Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(kavasucitrina @ 2022 08 01, 10:56)
Luety, petruškas man atiduok biggrin.gif. Bo mano  pirmos nedygo, tai vėlai sėtos antros, kurios irgi nelabai dygo, tai kaip ir neturėsiu smile.gif
Nu va - gyventum čia, tai aš iš tavęs visokio gėrio papirkčiau biggrin.gif

As jau 100x pagailejau,kad as ne LT gyvenu,bet tai kol kas jau taip yra.
Nu man irgi su jom nesiseke,o paskui atrodo geguzy,kiek turejau seklu,tiek supyliau darze vienoj vietoj,kitoj,tai sudygo miskas. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 07 30, 20:26)
Bliamba, taigi tb dar jaunas bachūras ir jau taip??? blink.gif
Mano mamai tik kartą elektros šokas grėsė, bet su paskutine galima lašine atsistatė.

Jam po 40 prasidėjo tie nušokimai. Maždaug kartą į metus pradžioj, paskutinįkart triskart kas mėnesį. Po to guldė ilgesniam laikui, darė kažkokią procedūrą, po jos jau turbūt metai ramu. Lašinėm nė karto nesugebėjo atstatyt, visąlaik elektros šoku.
Papildyta:
QUOTE(Dusia37 @ 2022 08 01, 09:18)
Ir dar prieskonių su čiliais ir česnakais noriu pasiruošti. Nerealiai geri sprandinės kepimui.

Kas per prieskoniai?
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Bute nors prie stacionaraus kompo pasijungiau. ax.gif
Atsakyti
Labarytis.

Kavą jamu, labai skaniai atrodo, ir puodelis gražiai padėvėtas, o caucainius palieku, abo su riešutais. Fe smile.gif

Rugpjūtis, turbūt, pačių geriausių orų metas. Rytai vėsūs, yra saulės, šiek tiek lietaus, o ir lauke dar galima pasėdėt su kava ir kate.
Vakar visą dieną daviausi su tom savo braškėm - vienas roviau, kitas sodinau, velėną plėšiau, nes platinau, dariau vietos daigams. Kompostinės žemės prisipirkau, pildžiau lysvę. Knisau knisau kaip šernas.. žiūriu vakaras jau. Šįryt vėl nuėjau, gi pažiūrėt ar ne per mažai bus daigams vietos. Mažai. Matyt dar liko parako, reiks dasimušt, kol nepaeisiu. Tada bus gana.

Agurkų 9 daigų per daug. Jau dėžėmis agurkus verčiu lauk, nes ne visada galiu sulakstyt kam nors atiduot. Pasodinau daugiau, galvojau gal keli daigai neaugs, kurmis išknis, bet visi užaugo, kurmiui neprisireikė.
Tai va toks rytas, darausi savo kavos antrą puodelį. Dopingo reik prieš darbus.
Atsakyti
Braškės ir manęs laukia.. iš pagrindų noriu pertvarkyt, senas iškast, jaunų daigų pasodint. Tik dar vietos nėr, numatytoj vietoj dar kitkas auga. O toj pačioj vietoj gal jau negerai iš naujo sodint, ten jau kokie penki metai auga, reik keist lokaciją. Tų senų n priekabų reiks miškan išvežt, abo prisodinta kaip už tėvynę buvo )
Bet tai mamikė prisisakius malkų.. 40 kubų. Nes vis mažai. Nors dar turėjo bent dviems metams. Dabar reik viską kažkur sukraut, nes gi 'pavogs'. Tai net nebežinau, ar liks braškėms laiko.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 08 02, 08:07)
Braškės ir manęs laukia.. iš pagrindų noriu pertvarkyt, senas iškast, jaunų daigų pasodint. Tik dar vietos nėr, numatytoj vietoj dar kitkas auga. O toj pačioj vietoj gal jau negerai iš naujo sodint, ten jau kokie penki metai auga, reik keist lokaciją. Tų senų n priekabų reiks miškan išvežt, abo prisodinta kaip už tėvynę buvo )
Bet tai mamikė prisisakius malkų.. 40 kubų. Nes vis mažai. Nors dar turėjo bent dviems metams. Dabar reik viską kažkur sukraut, nes gi 'pavogs'. Tai net nebežinau, ar liks braškėms laiko.

Jei net priekabom reik vežt, tai įsivaizduoju kokie braškių plotai. Apie rankų darbą jau net nekalbu - labai daug darbo net su technika. Naują vietą sodinimui irgi yra reikalų paruošt. Nebent daryt talką, balių, pirtį, vyno... biggrin.gif
O jau malkų kiekis blink.gif Gerai apsirūpino mama.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2022 08 02, 08:37)
Tai va toks rytas, darausi savo kavos antrą puodelį. Dopingo reik prieš darbus.

