Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Ex @ 2022 08 02, 08:31)
Malkų kainos dabar kažkoks stebuklas. Visokiais tai kietmetriais, tai kubais, tai dar kaži kuo matuoja, nesuprasi ir nepasimatuosi. Atveža, išverčia, kaina bezbožna, o malkų krūvelė lygi katino turto krūvelei..

Luety, braškių aš neturiu daug, šįmet pirmametės, apie 100 daigų. Gal daugiau. Nieko aš neprivalgiau, net su niekuo nesidalinau, nieko nevaišinau. Ką turėjau, pati suvalgiau iškart nuo krūmo. Šaldymui nei vienos uogos nėra. Nesuprantu kiek daigų reikia augint, kad man užtektų bent privalgyt.
Rodyk savo stebuklingas kojines  bigsmile.gif

Kojines rodyt negaliu,ant blokatoriaus,ar patiestos jos nesiziuri,grazu tik ant kojos,o mano koja ne monekeniska,tai visai vaizdo nera.Anukes grazi kojyte,bet neprisisauksi,jauni labiau uzimti,nei mes pensininkai.Todel teks palaukt.

QUOTE(Acqua Alta @ 2022 08 02, 08:35)
Gali but kad ir karas.Sunkvez\imis vez\damas tanka sankryz\oje apvirto,ammunicijos sandeli kaz\kas padege,autostrada 400 km vakar sustojo,nes 16 avariju.Cia kas netoli manes vyksta.50 km atstumu biggrin.gif
O kad serbija pradeda atsiimineti kosova,matyt reiskia ,kad karas persikelia i ramiojo vandenyno sriti biggrin.gif

Oho,kaip arti taves.Sakau,nezinia,kurioj pusej cunamis ateis.Cia Ukraina,cia Taivanis,sako,jei Pelosi butu skridus,butu nudauztas lektuvas ir pasaulinio karo priezastis.Kosovas,manau,nukreipt demesiui nuo kazko svarbaus.
Idomiais ir baugiais laikais gyvenam.
Atsakyti
Tu visu nesamoniu man tiek baisu kiek kad baisu eismo ivykiu.Nes na labai avaringa ,labai.
O visa kita,fig.
Kinijoje buvo idomiau ,ten jau tankai gyne bankus nuo klientu.Aisku mainstrymo spaudoje to nebuvo atspindeta biggrin.gif
Atsakyti
Labos,
Saintlina, mama nupirko miškovežį malkų, jei 40 kietmetrių ? Tokį biški perkrautą ? Protinga moteris 4u.gif Taigi malka turi pastovėti 2-3 metus , tik tada verta kūrenti . Pas mus užkrauta malkų kokiems 10 metų . MB netgi samdė žmonės , kad padėtų supjauti ir sukaldyti, nes kai užpirko , tai mažai nepsirodė. Tik krovė pats . Rusiškuose multikuose labai gerai parodyta - žiema, o kokia ten našlaitėlė eina malkų . Tinginiai . Taip malkos ruošiamos žiemą - bet tik ateinančiai žiemai tongue.gif .

Prieskonai parasti : malti česnakai , čiliai , pomidoras, druska. Buvau kažkada česnakų ūkyje
https://www.visit.je...kiploku-pasaule
Pirkau , patiko . Gamindama pati dedu ir kokių tai žolių . Čiliai duoda labai gerą poskonį visiems patiekalams. Jei mažai dedi aštrumo nesiaučia.
Aš senai lankiausi ten , 4-5 metai atgal. Dabar tokio nerandu kokį pirkau , artimiausias šitas :
https://kiplokupasau...lu-ravejs-250g/
Mano be morkų buvo .

Kosovas mat jį velnias . Amerikonai pridirbo , tegul ir kabina ...
Bet jei karas kabina Kiniją tai galiu eiti ūkininkauti . Tiek mano darbas , tiek MB darbas su ta šalimi susijęs.
Visi bankai tik sistemos dalis. Suskaitmeninti žmogų , o kai jis nepaklusnus ištrinti .Senai žinoma, kad link to einama.
Istorijų apie skalbimus bankuose irgi žinau . Netgi žinau kas išsisuko , kas sėdi biggrin.gif
Va ir pagalvojau , kaip aš dar saugiai tarp žmonių gyvenu ... Neatskirta. Turiu vienam banke asmeninį bankininką, galiu pasitarti . Turiu įmonės bankininką, galiu pasitarti. Turiu mėsos pardavėją , dažovių pardavėją, turiu daigelių pardavėją . Turgelyje . Ryšys kažkos yra. Netgi mano mažoj Rimi mane jau pažįsta, kažkada pardavėja parodė , kad žuvies negalima pirkti... Todėl ir nemylių didelių prekybos centrų ax.gif Retai lankausi ten.
AA - šalies Armija gynė bankus ... Bankai tankų nenusipirko. Bankai - tik valdžios įrankis . Vykdytojas sprendimų .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 02 rugpjūčio 2022 - 11:52

Sveikos, 

ir vėl kariaujat...

