Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Man miškas labai gerai padeda numesti kg. ax.gif Vakar vakare prasiėjau,paprakaitavau ir pasisvėriau,nepamenu kada tik tiek svėriau. bigsmile.gif
Grįžtame kelioms dienoms į miestą.Per tas tris dienas vistiek išlėksiu į savo vietas. ax.gif Reiks nulėkti į savo vietą žemuogių,tik bijau jau ten tai karšta bus. ax.gif
Šanūkas naktį dar glaudėsi,pastumiu ir bijau,dukra sakė kanda naktį jiems jei pastumi.Tai taip atsargiai stumdėmės. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 06 27, 08:07)
Man miškas labai gerai padeda numesti kg. ax.gif Vakar vakare prasiėjau,paprakaitavau ir pasisvėriau,nepamenu kada tik tiek svėriau. bigsmile.gif
Grįžtame kelioms dienoms į miestą.Per tas tris dienas vistiek išlėksiu į savo vietas. ax.gif Reiks nulėkti į savo vietą žemuogių,tik bijau jau ten tai karšta bus. ax.gif
Šanūkas naktį dar glaudėsi,pastumiu ir bijau,dukra sakė kanda naktį jiems jei pastumi.Tai taip atsargiai stumdėmės. biggrin.gif

Man sporto salė popiet suveks kaip miškas smile.gif
Pliusai sporto salės yra kondicionieriai , minusai jokių grybų ( ty navaro) , pati pinigus moku biggrin.gif
Kaip visada sakiau - krenta tada kai yra deficitas - daugiau sunaudoji negu suvartoji . Koncentracijos stovyklose taip ir mirdavo žmonės - daug sunkaus fizinio darbo ir mažai kalorijų ... Išsekimas.
PS raumenims kuro reikia daugiau negu lašiniui , daugiau toks organizmas ir suvartoja .

Mieste biški per karšta šiom dienom ... Kaime vėsiau .

Atsakyti
Labas rytas,

smagu,kad lieknejam.
Pas mus tokie karsciai,kad 18-19 kasdien ir vejelis pietvakariu rodo bus visa savaite,bet toks postipris 12-20 myliu per val.Man toks oras labai patinka,silta,ne karsta ir dirbt gali ir neperkaisti.Kad tik tos saules butu pakankamai,tie karsciai nebutini.
Pomidoru jau mudviem uztenka ,kiek issisrpsta,jau ir ant palanges nuseda vienas kitas kitam kartui,su agurkais ne kas,nors ir prasidejo,bet angliska veisle neprilygsta dirigentui.O dirigentas nedygo man siemet,jau labai senos seklos matyt.Kitam metui ieskau jau dabar dirigento.Kas siemet turi kitas veisles su muzikiniais pavadinimais,kaip jums jos?Bet jau uzsiraugiau 7 grazius nedidukus stacius i kibireli nuo raugintu kopustu.
Paprika stovi vietoj,viena maciau turi pipira,tai ta kur sausy seta isdygo,kita turi zieda,viskas,kitos uzmarinuotos.
Sparagines ne tokios,kaip pernai,kazkokos patyse,reikia ramstyt ir ne tokios gausios,kaip pernai ir raitosi ankstys,o pernai buvo tiesios,zodziu ne kazkas,bet skinam,valgom.
Vakar krapus jau sudejau i dezute ziemai,ir dar roza rugstyniu,bet jau kitu metodu,tai nezinau ar stoves,reiks pasekt.
Salotu,cukiniju jau perdaug mums,vakar broli saukiau i pagalba,kad pasidalint,morkos nedideles,nes veliau sejau,kai jau buvo silta,tai sudygo mygom.Nu ir dar uogu yra,agrastai sirpsta ir juodieji.Nedaug,bet labai nevienodai sirpsta.Vakar radau pauksti serbento narve istrigus,mat MB apkale su tinklu visas mano uogas,kad pauksciai nenulestu,bet va vienas rado per kur ieit,o iseit neranda,teko vaduot.Norejau pagaut ir per uodega uzplot,bet atrado jis ta skylute anksciau,kol as isvadavau ir pabego. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Va taip ir gyvenu. ax.gif biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti
Labos smile.gif