Anot vaistažolininko, žolininko Mariaus Lasinsko, "gauromečiu galima keisti visus populiarius tonizuojančius gėrimus, tarp jų ir kavą. Mat kava energiją sugrąžina trumpam, išsiurbdama jos atsargas iš organizmo ląstelių. Be to, ji išplauna mikroelementus, kalcį. Gaurometis veikia visiškai kitaip – jis numalšina stresą, pakelia nuotaiką, pagyvina kraujotaką, pastiprina organizmą, mat jame gausu įvairiausių biologiškai aktyvių junginių: polifenolių, gleivių, taninų ir kt."

Kiek tiesos - nežinau, nes pati liurlinu kavą. Bet pažįstu žmonių, kurie dėl tam tikrų priežasčių perėjo prie gauromečio rytinio gėrimo ir yra patenkinti, o aš turiu klientų biggrin.gif

Dėl malkų tai ramu - pritrūkus ar neįperkant nusileidžiam kokį vieną iš n klevuką ir turim bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2022 08 02, 08:17)
Jei net priekabom reik vežt, tai įsivaizduoju kokie braškių plotai. Apie rankų darbą jau net nekalbu - labai daug darbo net su technika. Naują vietą sodinimui irgi yra reikalų paruošt. Nebent daryt talką, balių, pirtį, vyno... biggrin.gif
O jau malkų kiekis  blink.gif Gerai apsirūpino mama.

užtat ir noriu mažinti, kad per didelis plotas braškių. Priežiūros labai daug, o mažesnį kiekį ir prižiūrėt bus paprasčiau, ir derliaus pavalgymui per akis užteks. Nėr prasmės šaldiklius ir lentynas užkraut.
Naujos vietos nereik labai ruošt. Pas mus gi daržo 20 arų ))) ir įsivaizduok - šiemet mama VISKĄ užsodino. Nes vis mažai. Sakiau, kaip nori, kitais metais arba sodini bent perpus mažiau, arba aš visai nevažiuosiu. Nes niekam nereikia tokių kiekių, tik darbas dėl darbo. Tai va kitoj pusėj lauko kai ką nors išrausiu, pasodinsiu braškes, žemė išdirbta.

