Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Labos
Dėkui už gražius žodžius megztukui 4u.gif Greitai ir smagai mezgasi , nes siūlai storiuliai . FB iš Irmos dvi babinukes buvau nupirkusi .
Pažadų sau pridalinusi , kad nepirksiu nei gramo siūlo , kol bet 50 pr. nesumažinsiu turimų . Nes siūlų pirkimas gaunas kaip antras hobis biggrin.gif Bet ko gero gražių spalvų vilnos teks nusipirkti ir Kalėdoms natūralios vilnos kojiniu primegzti . 75-25 , ar 80 -20 gerai , stiprios. Bet ne tas kaifas . Ypač jei mauniesi po pirties . Vilnos beturiu liūdnų spalvų ...

Truputi įsikišiu kaip buhalterė dėl banko: Taip būna , kai įmoė pvz suteikia prisijungimus prie banko ... Pinigus gali valdyti, bet autoriuotis kito vardu ne ax.gif Nei pas gydytojus užregistruosi nei kitų funkcijų kur reikia autorizuotis atliksi . Visur jungiesi savo vardu , tik matai kitas sąskaitas. Tai reiktų žinoti ax.gif Mukutė gali tai paaiškinti plačiau ...

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Dusiuk,koks plumpis?Labai gražus megztukas. wub.gif Pagal Tavo pasakymą įsivaizdavau didelį kardiganą.O čia megztukas.Labai gražus kaklas. wub.gif

Čia gal aš viena daugiavaikė?Gimdžiau dėl Lietuvos. biggrin.gif

Sutvarkiau braškes,bet kiek radau dar krūmų sukrovusius žiedus ir nokinančius uogas.Kažkaip įdomiai,tai ne visus ir lapus nupjoviau.Na su daržais ramu.Tarp ravėjimų ir miškan sulakščiau,kol lietus neatėjo.Vasariniai baravykai aprimo,raudonikiai prasidėjo.Man juos patinka grybauti iš tolo matosi,bet valgyti tai ne,guminiai kažkokie.
Mama neturi elektroninės bankininkystės,moka visus mokeščius per perlą.Dėkui dievui dar į banką pati nuvažiuoja,neseniai kvietė,tai iš vakaro jau nervavosi.Sakau ko nervuojiesi,ten tokie pat žmonės dirba,paaiškins jei ką. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 07 29, 00:38)
Nu bet įdomiai. Jei pvz. mama man dovanotų savo namą, tai be notarinių reikalų neapsieisim. Kai dovanoja sąskaitoje esančius pinigus - nereikia. Tikrai įdomiai.

Labas,
Nieko tau nedovanoja. Sąskaita ir pinigai jos. El bankininkystė irgi jos tu tik administratorius. Tavo vardu prisijungimai. Jei pridirbsi ką, mamukas užprotestuos, bankas žino iš ko pareikalauti.
Atsakyti
Laba.

Gražus vėsus rytas, kava irgi jau atvėsusi, katė medyje su savo rytiniais marazmais, ir aš - pati normaliausia biggrin.gif
Veiklos dar susigalvosiu.
Dusia, megztinukas labai jaukus, gražus, net fotkėje minkštas atrodo.
Ingridos kava, tai kaip ką tik pamelžtas pienas tiesiai į puodelį bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2022 07 29, 08:47)
Labas,
Nieko tau nedovanoja. Sąskaita ir pinigai jos. El bankininkystė irgi jos  tu tik administratorius. Tavo vardu prisijungimai. Jei pridirbsi ką, mamukas užprotestuos, bankas žino iš ko pareikalauti.

Nu tai prisijungiu ir apsiperku taip normaliai kasdien biggrin.gif
Ir kaip tas bankas pareikalaus, kokiais metodais?
Na, bet tiek to - yra kaip yra smile.gif
Atsakyti
Labos smile.gif
Trumpam tipo atostogos prasidėjo verysad.gif Mirė uošvio brolis šiandiena klaipėdon... žodžiu visas kūnas net dreba iš pasiutimo reikia kokiu uspakajoncu jaučiu...karma kapitali tik pasvajoju kad su knyga sode ir šia tau.... žodžiu ....
Megztukas gražus, manau Ate gavusi su įgaliojimu valdymą, taip uošvio sąskaitas dukra valdo. Lekiu .....
Atsakyti
Mukute sėkmingos kelionės Tau 4u.gif Tokių dalykų nesuplanuosi ... padėkoti , kad tik tiek . Negalima pykti 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Dėl banko - jei įgaliojimai tai notaras.
Jei banke - tai kaip buhalteris gauna įmonės. Galima 100 pr. leisti viską daryti su pinigais , arba galima ribojimus uždėti: antrą parašą, sumos , limitai ir tt.
Jei banke autorizavimosi saskaitos savininko nelieka ....
Atsakyti
Deja ,pou ,invalidumo ismoka galima gaut tik UK gyvenant.O jei ten negyveni ,net UK gimusiems ir dirbusiems jos neduoda.Ir gali tasytis kiek nori.Nesvarbu kiek ten tau to staz\o.
Toks skirtumas tarp koncepciju.
Dusia ,kaz\kaip sugebedavom naudotis uk bankais ,net ne gimtaja kalba.O dabar nesugebam gimtaja kalba kas parasyta suprast.Masiskai.
Esme ta ,kad uk z\mogus nekaltas ,kol neirodoma ,kad jis nusikalto.O lietuvoje esi kaltas kad egz\istuoji.
Ne tu viena ingrida,ne tu viena. biggrin.gif
Atsakyti

Sveikos,

viskas paprasčiau su notariniu įgaliojimu.