Dar kartą ačiū už sveikinimus ir palinkėjimus o čia vaišės smile.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Na ką šiandiena miestan (atsirado reikalų ) pasidarau tortą ( Ingrida aha darban) ir mažu kojas ištemsiu. Nemeluosiu labai pavargau jau vakar net indų neploviau abu su MB tik susinešėme ir viskas į lovą. Na tokios daugiadienės man supuola dažnai aplink gimtadienį, nes MB sesuo su tėvais atvažiuoja su nakvyne trim mažiausiai dienom o ir draugai nepamiršta niekad retai susitinkame bet labai smagu pasibūti pasipliurpti o kad aš kitaip nemoku ... tai mano bėda man žmonės turi būti pavaišinti 4u.gif Nemoku kitaip ... bet ateis laikas išmoksiu gal biggrin.gif Dirstelėjau šiltnamin net siplpna pasidarė miškas blink.gif atsodintos paprikos nudvėsė ir tuščia jų nesodinsiu. Tai vot tokie Mukos šventimai 4u.gif
Atsakyti
Mukut, su gimtadieniu tave! 🌹🌹🌹 Daug laimės tau 🎈
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2022 06 27, 08:44)
Labos  smile.gif

Dar kartą ačiū už sveikinimus ir palinkėjimus o čia vaišės smile.gif

Na ką šiandiena miestan (atsirado reikalų ) pasidarau tortą ( Ingrida aha darban) ir mažu kojas ištemsiu. Nemeluosiu labai pavargau jau vakar net indų neploviau abu su MB tik susinešėme ir viskas į lovą. Na tokios daugiadienės man supuola dažnai aplink gimtadienį, nes MB sesuo su tėvais atvažiuoja su nakvyne trim mažiausiai dienom o ir draugai nepamiršta niekad retai susitinkame bet labai smagu pasibūti pasipliurpti o kad aš kitaip nemoku ... tai mano bėda man žmonės turi būti pavaišinti  4u.gif Nemoku kitaip ... bet ateis laikas išmoksiu gal  biggrin.gif Dirstelėjau šiltnamin net siplpna pasidarė miškas  blink.gif atsodintos paprikos nudvėsė ir tuščia jų nesodinsiu. Tai vot tokie Mukos šventimai  4u.gif

Svarbu,kad jauti pareiga ta atlikt ir kitaip nemoki.Reiskia,kad tai tavo kelias. 4u.gif
Pailsesi,viskas jau baigiasi siandien po darbo.
Mudviem abiem paprikos neauga siltnamyje. tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 27 birželio 2022 - 09:57

Labas rytas, 

Miela Muka, sveikinimai gimtadienio proga. Būk sveika, stipri. Linkiu tau Dievo palaimos ir gyvenimo pilnatvės, kad jaustumeis laiminga savo batuose, t. y. visame kame.

Priedas  289659439_761732565177622_5050275648087512526_n.jpg   167,83KB   1 Parsiųsta kartų

Ingrida,

http://www.ulac.lt/ligos/T/tymai

Atjungiau save keletui dienų nuo visko. Išleido, tai su nakvyne išvažiavom į sodą, nieko nedirbom - viskas buvo nuravėta. Ilsėjomės ramiai. Vakar tik daržus palaistėm.

Atsakyti

Priedas  šalavijas.jpg   359,88KB   2 Parsiųsta kartų

Na va, pažiūrėkit, koks mano įdomus šalavijas, pusiau mėlynas, pusiau rožinis. Sodintas juk gojinis, mėlynas Salvia Caradonna.

Reiks rausvas šakeles vėliau, kai subręs sėklos, atskirai nukirpti ir pasėti. Manau, kad šįmet jau užauginsiu daigelius, kurie ištvers žiemos šalčius.

Jei kuri norėsit, pasidalinsiu sėklom ar daigeliais. Tik va kaip žydės rausvai ar mėlynai, sužinosiu tik kitais metais.

Ir dar žiūrėkit, kokie gražūs šiurpinių gvazdikėlių kupolai gavosi :)

Priedas  šiurpės.jpg   394,73KB   1 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 27 birželio 2022 - 10:16
Paprikoms ir agurkams pasistatyti reikėtų atskirą šilnamiuką ...
Mano sesė taip pasidariusi , džiaugiasi derliumi .

Praėjusiais metais dalis paprikų augo senukam šiltnamyje kartu su melionais. Melionai buvo labai laimingi , o paprikų derlius lauke geresnis... Žiema prisibaigė šiltnamiukas, niekas jo nebedengs.
Paprikom nudengiau agroplėvelę , užmulčiavau storai , paliejau ir patręšiau arbata . Dabar turėtų išbujoti . Žiedų labai daug , mažų paprikyčių irgi yra.
Baklažnai mano prasti kaip niekad ax.gif

