Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Ex @ 2022 08 03, 13:24)
Lauko darbus daryt, tai jau kaip žygdarbis. Reik eit apsimuturiavus kaip musulmonei.

Kad akliai ir per drabužius kerta. Nuo uodų nors purškalai padeda, nuo šitų nieks negelbėja.

Papildyta:
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 03, 14:10)
Be to, bijau maro, bijau pilt tą vandenį šiltnamin biggrin.gif

Tai jei šlapia žemė, ir nereik pilt.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 08 03, 15:13)
Tai jei šlapia žemė, ir nereik pilt.

Tai dabar paviršius sausas, o giliau nežinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 08 02, 20:44)
<p>Ačiū, merginos.</p><p></p><p>Saintlina, Varėnos rajone jų mažiau.
</p><p></p><p>Buvom grybaut Šakių raj., kai per akimirką sukapojo mane, tai nemoku apsakyt. Viena blauzda - 30 įkandimų, skaičiavau namuose. Aš dar tokio spiečiaus buvau nemačius. Bet prie Vandžiogalos, kai tikrinau savo vietas, apipuolė akliai. Dar taip nebuvo, kad vyrui pasakyčiau - vežk mane namo ir greitai.</p>

Jei čia mažiau, tai net pagalvot bijau kur daugiau smile.gif gal ten Šakių raj lapuočių miške buvot?
Aš nebeinu grybaut. Nu nakum. Baravykų nėr, tai nėr ko ten uodų šert. Šian ryte voveruškų ant keliuko mačiau, net neėmiau.
Papildyta:
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 03, 14:16)
Tai dabar paviršius sausas, o giliau nežinau biggrin.gif

Pakask truputį, pažiūrėk
Atsakyti

Saintlina,

žinok, kažkas baisus buvo. Įsivaizduok, kad aš grybavimo lietpaltuko kapišoną dėjausi ir nevalytus grybus į  krepšį dėjau. Ten taip pat pušynas, retas lapuotis.

Pas mus vakar svogūnai, burokėliai, morkos ir pagrindiniai agurkai buzoj buvo.

Atsakyti

Nuo uodų grynas mėtų eterinis.  Nuo pusvalandžio iki 40 min. Nuo aklių ir varmų ta pati mėta arba eukaliptų eterinis. Neskiesti , nepurkšti, teptis ant odos. Tam pusvalandžiui kai reikia darbą padirbti...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 03 rugpjūčio 2022 - 15:26
QUOTE(Dusia37 @ 2022 08 03, 15:25)
<p>Nuo uodų grynas mėtų eterinis.  Nuo pusvalandžio iki 40 min. Nuo aklių ir varmų ta pati mėta arba eukaliptų eterinis. Neskiesti , nepurkšti, teptis ant odos. Tam pusvalandžiui kai reikia darbą padirbti...</p>

Dėkui, patarimas geras, bet eterinio reiktų litro. Gal ir nieko būtų, jei tik plotelį odos patept, bet kad kerta ne tik į rankas ir kojas, bet ir į veidą, kaklą. O veido gi nemozosi. Sušyli dirbdama, nu ir amen, visi akliai ir varmai ant tavo marmūzės susirenka baliavot.
Atsakyti

Tepu sprandą, pečius... na biški kojas. Skraido aplink , bet nekanda.

Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2022 08 03, 18:33)
Dėkui, patarimas geras, bet eterinio reiktų litro. Gal ir nieko būtų, jei tik plotelį odos patept, bet kad kerta ne tik į rankas ir kojas, bet ir į veidą, kaklą. O veido gi nemozosi. Sušyli dirbdama, nu ir amen, visi akliai ir varmai ant tavo marmūzės susirenka baliavot.

Gal nemozok nieko. Gryni ant odos tepami tik levandų ir arbatmedžio eteriniai aliejai. Kiti tik sumaišyti su baziniu.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Sugrįžau.Kompas užsilenkė,motininė parėjo,sūniukas atvežė kitą. ax.gif
Agurkai stovi vietoje,naktys šaltos,cukinijos žydi,žiedai tušti. ax.gif
Pou,laikykis Brangioji,sugis. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

Labas rytas,

ačiū! Tepam arnikos ir kaulažolės tepalu, tinimas nueidinėja, skausmas mažėja - viskas bus gerai.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 08 04, 08:53)
<p>Labas rytas,</p><p></p><p>ačiū! Tepam arnikos ir kaulažolės tepalu, tinimas nueidinėja, skausmas mažėja - viskas bus gerai.</p>

Į šitą pačią temą.
Pamačiau savo šabakštynuose kažkokį man dar nežinomą augalą. Programėlė sako, kad tai vaistinė taukė (arba kaulažolė?). Lyginau su nuotraukomis internete - taip ir bus. Klausimas. Naudojamos tik šaknys, taip? O kasti jas anksti pavasarį arba rudenį, taip?
Šiaip su šaknimis tingiu žaist - jau vis kiaulpienės žadu žadu pasikast - niekaip neprisiruošiu. Bet gal reikės smile.gif
Atsakyti

Labas rytas,  Jei pūliuoja pamirkyti sūriame vandenyje, ištraukia pūlius. Apie vaistus neišmanau. Visi aliejai leidžia pasidaryti kokį vieną darbelį, kai skubiai reikia. Nenaudoju dažnai.... Mane visi gyviai labiausiai puola kai ramiai prisėdu... kol lakstau nepaveja. Luety už konservavimą sunkiau yra tik medaus sukimas :P  Ypač rudeninis. Agurkai ir pas.mane mizernai deri. Cukinijų mačiau yra nemažai. Menka paguoda... 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 04 rugpjūčio 2022 - 08:40