Apsirūpint tai apsirūpino. Bet tai čia ne skaldytos malkos išverstos. Čia rąstai buvo atvežti. Dabar bent jau supjauta didesnė dalis, bet tai reik dar suskaldyti arba neskaldytas tas kulbeles kažkur suvežti, sukrauti ir uždengti. Aš jau sakiau, kad geriau gal tegu važiuoja atgal į butą, bus paprasčiau. Abo užmojai visame kame pernelyg gargantiueliški.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 02 rugpjūčio 2022 - 08:55
Labas rytas 4u.gif 4u.gif
pas mus vel saules nera,vejuota.Po pietu vakar islindo pakaitino man stoga,kad miegot nebutu salta ir dingo.
Kavute,kad gaurometis butu kavos skonio,gal ir keisciau,bet dabar gi geriu ne todel,kad tonizuotu biggrin.gif biggrin.gif o kad skonis patinka,aromatas,spalva,pripratimas,iprotis.Nu bet aciu die,begeriu 1 puodeli apie 10val ryte.
Tai sia ziema iskirsi visus klevus savo sodyboj. biggrin.gif biggrin.gif Dar ziurek,kad kaimynai neiskirstu pirmiau. biggrin.gif biggrin.gif
Sia ziema bus laimingi ir siltai gyvens tie,kurie tures daug pigios malkos ir nereikes jiems duju.Manau ne be reikalo mama prisipirko ir rupinasi,kad neisvogtu. bigsmile.gif
Va dar elektra reik pakeist likterna,tai visai pigu butu.Gryztam i balanos gadyne.Nu bet nesitiki,vis turiu vilti,kad tas pasaulio durniavimas baigsis,bet esu naivi.
Alta,karo gresme persikele i jusu regiona?Durniuoja pasaulis,banguoja,kaip okeanas ir nezinia,kur ir kada bus cunamis.
Ex,ar tu suvalgai tiek braskiu,kiek uzsisodini?Ar cia kitiem tikslams.
Kol kas neismeciau nei agurku,nei pomidoru,nebent koki suski,apskurusi,bet cukinijas jau nuroviau,eme gelst visu vaisiu uodegos,po to nebeaugt,pagalvojau,tuscia ju,atsivalgem jau,tegul eina i siuksline.Purskaliot,ieskot kas joms,te pasiuntie,nera tokios mylimos ir skanios,kaip pomidorai,kad sokineciau apie jas.
Paprikos atkuto.As galvoju,joms per karsta siltnamyje buna,uztai jos apstoja augt.Kai tik oras atvesta,jos subujoja,jau ne pirmi metai taip.Nu bet va,MB nedaro joms tuneliuko,nelaiko vertinga darzove.Jam dabar reik daug bulbu uzsodint.Siaip jis ne megejas bulviu,jam neskanu,skrandziui netinka,bet musu augintas bulves valgo kasdien ir vis negali atsigeret skoniu,sake jam kaip pica,dar skaniau.Paragavau kasneli,nu tikrai skanios.Ka reiskia be trasu.Pirksim vel meslo puse normos veziojamos,uzpilsim bulviu laukeli,bus daug bulbu.Vistu vieta nebuvo tokia trasi,pasirodo,bulbos nedideles.Be to visku meslas ne bulviu trasa.O ten,kur buvo arklio meslo,bulve savaauge,is pernai likusios dirvoj seklos,vaisiai ,kaip klumpes tiesiogine prasme.O skonis-nuostabus.Tiek apie mano patirti su bulvem.
Yra dar tusciu,apleistu sklypu,MB sako reik issidirbt ir uzsodint 4u.gif 4u.gif 4u.gif Bulve jam patapo geriau uz pomidora. bigsmile.gif bigsmile.gif Kas kiek metu zmones keiciasi,ju fiziologija?Kas 7?Tai tada suprantu MB pasikeitimus maisto atzvilgiu,o siaip,tai nepazystu tada. bigsmile.gif bigsmile.gif
Baigiau savo sunkiasias kojines siaip netaip,atdziau melejona kartu ir vel mezgiau.Negalima ziuret video ir megzt ju,jos reikalauja maximalaus demesio mezgant.
Atsakyti
Luety, tuos klevus net reikėtų praretint. Kai atsikėlėm čia gyvent, buvo daug tankiai priaugusių jaunų klevukų, dabar jie jau storoki, o vienas ant kito lipa... unsure.gif Bet kol gyvenimas neprivers, tai niekas ir neįvyks. O ir ne taip paprasta juos nupjaut rolleyes.gif Prie kelio dar yra toks neatpažintas šimtametis didžiulis medis, tai mb anksčiau į jį kėsinosi. Sakau, tik per mano lavoną, kol gerai dar atrodo. Na, svarbu į kitus šimtamečius - liepas ir beržą dar nesikėsina. Pabandytų bigsmile.gif
Papildyta:
O čia apie bankus iš FB, Lago rašo. Straipsnio neskaičiau smile.gif
"Ar jau visi girdėjote - vakar paskelbta, kad dešimtys Europos bankų yra įtariami nusikalstamų organizacijų kūrimu ir veikimu, kaip veikia… mafija. Čia ne aš. Čia “Financial Times” taip negražiai rašo (prisegu komentaruose nuorodą).
Deutsche Bank yra skandalo akis, tačiau įtraukta daug kitų šalių ir bankų, įtariamieji sulaikomi".
https://www.ft.com/c...oY_uWjct9xYYWMQ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 02 rugpjūčio 2022 - 09:29
Malkų kainos dabar kažkoks stebuklas. Visokiais tai kietmetriais, tai kubais, tai dar kaži kuo matuoja, nesuprasi ir nepasimatuosi. Atveža, išverčia, kaina bezbožna, o malkų krūvelė lygi katino turto krūvelei..

Luety, braškių aš neturiu daug, šįmet pirmametės, apie 100 daigų. Gal daugiau. Nieko aš neprivalgiau, net su niekuo nesidalinau, nieko nevaišinau. Ką turėjau, pati suvalgiau iškart nuo krūmo. Šaldymui nei vienos uogos nėra. Nesuprantu kiek daigų reikia augint, kad man užtektų bent privalgyt.
Rodyk savo stebuklingas kojines bigsmile.gif
Atsakyti
Gali but kad ir karas.Sunkvez\imis vez\damas tanka sankryz\oje apvirto,ammunicijos sandeli kaz\kas padege,autostrada 400 km vakar sustojo,nes 16 avariju.Cia kas netoli manes vyksta.50 km atstumu biggrin.gif
O kad serbija pradeda atsiimineti kosova,matyt reiskia ,kad karas persikelia i ramiojo vandenyno sriti biggrin.gif
Atsakyti