Luety, trauk tas kojines, pas mus laki vaizduotė, įsivaizduosim kaip jos ant kojos atrodo.

Saintlina, neįsivaizduojami tavo braškių plotai. Na apie tavo mamytė ir tėtį jau legendos eina :) Aš vis pagalvoju, kiek pas jus valgančių.

Žiūrėsiu, ką šiandien sode rasiu savaitę nebuvus. Gal agurkų bambalinių, o gal jau ir pomidorų paraudusių.

Vaikui padikaulis miegant lūžo. Ot. Nesikeikiant.

Kava, kai parašei apie šimtamečius medžius... Mano prosenelis mišką sodino, sakė, kad kai pasens jis ar jo vaikai, kad būtų malkom, jei prisireiks. Jam neprisireikė - nužudė. O vaikams - atėjo sovietai, senelį išbuožino, norėjo išvežti į Sibirą, žmoną (mano močiutę) nėščią į belangę uždarė, kad priešinosi ir nenorėjo į kolūkį eit, patupdė ant jų žemės naujakurių dvi šeimas. Nauji šeimininkai iškirto jo puoselėtą miškelį... Va taip gyvenime būna.

Ar tik dabar ta sumaištis? Visur visais laikais buvo visko, ir gero, ir blogo.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 08 02, 13:46)
<p>Sveikos, </p><p>ir vėl kariaujat...</p><p>Luety, trauk tas kojines, pas mus laki vaizduotė, įsivaizduosim kaip jos ant kojos atrodo.</p><p></p><p>Saintlina, neįsivaizduojami tavo braškių plotai. Na apie tavo mamytė ir tėtį jau legendos eina smile.gif Aš vis pagalvoju, kiek pas jus valgančių.</p><p></p><p>Žiūrėsiu, ką šiandien sode rasiu savaitę nebuvus. Gal agurkų bambalinių, o gal jau ir pomidorų paraudusių.</p><p></p><p>Vaikui padikaulis miegant lūžo. Ot. Nesikeikiant.</p><p></p><p>Kava, kai parašei apie šimtamečius medžius... Mano prosenelis mišką sodino, sakė, kad kai pasens jis ar jo vaikai, kad būtų malkom, jei prisireiks. Jam neprisireikė - nužudė. O vaikams - atėjo sovietai, senelį išbuožino, norėjo išvežti į Sibirą, žmoną (mano močiutę) nėščią į belangę uždarė, kad priešinosi ir nenorėjo į kolūkį eit, patupdė ant jų žemės naujakurių dvi šeimas. Nauji šeimininkai iškirto jo puoselėtą miškelį... Va taip gyvenime būna.</p><p>Ar tik dabar ta sumaištis? Visur visais laikais buvo visko, ir gero, ir blogo.</p>

Na, vienus lauko pomidorus aš jau nuroviau - maro nesustabdžiau. Liko lauke arti šiltnamio ir šiltnamiuose. Tai bėgu kelis kart per dieną žiūrėt, ar namatyt maro požymių biggrin.gif. O skint masiškiau jo, jau pradedu. Vienodai lauke ir šiltnamiuose biggrin.gif. Draugė savo sodyboj nebuvo 2 dienas. Atvažiavo - lauke pomidorai juodi, nereanimuojami. Jo, tas maras baisu - ant smūgio patvarko verysad.gif

Kai mane kur išveš ar uždarys (nes ir aš priešinsiuosi valdžiai, jei ką - gali tekt neužilgo biggrin.gif ), ar šiaip galą gausiu, tai jau dzin tie šimtamečiai biggrin.gif. O tu tai optimistė, jei tau dabar taip pat gerai ir blogai, kaip prieš keletą metų smile.gif. Visų laikų, kaip sakai, negalim lygint, nu, aš dar gal kiek daugiau galiu, nei tu mirksiukas.gif

Žodžiu, viskas puiku, tik reikėtų man labiau galvą į smėlį kišt, tai bus tobula biggrin.gif
Atsakyti

