![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Bet dar taip nebuvę... Kiek atliekamų lauke sukišdavau - jokio maro. Šiltnamyje vienais metais buvo - prieš kokius 5 metus. O šiemet turėsiu visur
![unsure.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/unsure.gif)
Kava, atsakiau tau, bet atrodo, kad dingo atsakymas.
Taip, vaistinė žaliava šaknys, taip - renkama ankstyvą pavasarį ar rudenį.
Liaudies medicinoje naudojama ir labai, dar aprašoma, kad ir žiedai. Atkreipk dėmesį, kad ji nuodinga.
Mano močiutė nakčiai dėdavo sūdyto lašinio peršviečiamą bryzelį - ištraukia pūlius neblogai. Druska ir patinimą pamažu nuima.
Istorija apie sūrų vandenį:
Dukra važiavo dviračiu ir dribo kieme . Kaune. Keliai iki kraujo . Vieta ne sterili griuvimui. O jai kaip ir MB turi būti sterilu tade gerai gyja . Žinoma , kad po trijų dienų ėmė pūliuoti , jokie ten peroksidai nepadėjo . Nežaizdama pas gydytoja. Teplai ir tt. Nepadeda... dar kartą pas gydytoją - siuntimas pas chirurgą. Kiti tepalai , nepadeda. Pasiguodžiau sesei veterinorei. Paprastas patarimas - sūrus vanduo. Kelių nepamirkysi. Dėjau kompresus . Ištraukė visus pūlius. Sugyjo , tik randai liko ... dabar ir randus išsimasažavusi pati . Praktiškai nematomi . Randai yra išgydomi ...
Pou , mano baba dar medumi lašinius patepdavo .
Per antrą pasaulinį karą buvo suanaikita apie 70 ar net 90 pr. bičių populiacijos. Ir žinot kam ? gydymui ... jei nudegimas, atvira žaida ar kt - sutrina korius su medumi ir duona , į maršką ir apvynioja. Jokių gangrenų . Puikus gyjimas...
Nusideginus - šaltalankių aliejus vaistas Nr 1, antras patepti medumi .
Išbandyta.
Dusia, jei rimtai, mano ankstesnė kolegė buvus slaugytoja, kuri prižiūrėdavo trofines opas. Labai neestetiškas, bet sakė, kad veiksmingas būdas - kompresui dėt žalią mėsą.
Aš vaikui pėdą mirkau dabar sūriose vonelėse.
Nudegimams geriau aliejų nenaudot. Šaltalankis geriau vidinėms opoms tinka. O jei rimtai, vaistinėse yra superiniai koloidiniai pleistrai. Kosmosas.
Jei turit alaviją, super taip pat. Dar vienas patarimas būtų buitiniams nudegimams. Juokas juokais - bet ta pati druska. Jei prie puodo prisiglaudėt ar skardos, kuo skubiausiai įtrinkit rupia druską ir vėliau po šalto vandens srove kiškit. Neiškyla pūslės. Bet reik veikt akimirksniu, nes jau kai puslėtis pradeda - šiukštu netrint
Dar aš turiu nusipirkus alavijo gelio - ir nuo saulės nudegimų ir visokių kitokių nudegimų namuose, žaizdų. Alavijas labai skatina regeneraciją.
Iš labai senovinių receptų, mano prosenelės žolininkės klodų: nudegimus tepti pagaminta tokia tyrele: liepos požievį (nulupti tamsią žieve, o šviesų požievį atskirti, susmulkinti) virti piene ant labai silpnos ugnies kol sutirštės iki tyrelės tirštumo (kaip kosmetinis pienelis). Labai geras vaistas. Kažkada pusbrolis buvo nudegęs veidą, krūtinę - ištraukė karštį ir nė randelio neliko. Kad suprast koks nudegimas - vasarą svilino paskerstą kiaulę ir ištrūko žarna, kuri atvira ugnimi pašokinėjo (krūtinės plaukai visi nusvilo, antakiai, blakstienos). Sesė savaitę prieš vestuves nusiplikė dešinę plaštaką, pūslės iššoko centimetrinės. Gražiai sutraukė pūsles, ištraukė karšti. Per savaitę tiesiog liko rausvos žymės.