Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Labas rytas,
sesiolika tik unsure.gif vesoka,bet diena ikaista neblogai,tik,kad vejas isblasko ta saules geri.
AS irgi jau su pomidoraisn gvolta saukiu,zvalgausi receptu su zele,bet visi rodo reik paserizuot,o as to nekenciu.Tingine as daug makaluotis,sakau,gal i mikrobange galima kazkaip ta pasterizacija atlikt?Kas bande? bigsmile.gif bigsmile.gif
Man chesnakai jau isdziuvo,reik eit pjaustyt kamblius,sandeliuot kazkur.Bulviu gal nekasiu,sako gertai laikosi zemej cia.Reiks pabandyt koki kruma.O gal nukast ir apipilt zeme kruvoj?Dar galvoju.Paprikas dvi ragavau,kitos kazin ar ka tures.Nemyliu as apie jas sokinet,o jos nemyli manes.
Agurku neturiu beveik.Bet brolis parveze Dirigento seklu ir atomik,kita meta bus jau.Dairausi braskiu as jau terti metai biggrin.gif biggrin.gif ir neissirenku.Ex,kokios veisles tau skanios buvo?
Atsakyti
Dusiuk,lastūnei reikia atramos.Man mb neleidžia niekur prie namų.O padaryti atramą nėra kam. ax.gif Iš naikino visas gėle prie namo,ale pūdo namą. bigsmile.gif

Suskyniau kiek pasiekiau vyšnias,su kopėčiomis dabar vargsta mb.Knieti nueiti aviečių prie miškelio,kai skynėme vantas mačiau žydėjo.Vietiniai čia niekas nerenka. ax.gif Pasiskyniau vakar mieste vardu uogienę,vaistus.
Pas mane yra geltona,rūžava,ačiū Dusiuk,tavo.Dabar turėsiu bordinę.Geltona truputi ne vietoje pasodinta.Ex,gi matosi pavasarį kur išdygsta?
Po pietų galvoju irgi pjauti braškių lapus,tvarkyti.Mačiau du krūmai apsipylė žiedais. bigsmile.gif
Prisipirkau pusei metų vaitų nuo spaudimo,kiek matuoju,normalus,bijau numušti.Vadinasi išsivalė kraujagyslės,o ir judėjimas savo duoda. ax.gif
Pas mus norinčių jau eilė susidarė naminio vyno. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 07 27, 08:01)

Paprikos ir baklažananai vargsta šiemet

Pas man irgi labai gyvenimu nesidžiaugia. Bet paprikos iš lidlo kaip išbujojo blink.gif Man iki liemens aukščio, žiedais apsipylusios, vaisių jau irgi nemažai, iki rudens turbūt dar įspūdingiau atrodys..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 07 27, 09:54)
Pas man irgi labai gyvenimu nesidžiaugia. Bet paprikos iš lidlo kaip išbujojo  blink.gif Man iki liemens aukščio, žiedais apsipylusios, vaisių jau irgi nemažai, iki rudens turbūt dar įspūdingiau atrodys..

Kokias paprikų sėklas pirkai? Neauga paprikos mano, du daigus turiu ir tie nususę.

Luety, man nuo senų laikų ir liko labiausiai mylimos senos braškių veislės Sengana, Polka, Venta. Ir dar nelabai senovinė Malvina saldžios, skanios, didelės uogos. Kažin ar uk tokias veisles kas augina, nes dukra tai pirko irgi keletą daigų uk, tai išvis man negirdėti veislių pavadinimai. Sakė skanios, bet žinai, kai nėra su kuo palygint skonio, tai tada atrodo skani bele kokia uoga..
Išmečiau Asia veislę. Kas, kad stambios gražios uogos, skonis tik šiaip sau.. Manau, jas gali valgyt tik tie, kam sugedę, neveikiantys skonio receptoriai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2022 07 27, 09:20)
Kokias paprikų sėklas pirkai? Neauga paprikos mano, du daigus turiu ir tie nususę.

Luety, man nuo senų laikų ir liko labiausiai mylimos senos braškių veislės Sengana, Polka, Venta. Ir dar nelabai senovinė Malvina saldžios, skanios, didelės uogos. Kažin ar uk tokias veisles kas augina, nes dukra tai pirko irgi keletą daigų uk, tai išvis man negirdėti veislių pavadinimai. Sakė skanios, bet žinai, kai nėra su kuo palygint skonio, tai tada atrodo skani bele kokia uoga..
Išmečiau Asia veislę. Kas, kad stambios gražios uogos, skonis tik šiaip sau.. Manau, jas gali valgyt tik tie, kam sugedę, neveikiantys skonio receptoriai biggrin.gif

Pas mus galima rast Senga Sengana,nezinau ar tas pats ir Malvina.Pas mane mixas jau remontantines ,Sonata,Elsanta.Noriu atnaujint ir vis tai brangu,tai ne tokios,tai,ai,zodziu nesiemiau rimtai,tai ir neturiu atsinaujinimo.
Saintlina,apie paprikas placiau:seklos pirktos lidle,ar pacios paprikos is lidlo ir is ju rinktos seklos?
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 07 27, 10:37)

Saintlina,apie paprikas placiau:seklos pirktos lidle,ar pacios paprikos is lidlo ir is ju rinktos seklos?

sėklos iš lidlinės paprikos smile.gif tokios pailgos, pipiro formos.

Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2022 07 27, 10:20)

tai va, kad nepirkau. MB iškrapštė iš lidlo paprikos. Tokios pailgos, kaip rytietiška tapkė. Tokios paprikos ir auga. Pradžioj galvojau, kad sumaišiau ir čilių prisodinau vietoj paprikų. Po to žiūriu, kad gi ne.
Atsakyti
Ta forma kapija vadinasi.
O as bandau kubista issiaugint,bet sekasi prastai biggrin.gif
https://genkoenchev....f1-semerkand-f1
Atsakyti
Maždaug tokios. Tik pirko jis geltonas ir raudonas, tai nežinau kurios sėklas pasėjo smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 27 liepos 2022 - 11:19
Nevalgo labai šeimyna paprikų,tai ir nevargstu.Čiliukų turiu vazoną,dukra atvažiuoja pasiskina ir pakanka.Ačiū dievui pomidorai pradeda nokti. mirksiukas.gif Agurkai tik žydi dar,čia ramu. ax.gif

Medetkų ,ramunėlių pats žydėjimas.
Šiandien oras darbui pasaka,pelyną suskyniau zunda pamėlo,bandrenis.Už tai kermėkus užstojo gėlės ne kokie.Įdomu kosmėjos kokios sužydės iš sėklų,didžiuliai krūmai. bigsmile.gif
Alyviniai obuoliai pradėjo kristi,rytoj gal pyragą sukonstruoti? ax.gif
Jei remontas būtų baigtas,galėjome išnuomoti butą Nigerijos dviems pilietėms.Pažystama parašė,niekas nenori užsieniečiams nuomoti. ax.gif Aš visai būčiau ne prieš. ax.gif
Atsakyti
Saintlina - ar tik augalai gražūs ar ir derėjimas puikus ?
Mano augalai suskiai , po 4-6 paprikas turi , daugiau vietos nėra. Nėra antro aukšto šiemet...

Luety - pasterizuoti galima orkaitėje . Atės42-Pou pomidorus visada darau orkaitėje. 12 puslitriukų viena partija pas mane. Cukraus nededu, niekas nesiguodė , kad rūgštu. Mano po mulču auginti pomidorai saldūs biggrin.gif mirksiukas.gif Tinka vieni valgyti , troškiniui , tikram azu ( su jautiena ir raugintais agurkais ) ir tt. Natūralus pomidoras. Vienas sunkesnis darbas lupimas. O kam Tau tie su želatina ? Cukrus į marinatą dedasi ... Nemirtina, bet nereikalinga ax.gif
Ką dar noriu priminti - kam aktualu - galima pasisėti ropių... Puikus , nacionalinis, sveikesnis maistas. Skanios fritkės, skanu į sriubą. Ir žalios ... Vienos , prie kopūsto ir tt.
https://www.birzieti...asisekite-ropiu
Aštresnes mažiau puola kirminai , saldesnes daugiau .

Ingrida, pasakyk , kad bitėms - suvirins atramą. Auksarankis Jis pas Tave 4u.gif . pas mane prie medinės sienos nieko nėra. Priestatukas mūro auga gervuogė. Lastūnė kol kas raitosi ant pomidorinių kuolų , paskui teks iš miško kokį stuobrį parvežti? Pas draugę ant tokio laikpiojanti hortenzija auga. Arba pirksiu atramą ...

Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2022 07 27, 12:46)
Jei remontas būtų baigtas,galėjome išnuomoti butą Nigerijos dviems pilietėms.Pažystama parašė,niekas nenori užsieniečiams nuomoti. ax.gif Aš visai būčiau ne prieš. ax.gif

Istorijų neskaičiusi , kaip ant stalo lauželius kurena nuodėguliai ? Paskui samdo firmas , kad butus išvalytų ... Ne visos apsiima dėl kvapo .
Gal viskas ten gerai , bet nę vieną tokią istoriją girdėjusi ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 27 liepos 2022 - 11:56
QUOTE(Dusia37 @ 2022 07 27, 11:55)
Saintlina - ar tik augalai gražūs ar  ir derėjimas puikus ?
Mano augalai suskiai , po 4-6 paprikas turi , daugiau vietos nėra. Nėra antro aukšto šiemet...

jie kol kas tik ant žemesnių šakelių dera, bet esu tikra, kad derės dauguma žiedų. Po savaitės jau turėtų pilnesnis vaizdas būt. Šiaip vėluoja kaip ir viskas šiemet.
Bet tos tradicinės paprikos tikrai varganos, nepalyginsi su šitom.
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2022 07 27, 11:46)
Nevalgo labai šeimyna paprikų,tai ir nevargstu.

pas mane tik šeimyna valgo, aš pati ne smile.gif Jaunėlis kaip obuolius graužia prie kompo sėdėdamas.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 07 27, 12:19)
Maždaug tokios. Tik pirko jis geltonas ir raudonas, tai nežinau kurios sėklas pasėjo smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Laba diena,
Saintlina, jau keli metai auginu taip krapšytas sėklas. Derlius puikus. Yra buvę 17 paprikų ant krūmo. Realiai daugiau nes skyniau, tik po kiek laiko sugalvojau suslaičiuot.
Tik kos plona sienele.
Ingrida, dėl nuomos kitos kultūros žmonėms.....labai gerai pagalvok. Turėjau patirtį, kartot nenorėčiau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ate42: 27 liepos 2022 - 12:49