Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Luety  taigi storų siūlų, M dydžio megztukas. Kas tas yra. Per atostogas Estijoje liko laiko pamegzti. Kelionė  kokios 8 val gavosi su kamščiu ties Ryga.  

Pou yra kategorija vaikų kurie nei už ką  nesirengtų... maniškei tinka, bele niekas tokio neturi. Yr greitai mezgančių, aš ne iš tų....

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 08 03, 09:59)
<p>Sveikos,</p><p></p><p>vakar kibirą agurkų sukišau su garstyčiomis. Dar nemažai palikau valgymui ir artimiesiems. Pomidorai dar sunkiai juda, bet pavalgymui jau yra. Svogūnai jauč pūti pradės, nes kiek atvažiuojam, anie baloj - žemė jau nesugeria vandens pertekliaus. Kaip ir pagrindinė lysvė agurkų, sodintų žiemos podėliams.</p><p></p><p>Kaip gerai, kad sodinau valgymui dar kitam lauke - neblogai dera ten bent kol kas.</p><p>Pribarsčiau krapų, svogūnų sodinukų prikaišiau laiškams ir salotų pabėriau.</p><p></p><p>Dusia, kaip dukriukui fainai, kad apmezgi ją. Nieko nėra geriau už mamos megztą mezginį.</p>

Pou,kad ne labai jaunimas nesioja mamu megztus.Viena kita,o siaip tai jie iesko kazko,patys nezino ko. biggrin.gif biggrin.gif
Tai apstojo lietus Lietuvoj,ar vis dar lyja?

Kavute,kaip gaila pomidoru ismest visa siltnami.Lietuvoj dregni orai,tai marui linksma.
Siemet kol kas nematau nei pas viena sodo kaimyna nei ant bulviu,nei ant pomidoru maro,pas mus sausa,doro lietaus nebuvo gal pora menesiu.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 08 03, 12:32)
Tai apstojo lietus Lietuvoj,ar vis dar lyja?

Kavute,kaip gaila pomidoru ismest visa siltnami.Lietuvoj dregni orai,tai marui linksma.
Siemet kol kas nematau nei pas viena sodo kaimyna nei ant bulviu,nei ant pomidoru maro,pas mus sausa,doro lietaus nebuvo gal pora menesiu.

Dabar nelyja biggrin.gif. Šeštadienį kaip dėjo kuolais... Dar šiandien sočiai drėgmės.
Luety, išmečiau lauko dalį pomidorų - gal 8-9 daigai. Smulkmena. Bet aš jau avansu nervinuosi dėl kitų lauko, kurie yra šalia šiltnamio, kad tie nepasigautų ir šiltnaminių neužzarazintų. Pagatava jau dabar avansu juos išraut biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 03, 10:40)
Dabar nelyja biggrin.gif. Šeštadienį kaip dėjo kuolais... Dar šiandien sočiai drėgmės.
Luety, išmečiau lauko dalį pomidorų - gal 8-9 daigai. Smulkmena. Bet aš jau avansu nervinuosi dėl kitų lauko, kurie yra šalia šiltnamio, kad tie nepasigautų ir šiltnaminių neužzarazintų. Pagatava jau dabar avansu juos išraut biggrin.gif

Vistiek gaila darbo,o svarbiausia vaisiu,esamu ir busimu.
Pas mane prisisejo tie mazuciai,kur gali saldyt,palikau siltnamyje,dar prie kompostines,tai tokie saldus,mazuciai,vynuoges dydzio.Lauke jie buvo geltoni,o siltnamyje raudoni.Mano siuo metu patys skaniausi ant smugio suvalgyt.
Atsakyti

Na tai mamos juk gali numegzti tai, ko vaikai nori. Buvo laikai, kai siūlų pasirinkimas min, schemų nėr, kelios knygutės.

Dabar ohoho, tik noro, gebėjimų ir laiko reik.

Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 03, 11:40)

Aš vakar jau šilauoges laisčiau ))
Atsakyti
Laba.

