Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Ex @ 2022 07 27, 19:48)
Luety, ankstyvų neauginu kažkodėl. Tai nežinau kuri veislė verta dėmesio.
Saintlina, kokias augini ankstyvas braškes? Pas tave ten įvairių veislių daug, ką gero ankstyvo ir skanaus iš braškių turi parekomenduot? Jei Luety reikia, tai gal ir man reik.. biggrin.gif

Neauginu ankstyvų. Nušąla pas mane visad. Sonata pas mane ankstyviausia, bet ji turbūt vidutinio ankstyvumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 28 liepos 2022 - 06:34
LabRyt.

QUOTE(Luety @ 2022 07 27, 20:07)
Radau ankstyvas
Honeoye
Papildyta:
Tai dabar dar priminkit,frigo rudeni sodint netinka,tik pavasari?
Nes siu metu braskiu daigai puodeliuose tai 3 daigai nuo £8-15.Labai brangu.

Frigo daigų niekada nesu sodinusi, bet žinau, kad juos galima sodinti tik iki birželio pabaigos. Vėliau vasarą ir rudenį geriau sodinti įsišaknijusius daigus iš grunto, pasidauginusius ūsais.
Bet tai kokia kaina 3 daigų!!! blink.gif Kas ten per stebuklas? O aš ir galvoju, kodėl tu čia sakai brangu, brangu... biggrin.gif 🤦‍♀️ Gaunasi, kad vienas daigas - 5svarai. Turbūt iš Marso pargabenti. Gal internetu per ebay pažiūrėk, bus žemiškesnės kainos.

Pou, ar gyvas pomidoras? Gal jau dera nors kiek?

Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2022 07 28, 06:32)
Neauginu ankstyvų. Nušąla pas mane visad. Sonata pas mane ankstyviausia, bet ji turbūt vidutinio ankstyvumo.

Nu tai va, kad tos ankstyvos per ankstyvos. Šalnos pakanda žiedus net ir tom vėlyvesnėm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 28 liepos 2022 - 06:47
Labas rytas,
Skanai atrodo Ingridos keptas keksas 4u.gif Bet man tik kavos .
Esu turėjusi ankstyvų braškiių, tekdavo agroplėvele dangstyti . O jei ne nušaldavo ...
Iš trijų augintų veislių man skanaiusios Sonata. Sakanesnės už Rumba ir Malvina. Bet skoniui draugų nėra. Jei sodinsiu tai tik Sonatos ... Ūsus jau leidžia.
Šaldyti daigai rudenį netinka sodinti . Kiek aš esu skaičiusi .

https://www.elitinia...371-daigus.html

Šiandien rami diena. Po kokių 2 savaičių lėkimo .
Bus laiko baigti skalbti ir susidėlioti daiktus į vietas po kelionės .
Pou Tau mano Ukrainietis nemezga ar nenoksta ? Pas mane tai bumbulai dideli , tik nenoksta .
Luety nepatarsiu dėl konservavimo . Esu dariusi tokius pomidorus. Žinau , kad kaitinau puode. Kažkada senai ... Kai dar jauni ir ėdrūs buvom . Mane nuo derliaus pertekliaus visada gelbėja džiovyklė . Kai du kibirai pomidrų sutelpa į puslitriuką . Ir visada susivalgo ...

Atsakyti
Kavasucitrina,jauni z\mones gi mato kad aplinkybes ir situacija yra labai nepalanki .Kad labai sunku butu augint vaikus.Ir jokios idejos tam nebera.
Atsakyti
Labos smile.gif

Visos braškės man vienodai nelabai skanios tai paklausite ko auginu ogi gal kad reikia turėti ax.gif Šiemet pirmą kart abrikoso vaisių ragavome mmm labai skanūs, veislės nepasakysiu bet koloninis mokėjom nemažai pinigų prieš 4 metus tai šiemet pirmi metai ax.gif Slyvos ijulskaja roza šiaip sau vidus saldus o skūra rūgšti man trūksta aromato ax.gif Ir jaučiu mūsų žagarvyšnėm jau atėjo amen... reiks dairytis kitų, o obuolių vos po kelis ant medžių, cukinijos jau pradėjo, dar agurkai ne pilnu hodu, bet tuoj tuoj reiks važiuoti raugimui kibiriukų.
kavasucitrina man irigi atims teisę auginti pomidorus tuoj į šiltnamį per lapus neinteisi, bet turiu planą savaitgalį ax.gif
luety man labai skanu pomidorai želėje bet niekad nedarau mama darydavo 4u.gif
AA o koks tavo marinuotų agurkų receptas ir ką darai iš pomidorų?

