Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(kavasucitrina @ 2022 06 16, 08:19)
Luety, nejuokauk. Kiek žmonių turės sąlygas bent 1 karvę laikyt? Ar 1 kiaulę nusišert? Na, kokią vieną kitą lysvę turėt gal ir daugiau kas galės, tik jau ne gyvulių biggrin.gif

Kai badas ims ziuret i akis,zmones ras galimybes kiaulei nusisert.Vieni augins karve ir dalinsis su kitu pieno produktais uz tai,kad tas duos pieva nusisienaut.Kiek gi daug zmoniu,kur turi atsieme zeme,nusipirke zeme ir nieko nedaro.As kazkaip ziuriu i tai optimistiskai.Juk anais laikais irgi niekas savo zemes neturejo,o karve turejo daugelis net mieste,nu ne tokiam kosmopolitiniam,kaip sostine ar Kaunas,bet musu miesteli,kur as augau,net mes turejom karve.Sienaudavo tevas pagriovius,juos valdzia leisdavo,nes nereikdavo jiems patiems priziuret.Yra daug alternatyvu,manau ir dar daugiau ju atsiras,iskilus reikalui.Kooperuosis zmones,kitaip neis isgyvent.

QUOTE(IngridaB @ 2022 06 16, 08:33)
Galvojome ,ką bitės veiks,rapsai nužydėjo.Bet nemažai šalavijų žydi,našlaitės,du dideli jazminų krūmai,rožes visos su pumpurais.Pamiškė baltuoja žydi žolės,gervuogės,avietės.Gal nemirs badu?Liepos juk sužydės? ax.gif Mano viena pinavija,kad sukrovė ružavą žiedą,pirkau pernai nukainuotą,tai matau jau nepaprasta bus.Dar dvi nežydės šiemet,bet gal sulauksiu?Dar vienas krūmas įtariu irgi bus kažkoks įdomus? ax.gif
Šiemet Depe nesvietiškos kainos gėlių.Ir nukainuotų neužtinku,retai grįžtame.Girdėjau iš šono vieno vyriškio kalbą,kad čia gali pirkti tik milionieriai.Lubinas-12.99. bigsmile.gif
Pas mus sename name jokių patogumų,nešuosi indus į namuką.Bet persikraustėme miegoti jau į seną.Ramu,vėsu. ax.gif Noriu šiemet priebutį išversti,bent šaltą vandenį atsivesti,namą perdažyti.Norai geri. ax.gif

tikrai daug.As norejau vakar pirkt irgi,bet 4,99 musu pinigu man pasirode irgi perbrangu.Geriau pirkt seklas tada.Bet jie labai uzsiseja sako,tai nezinau.Ramunes isnaikinau todel,kad uzsiseja labai,jei neupjauni laiku ziedu,o pjaut nesinorisi,kol graziai zydi,paziuri,jau tarp to grozio,kelios prisejo seklu.Pykau pykau ravedama,perkeliau i kita vieta,o jos supyko ir neprigijo. biggrin.gif
Atsakyti

Luety, aš jau nekalbu, kad tai pasiutusiai brangu, ką labai gražiai Dusia pateikė, bet apsidairyk aplinkui ir pagalvok pati - ar tavo vaikai, anūkai veršis į tą žemės ūkį?

Taip ir matau, kai prilipę prie planšetės vaikai, eis karves melžti. Juk pati pasakoji, kad nepriprašai, kad vaikai pasiimtų, ką užaugini, jau net nėra kalbos apie tai, kad 2 arų sodelyje jums padėtų...

O atsiėmę žemes nieko nedaro, nes už tai gavo išmokas. Pigūs pinigai išlepina greitai. Toks įspūdis, kad tinginystė užkrečiama. Kam dirbt, jei už tai, kad žemės nedirbi, tau sumoka? O paskui viskas atsisuka prieš. Kai "neapsimoka" auginti gyvulių, neapsimoka auginti kaime naminių paukščių. Tai ir gaunasi, kad ūkiai stambėja, mažažemiams išties tas ūkelis minusinis gaunasi, jei už viską reik mokėti. Geriau samdomą darbą dirbti.

Man sodas yra ne tiek dėl savų daržovių, kiek streso nuėmimui.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 16 birželio 2022 - 11:42
QUOTE(Luety @ 2022 06 16, 11:27)
Kai badas ims ziuret i akis,zmones ras galimybes kiaulei nusisert.Vieni augins karve ir dalinsis su kitu pieno produktais uz tai,kad tas duos pieva nusisienaut.Kiek gi daug zmoniu,kur turi atsieme zeme,nusipirke zeme ir nieko nedaro.As kazkaip ziuriu i tai optimistiskai.Juk anais laikais irgi niekas savo zemes neturejo,o karve turejo daugelis net mieste,nu ne tokiam kosmopolitiniam,kaip sostine ar Kaunas,bet musu miesteli,kur as augau,net mes turejom karve.Sienaudavo tevas pagriovius,juos valdzia leisdavo,nes nereikdavo jiems patiems priziuret.Yra daug alternatyvu,manau ir dar daugiau ju atsiras,iskilus reikalui

be šansų. Mano diedukai turėjo karves, puikiai prisimenu, kiek šieno joms reikėjo. Porą hektarų pievų turėjo, dukart per vasarą šienavo. Tai tą žolę nušienaut reik su kažkuo, vartyt, grėbt, parvežt su kažkuo, sukraut kažkur. Reik daržinės šienui, reik klojimo technikai, reik tvarto karvei. Už tiek pinigų, kiek viskam šitam reiktų, tikrai pieno produktų n metų galima pirkt. Jau nekalbant apie tai, kad tai fiziškai labai sunku.
Kiaules iššert reik vėlgi savo bulvių ir grūdų turėt. Jei pirkti - užsiauginimas kainuos tiek pat kiek mėsą nusipirkt. Dar gal brangiau. Ir neabejotinai sunkiau. Jei grūdus ir bulves augint - vėlgi laukai, kuriuos reikia įdirbti.
Atsakyti
Mano marti kaifuoja net nuo šabakštynų.Viešnios ,kurios buvo paskutinį kartą irgi pasakė,kad geriau nenuzulinta pieva.Aš teisinausi,kad pusę lauko tik nupjauta. ax.gif
MB juokiasi iš mano gėlių bitėms.Sakė čia tik desertas joms. mirksiukas.gif
Atsakyti