Na, vienus lauko pomidorus aš jau nuroviau - maro nesustabdžiau. Liko lauke arti šiltnamio ir šiltnamiuose. Tai bėgu kelis kart per dieną žiūrėt, ar namatyt maro požymių biggrin.gif. O skint masiškiau jo, jau pradedu. Vienodai lauke ir šiltnamiuose biggrin.gif. Draugė savo sodyboj nebuvo 2 dienas. Atvažiavo - lauke pomidorai juodi, nereanimuojami. Jo, tas maras baisu - ant smūgio patvarko verysad.gif

Kai mane kur išveš ar uždarys (nes ir aš priešinsiuosi valdžiai, jei ką - gali tekt neužilgo biggrin.gif), ar šiaip galą gausiu, tai jau dzin tie šimtamečiai biggrin.gif. O tu tai optimistė, jei tau dabar taip pat gerai ir blogai, kaip prieš keletą metų smile.gif. Visų laikų, kaip sakai, negalim lygint, nu, aš dar gal kiek daugiau galiu, nei tu mirksiukas.gif

Žodžiu, viskas puiku, tik reikėtų man labiau galvą į smėlį kišt, tai bus tobula biggrin.gif

Tai ir galvoju, ar bus maras prasibėgęs, nes prieš savaitę įtartiną lauke nuroviau, kelis nupešiau. O pas mane jie nuo šiltnamio netoli - anas visas atlapotas.

Žinai, vienur blogiau, kitur geriau. Yra tokie pokyčiai, apie kuriuos prieš penkmetį nė nesvajojau. Laikas nestovi.

Pamenat, užsiminus buvau, kad man artimi žmogiukai susirgo labai baisia liga, kuri mirtina ir nepagydoma. Tai va, du vaistai jau tyrimų stadijoj.

Kas liečia karą. Baisu, bet nuo manęs tai nepriklauso.

Aš ne optimistė - pas mane stiprus išgyvenimo instinktas. Nors šiaip absoliučiai pavėpus esu tikriausiai.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 08 02, 11:51)
Labos,
Saintlina, mama nupirko miškovežį  malkų, jei 40 kietmetrių ?

Du )))
Atsakyti

Du )))

Aš sakau, kad ji tai kažkokia "legendarinė" su tavo tėčiu. Ar jis vis dar stabiliai tas malkas naikina? Pamenu, kaip skundeis, kad žiauriai karšta :)

Man kažkaip galvoje su faktai sueina ir patyliukais kikenu. 

Visuomet juokėmės, kad Ex šiltnamius kažkas pakūrena gerai, kad pomidorai sunoksta anksčių anksčiausiai. O tavo tėtuks ir vasarą pečius kūrena. Gal kokios triūbos nuvestos, a? Tu mamos užklausk :)

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 08 02, 12:46)
Aš vis pagalvoju, kiek pas jus valgančių.

Vaikui padikaulis miegant lūžo. Ot. Nesikeikiant.

30 vištų pagrinde )))

Och, kaip negerai.. tai atostogos vargšiukui 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2022 08 02, )
Aš sakau, kad ji tai kažkokia "legendarinė" su tavo tėčiu. Ar jis vis dar stabiliai tas malkas naikina?

Gali net neabejot )) vakar kūreno ir vis taikėsi dar papildomų malkų damest. Aš jau uždarau į jų pusę duris ir net miegoti eidama lauko duris palieku plačiai atidarytas. Langus irgi.
Atsakyti

30 vištų pagrinde )))

Och, kaip negerai.. tai atostogos vargšiukui 4u.gif
Papildyta:

Gali net neabejot )) vakar kūreno ir vis taikėsi dar papildomų malkų damest. Aš jau uždarau į jų pusę duris ir net miegoti eidama lauko duris palieku plačiai atidarytas. Langus irgi.

Prajuokinai :) Vištų rojus :)

Pas tavo tėvus greit viskas sukasi ratu, perkama- sunaudojama, auginama, suvalgoma.

Dėl vaiko tai taip. Streso buvo.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 08 02, 13:51)
Tai va, du vaistai jau tyrimų stadijoj.

Bet koks dar ilgas kelias iki įregistravimo.. o kol dar pas mus patvirtins, tai išvis..
Atsakyti

Bet koks dar ilgas kelias iki įregistravimo.. o kol dar pas mus patvirtins, tai išvis..

Mes pinigus rinkom, kad išlošti laiko, alternatyvus gydymas, jei pavyks, stabilizuos būklę, neleis ligai taip greit progresuot. Tikiu, kad tam tikri procesai gali būti grįžtami. Vienam iš dviejų, kad ir kaip būtų gaila.

Atsakyti