Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Kokius 2 taškus? biggrin.gif

Manau, kad žinai. Jau seniau įtarinėjau, na bet šiandien žiūrinėjau tavo skanumynus ir staiga nušvito :)

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 06 16, 15:01)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="kavasucitrina" data-cid="72971105" data-time="1655380397"><div><p>Kokius 2 taškus? vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Manau, kad žinai. Jau seniau įtarinėjau, na bet šiandien žiūrinėjau tavo skanumynus ir staiga nušvito smile.gif</p>

Nu nežinau unsure.gif
Parašyk į a.ž smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 06 16, 10:58)
be šansų. Mano diedukai turėjo karves, puikiai prisimenu, kiek šieno joms reikėjo. Porą hektarų pievų turėjo, dukart per vasarą šienavo. Tai tą žolę nušienaut reik su kažkuo, vartyt, grėbt, parvežt su kažkuo, sukraut kažkur. Reik daržinės šienui, reik klojimo technikai, reik tvarto karvei. Už tiek pinigų, kiek viskam šitam reiktų, tikrai pieno produktų n metų galima pirkt. Jau nekalbant apie tai, kad tai fiziškai labai sunku.
Kiaules iššert reik vėlgi savo bulvių ir grūdų turėt. Jei pirkti - užsiauginimas kainuos tiek pat kiek mėsą nusipirkt. Dar gal brangiau. Ir neabejotinai sunkiau. Jei grūdus ir bulves augint - vėlgi laukai, kuriuos reikia įdirbti.

As nekalbu apie dabar.Dabar mes visi vartojam ir tik skaiciuojam,kad neapsimoka dirbt uz minimuma,neapsimoka augint ir t.t. ir t.p.As kalbu apie extra atvejus,kas butu,jeigu butu.

QUOTE(Dusia37 @ 2022 06 16, 11:49)
Kaip tai gali atsitikti ? Jei Lietuva užaugina grūdų kokis 5 kartus daugiau negu pati gali suvalgyti ?
Stambūs ūkiai efektyvūs , smulkūs ne ...
Jei badas tai aš  gal sversiu be pastagų 58 ???? Valiooooo 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Tik neištinkim nuo to prognozuojamo bado smile.gif
Pasibadausim  ir +10 kg  bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif
Luety , senai buvai Lietuvoje. Nėra nedirbamų žemių. Žemės mokestį pakoregavo ...  Išnuomavo ar pardavė kas tingėjo dirbti. Viskas sutvarkyta , uždeklaruota ir tt. Aš taigi ūkininko žmona, ir ūkio bendrasavininkė . Mano bitės  deklaruojamos mūsų ūkyje .  Per 30 metų neliko  nei dalgių nei arkinių padargų. O arklys taigi irgi ėda  biggrin.gif Žinok daugiau nei karvė , ir jam reikia kokybiškesnio pašaro  .
Kodėl tas kuris turi 100 ar 20 ha turi dalntis su tais kas neturi ? Todėl kad dirbo ir užsidirbo ?
Galima žinoma žemės reforma , vėl atimam iš tų kad dirbo 30 metų , negavo pašalpų , mokėjo mokesčius , supirko ir pijokėlių žemes ir atiduodam neturimtiem ? Vakarietiškas komunizmas .

O tu jo nematai ateinancio?

QUOTE(Dusia37 @ 2022 06 16, 12:18)
Luety , o kodėl į Lietuvą ar UK turi ateiti badas ?
Kokia priežastis ?
O jei mažiau valgysim , taigi sveikesni būsim ?

O kodel ne?Pas mus sparciai tusteja lentynos.Mesa bus tik sintetine.As gal nesulauksiu,bet laisvai gali but.
As nekalbu apie maziau valgysim,as kalbu apie totalini globalini bada,bet jus toli nuo jo,tai ir baigiu cia pezet.
Atsakyti
Luety, nu bus, bus ta sintetinė mėsa, gi seniai apie tai skalambijama. Kažkada mačiau per TV kokią tai entuziastę kalbino – oi, koks, pasirodo, gėris ta mėsa biggrin.gif. Manau, kad mūsų vaikai jos tikrai sulauks. Ir manau, kad tokio tikro bado tai nebus – sintetiniais pakaitalais bus užkištos parduotuvės. Ir kažin, ar tie mūsų vaikai, anūkai ir proanūkiai puls tas karves ir kiaules augint. Jau dabar jie daug tos sintetikos valgo. Valgys dar daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 06 16, 14:47)
As nekalbu apie daba.As kalbu apie extra atvejus,kas butu,jeigu butu.