Dusia,cia joks pliumpis,grazus megztukas.Saunuole.
Pou,Uk,kaip ir visur yra pliusu,yra minusu.
Neisivaizduoju,kaip gali nujot 10 metu darbo stazo pensijai.?Uk lietuviams pensijos netvarko tol,kol neatsisiunti atrodo 10A forma,kurioje reikia uzpildyt,padaryt israsus is darbo knygutes Lietuvoje,jei jau gauni pensija.MB ilgai nesusitvarke,kol to nepadare.Kai parodysi Lietuvoj kiek isdirbai,tada jie tvarkys savo.Metai negali dingt.Vienkartine ismoka uz ka?Uz sirgima?Is pensijinio fondo niekas jokiu ismoku nesumoka.Kazko nesupranta turbut,gali kreiptis pas lietuves,yra spec kontoros,kurios tai tvarko,zinoma uz pinigus.
Sveikatos sistema dabar visur vienoda.Bet man neteko patirt blogu potyriu.MB isoperavo,uztrunka,kl susistyguoja,Tevelis buvo ziurimas,o niuansu yra visur.Lirtuviam trukdo kalbos barjeras ir tikejimas,kad gydymas bus toks kaip LT su reabilitacijom ir t.t.Cia to nera.Taip privati ziauriai brangi.
O kaip rumunai priejo prie jo saskaitos?Gyveno kartu?

Kavasucitrina,Brolis tokiu budu disponavo tevelio saskaita Lietuvoje is UK.Nuejo kartu,dar budami LT,ten paklause,ar tevelis sutinka,padejo parasa,padare irasa ir viskas.

Luety, persipynusios socialinės ir sveikatos sistemos. Žmogus tapo nedarbingas ir jam mokama netekto darbingumo išmoka.

Po Brexito ne viskas taip paprasta. Tvarkė mūsų Sodra, NDNT su UK. Visos formos pristatytos, kurios reikalingos, didžiaisioa bylos. Čia ne pensija, o netekto darbingumo išmoka.Ir tarpininkai, ir sesers draugė, ten jau gyvenanti 15 metų, ištekėjusi už brito, ir mano krikšto vaikas, gyvenantis ten 7 metus, mokslus baigęs.

Nėra kalbos barjero, sesuo juk 5 metus UK gyveno, puikiai kalba, rašo, skaito angliškai. Jai juk 46 m., nesena dar.

Nėra taip paprasta. Dabar moka LT institucijos, bet išmoka realiai turėtų būti bent du kartus didesnė...

Apie UK sveikatos sistemą nemenkai žinau ir man ji nepatinka. Ir kai visi sako, UK pavyzdys, ko jau ko, bet mums tokio pavyzdžio nenorėčiau. O panašu, kad bus, teisingiau, jau yra.

Atsakyti

AA, iki Brexito buvo kažkokios išlygos, tikėjosi, kad susitvarkys. Šūdukas.

O gyvent ten negali, nes UK tokių retų ligonių neaprūpina taip kaip reik, nėra normalaus komandinio darbo, kokio reik. Retų ligų centruose 5 skirtingų specialozacijų aukščiausios kvalifikacijos gydytojai tokiu ligoniu rūpinasi.

Atsakyti
Pou ,viskas paprasta.Turi gyvent UK.Net UK pilieciai jos negauna,jei fiz\iskai negyvena uk.
Ir z\mones ,jau 32 metai ,kaip kapitaliz\mas,jau ir baigiasi tas kapitaliz\mas,o jus dar neisisavinot biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 29 liepos 2022 - 08:54
Niekas tuose bankuose per paskutinius 15 nepasikeitė. Pavedimas, išrašas , sąskaitų apžvalga ? Kas neaišku ? Lietuvių kalba primiršta ar kažką sudėtingo ten darot ? Visos sistemos tik tupėja , dlia osobiena tupix ...
Bet žmonės bijo klausti . Nežinoti negėda. Blogai bijoti prisipažinti kad nežinai .
Sutikau krūvą žmonių kurie bijo ... ir tingi galvoti . Tingi daryti kažką kur reikia minimaliai pagalvoti - kai galvoji skauda.
PS kažkada geras draugas ėmė paskolą. Aš bandžiau "padėti:" , ty papasakoti į ką atkreipti dėmesį, kaip sutaupyti . Atsakė paprastai - neknisk man proto ... Aš tikrai nesigilinsiu .
Pou tokios senatvinės priežiūros kaip UK norėčiau kad ateitų į Lietuvą .
Sesė bele kiek pastangų ir ne tik įdėjo ( ir į delną ) , kad tetai gautų fukcinę lovą. Apie kitką patyliu . Net pampersų ne visada tokį kiekį parašo , kiek priklauso . Pamiršta. Pakeisti gydytoja provincijoje? Ten iš viso jų ne perteklius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 29 liepos 2022 - 09:04