QUOTE(saintlina @ 2022 06 16, 10:58)
be šansų. Mano diedukai turėjo karves, puikiai prisimenu, kiek šieno joms reikėjo. Porą hektarų pievų turėjo, dukart per vasarą šienavo. Tai tą žolę nušienaut reik su kažkuo, vartyt, grėbt, parvežt su kažkuo, sukraut kažkur. Reik daržinės šienui, reik klojimo technikai, reik tvarto karvei. Už tiek pinigų,
kiek viskam šitam reiktų, tikrai pieno produktų n metų galima pirkt. Jau nekalbant apie tai, kad tai fiziškai labai sunku.
Kiaules iššert reik vėlgi savo bulvių ir grūdų turėt. Jei pirkti - užsiauginimas kainuos tiek pat kiek mėsą nusipirkt. Dar gal brangiau. Ir neabejotinai sunkiau. Jei grūdus ir bulves augint - vėlgi laukai, kuriuos reikia įdirbti.
As nekalbu apie dabar.Dabar mes visi vartojam ir tik skaiciuojam,kad neapsimoka dirbt uz minimuma,neapsimoka augint ir t.t. ir t.p.As kalbu apie extra atvejus,kas butu,jeigu butu.
QUOTE(Dusia37 @ 2022 06 16, 11:49)
Kaip tai gali atsitikti ? Jei Lietuva užaugina grūdų kokis 5 kartus daugiau negu pati gali suvalgyti ?
Stambūs ūkiai efektyvūs , smulkūs ne ...
Jei badas tai aš gal sversiu be pastagų 58 ???? Valiooooo
Tik neištinkim nuo to prognozuojamo bado
Pasibadausim ir +10 kg
Luety , senai buvai Lietuvoje. Nėra nedirbamų žemių. Žemės mokestį pakoregavo ... Išnuomavo ar pardavė kas tingėjo dirbti. Viskas sutvarkyta , uždeklaruota ir tt. Aš taigi ūkininko žmona, ir ūkio bendrasavininkė . Mano bitės deklaruojamos mūsų ūkyje . Per 30 metų neliko nei dalgių nei arkinių padargų. O arklys taigi irgi ėda
![biggrin.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Žinok daugiau nei karvė , ir jam reikia kokybiškesnio pašaro .
Kodėl tas kuris turi 100 ar 20 ha turi dalntis su tais kas neturi ? Todėl kad dirbo ir užsidirbo ?
Galima žinoma žemės reforma , vėl atimam iš tų kad dirbo 30 metų , negavo pašalpų , mokėjo mokesčius , supirko ir pijokėlių žemes ir atiduodam neturimtiem ?
Vakarietiškas komunizmas .
O tu jo nematai ateinancio?
QUOTE(Dusia37 @ 2022 06 16, 12:18)
Luety , o kodėl į Lietuvą ar UK turi ateiti badas ?
Kokia priežastis ?
O jei mažiau valgysim , taigi sveikesni būsim ?
O kodel ne?Pas mus sparciai tusteja lentynos.Mesa bus tik sintetine.As gal nesulauksiu,bet laisvai gali but.
As nekalbu apie maziau valgysim,as kalbu apie totalini globalini bada,bet jus toli nuo jo,tai ir baigiu cia pezet.