Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Muka @ 2022 07 08, 06:25)
Luety kaip fainai, kad močiutė teip šnekėjo  wub.gif man jų kalba kaip muzika išvis man gražios tarmės dzūkų šešuolių bet va žemaičiu tai nelabai žinia dar nuo kur nuo mažeikių dar dar bet va nuo varnių nelabai ....

Kadaise buvau spektakly 'Trys mylimos'. Ten vienam veiksme vien tarmiškai dzūkiškai, kitam - žemaitiškai šnekėjo. Komedija, tikrai labai smagi su puikiais aktoriais. Šalia manęs jauna pora prasėdėjo akmeniniais veidais. Po pirmo veiksmo atsisuko vienas į kitą ir sako - nieko nesupratau. Ir išėjo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 08 liepos 2022 - 09:05
Luety , aš neišmečiau pieno produktų (ty sūrio ir grietinės ) ir vyno . Tik nevalgau vakarais . Užkandukas 10-11, pietūs 1-2 ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 07 08, 11:04)
Kadaise buvau spektakly 'Trys mylimos'. Ten vienam veiksme vien tarmiškai dzūkiškai, kitam - žemaitiškai šnekėjo. Komedija, tikrai labai smagi su puikiais aktoriais. Šalia manęs jauna pora prasėdėjo akmeniniais veidais. Po pirmo veiksmo atsisuko vienas į kitą ir sako - nieko nesupratau. Ir išėjo.

jo mačiau šitą spektaklį nuostabus wub.gif karts nuo karto per yootube pažiūriu aha keistuolė esu ax.gif
Dusia jazau kiek susiėjimų nusišaučiau ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 08 liepos 2022 - 09:19
Luety, aha, aš irgi vis dar be pieno produktų. Beveik. Per tuos kelis mėnesius porą kartų šaltibarščių valgiau. Uždegiminiai procesai tikrai smarkiai apmažėję.

Dėl gydytojų tai kaip ir su kitomis profesijomis, kitais darbuotojais. Vieni dirba iš širdies, sąžiningai, atsakingai, ir nereikia jiems nei prievaizdo, nei bizūno, kiti - nebent jei prievaizdas bizūnu mosuoja. Na, o mūsų gydytojams turbūt niekas nemosuoja. Kažkada teko dirbti ligoninėje - mačiau, kaip tie gydytojai kaip kokie neliečiamieji, kaip dievai ligoninės valdžiai. Gal ir ne visur taip. Pastaruoju metu nedažnai susiduriu su gydytojais, bet tie, su kuriais teko, net veterinoriais netinkami būt. Tiesa, kai pinigus moki - oficialiai ar ne, tai situacija kitokia.
Atsakyti

Sveikos,

Ingrida, aš gal geriau gerčiau čiobrelį  (ir spazmus mažina, ir atsikosėt pagelbėja) - kaip tik žydi ir šeivamedį triūbyčiau. Vingiorykštėj salicilatų pilna, geriau kiek kitos sudėties žolę imt.

Ir na nežinau, keisčiau aš šeimos kliniką. Nepatinka man toks požiūris. Gal jaunam, kuris be ligų visai ir reik tik kokio tyrimo į dešimtmetį, bet brandžiam amžiuje reik normalios priežiūros.

Pas mane iškrovos dienos, na ir kartais po 10 -12 km pasivaikštau.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 07 08, 08:11)
Luety , aš  neišmečiau pieno produktų (ty sūrio ir grietinės ) ir vyno . Tik nevalgau vakarais . Užkandukas 10-11, pietūs 1-2 ir viskas.

Trys mylimos man irgi patiko. Mamos sesuo buvo issiskyrus ir turejo dvi dukras,tai mes jas visada vadindavom trim mylimom. biggrin.gif biggrin.gif
O as visa tai ismeciau.Ir jauciuosi gerai.Gal,kai man liks tik 5kg virssvorio,tada ir ijungsiu kazka,jei noresiu,bet dabar ,kol krinta nuo tokio mano maitinimosi,nieko nekeisiu.Nekrinta suoliais,pastovi,pastovi ir nurieda,bet gryzimas buvo tik vienas.Ir svarbiausia,kiek anksciau ko bandziau,pasieka minus 5 riba ir stovi,nors tu tanku eik,o dabar perzengiau jau ta riba.Matysim,kiek si menesi nukris.Sversiuos 21 liepos.
Basanaviciaus laikais,buvo vienas daktaras ant apylinkes ar dvieju,ir suspedavo visus isgydyt,nes zmones,sukoseje ar suslogave,neleke pas daktaro,o gydesi zolelem,patys ieskojo budo,o pas daktara vaziavo su didele beda.Zinoma ir kainavo kiaule ar dvi,bet buvo ir idejiniu gydytoju,bet saziningu,gyde ir biedniokus.Mociute pasakojo,kad ji tiek nusikosejo,kad svoris krito ,ji buvo jauna gal 13m.\gimus 1902.gydytojas neskyre jokiu procku,tik zoleles,sake cia niekas nepades,bet jei sulauksi pavasario,tevai lai nunesa i pieva,kur daug rugstyniu,valgyk tas jaunas rugstynes,daug valgyk.Ir ka pasveiko,o jau nevaiksciojo,neste tevelis nunese ja i ta pieva.As iki siol negaliu suprast,kokia reiksme jos organizmui turejo tos rugstynes.O mociutes mama buvo kaimo zolininke ir garsi tuo metu.Po to sake valge zalius obuoliukus nuo obelu,norejosi rugsties.Tai matyt vitC trukumas,nu bet kaime zmones nuo seno kopustus raugino,cia gi didziausias saltinis vit.c,bet kam ta oksalo rugstis?Gal jaunose rugstynese yra kazko,ko as nezinau.?
Nukrypau nuo temos. wub.gif biggrin.gif
Atsakyti

