Aš nuo vaikystės girdėjau senelius, tau man dzūkų vos ne gimtoji žemaičių anksčiau atrodė kaip prancūzų ))
Aš nuo vaikystės girdėjau senelius, tau man dzūkų vos ne gimtoji žemaičių anksčiau atrodė kaip prancūzų ))
Maniškiai diedukas ir močiutė iš Trakų raj. tarmiškai nekalbėjo. Va lenkiškai, tai kalbėjo. Lietuviškai ir lenkiškai.
O senelis (tėčio tėtis) mirė, kai buvau pirmokė, nepamenu kaip kalbėjo, tik pamenu, kad nuostabiai piešė ir drožė iš medžio. Pamenu, kad atsikeldavau, tualetas, nusiprausiu, apsirengiu ir lekiu piešti. Žirgus prisimenu kaip piešėm. Ir erelius išskleistais sparnais drožinėjo. Na ir parūkyt man davė 🤪
Labos
Vakar buvau labai vykusiuose mokymuose apie Bites. 5 valandas liežuvį padėjus klausiau. Dar viena teorija bus po savaitės, o rugpjūtį trys praktikos prie avilių. Mokytojas labai įdomus žmogus, praktikas ne teoretikas, eruditas... yra žmonių ant Lietuvos. Ir nemokamai, ES pinigai , svarbu valda ir bitinas registruota.
Oras ne pagal mane, o mes plaukiam baidarėmis. Bijau sušalti .
Mano gimtoji tarmė nėra graži... kaip pas latvius, visi kirčiai gale. Man graži Uteniškių, Rokiškėnų šneka. Gal todėl, kad daug smagių draugų pas mus iš tų kraštų. Ps ar visos žinot ką reiškia žodis SIDOKLIS? Paspėliojam...
</p><p>Oras ne pagal mane, o mes plaukiam baidarėmis. Bijau sušalti . </p><p>Mano gimtoji tarmė nėra graži... kaip pas latvius, visi kirčiai gale. Man graži Uteniškių, Rokiškėnų šneka. Gal todėl, kad daug smagių draugų pas mus iš tų kraštų. Ps ar visos žinot ką reiškia žodis SIDOKLIS? Paspėliojam...</p>
Hm gal koks suoliukas o ką reiškia pasisubiniokim on plerpes Dusia ismesk kojines šiltas po plaukimo pats tas ir dar maisiukus ant kojiniu ir paskui į plaukimo batus taip kojos nesušals
Oi labas rytas
Labas rytas.
Nežinau nė vieno .Dusios sidoklis,su mb šifravome irgi suoliukas.Mukos mįslė,pasivažinėti su motorinke?
Baisi tarmė Pasvalio,Panevėžio.MB Rokiškio irgi nepatinka.Va žemaičių susileidžiu išgirdųsi. Protėviai iš ten,savo daro.
Pas mus balandžiai vietoje žadintuvo,atskrenda iš miško paburbuliuoja ir išskrenda.
Geriu šeivamedžio arbatą.
Viskas per savaitę apžėlę.
Sidoklis - galąstuvas?
Taip.
Zemaitiskai nuo varniu butu:enam siesti un suleli kami viedra su vundeniu yr,stuboo
Labas rytas.
Mano tevelis gimes Varniu apskrity,Zilaiciu kaime,daug giminiu kazkada buvo Varniuose,dabar visi isvazinejo,ismire.
Kažkada, dar pradžioj pLandemijos, buvau Mariaus Lasinsko mokymuose, tai sakė taip: nuo visų virusų šeivamedis pats geriausias vaistas. Pakartojo pabrėžtinai: nuo VISŲ. Dar geriau maišyti per pusę su liepų žiedais. Per savo koroną pliumpinau šeivamedžio arbatą dideliais kiekiais. Daugiau progų neturėjau išvadoms daryti, bet dukra, kuriai labai limpa visokie virusai, tai labai įtikėjusi šeivamdžio galia, o jau ją panašiais dalykais tai sunku įtikinti
Labas rytas.
Mano tevelis gimes Varniu apskrity,Zilaiciu kaime,daug giminiu kazkada buvo Varniuose,dabar visi isvazinejo,ismire.
Studijų metais nuvažiavau į Varnius, į draugės vestuves. Anksti atvykau, paliko ten mane vieną su vyresnio amžiaus gaspadinėm, tos šnekina mane, o aš nieko nesuprantu
Labas rytas.
Na va o mano usvene sakonti tep kilus irgi iš Varnių apylinkių kaimo nepasakysiu
Tavo anyta gal ir kilus is Varniu,bet jei ji ilgai gyvena Klaipedoj,tai ir jos dialektas pasikeite ir ta,ka tu parasei auksciau,kaip ji pasake ta sakini,yra daugiau klaipedieciu tarme,kazkiek panasi i silutiskiu,kur as gimiau ir augau.Siliutiskiai ir klaipediskiai zemaiciuoja kitaip,nukasdami galunes ir pavartodami vokisku barbarizmu,vokiskos kilmes zodziu,bet sulietuvintu.Tikru zemaiciu kalba,as suprantu,bet turiu perklaust ar gerai supratau.Studiju metais gyvenau su trim telsiskem is Alsenu,nu ,zinokit,sunkiai pradzioj buvo susigaudyt,paskui ausis iprato,susitvarkiau su savim.