ekstra atveju jau būtų nesvarbu, kieno tos žemės ir tie paršiukai būtų suryti dar iš pieninio amžiaus neišsiritę. Toks kiekis žmonių iš miestų neturi jokių galimybių auginti gyvulius ir dirbti žemę.
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2022 06 16, 14:47)
O kodel ne?Pas mus sparciai tusteja lentynos.

o kas pas jus dingsta iš prekybos? Pas mus lyg nieko nepasigendu. Net druskos jau vėl pilna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 06 16, 15:47)
As nekalbu apie dabar.Dabar mes visi vartojam ir tik skaiciuojam,kad neapsimoka dirbt uz minimuma,neapsimoka augint ir t.t. ir t.p.As kalbu apie extra atvejus,kas butu,jeigu butu.
O tu jo nematai ateinancio?
O kodel ne?Pas mus sparciai tusteja lentynos.Mesa bus tik sintetine.As gal nesulauksiu,bet laisvai gali but.
As nekalbu apie maziau valgysim,as kalbu apie totalini globalini bada,bet jus toli nuo jo,tai ir baigiu cia pezet.

O kaip tas ekstra atvėjas atsiras ? Numirs visi ūkininkai kurie augina daržoves ir javus ? Atsibundi ryte - visi ūkininkai išmirę...
Luety aš prieš komunizmą ... Gimė jis Vakaruose turėtų ten ir nusibaigti . Ne mano įdėjos atimti iš turinčių duoti neturintiems .
Ir komunos ne man smile.gif
Reikia galvoti pozityviai - viskas bus gerai . Mums. Mūsų vaikams. Mūsų vaikaičiams.
Tik taip ir ne kitiap... Blogos mintys pritraukia blogus dalykus .
90 pr maisto iš parduotuvių išmetus nepasigesčiau . Visi tik sveikesni būtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 06 16, 13:48)
Prie durų ne vietoj kad užbujojo kelmas. Šiemet vėl toj pačioj vietoj, labai gražiai jau žydi. Reiks vėl parinkt sėklų. Man jie labai gražūs, ilgai dekoratyvūs.</p>

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Man jų ir spalvos tokios nerėkiančios pastelinės. wub.gif
Badas tikrai dar ne laukia.Vakar tokias tašes parvilkome.Na raitomės rankoves.Parsivežiau vakar dar nurašytų jurginėlių vasarinių,chrizantemų,dar tuos reikia susodinti. ax.gif
Atsakyti
Labas rytas,
Dėkui Ingrida už kavą 4u.gif
Jurginai man gražu , visokie... vasariniai ir žieminiai . Ir tiktų pas mane smile.gif Bet neturiu kur laikyti žieminių gumbų. Kaune buto sklepe per šilta.
Vadinasi man nereikia 4u.gif
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti
Dusia, buvai teisi smile.gif covidas vėl eina į trasą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 17 birželio 2022 - 07:35
Išlaikiau 15 maišų jurginų gumbų.Tai prikišau visur kur įmanoma.Vyšnias kur išrovė ekskavatoriukas,žemė sujudinta,tai išrinkau šaknis ir sukišau.Gaila prie kelio stovi pusiau vandeny. bigsmile.gif
Grįžo varnėnų pulkas.Bet gudrūs,kai uogos noksta,grįžta.Dar strazdų nesimato.Nedengiau braškių,matau per atstumą,jau duodasi,negaliu prieiti svečiai miega.Viskas šiandien dengsime.Trešnes gal spės vaikai nuvalgyti šiandien? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 06 17, 08:34)
Dusia, buvai teisi smile.gif covidas vėl eina į trasą smile.gif

doctor.gif angel_not.gif help.gif frusty.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 06 17, 07:45)
doctor.gif  angel_not.gif  help.gif  frusty.gif  gun_bandana.gif

Lryte straipsnis pavadinimu 'Sudie, vasara? D4l naujos Covid mutacijos Lietuvai gresia nauja užsikrėtimų banga'. Prasideda..
Atsakyti