Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

pora valandziukiu pajury,pailsejom,atsigavom,buvau jau ibridus i jura,bet mano jurines sliopkes visai susidevejo,padas nusilupo,ryt einu pirkt nauju.Pas mus akmenys ir krante ir dugne,tai be tu sliopansu nei is vietos pajury.O dar pas mus kita savaite zada iki 27,tai,jei pildysis,dar ir as suspesiu maudymosi sezona atidaryt.
Va tokie sliopansai
vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 04 rugpjūčio 2022 - 18:01
Labas rytas.
Atsakyti
labas rytas,
tikras rytas suraitytas anr stalo.Pinky pinky raitalai.As uz kavos,aciu,Ingrida.
Sauleta,vejuota.
Vakar uzmarinavau 3 st.agurku griesnu,pjaustytu.iIr actas ir cukrus,nu bet nevalgom gi tokiu patiekalu pilna burna,kartais reik ir grieko.Agurku gaila,stiklainiai mazi,neuzdarysi cielu,nutariau marinuotu.Be kaitinimo,su daug cesnako,matysim ar laikysis.Bus experimentas,o darbo ten daug nera,tik pjaustymas.
Siandien reiktu shopinga atlikt,kol dar jura atoslugyje,o kai pakils vanduo,eisim prie juros.Rugpjucio 18 pas mus aviacijos shou ant vandens,tai privaziuos daug sveciu is aplinkiniu miesteliu is Londono,nebenueisim,nemegstu grudalynes,dabar pliazas tuscias,vienas kitas kur guli,tyla,ramybe,tik juros musa.
Atsakyti

Labas rytas,

Luety - tiesiog idiliškas vaizdelis.

Na ką, sode su agurkais prastuma. Pagrindiniai vos bezda, jau ir vytulį užmačiau. Derlingieji kitoj pusėj gelsta. Svogūnai pūna. Reik čiut karščių savaitės kokios ir raučiau svogūnus, nes paskui gali būt bėdulė.

Pomidorų dar nėra tiek, kiek norėčiau. Tikriausiai, kai pradės už savaitės dviejų raust, tai visi vienu ypu. Vakar siaubingai karšta buvo ir atskrido mieliausieji akliai. Trys įbombino.

Atsakyti
Labos smile.gif

Šiandiena keičiama lokacijos vieta, važiuojam daugiau į tinginių pirčių poilsį smile.gif Procedūros visos atliktos kokybė aukšta ax.gif kiekvienas rytas baseinas pusryčiai ir duj akis išplėtęs,kad nepražiopsoti kokios nors procedūros :)tinka man toks poilsisi smile.gif
Luety niu fain wub.gif noriu ir aš prie jūros o greičiau į Nidą ... net cypia siela...gal kada nors grįšime tongue.gif
Pou aš cibulius išroviau šlapiir pas amne net neroviau virkščių tegu su jomis džūsta ... kažkaipšlapoki jie pas mane irgi. Agurkai tikiuosi dar nepikas derėjimo, ką rasiu po savo astotogų... bambioškių tai tikrai... tėvai važiuos ale... nemato ką skinti....
Lekiu smile.gif
Atsakyti

Labos. Man bitininkystės mokslai miške. Paprasti dalykai,  kuriuos galima daryti geriau ir greičiau. Luety tokie batai yra būtini prie šiltų jūrų. Ir labai praverčia Lietuvoje plaukiant baidarėmis, jei vėsesnis oras.  Aš agurkus koncertuoja mažus cielus į 0.7 stiklainius dažnai. Ir raugiu.

Atsakyti
Luety, kaip faina 👍👍👍 tokius šliopancus pirkau kai į Kroatiją važiavom, nes ten ne tik akmenys, bet ir jūros ežių pilna.

Važiuojam ir mes prie jūros. Vyras darbo reikalais, mes su Lesoum kartu. Pabūsim pora dienų.
Atsakyti
Muka, jau man toks poilsis tai brrrr.... Man poilsis kur nors nuošaliai prie jūros drybsot būtinai vienai. Kokias 2-3 dienas. Blogiausiu atveju namie vienai ir kad nereikėtų nieko dirbt. O visos pirtys ir procedūros tai jau neeee... unsure.gif. Bet kiekvienam savo. Pailsėk 4u.gif

Su mano pomidorais sitjueišn tokia. Vakar apžiūriu, kad mano turimas Revus beviltiškai pasenęs. Skambinu mb - nupirk. Pasirodo, Žalioj stotelėj Revus neturi, tai davė jam Infinito. Nes mat pasakė jis pardavėjai, kad požymių dar nėra. Nu bet kad aš dėl tų požymių jau nesu tikra. Nu ką. Iš kitos pusės, tai net nebūčiau žinojus, kur jį dar pasiųst to Revus ieškot. Vadinasi, nėra ko laukt. Mečiau visus savo darbus, vakare puolu į įtartiną šiltnamį, aišku, dar randu pora įtartinų lapų, bet jau nieko nepakeisiu. Purkštuvas normalus neveikia, tai teko su tokiu mažu vargt. Išpurškiau kažkaip, jau nelabai paskutinių patamsėj mačiau. Šiandien ryte aptvarkiau ir antrąjį, išpurškiau ir tą, nors jame tai dar tikrai jokių požymių nemačiau. O karšta tame šiltnamyje, o aš pagal visas taisykles su ilgom rankovėm ir kelnėm, džinsai nusmuko, aukštyn patraukt neina - prilipę. Žodžiu, maikė aukštyn, džinsai žemyn, į nuogą pilvą įvarvolino pora aklių. Nuo nosies prakaitas laša - žodžiu, atvargau. Dabar jau kaip bus - tebūnie. Bent jau nelakstysiu į dieną po kelis kartus žiūrėt - kaip? bigsmile.gif
O su pomidorų nokimu tai taip - kaip ir Pou sako. Vakar tą pirmąjį lyg ir normaliai išskyniau, o šiandien jau matau raustančių. Kai nenoko, tai nenoko, o dabar bus visi kartu unsure.gif
Atsakyti
susimakalavo viskas,ir tiek to einu i pardes sliopkiu ieskot
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 05 rugpjūčio 2022 - 12:04

