Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Pou @ 2022 08 05, 13:38)
<p> jau kelintą liemenėlę sugadinu pomidorų šiltnamyje. Nusidažo sušilus geltonai žaliai nuo tų pomidorų ir neatsiskalbia.

Aš liemenėlių nesugadinu, bo pas mane namie laisvė papams rolleyes.gif lotuliukas.gif
Mūsų obelys mane tai nervina. Senos, genėjimo nemačiusios, dera kasmet, obuoliai špygutės. Nu, pasikviečiau profus, kad išgenėtų normaliai. Jo jo, sako, dabar bus normalūs obuoliai. Šiemet antri metai - obuoliai špygutės unsure.gif

Luety, nu kaip nebus šiltnamyje šalta, kai lauke toks karštis ir saulė. O atraitojimų man niekas nepadarys. Be to, užkniso tos plėvelės keitimai, tai ant vieno polikarbonatą uždėjo. O šiaip jo - vėdinimas pirmiausia turi būti geras, tai belieka rečiau sodint ar bent 2-3 stiebais nepaleist.

Beje, vis galvoju apie tavo svorį ir džiaugiuosi. Turiu prisipažinti, kad nebetikėjau, kad tu su savo natūra tai padarysi. Nes gi buvo dešimtys mėginimų, o kai svoris nekisdavo po 10 kg per savaitę bigsmile.gif, tai ir pasiduodavai. Nekantrybė tu tokia buvai, bet dabar esi šaunuolių šaunuolė. Ir niekad nesakyk, kad tau nekrenta. Nes gi matai - krenta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 05, 14:47)
Aš liemenėlių nesugadinu, bo pas mane namie laisvė papams rolleyes.gif  lotuliukas.gif
Mūsų obelys mane tai nervina. Senos, genėjimo nemačiusios, dera kasmet, obuoliai špygutės. Nu, pasikviečiau profus, kad išgenėtų normaliai. Jo jo, sako, dabar bus normalūs obuoliai. Šiemet antri metai - obuoliai špygutės unsure.gif

1.Luety, nu kaip nebus šiltnamyje šalta, kai lauke toks karštis ir saulė. O atraitojimų man niekas nepadarys. Be to, užkniso tos plėvelės keitimai, tai ant vieno polikarbonatą uždėjo. O šiaip jo - vėdinimas pirmiausia turi būti geras, tai belieka rečiau sodint ar bent 2-3 stiebais nepaleist.

2.Beje, vis galvoju apie tavo svorį ir džiaugiuosi. Turiu prisipažinti, kad nebetikėjau, kad tu su savo natūra tai padarysi. Nes gi buvo dešimtys mėginimų, o kai svoris nekisdavo po 10 kg per savaitę bigsmile.gif, tai ir pasiduodavai. Nekantrybė tu tokia buvai, bet dabar esi šaunuolių šaunuolė. Ir niekad nesakyk, kad tau nekrenta. Nes gi matai - krenta mirksiukas.gif

Ziema ir as duodu laisve,nes apsikutojus vistiek nesimato ar su ar be,bet vasara negaliu,labai dideli,atrodyciau ne kaip.MB senas diedas ,o pergyvena,kad per ta vieta imu kudet.Dideliu papu megejas biggrin.gif biggrin.gif
1.Nu polikarbonatiniame siltnamyje neturetu but ziauriai karsta,jame pas mus karsta,bet ne taip jau,kad visai neiskestumem.O polikarbonatinis gerai,jau pas mus kiek metu stovi,gal 4 ir jokio znoko,kad jam kas negerai,nei audra nei vejas nepajudino.O mano nedideliam,12m2 per vidury lysvej dvi eiles po 7,o trecia 7 po 2 i viena duobe,bet visi vienu stiebu ir tai miskas,bijojau,kad uzpuls ligos,tai isskabiau lapus pagal taisykles,bet iki maximumo.Sako,kad du i duobe gerai,per karscius apsaugoja lapai nuo perkaitimo.Nebuvo tame siltnamyje,kad ziedai kristu.
2.As galvoju,kad viskas psichologiskai su tuo mano svoriu.Kiek buvo bandymu,kiek pinigu ismesta,bandyta,bet sirdy vis galvodavau,ne man,ne mano.Ir ka,nukrenta 5 ir stop.As nezinau,kodel taip budavo,todel kad netikejau turbut.O si syk prieita buvo pavojinga riba:arba mirt arba kapstytis gyvent.Nebuvo kur trauktis ir nezadu pasiduot,tuo labiau,kad pastovi,pastovi svoris dvi tris dienas ir toliau vaziuoja,po nedaug 300,200gg,nu bet rieda.Dar ilgas kelias laukia,bet as zinau tai priimu tai ir nepasiduosiu.Aciu tau uz spyri i rura.
Buvom prie juros nuo 14;30 iki 16;40.Vanduo kilo,kai atejom ir palikom auksciausiam pakilimo taske,dabar jau ims gryzt atgal vanduo iki paryciu.Paryciais vel kils ,bet kita savaite,kai bus vel karsciai,tai geriausiu dienos laiku bus atoslugis,nei maudytis nei degintis nesmagu.Tik anksti ryte arba iki 12 val,kada saule labai kaitri,nu bet eisim nors nusimaudyt.
Siandien daug vaiksciojau,vos uzkopiau i kranta.Maudziausi pirma karta per keleta metu.Nuo Ispanijos laiku nebuvau musu juroj maudziusis.Tai oras,tai noras,tai dar kai kas,o dabar spjoviau i viska ir lindau su Mb kartu.Tai nutarem nors nusimaudyt nulekt,kol yra oras.Reik naudotis gamtos dovanota puikia vasara,kai jura po nosim,nereikia jokiu uzsieniniu kurortu.
Dabar tik megzt ir ilsetis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 05 rugpjūčio 2022 - 19:21
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti

Labas rytas.
Nupjoviau vakar ramunes,kraujažoles. ax.gif Knifolija,šiemet žiedą kelia. mirksiukas.gif
Ropės po lietaus sudygo. bigsmile.gif vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

labas rytas, Dusia, buvai imetus fermentuotu darzoviu recepto linka, gal gali pakartot, aciu

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vakar paklydųsi buvau pavakary prie sodybos miške.Galvojau tik nepanikuok.Ėjau,broviausi per bruzgynus kol išėjau.Už tai užėjau voveraičių,kai šiame miške nelabai jos auga. mirksiukas.gif Jau ir grybai nerūpėjo,dabar kai pagalvoju,visai šalia savo vietų sukau ratus. biggrin.gif Baisiausia kad trumpomis rankovėmis marškinėliais išvžiavau,tai jau rankoms nelabai patiko bruzgynuose. ax.gif
Kukuska,aš fermentuoju paprastai,kaip kad agurkus raugčiau. mirksiukas.gif
Atsakyti

Labos. Kukuska, tikslų receptą parašysiu kai būsiu prie kito kompo. Druska, cukrus  žolės, svogūnas, česnakas ir viską sublenderiuoji... užpilti supjaustytas daržoves ir po paros jau ragauti. Kur visos dingę? Aš savaitgalį aktyviai, gamtoj su gera kompanija.  Interneto nelabai buvo. Šiandiena norėtųsi patinginiauti, nuovargis jaučiasi. Bet darbas ir daržovės cypia. Teks judėti.

Ingrida aš visada miške paklydusi ieškau kvartalinės.  Pagal jas lengviau orientuotis. Paskutiniu metu grybaujam kartu...  tai atsipalaidavusi, žinau išves. Šalia manęs giria be interneto, telefonas nepadės. Gražios dienos.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 08 rugpjūčio 2022 - 08:07

IngridaB, 08 Rug 2022 - 07:38, parašė: Kukuska,aš fermentuoju paprastai,kaip kad agurkus raugčiau. mirksiukas.gif
Laba, tai rauginti paprastai as irgi moku, bet ten pas Dusia pamandrintai buvo, berods sumalti svoguna ir agurka ir su ta kose raugti, zodziu jei kas turit pakartokit jei nesunku o as ilsejausi prie vandens ir maciau, kaip du briedziai islindo is misko ir vare nusimaudyt, jiems irgi turbut karsta
Atsakyti

o ir Dusia grizo, tai prie progos kai galesi jei imesi bus smagu

Atsakyti
Labas rytas 4u.gif 4u.gif

vasara,judejimo metas,ner kada kalbet. biggrin.gif
Sestadieni apkuopem soda,siltnami paliejom,geles,prisileidom vandens i talpas.O darzoviu doh.gif :oh:Sparaginiu kibirelis,pomidoru kibirelis,agurku nedaug,nu ir gerai,o tai nesivalgo dabar.Dar bulves iskasem is kibiru,jau nuvyte kada stovejo,gerai,kad sunus atvaziavo,tai pasidalinom,bet ten irgi tik 2,5 zmogaus valgancio darzoves,kitiems tik su dirzu ikisa,issiaugino taip,dabar patys vargsta.Tai sekmadieni sparagines tvarkiau,isidejau pagaliau pomidoru su zele,o kitus valgiau per pietus ir ryte ir vakare ir be grietines ir be jogurtu,tik su druskyte ir svoguniukais,ir pyst,svoris plius 700g.Angliu perdaug.Nu kaip nevalgyt,dabar jie man tokie skanus,tiesiog uz saldaini skanesni.Papasakojau MB,sako,o tai tu saldainiu,sokoladu nenori?Tik pomidoru?Nu ne.net nepagalvoju apie juos,o va pomidorai tai man kazkas tokio,ohoh,skaniau uz viska.Nu ka,teks sumazint ,nenoriu,kad augtu svoris. ax.gif ax.gif
Petrazoliu isidejau,kaip Dusia nurode biggrin.gif su cesnakais sumaliau,bet dar turiu gryna miska.Reiks turbut dziovint.Baziliko pasidzioviau,reiks sumaisyt dar krapu galvuciu pasidziovint,ir bus prieskonis zoleliu.Neturiu siemet ciobrelio,misku nezinau,aplink mus tik sabakstynai,o pievos isdege,nelabai ir jose rastume.O man jis taip skaniai kvepia.Tai va,apturejau griesna sekma diena,dabar teks poteriaut ilgai.
Atsakyti

Luety, tau gal ne svoris, o skysciai ta 700 gr parode, tu gal apimtis dar matuokis, nes buna, kad svoris tipo aukstyn, bet apimtys rodo, kad varai zemyn. Sauniai varai, taip ir toliau

Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 08 08, 10:25)
pyst,svoris plius 700g.

Tipo, per dieną užaugo 700 g riebalų? bigsmile.gif Baik baikes, atsipalaiduok ir valgyk tuos pomidorus smile.gif

Savaitgalis nuvargino. Šeštadienį mugė. Grįžus iki vėliausios nakties gamyba ir papildymas kitai mugei - sekmadieniui. Tai kai grįžau vakar, kai kaliau vyno... Šiandien dar vis tik pavargus jaučiuosi, bet ilsėtis nelabai yr kada smile.gif
Atsakyti