Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Dusia37 @ 2022 07 08, 11:10)
Sunkiausiai suprantama tarmė mano ausiai yra tikra dzūkiška. Studijų metais teko lankytis ne kartą tikrame Dzūkijos kaime... kai tarpusavyje kalba du to kaimo gyventojai - atrodo paukštukai čiulba

Aš nuo vaikystės girdėjau senelius, tau man dzūkų vos ne gimtoji smile.gif žemaičių anksčiau atrodė kaip prancūzų ))
Atsakyti

Maniškiai diedukas ir močiutė iš Trakų raj. tarmiškai nekalbėjo. Va lenkiškai, tai kalbėjo. Lietuviškai ir lenkiškai.

O senelis (tėčio tėtis) mirė, kai buvau pirmokė, nepamenu kaip kalbėjo, tik pamenu, kad nuostabiai piešė ir drožė iš medžio. Pamenu, kad atsikeldavau, tualetas, nusiprausiu, apsirengiu ir lekiu piešti. Žirgus prisimenu kaip piešėm. Ir erelius išskleistais sparnais drožinėjo. Na ir parūkyt man davė 🤪

Atsakyti

Labos

Vakar buvau  labai vykusiuose mokymuose apie Bites. 5 valandas liežuvį padėjus klausiau. Dar viena teorija bus po savaitės, o rugpjūtį trys praktikos prie avilių. Mokytojas labai įdomus žmogus, praktikas ne teoretikas, eruditas... yra žmonių ant Lietuvos. Ir nemokamai, ES pinigai , svarbu valda ir bitinas registruota. 

Oras ne pagal mane, o mes plaukiam baidarėmis. Bijau sušalti  :D.  

Mano gimtoji tarmė nėra graži... kaip pas  latvius, visi kirčiai gale. Man graži Uteniškių, Rokiškėnų šneka. Gal todėl, kad daug smagių draugų pas mus iš tų kraštų. Ps ar visos žinot ką reiškia žodis SIDOKLIS?  Paspėliojam...

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 07 09, 09:45)
<p>Labos</p><p> Vakar buvau  labai vykusiuose mokymuose apie Bites. 5 valandas liežuvį padėjus klausiau. Dar viena teorija bus po savaitės, o rugpjūtį trys praktikos prie avilių. Mokytojas labai įdomus žmogus, praktikas ne teoretikas, eruditas... yra žmonių ant Lietuvos. Ir nemokamai, ES pinigai , svarbu valda ir bitinas registruota. 
</p><p>Oras ne pagal mane, o mes plaukiam baidarėmis. Bijau sušalti  biggrin.gif.  </p><p>Mano gimtoji tarmė nėra graži... kaip pas  latvius, visi kirčiai gale. Man graži Uteniškių, Rokiškėnų šneka. Gal todėl, kad daug smagių draugų pas mus iš tų kraštų. Ps ar visos žinot ką reiškia žodis SIDOKLIS?  Paspėliojam...</p>

Hm gal koks suoliukas 4u.gif o ką reiškia pasisubiniokim on plerpes ax.gif Dusia ismesk kojines šiltas po plaukimo pats tas ir dar maisiukus ant kojiniu ir paskui į plaukimo batus taip kojos nesušals 4u.gif
Oi labas rytas tongue.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Nežinau nė vieno .Dusios sidoklis,su mb šifravome irgi suoliukas.Mukos mįslė,pasivažinėti su motorinke?
Baisi tarmė Pasvalio,Panevėžio.MB Rokiškio irgi nepatinka.Va žemaičių susileidžiu išgirdųsi. wub.gif Protėviai iš ten,savo daro. ax.gif
Pas mus balandžiai vietoje žadintuvo,atskrenda iš miško paburbuliuoja ir išskrenda. mirksiukas.gif
Geriu šeivamedžio arbatą.
Viskas per savaitę apžėlę. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 07 08, 19:22)
Na ir parūkyt man davė 🤪

biggrin.gif biggrin.gif

Sidoklis - galąstuvas?
Atsakyti

biggrin.gifbiggrin.gif

Sidoklis - galąstuvas?

Taip. 

Atsakyti
Pasėdėkim ant suoliuko kur laikomi viedrai vandens priemeneje tongue.gif čia nuo Varnių tarme smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 07 09, 07:51)
Pasėdėkim ant suoliuko kur laikomi viedrai vandens  priemeneje  tongue.gif čia nuo Varnių tarme smile.gif

Zemaitiskai nuo varniu butu:enam siesti un suleli kami viedra su vundeniu yr,stuboo ax.gif biggrin.gif biggrin.gif

Labas rytas. biggrin.gif biggrin.gif 4u.gif 4u.gif
Mano tevelis gimes Varniu apskrity,Zilaiciu kaime,daug giminiu kazkada buvo Varniuose,dabar visi isvazinejo,ismire.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 09 liepos 2022 - 08:58
QUOTE(IngridaB @ 2022 07 09, 09:26)
Geriu šeivamedžio arbatą.

Kažkada, dar pradžioj pLandemijos, buvau Mariaus Lasinsko mokymuose, tai sakė taip: nuo visų virusų šeivamedis pats geriausias vaistas. Pakartojo pabrėžtinai: nuo VISŲ. Dar geriau maišyti per pusę su liepų žiedais. Per savo koroną pliumpinau šeivamedžio arbatą dideliais kiekiais. Daugiau progų neturėjau išvadoms daryti, bet dukra, kuriai labai limpa visokie virusai, tai labai įtikėjusi šeivamdžio galia, o jau ją panašiais dalykais tai sunku įtikinti biggrin.gif

QUOTE(Luety @ 2022 07 09, 09:54)
Zemaitiskai nuo varniu butu:enam siesti un suleli  kami viedra su vundeniu yr,stuboo  ax.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Labas rytas. biggrin.gif  biggrin.gif  4u.gif  4u.gif
Mano tevelis gimes Varniu apskrity,Zilaiciu kaime,daug giminiu kazkada buvo Varniuose,dabar visi isvazinejo,ismire.

Studijų metais nuvažiavau į Varnius, į draugės vestuves. Anksti atvykau, paliko ten mane vieną su vyresnio amžiaus gaspadinėm, tos šnekina mane, o aš nieko nesuprantu blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 07 09, 10:54)
Zemaitiskai nuo varniu butu:enam siesti un suleli  kami viedra su vundeniu yr,stuboo  ax.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Labas rytas. biggrin.gif  biggrin.gif  4u.gif  4u.gif

blink.gif
Na va o mano usvene sakonti tep 4u.gif kilus irgi iš Varnių apylinkių kaimo nepasakysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 07 09, 08:23)
blink.gif
Na va o mano usvene sakonti tep  4u.gif kilus irgi iš Varnių apylinkių kaimo nepasakysiu  ax.gif

Tavo anyta gal ir kilus is Varniu,bet jei ji ilgai gyvena Klaipedoj,tai ir jos dialektas pasikeite ir ta,ka tu parasei auksciau,kaip ji pasake ta sakini,yra daugiau klaipedieciu tarme,kazkiek panasi i silutiskiu,kur as gimiau ir augau.Siliutiskiai ir klaipediskiai zemaiciuoja kitaip,nukasdami galunes ir pavartodami vokisku barbarizmu,vokiskos kilmes zodziu,bet sulietuvintu.Tikru zemaiciu kalba,as suprantu,bet turiu perklaust ar gerai supratau.Studiju metais gyvenau su trim telsiskem is Alsenu,nu ,zinokit,sunkiai pradzioj buvo susigaudyt,paskui ausis iprato,susitvarkiau su savim.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 09 liepos 2022 - 11:41