Kava, ir labai užjaučiu, ir labai juokinga. Aš tai vis nepasimokau, jau kelintą liemenėlę sugadinu pomidorų šiltnamyje. Nusidažo sušilus geltonai žaliai nuo tų pomidorų ir neatsiskalbia. Marškinius kelis paskyrus, tokie spalvoti jau, išskalbiu, vėl apsirengiu, na bet neatskalbiami - tik tam darbui.

Muka, reiks ir man jau tuos svogūnus kitą savaitę gal lupt. Na bet šaknys dar tvirtos. Yra bambioškiu užaugusių ir yra mano skonio, kur pasodinau gerokai vėliau - tokie nedicki rubuiliukai tam kartui.

Šiemet bus vynuogių. Vieną obelį parėmėm. Skiepyta, pusė raudonskruosčiai, o kita pusė panašūs į ananasinius. Taip netolygiai apsiobuoliavo, kad greičiausiai luš perpus nuo geros audros. Apatinės šakos tokios sunkios sunkios, iki žemės nusvirusi. Matyt, kad netinkamai nugenėjom.

Atsakyti
Rasiau rasiau,kazkas ten ne taip pasidare,dar bandziau kapstyt,taisyt,ale ne ta nukopinau,ipeistinau ir gavosi suduks.
Norejau parasyt,kad Kava sujuokino su savo pasakojimu tokiu vaizdziu,dar bimbalas paskiepijo biggrin.gif biggrin.gif Zodziu grazu.
Ir dar i ta pati,rasai,kad labai karsta siltnamyje,tai gal nesivedina kiaurai.Ir dar pasakojau,kaip mano anyta augindavo pomidorus,kelis siltnamius ir vezdavo kibirais i girstupio,atrodo,turgeli.
Ji dirbo ukio siltnamiuose,tai agronomas ja mokino.Kai oras susildavo,pas ja visi pleveliniai siltnamiai budavo atraitota plevele nuo apacios i virsu kokia 50 cm ir vediluodavosi per apacia zinoma ir per duris taip pat.Niekada neturejo maro,bent as neprisimenu.Manau,kad vedinimas didele profilaktika marui.Ypac,kai lauke taip dregna.
Tai va,nukrypavom su MB i parde,viena nesiryzau,kelenai skauda,klubai skauda,vos parejau.O aplankem tik 3 pardes,nu 4.Gavau sliopansu,bet dar buvau suplanavuis su juo nueit i salia esancia parde i trecia auksta,kur mezgimo siulai,nes turiu daug gimkes pinigu,skirtu siulams,bet deja,atideta kitam kartui,tai jau buvo virs mano galimybiu.Nu bet reik pasidziaugt,kad ir taip jau toli buvau,palyginus su pavasariu.Pasedejau kiek,dar ir geles pasiliejau kiemely,nes jau taip sutina siandien kad baisu,nors rodo,kad 22 silumos,bet jauciasi koks 30.Yra vejelis,bet jis visai nevedina.
Gavau pranesima is sodu bendrijos,kad nuo rugpjucio 12d.nebus galima laistyt darzo prijungus slanga prie krano.Bauda-sodo sklypo praradimas. doh.gif fear.gif scare.gif Ziauriai cia.Buvo klausimas ar galima su laistytuvu prisileidus vandens laistyt,atsakymas buvo galima.Nu tai jei as,prijungiu slanga prie krano,is jos pilu i laistytuva ir laistau,tai kaip cia?Galima ar ne??O tai vaiksciok dabar pirmyn atgal.Nu sportuot vercia valdzia biggrin.gif Paskutiniu metu tie visokie ribojimai,draudimai kazkokie neadekvatus pasidare.Reik vaziuot prisileist vandens pora backu,nors jau nebera daug ka laistyt,tik geles,agurkai ir paprika,kiti gal isgyvens patys,bet iki siol laistydavau dar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 05 rugpjūčio 2022 - 13:37

Pasimokiau pusdienį. Daug geros info. Dar daugiau klausimų... kuo daugiau žinai tuo geriau supranti, kad nieko nežinai.

Netgi man kaimo vaikui tame bityne per daug gamtos. O apie varmus ir uodus nekalbu. Mano sodyba pasirodo sterili. Bo vėjo perpučiama . Nebedejuosiu :D 

Mano svogūnus pagavus miltligė... dar laikau, nerausiu kol kaklelis neužsidarys.

Ir aplamai, ar pasenau ar metai tokie kad daržas nedžiugina gausa. Užteks kiek bus.

Atsakyti