Pirmadienio rytą šaltas šampanas ? Neagaliu ... atsisakyti biggrin.gif Dėkui Muka 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 27 birželio 2022 - 10:12
Ingrida,skaiciau apie raudonus salavijus,nes tik tokius turiu siemet pirma kart,kad ju aukstuosius ziedynus ,einant i pabaiga zydejimo,reikia nukirpt,tada is pazastu atauga kiti,gausiai.As taip padariau,nusivyliau kiek,nes nebeisaugo tie nauji tokie auksti,kaip buvo pirmieji.O man visas sarmas ju aukstyje buvo.
Tu siurpiniu ne labai megstu,ne visais metais jie buna grazus,bet gana dekoratyvus jie,kai daug.
Sampes negersiu,nenoriu pastrigt,graziai traukiuosi.
Geriu kava,MB pusryciauja ir i soda visai dienai su barbekiu savo.Kas norit,jungiates,kvieciu.Gal uogas nuskinsiu,jei issirpo pilnai,reik kiek paravet,svogunu dar nerausiu,palauksiu,tai to darbo ne kazka,gal reiks siltnami paliet,bo karsciai uzejo,jau dabar 19,sedejau kiek kiemeli,tai neimanoma kaip karsta,o MB buvo paste,tai sake einant nera silta,sukuriniai vejai blasko siluma.Matysim,sode kaip bus.Bet kaip smagu po savo zolyneli basom kojom pavaiksciot,sirdis atsigauna.Mums tai rojus ten.Ypac,kai dabar taip ispuosem,(kaip mokejom)tai mudviem teikia daug teigiamu emociju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 27 birželio 2022 - 11:19

Ingrida,skaiciau apie raudonus salavijus,nes tik tokius turiu siemet pirma kart,kad ju aukstuosius ziedynus ,einant i pabaiga zydejimo,reikia nukirpt,tada is pazastu atauga kiti,gausiai.As taip padariau,nusivyliau kiek,nes nebeisaugo tie nauji tokie auksti,kaip buvo pirmieji.O man visas sarmas ju aukstyje buvo.
Tu siurpiniu ne labai megstu,ne visais metais jie buna grazus,bet gana dekoratyvus jie,kai daug.
Sampes negersiu,nenoriu pastrigt,graziai traukiuosi.
Geriu kava,MB pusryciauja ir i soda visai dienai su barbekiu savo.Kas norit,jungiates,kvieciu.Gal uogas nuskinsiu,jei issirpo pilnai,reik kiek paravet,svogunu dar nerausiu,palauksiu,tai to darbo ne kazka,gal reiks siltnami paliet,bo karsciai uzejo,jau dabar 19,sedejau kiek kiemeli,tai neimanoma kaip karsta,o MB buvo paste,tai sake einant nera silta,sukuriniai vejai blasko siluma.Matysim,sode kaip bus.Bet kaip smagu po savo zolyneli basom kojom pavaiksciot,sirdis atsigauna.Mums tai rojus ten.Ypac,kai dabar taip ispuosem,(kaip mokejom)tai mudviem teikia daug teigiamu emociju.

Luety, čia tikriausiai man, ne Ingridai, rašei :) Tai ar rausvi, ar balti, ar mėlyni - gojinius nukirpus, antras žydėjimas tikrai būna. Aš ne dėl žydėjimo, tiesiog dar noriu rausvų užsiveisti. Aišku, galima daigelį nusipirkti, bet gal pavyks iš saviškio padaugint.

Aš šiurpinius mėgstu nuo vaikystės, močiutė augino. O čia juk toks kaimukas pas mus, neišpiestinta nieks. Maža pakelta lysvė gėlynėliui paaukota, kad iš šiltnamio išlindus pasidžiaugčiau. Jie tuoj nužydės ir bus nedekoratyvūs, bet jau levandos stiebia žiedynus, saulakis, pentinius skleidžiasi, lelija tuoj prasiskleis. Va tik ežiuolės daigelis užstabdžiavęs kaži ko. Turiu namie dar gvaizdžių pasėjus, baigsis karščiai reiks persodinti. Noriu, kad būtų lysviukė, kur žiedas keistų žiedą ir nereiktų ravėt :) Šiurpinius pasėjau vietoj vilkdagių, kad laikinai vietą užimti.

Jei pamatys, tai tik kokia stirna ar kitas laukinis gyvis. 

Atsakyti
Pou noriu rožinio ! Smėlynuose jie labai tinkami augalai , visai nereikia laistyti. Kaifuoja nuo sausrų ir karščio . Pas mane užsikariavo didelį plotą . Na kokie 8 ant 2 metrų juosta jau bus, galėsiu nufotkinti . Kažkada senai IK man atvežė , kai pasiguodžiau , kad niekas neauga iš gėlių . Ir dar garsas geras- labai daug bičių juose. Susodinti kartu su katažolėmis. Katažolė žydi ansčiau . Šiemet dar pasiplės, kiek trimeris leis biggrin.gif Jie kažkodėl eina link kiemo, o ne į pakalnę , kur trimeris mažiau būtų pavojingas. Kai sužydi , sukrenta patys pievos žoles išnaikina. Jei dar bus gražus žydėjimas nufotkinsiu ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 27 birželio 2022 - 12:07