Papildyta:
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 07 28, 10:49)
Kavasucitrina,jauni z\mones gi mato kad aplinkybes ir situacija yra labai nepalanki .Kad labai sunku butu augint vaikus.Ir jokios idejos tam nebera.

nežinau aš į nuomojamą kambarį ne butą o kambarį dukrą atsivežiau net minčių nebuvo dairytis į aplinkybes .....
Atsakyti
Receptu tai as neturiu.
Agurkai rauginti su krienais ir cesnaku.O paskui sutarkuoju ir su cibuliais suverdu ,sriubai prepas.
Is pomidoru vakar isviriau padaz\a i kuri iejo visos reikalingos i stiklainius kist darzoves biggrin.gif
Net keli galudieniai agurkai biggrin.gif Siandien tas padaz\as uz\piltas ant keptu baklaz\anu,niam biggrin.gif
Muka ,musu karta buvo paskutine.O ir nera blogai ,nera ko vaiku i sia vergija gimdyt.Kai mes jaunos buvom ,bent viltis kazkokia dar buvo.O dabar nera.Dievaz\ tokio blogo laiko kad ateis tai nesitikejau.Bet atejo.
Atsakyti
Alta, suprantu, kad negimdo, nes sunku augint, neturi pinigų ar pan. Bet čia ne tas atvejis. Čia - tipo pasaulio gelbėjimas unsure.gif. Ir vegetarizmas, ir nenorėjimas gimdyti vaikų.

Muka, dėl pomidorų tai kad aš tai nežinau, ką ir bedaryt. Nu ok - per daug stiebų paleidus, bet tai negi man juos dabar laužyt unsure.gif. O krūmai daugumoje kaip niekad didžiuliai, ilgais, stambiais lapais, ir kaip tyčia, tokie nenormalūs susirinkę abiejų šiltnamių viduryje, kur vėdinimo ir taip ne kažką. Bijau maro unsure.gif. Purkšiu, aišku, jei jau kas, bet man sudėtingiausia ta koncentracija - čiort znajet, kaip ten tuos ml atmatuot. Nesinori ir per daug, baisu ir per mažai. Einu kelis kartus per dieną ir vis žiūriu, kaip ten jie laikosi biggrin.gif. O šiaip tai reikės lapus trumpint - bent jau tiek galiu padaryt.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 07 27, 18:24)
Faktas iš aplinkos. Jauna vegetarų pora (vegetarai, nes karvės aplinką teršia metano dujomis ar kuo ten) planuoja neturėti vaikų, nes pasaulyje ir taip per daug žmonių blink.gif Nieko nesuprantu. Tik ko gero suprantu, kad nežiūrint į laikmečius ir santvarkas, smegenų plovimas vyksta ir vyksta.

Pakeikčiau bankus, bet kas iš to... Bet kad toje sferoje kažkas nenormalaus vyksta, tai taip.

Mano lauko pomidorams maras. Papurškaliojau Revus, bijau, kad į šiltnamius nepersimestų. O gali greitai - šamšalymas tuose šiltnamiuose kaip niekad. Krūmai baisiniai, lapai metriniai, stiebų belenkiek. Šiaip tai man nukapot nagus reikėtų už tokį balaganą. Ir pomidorų augintojos teises atimt.

Labas rytas,

siryt jau tik 14,nors 6:30 buvo labai sauleta,grazu,o dabar jau pilka danguje.
Na,as skiriuosi nuo jusu amziumi viena karta.Tai man nesuvokiami tokie reguliavimai,noriu nenoriu,sunku augint ir bla bla bla.Mums vaikai gime is meiles.O jaunimas dabar praplautais smegenais,matau savo dukra,(mokslai,karjera,savas namas,tada vaikais,o po to neiseina,reikia dirbtinio},Klimato atsilimas dar viena plovimo stadija,kad zmoniu perdaug,tai ju perdaug tik tiem nematomiem priesam,kurie bijo,kad protingu,issilavinusiu zmoniu bus tiek,kad juos pacius,parazitus,suras priemones,kaip isnaikint.Uztai ir dusina zmonija kas 100metu visokiais budais,pasiskaitykit istorija.Toli eit nereikia-ispanka .Paskaitykit daug saltiniu,nuo ko mire zmones pagrinde ir kokiais procentais nuo ale viruso,kiek nuo skiepo ir kiek nuo kaukiu.
Del pomidoru,mano irgi miskas,bet visi su vienu stiebu.Reik rezt lapus,nerandu laiko ir oro atitikmens.Issidirbineju,kaip pensininke.
Kavasucitrina,jei turi supratima,kad kazkas netaip tavo plantacijose,reiskia esi verta pomidoru augintojos vardo biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(IngridaB @ 2022 07 27, 20:12)
Aš pernai frigo tokiu metu sodinau,dar prieš šalnas valgiau jau uogas.Šiemet iš proto ėjo.Dabar pradėjau tvarkyti keli krūmai dar apsipylę žiedais. ax.gif
Jau jau pomidorai prasideda,kasos pradeda nokti.Bet naktys šaltos.Arbūzai gaivaliojasi,melionai lauke žydi,bet tik vieną mačiau kamuoliuką.Šiltnamyje keli yra,jau vieną greitai valgysime.Dumplūnes už tai jau galima pavalgyti. ax.gif

Aciu,Ingrida.
O del situaciju palankiu vaikams augint,tai issidirbinejimas.Gimde baudziavoj,gimde per kara,gimde po karo,ar tada buvo palanki situacija?As gimiau pokaryje irgi nebuvo lengva tevams,bet dave gyvybe.Vaikas turi gimt is meiles,ir Dievas ji siuncia,ne kada tu nori,bet kada jis mato,jog tu esi to vertas.Vaikas yra Dievo dovana.O su tais reguliavimais manau pasaulis trumpina savo egzistavima,bent baltuju zmoniu rase,nes azijatai ir spalvoti gimdo,kada jiems dievas duoda ir kiek duoda.Is to isplaukia ateitis,kokioje mes dabr gyvenam.Cia daug daug mastyt,skaityt reikia.Kas nores,supras.

Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 07 28, 10:08)
Dievaz\ tokio blogo laiko kad ateis tai nesitikejau.Bet atejo.

Sutinku su tavimi. Laikas visapusiškai blogas, labai... unsure.gif
Bet tikrai ne visiems taip atrodo. Ypač kai kuriam jaunimui.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 07 28, 08:21)
Sutinku su tavimi. Laikas visapusiškai blogas, labai... unsure.gif
Bet tikrai ne visiems taip atrodo. Ypač kai kuriam jaunimui.

Mano brolio seimai,sita valdzia pati geriausia,rupestingiausia. doh.gif,pavydziu optimistams. biggrin.gif
Atsakyti
Luety, nu tai ir sakau, kad smegenų plovimas vyko, vyksta ir, panašu, kad vyks. Tik visais laikais buvo greitai pasiduodančių tam, buvo dalis ir ne. Dėl tų nepasiduodančių turim kažkokį judesį, bet ir vėl grįžtam į tą pačią, nors ir kažkiek kitokią situaciją. Tai nežinau.
Atsakyti
Kaz\koks geras tas luety dievas,o tas kur ant lauzu degino,kankino ir genocida vykde? Ar cia ne tas pats? biggrin.gif Ir manau kad gerojo dievo ideja sovietmeciu gime.Kai visi apynormaliai pamirso ,galima buvo is naujo apiformint biggrin.gif
O dauginosi todel ,kad nieko kito nez\inojo.Ir buvo skatinama z\mogiskuju resursu gamyba.O dabar tu resursu tiek nebereikia.Paprasta .
Atsakyti