Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(kavasucitrina @ 2022 07 15, 09:41)
Aš tai neturiu ką konservuot. Baklažanų neauginu, agurkų irgi žadėjau neaugint, nes voratinklinė erkutė puola be pasigailėjimo. Nu bet įkišau lauke kelias sėklas, žiūrėsiu, kas bus iš jų, bet jei bus, tai negreit. Pomidorai nenoksta. Cukinijos vos pradeda augti, o jau galas ir pūva. verysad.gif O taip man reikia jų pridžiovint... Panašu, kad neišeis. Lietus, lietus, lietus

Šiltnamy ir pas mane ta voratinklinė parazitė. Kiekvienais metais. Ir negaliu sieros šaškės degint, o kitaip nežinau kaip išpašolvonint. Purškiu Neem Azaliu kokį kartą-du per sezoną. Skaičiau, kad ir ekologiniai ūkiai gali jį naudot. Tai pakankamai agurkų priauga.

Bet tai mačiau du vystančius agurkus šiltnamy. Ot š... vienais metais taip pamažu visi vienos veislės agurkai nuvyto. Ir šiltnamy, ir lauke. O kartu augę kiti augo puikiausiai iki rudens.
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 07 15, 08:41)
Aš tai neturiu ką konservuot. Baklažanų neauginu, agurkų irgi žadėjau neaugint, nes voratinklinė erkutė puola be pasigailėjimo. Nu bet įkišau lauke kelias sėklas, žiūrėsiu, kas bus iš jų, bet jei bus, tai negreit. Pomidorai nenoksta. Cukinijos vos pradeda augti, o jau galas ir pūva. verysad.gif O taip man reikia jų pridžiovint... Panašu, kad neišeis. Lietus, lietus, lietus...

Manęs tai niekas niekur neišvarytų, jei nenorėčiau, o ypač jei sveikata šlubuotų.
Ačiū, pažiūrėsiu.
O cukinijas visas man prašau siųsti bigsmile.gif

Dziovyklei dar nesubrendo mano brangiausias,o siust toloka,gali kose gaut dvokiancia. bigsmile.gif

QUOTE(saintlina @ 2022 07 15, 09:02)
Pas mus vištoms cukinijos sueina )))

Nebeturiu vistukiu.
Atsakyti
Viska ka ten dusia isvardino ,tai tas pats ratatulis.Siaip tai skanus.Ir galima prisidaryt didele skarda,daz\nai valgyt gamint nereikia.
Atsakyti
Luety, nu gaila, kad tu vis dar be džiovyklės. Prisidžiovintum pomidorų - sriuboms, prieskoniams, troškiniams, tų pačių cukinijų - irgi sriuboms, troškiniams. Nežinau, ką augini dar, nes džiovinti galima viską - baklažanus, kopūstus, morkas, burokėlius, moliūgus, svogūnus. Na, tokie burokėliai, morkos ir taip ilgai stovi, jei tinkama sandėliavimo vieta. Aišku, šaldymas dar kai kam variantas, bet kiek šaldiklių reikia? O džiovinti užima mažai vietos, galima visur laikyti, tik kad sandariai būtų.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 07 15, 11:16)
Viska ka ten dusia isvardino ,tai tas pats ratatulis.Siaip tai skanus.Ir galima prisidaryt didele skarda,daz\nai valgyt gamint nereikia.

https://antmedinesle...oviu-troskinys/
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 07 15, 09:06)
Luety , tiek kiek paims grūdų  -  užteks Lietuvai du kartus   ax.gif  nebe 5.
Ūkinikams blogai , uždarbis jų kris . Iki badmečio 100 metų   ax.gif
Badas tik išlepusiems vakariečiams ...  to ano jiems reikia . Lietuvoje dar tiek neištvirkom , mokam taupyti, mokam valgyti paprastai.
Iš cukinijų galima pagaminti 101 patiekalą  ax.gif  Tik ne iš paršų... O normalių jaunų . Makaronai ( cukinijų makaronai !) su mėsos padažu , sriubos , troškiniai , ganyrai prie mėsos , žalių salotos. Grilintos labai skanu . Ir tt. Lazanija - vietoj makaronų  - cukinija. Mėsos pyragai su cukinija ir tt. Šiltos cukinijos mišrainė su šaltais pomidoriais .
O rugpjūčio mėnesį paliedus į "paršus " , paskui susandėliavus  sausai (!)  iki Kalėdų naudoju . Šiltiems patiekalams .
Saintlina - žiūrin kokius agurkėlius jūs mėgstat ?
Špagines darau saldžiarūgštes , o agurkams   mažiau cukraus  dedu .

https://kumutesvirtu...soms-darzovems/

Man  užtenka 2  šaukštų agurkams...
Visokių ten  su garstyčiomis mes nevalgom .
Esu konservavus visokiais receptais,  kažkokio vau išskirtinumo nepastebiu . Svarbu traškumas. O jis išgaunamas palaikius kelias valandas šaltame vandenyje .  Šiemet gal net nereikia ? Šalčio ir taip daug , ir vandens... Jei užaugs - daug raugsiu.

