Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(ate42 @ 2022 07 27, 12:45)
Laba diena,
Saintlina, jau keli metai auginu taip krapšytas sėklas. Derlius puikus. Yra buvę 17 paprikų ant krūmo. Realiai daugiau  nes skyniau, tik po kiek laiko sugalvojau suslaičiuot.
Tik kos plona sienele.

tikiu, kad sienelė plonesnė nei tų tradicinių. Bet maniškiai sakė, kad šitos labai skanios buvo. Ai, vistiek anie patys valgys, ne aš biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 07 27, 13:55)
Saintlina - ar tik augalai gražūs ar  ir derėjimas puikus ?
Mano augalai suskiai , po 4-6 paprikas turi , daugiau vietos nėra. Nėra antro aukšto šiemet...

Luety - pasterizuoti galima orkaitėje . Atės42-Pou pomidorus visada darau orkaitėje. 12 puslitriukų viena partija pas mane. Cukraus nededu, niekas nesiguodė , kad rūgštu. Mano po mulču auginti pomidorai saldūs  biggrin.gif  mirksiukas.gif  Tinka vieni valgyti , troškiniui , tikram azu ( su jautiena ir raugintais agurkais )  ir tt. Natūralus pomidoras. Vienas sunkesnis darbas lupimas. O kam Tau tie su želatina ? Cukrus į marinatą dedasi ...  Nemirtina, bet nereikalinga  ax.gif
Ką dar noriu priminti - kam aktualu - galima pasisėti ropių... Puikus , nacionalinis, sveikesnis maistas. Skanios fritkės, skanu į sriubą. Ir žalios ... Vienos , prie kopūsto ir tt.
https://www.birzieti...asisekite-ropiu
Aštresnes mažiau puola kirminai , saldesnes daugiau .

Ingrida, pasakyk , kad bitėms  - suvirins atramą. Auksarankis Jis pas Tave  4u.gif . pas mane prie medinės sienos nieko nėra. Priestatukas mūro auga gervuogė. Lastūnė kol kas raitosi ant pomidorinių kuolų , paskui teks iš miško kokį stuobrį parvežti? Pas draugę ant tokio laikpiojanti hortenzija auga. Arba pirksiu atramą ...

Papildyta:
Istorijų neskaičiusi , kaip ant stalo lauželius kurena  nuodėguliai ? Paskui samdo firmas , kad butus išvalytų ... Ne visos apsiima dėl kvapo .
Gal viskas ten gerai , bet nę vieną tokią istoriją girdėjusi ...

pritariu Dusiai tikrai mano draugai atsižegnojo o verčiasi nuoma jau daug metų ir butų turi ne vieną....
Atsakyti

Na ką, vėl vos ne kibiriokas agurkų. O vakar nuskyniau. Super man tie Meringue, dar nenuvylė nė karto.

Pomidorai tik prasideda. Dusia, tavo ukrainiečiai kažko pyksta ant manęs, bet juoduliai tai kaip išprotėję - jau ragavau, puikaus skonio, kasos didžiausios ❤️

Sode katytė apsigyveno su trimis kačiukais ūgtelėjusiais. Aną savaitę atsikraustė. Reketuoja mane mamytė, kąsniuko vis kokio prašo.

Atsakyti
Pou ant manes visi pomidorai pyksta - kasos didelės , noksta vienetai .
Ukrainietis ne prie ankstyvųjų . Vidutinis.

Ingrida šiemet radau ir aš šilkmedžio uogų pas save . Baltos , laukinės avietės dydžio . Bet jau saldumas! Fek , užlimpa viskas 3 uogas suvalgius . Ko gero taip ir nubyrės ... O jau medžio augimo greitis - per metus dvigubėja . Medžio nesigavo , apšalo pirmą pavasarį. Tai bus bele kokio dydžio krūmas.
Atsakyti
Jo šilkmedžio uogos labai saldžios. bigsmile.gif Rašo reikia su agrastais virti uogienę,norėčiau pabandyti.Kur rasti laiko?Pas mane jau gal trys metrai medis. blink.gif Kris uogos ilgai dar.
Nuklampojau iki miško,eina sau senas avietynas,apinys sutempė žemėn.Tai kilnojau šakas.MB sako kažkokios avietėlės prie beržo,neįsivaizduoja tokio mažumo.Gal 2-3 litrus pasiskyniau,bus kaip vaistai.Daug dar žalių,jei bus laiko dar nueisiu.O akliai,uodai ,kad puola. bigsmile.gif
Aš džiaugiuosi,kad rožėms suvirino atramas,nežinau nežinau..........
Dėl nuomos,man atrodo būtų buvę gerai,dėl balių.Bijau ramus mūsų namas,jei kada nuomuosiu perspėti reikės,jei ką tuoj policija bus iškviesta.Ko gero paliksime pianiną,neišeina išvežti,neįsivaizduojame kaip mes jį įkišome per duris? blink.gif
Dar du juodųjų serbentų krūmai likę,reikia nuskinti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Saintlina, tos rytietiškos tapkės man skanios, jei vartot šviežias. Bet jei jas konservuot, tada nelabai gaunasi, nes per plonos jų sienelės, ištyžta.