Ingrida, o jei kokių nors medingų augalų rėžiuką pasėt? Man pvz., monardos labai gražios. Tokios pasišiaušėlės. Ir arbatos jų skanios. Ir vaistinės

Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 06 16, 12:27)
Kai badas ims ziuret i akis,zmones ras galimybes kiaulei nusisert.

Kaip tai gali atsitikti ? Jei Lietuva užaugina grūdų kokis 5 kartus daugiau negu pati gali suvalgyti ?
Stambūs ūkiai efektyvūs , smulkūs ne ...
Jei badas tai aš gal sversiu be pastagų 58 ???? Valiooooo 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Tik neištinkim nuo to prognozuojamo bado smile.gif
Pasibadausim ir +10 kg bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Luety , senai buvai Lietuvoje. Nėra nedirbamų žemių. Žemės mokestį pakoregavo ... Išnuomavo ar pardavė kas tingėjo dirbti. Viskas sutvarkyta , uždeklaruota ir tt. Aš taigi ūkininko žmona, ir ūkio bendrasavininkė . Mano bitės deklaruojamos mūsų ūkyje . Per 30 metų neliko nei dalgių nei arkinių padargų. O arklys taigi irgi ėda biggrin.gif Žinok daugiau nei karvė , ir jam reikia kokybiškesnio pašaro .
Kodėl tas kuris turi 100 ar 20 ha turi dalntis su tais kas neturi ? Todėl kad dirbo ir užsidirbo ?
Galima žinoma žemės reforma , vėl atimam iš tų kad dirbo 30 metų , negavo pašalpų , mokėjo mokesčius , supirko ir pijokėlių žemes ir atiduodam neturimtiem ? Vakarietiškas komunizmas .
Atsakyti

Kava, bet kol aš du taškus suvedžiau į vieną  :hmm:  :wub:​ 

Atsakyti
Luety , o kodėl į Lietuvą ar UK turi ateiti badas ?
Kokia priežastis ?
O jei mažiau valgysim , taigi sveikesni būsim ?
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 06 16, 12:32)
<p>Ingrida, o jei kokių nors medingų augalų rėžiuką pasėt? Man pvz., monardos labai gražios. Tokios pasišiaušėlės. Ir arbatos jų skanios. Ir vaistinės</p>

Lofantų nemažai pervežiau iš miesto.Nors mb sako,kad kamanės labiau juos myli?Akacijų galvoju ateityje. ax.gif
O monardos ne iš sėklų dauginasi?
Žiovainių pabėriau į žemę,sudygo,tik kažin ar spės sužydėti?
Kaliaropes irgi pabėriau,žiūriu jau nemažos. ax.gif
Krenta svoris be jokių dietų.Nepamenu kada tiek svėriau? mirksiukas.gif Kiba kokia liga?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 16 birželio 2022 - 13:34
O kokia idomi ideaologiju koliz\ija biggrin.gif Luety slaviskas trockio komunizmas su bendru darbu ir produktais ir dusios merkantiliskas lietuviskas egoistinis individualiz\mas.
As pav efektyviai ieskau smulkiu ukiu ir vietiniu z\aliavu tiekeju is kuo biodinamiskesniu ukiu.Tu paciu ubagiskiausiu ,neefektyviausiu ,atsilikusiu ir antru nuo ubagu ,pagal richterio skale. biggrin.gif Ir vis del savo subines gyventoju,kad efektyvusis ukis neistrucytu.Sita ir pati dusia minejo.
Bet kad isigaletu kai kokios idejos tai turi but z\eme isdeginta ir potvynio nuplauta.Mur mur ,nais kity ,warm kity pity bol off fur biggrin.gif
Atsakyti

Lofantų nemažai pervežiau iš miesto.Nors mb sako,kad kamanės labiau juos myli?Akacijų galvoju ateityje. ax.gif
O monardos ne iš sėklų dauginasi?
Žiovainių pabėriau į žemę,sudygo,tik kažin ar spės sužydėti?
Kaliaropes irgi pabėriau,žiūriu jau nemažos. ax.gif
Krenta svoris be jokių dietų.Nepamenu kada tiek svėriau? mirksiukas.gifKiba kokia liga?

Man anyžiai nelabai :), tik karamelė anyžinė patinka, bet lofantai gražiai žydi. Monardų tikrai yra sėklų pirkt. Žioveiniai vasaros pabaigoj turėtų žydėt, pernai vienas išdygo panašiai, prieš kelis metus auginau, matyt sėkliukė užbirus buvo. Prie durų ne vietoj kad užbujojo kelmas. Šiemet vėl toj pačioj vietoj, labai gražiai jau žydi. Reiks vėl parinkt sėklų. Man jie labai gražūs, ilgai dekoratyvūs.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 06 16, 13:59)
<p>Kava, bet kol aš du taškus suvedžiau į vieną  hmm.gif  wub.gif​ </p>

Kokius 2 taškus? biggrin.gif
Atsakyti