Oi,Dusiuk,tu patiekalu zinau,zaliu valgem,kol pomidoru,agurku nebuvo,daug.Dabar bandziau ir fermentuotas ir tarkuotas,bet tai nera proporcingi naikinimo kiekiai augimui.Esu valgius arkaitej darytus su druska apibarstytus,buvo skanu,reiktu pamegint ,kazkiek.
http://www.forellesr...niju-traskuciai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 15 liepos 2022 - 11:26
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Pas mane cukinijos tik žydėti pradeda. ax.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Atsakyti

Labas.

Dėkui už kavą :4u:  

Kur visos dingę? 

Man vakar giminės diena, šiandien bus šiltnamio. Pats vidurvasaris, tik oras rugsėjo ...  Mūsų krašte viskas normaliai, javai starūs, jokių ežerų  bulvėse. Bet mačiau važiuodama visko...

Pomidorai nenoksta , agurkai neauga. Tik pavalgyti. Cukinijos irgi ne kažką. Salotos supuvo darže nuo lietaus. Tokie metai. 

Atsakyti
Vakar popietę po apylinkes prasinešėme su mb.Ėjome ant alkakalnio liepos,bet jau peržydėje.Tai ąžuolų šakų parsinešėme iš šventos vietos. ax.gif
Parsinešiau laukinės rusmenės,katilėlio,dar patiko viena gėlė,pirmą kartą tokią matau. ax.gif MB sako vaikystėje žinoma,šlapiose vietose auga.Bandysiu pasidžiovinti puokštėms.Ir pasiroviau šaknys svogūnėliai.Pievos,kur veronikos auga nupjauta ir jau užsėta.Gaila nespėjau pasikasti. ax.gif
Pernai iš miško atsivežiau vienas gėles prigijo ir matau šiemet žydės.Snapučiai iš pievos irgi puikiai pražydėjo. bigsmile.gif
Vakar su dviračiais po karjerą pasivažinėjome,neblogas vakaras buvo. ax.gif
Kosulys nepraeina dar.Jau pabodo. ax.gif
Atsakyti
labas rytas,
o mes vargstame nuo karscio.MB ,vaziuojant buvo atidares masinos langus,padare skersveja,pertrauke vejas,atsinaujino trisakio nervo jautrumas,herpes apsoko,nors neri temperos,nei kosulio.Dvi dienos taip,si ryta jau geriau,nebebado uz ausies,tik herpes liko issigydyt.Labai gera buda radau:kas turi to storalapio pinigu medzio,viena lapiuka nusiskinkit,ir tepkit,atnaujinant nupjovima,kad sultys begtu,tik saugokites,kad nepatektu i burna,kam labai arti lupu issoka.Iskart eme dziut.
O siaip,per toki karst neinam niekur,tik atvesus,neimanoma,nesveika.Zmoniu visur mase,atrodo visa anglija suvaziavo prie juros.Dar pirmadieni ir antradieni ir ims vest.Tada gal i Lietuva ateis geresni orai.
Alta,skaiciau spaudoj Bulgarija atsisako zait kvd zaidima,paskelbe nuostolius ir trecios bangos nebesilaikys,neklausys globalistu.Kad tik pavyktu,o tai,kur tik taip padaro kokios salies valdzia,tuoj ten prezidentas ar premjeras randamas negyvas,o tada komedija tesiaisitoj salyje.
dabar skaitau medziaga is Ispanijos epidemijos,nu 1:1.
Ingridod kava vakarv tokia provansiska,siandien man liudna,nei obels zydejimas i rudeni nedziugina.Einu pamegzt baktusa po pusryciu,atsipust.
Atsakyti
Ai ,kad cia neaisku kas cia ta valdz\ia.CIA premjeras rodos jau ispasolvonintas,bet lyg naujo nesimato.
O siaip tai nuo mentaliteto priklauso labai daug.Cia lietuvoje valdzia gali taip elgtis ir niekas kaip sakoma is baudz\iavninku ne akiu nepakels ir dar koki nepatenkinta burbekli nusodins biggrin.gif
O cia tai liaudis nera tokia pakanti
Atsakyti