Luety, tu Senganos nepirk, tau gali nepatikt. Uogos nedidelės, saldžiarūgstės, ne visi tokias mėgsta, bet man jos nr1 smile.gif Jei kažko nori ir nežinai ko biggrin.gif tai pirk Malvina jei pas jus yra jų gaut. Vėlyvos, didelės uogos, labai gero skonio, tikrai saldžios. Aš jautri skoniams, tai man mažai kokia braškė įtinka.. Turi būti tikrai skani, o ne kokia manekenė akims tik paganyt.

Šios dienos žemės darbai man nuėjo katinui po uodega. Tik pasiplanuok ką nors, tai būtinai atsiras kas pasijuoks.. Bet vistiek naudinga veikla išėjo ir nuotaika nesugadinta. Gal ryt tada žemės darbus pakrapštysiu biggrin.gif
Atsakyti
Faktas iš aplinkos. Jauna vegetarų pora (vegetarai, nes karvės aplinką teršia metano dujomis ar kuo ten) planuoja neturėti vaikų, nes pasaulyje ir taip per daug žmonių blink.gif Nieko nesuprantu. Tik ko gero suprantu, kad nežiūrint į laikmečius ir santvarkas, smegenų plovimas vyksta ir vyksta.

Pakeikčiau bankus, bet kas iš to... Bet kad toje sferoje kažkas nenormalaus vyksta, tai taip.

Mano lauko pomidorams maras. Papurškaliojau Revus, bijau, kad į šiltnamius nepersimestų. O gali greitai - šamšalymas tuose šiltnamiuose kaip niekad. Krūmai baisiniai, lapai metriniai, stiebų belenkiek. Šiaip tai man nukapot nagus reikėtų už tokį balaganą. Ir pomidorų augintojos teises atimt.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 07 27, 10:19)
Maždaug tokios. Tik pirko jis geltonas ir raudonas, tai nežinau kurios sėklas pasėjo smile.gif

Aciu,zinosiu kitiem metam,tik tiek,kad pas mus daugiau apvalios,dideles Lidle,tokiu arba nemaciau,arba demesio neatkreipiau.

Dusia,jokie konservuoti pomidorai man neskanu.Dar is pernai like,o ppmidoru aug,tik stiklainuo nedaug belike.Juos prisitaupiau is brolio,nes tevuliui jis pirkdavo uogienes visada stiklainiukuose.As pati neperku,nebent koki stiklaini agurku is lidlo,kai misraines uzsimanau.
O su zele marinuotu pomidoru skoni atsimenu is vaikystes,mama darydavo,sakiau pabandysiu,kiek turiu stiklainiu,prikist.Tai sudet ant skardos, tuos stiklainius ir ten ipilt vandens,ar tik kepimo popieriu padet po jais?Jei i ikaitinta orkaite tai 10-15 min uzteks?Nes negalima uzvirt stiklainiu turinio,tik davest iki pirmu burbuliuku.
Ex,Malvina yra,nemegstu rugsciu,tik saldzias.Jei Malvina velyva,tai reik dar ieskot ankstyvu.

Atsakyti
Luety, ankstyvų neauginu kažkodėl. Tai nežinau kuri veislė verta dėmesio.
Saintlina, kokias augini ankstyvas braškes? Pas tave ten įvairių veislių daug, ką gero ankstyvo ir skanaus iš braškių turi parekomenduot? Jei Luety reikia, tai gal ir man reik.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2022 07 27, 18:48)
Luety, ankstyvų neauginu kažkodėl. Tai nežinau kuri veislė verta dėmesio.
Saintlina, kokias augini ankstyvas braškes? Pas tave ten įvairių veislių daug, ką gero ankstyvo ir skanaus iš braškių turi parekomenduot? Jei Luety reikia, tai gal ir man reik.. biggrin.gif

Radau ankstyvas
Honeoye
Papildyta:
Tai dabar dar priminkit,frigo rudeni sodint netinka,tik pavasari?
Nes siu metu braskiu daigai puodeliuose tai 3 daigai nuo £8-15.Labai brangu.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 07 27, 20:07)
Radau ankstyvas
Honeoye
Papildyta:
Tai dabar dar priminkit,frigo rudeni sodint netinka,tik pavasari?
Nes siu metu braskiu daigai puodeliuose tai 3 daigai nuo £8-15.Labai brangu.

Aš pernai frigo tokiu metu sodinau,dar prieš šalnas valgiau jau uogas.Šiemet iš proto ėjo.Dabar pradėjau tvarkyti keli krūmai dar apsipylę žiedais. ax.gif
Jau jau pomidorai prasideda,kasos pradeda nokti.Bet naktys šaltos.Arbūzai gaivaliojasi,melionai lauke žydi,bet tik vieną mačiau kamuoliuką.Šiltnamyje keli yra,jau vieną greitai valgysime.Dumplūnes už tai jau galima pavalgyti. ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti