Sveikos,
viskas paprasčiau su notariniu įgaliojimu.
Dusia,cia joks pliumpis,grazus megztukas.Saunuole.
Pou,Uk,kaip ir visur yra pliusu,yra minusu.
Neisivaizduoju,kaip gali nujot 10 metu darbo stazo pensijai.?Uk lietuviams pensijos netvarko tol,kol neatsisiunti atrodo 10A forma,kurioje reikia uzpildyt,padaryt israsus is darbo knygutes Lietuvoje,jei jau gauni pensija.MB ilgai nesusitvarke,kol to nepadare.Kai parodysi Lietuvoj kiek isdirbai,tada jie tvarkys savo.Metai negali dingt.Vienkartine ismoka uz ka?Uz sirgima?Is pensijinio fondo niekas jokiu ismoku nesumoka.Kazko nesupranta turbut,gali kreiptis pas lietuves,yra spec kontoros,kurios tai tvarko,zinoma uz pinigus.
Sveikatos sistema dabar visur vienoda.Bet man neteko patirt blogu potyriu.MB isoperavo,uztrunka,kl susistyguoja,Tevelis buvo ziurimas,o niuansu yra visur.Lirtuviam trukdo kalbos barjeras ir tikejimas,kad gydymas bus toks kaip LT su reabilitacijom ir t.t.Cia to nera.Taip privati ziauriai brangi.
O kaip rumunai priejo prie jo saskaitos?Gyveno kartu?
Kavasucitrina,Brolis tokiu budu disponavo tevelio saskaita Lietuvoje is UK.Nuejo kartu,dar budami LT,ten paklause,ar tevelis sutinka,padejo parasa,padare irasa ir viskas.
Luety, persipynusios socialinės ir sveikatos sistemos. Žmogus tapo nedarbingas ir jam mokama netekto darbingumo išmoka.
Po Brexito ne viskas taip paprasta. Tvarkė mūsų Sodra, NDNT su UK. Visos formos pristatytos, kurios reikalingos, didžiaisioa bylos. Čia ne pensija, o netekto darbingumo išmoka.Ir tarpininkai, ir sesers draugė, ten jau gyvenanti 15 metų, ištekėjusi už brito, ir mano krikšto vaikas, gyvenantis ten 7 metus, mokslus baigęs.
Nėra kalbos barjero, sesuo juk 5 metus UK gyveno, puikiai kalba, rašo, skaito angliškai. Jai juk 46 m., nesena dar.
Nėra taip paprasta. Dabar moka LT institucijos, bet išmoka realiai turėtų būti bent du kartus didesnė...
Apie UK sveikatos sistemą nemenkai žinau ir man ji nepatinka. Ir kai visi sako, UK pavyzdys, ko jau ko, bet mums tokio pavyzdžio nenorėčiau. O panašu, kad bus, teisingiau, jau yra.