ir energijos šaltinis. Reikia sunaudoti apie 35 gramus per dieną ( valgomas šaukštas su kaupu ) . Vartojimas - užpilti 70 laipsnių vandeniu , ir leisti ištirpti . Žinoma , vartoti rytais ... Vakarais tik jei kokie darbai užpuolė, ir reikia energijos. O vitaminų B mums visiems trūksta ... Ypač nervų sistemai . O čia natūralus.
Dar galima maišyti su medumi 1-1 santykiu , ir palaikyti apie 2 savaites , kad medaus rūgštys ištirpintų duonelę.
Surinkus reikia džiovinti 3 paras 30 laipsnių džiovyklėje. Arba iš karto šaldyti .
PS pas mokytoją sodybje mačiau elektroninį vanagą . Saugo riešutus nuo kėkštų . Klausiau , sakė Lenkijoje kainuoja iki 30 EUR su siuntimu . Yra su batareikom, kurios 3 sav. atlaiko . Reikia man , trešnes ir vyšnias tegul saugo ... O tai dengi , nepaspėji . Pasikaria tinkluose.
Gražaus savaitgalio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 rugpjūčio 2022 - 09:29
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti

Labos, 

Karšta.

Vakar likom Kaune. Reikėjo poilsio. Papietavome mieste kaip balti žmonės.

O aš papuoliau į situaciją kaip filme, nulūžo basutės kulnas Laisvės alėjoje. Kokie 3 cm tik... bet buvo labai juokinga. Basutės labai patogios buvusios... tik jau senos. Su kedukais saugiausia.

Luety žinok nepavyksta man gražiai dryžuoti mezgant ratu... norėjau daryti 4/2 tai labai matosi . Gal siūlai per stori? Tai išardžiau ir darau 2/1 per išvirkščią akį. Visokių būdų prižiūrėjau... arba kažko nepagaunu.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 08 14, 09:22)
<p>Labos, </p><p>Karšta.</p><p>Vakar likom Kaune. Reikėjo poilsio. Papietavome mieste kaip balti žmonės.</p><p>O aš papuoliau į situaciją kaip filme, nulūžo basutės kulnas Laisvės alėjoje. Kokie 3 cm tik... bet buvo labai juokinga. Basutės labai patogios buvusios... tik jau senos. Su kedukais saugiausia.</p><p>Luety žinok nepavyksta man gražiai dryžuoti mezgant ratu... norėjau daryti 4/2 tai labai matosi . Gal siūlai per stori? Tai išardžiau ir darau 2/1 per išvirkščią akį. Visokių būdų prižiūrėjau... arba kažko nepagaunu.</p>

As baigiau kojine viena vakar vakare kiemelyje,megztini damezgiau iki apnarelio,kazkaip,kai ateina kiemelin pavesis po pietu,buna labai gera lauke megzt ir greitai eina darbas.
Kai mezgu juostuota megztini,pakeiciu spalva,pramezgu viena eile nauja spalva ir megzdama antra eile,pirma aki naujos spalvos nukeliu nepramegzta,siulas uz mezginio ir toliau mezgu normaliai visas norimas eiles iki spalvos keitimo.Nori keist spalva,vel pramezgi viena eile nauja spalva ir pradedant antra eile,pirma aki buvusios eiles nukeli...ir t.t.Jei neaisku,klausk,paieskosiu video.Niekada nebuvo problemu,graziai susieina.
Ruosiames vel prie juros,paskutine karsciu diena.Ir gaila ir smagu,kad issimiegosiu pagaliau normaliai,o ne slapioj patalynej.
Dusia,paziurek cia https://www.youtube....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 14 rugpjūčio 2022 - 12:51