Pou 4u.gif sveikatos tavo vaikui. Kad tik į gera viskas.

QUOTE(saintlina @ 2022 08 02, 19:45)

Klausykit, kada tie uodai užsibaigs? Anksčiau lyg nebūdavo visą ištisą vasarą? Lyg su pertraukom kažkokiom. Ir aplamai ne kiekvieną vasarą šitokia baisybė. Daba ir pernai, ir šiemet.

Aha, aš irgi susirūpinau kada jie bent valandai dingtų. Ištisą dieną, net saulei kaitinant tuntai uodų. Ir puola. Kažkoks bimbalas į ranką įkando, tiksliau, atvarė ir odos iškando, ranka ištino, supuliavo tas įkandimas, net laikrodį reikėjo nusiimt, nes daug sutino, veržt ėmė ir apyrankė. Tai nakčiai višnevskio tepalo uždėjau ant įkandimo, užsirišau. Galvoju, nors tuos pūlius ištrauks. Truputį skausmas sumažėjo, bet va jau dvi dienos ranka ištinusi.
Lauko darbus daryt, tai jau kaip žygdarbis. Reik eit apsimuturiavus kaip musulmonei.

Viską laistau. Sausa kaip dykumoj, nors ir lietaus buvo. Su agroplevele pridengiau naujai pasodintus braškių daigus, nes dieną greit iškeptų kai tokia saulė. Gal kas pagalvos, kad pas mane šalnos?.. biggrin.gif
Atsakyti

Savaitgalį buvom Varėnos raj., miškas sausas. Sekmadienį dangus pasileido, bet manau, kad šiandien jau ten vėl sausa...

Atsakyti

Pau sakyčiau labiau noro ir patikimo megzti reikia. Visa kita išmokstama. Fb sutikusi mergaičių kurios pradėjo megzti apie 40...  Su laiku, tai Visi turim tas pačias 24 val. Man mezgimui reikia "ramios dūšios". Kitus kaip tik mezgimas ramina. Aš kai nerami tai turiu aktyviai.... grindis plauti, namus šveisti arba 15 km geru tempu. Vienžo kai rankos kojos dirba galva ilsisi.

Man patinka , o jei dar ir pavyksta ir kažkas dėvi,  tai kaifas.

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 08 03, 14:24)
Aš vakar jau šilauoges laisčiau ))

Pas mane pomidorai šiltnamiuose gal 1-1,5 mėn. nelaistyti biggrin.gif. Paskutinis kartas buvo prieš tas didžiąsias liūtis, kai vis verkiau, kad daržas skęsta. Ir neapsisprendžiu, ką daryt. Jaučiu, nelaistysiu daugiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 03, 13:44)
Pas mane pomidorai šiltnamiuose gal 1-1,5 mėn. nelaistyti biggrin.gif. Paskutinis kartas buvo prieš tas didžiąsias liūtis, kai vis verkiau, kad daržas skęsta. Ir neapsisprendžiu, ką daryt. Jaučiu, nelaistysiu daugiau biggrin.gif

Pas jus ten molynas visiškas, čto li? Aš šiltnamy paprikas kasdien laistau, pomidorus kas antrą dieną.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 08 03, 15:03)
Pas jus ten molynas visiškas, čto li? Aš šiltnamy paprikas kasdien laistau, pomidorus kas antrą dieną.

Taip, pagrinde molynas ir priemolis. Bet kur šiltnamiai, tai lyg ir normali žemė. Šiaip aš visada juos laistydavau maždaug 1 k. į savaitę ir gausiai. Bet dabar po žemių atvežimo ir sustumdymo jie liko kiek žemesnėj vietoj, tai manau, kad tokiu oru užtenka tos drėgmės natūraliai. Per tas liūtis tai viename žemė išvis ilgai šlapoka buvo, o takelis labai ilgai šlapias smile.gif. Be to, bijau maro, bijau pilt tą vandenį šiltnamin biggrin.gif
Atsakyti