Luety, visko ten daug.

C, K, E ir B grupės vitaminų, taip pat biotino, beta karoteno, eterinų aliejų, taninų, oksalo ir kitų rūgščių. Be to, rūgštynėse yra tokių mineralų, kaip magnis, kalcis, fosoras, geležis.

Atsakyti
https://www.netmeds....nd-side-effects
Ta rugstis, beigi saule ,sedint ant pievos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 08 liepos 2022 - 10:24
QUOTE(Pou @ 2022 07 08, 09:13)
<p>Luety, visko ten daug.</p><p><span>C, K, E ir B grupės vitaminų, taip pat biotino, beta karoteno, eterinų aliejų, taninų, oksalo ir kitų rūgščių. Be to, rūgštynėse yra tokių mineralų, kaip magnis, kalcis, fosoras, geležis.</span>

</p>

QUOTE(Acqua Alta @ 2022 07 08, 09:23)
https://www.netmeds....nd-side-effects
Ta rugstis, beigi saule ,sedint ant pievos.

Aciu,mergaites uz apsvietima ,mano ziniu padidinima.Matyt buvo kokia avitaminoze.
Kiemelis issluotas,geles palietos,geriu kava.Saule,kaip Ispanijoj. bigsmile.gif
Atsakyti
Sunkiausiai suprantama tarmė mano ausiai yra tikra dzūkiška. Studijų metais teko lankytis ne kartą tikrame Dzūkijos kaime... kai tarpusavyje kalba du to kaimo gyventojai - atrodo paukštukai čiulba.
Muka, kodėl nusišautumei ? Tu nepasiilgsti savų artimų žmonių ? jei su draugais bendrauji 30+ metų tai nuodingų tarp jų nėra... O mano sesės taigi mano kraujo Kaip gali nenorėti susitikti ?
Luety aš sūrio ir vyno atsisakymo mėnesius darau rudenį ir pavasarį. Rudenį plius geriu kažką nuo kirminų .
Vasara džiaugsmui , bendravimui, geroms emocijoms ...
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 07 08, 10:10)
Sunkiausiai suprantama tarmė mano ausiai yra tikra dzūkiška. Studijų metais teko lankytis ne kartą tikrame Dzūkijos kaime... kai tarpusavyje kalba du to kaimo gyventojai - atrodo paukštukai čiulba.
Muka, kodėl nusišautumei ? Tu nepasiilgsti savų artimų žmonių ? jei su draugais bendrauji 30+ metų tai nuodingų tarp jų nėra... O mano sesės taigi mano kraujo  Kaip gali nenorėti susitikti ?
Luety aš sūrio ir vyno atsisakymo mėnesius darau rudenį ir pavasarį. Rudenį plius geriu kažką nuo kirminų .
Vasara džiaugsmui , bendravimui,  geroms emocijoms ...

Na,man vynas ir suris nera butinas niekada.Negeriu jo kasdien,tik esant kokiai progai,ar siaip buna vynine nuotaika,tai man cia sezoniskumo nera.
2020 vasar geriau kasryta pelyna pagal schema,7d geri,tris ne ir taip 3 menesius.Jutau ryskius rezultatus:energija,gera nuotaika,miegas,viskas taisesi ir iki siol nepalieka.Apsimazinus svori,imsiuosi vel tos profilaktikos,tuo labiau,kad sode turiu du kupstus pelyno.Vienas grazus auga uz vartu darzely net bigsmile.gif bigsmile.gif apkarpau,kad nezydetu,nes priseja daug flensiuku pavasatri ,o man ju nebereikia.
Atsakyti
Nusisauciai šia minutę aš persisotinau bendravimu kazi kaip tau butų jeigu taip beveik 2 sav. ir pas tave ?
Atsakyti