Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Ačiū Dusiuk,sužinojau kalninės bajorės pavadinimą.Prie prūdo n metų auga,mb apipjauna,apmažina ir vėl ji klesti.Dabar pats žydėjimas,mėlyna mėlyna,aš jas rugiagėlėmis vadinu.Po žydėjimo labai išguli visas plotas.Ir dabar viešnioms suskyniau ir pamerkiau ant stalo.
Pas švogerį prieš savaitę į gimtadienį dariau puokštę su medėjančiais bijūno žiedais,bajorę dėjau kad išpūstų puokštę.Laukiu kada kraujažolės sužydės,jos labai tinka į puokštes.Raudona jau skleidžiasi. ax.gif Mėgstu puokštes rinkti iš gėlių,ypač pievų,tik gaila nebėra aplinkui. ax.gif
Pasidariau išeiginę,viešnios pabėgę nuo šeimų,pasitiesę dekiuką deginasi,ne gi aš majakinsiuosi kieme,sėdžiu žiūriu filmą ir mezgu. mirksiukas.gif
Atsakyti

Ingrida, drūtos rugiagėlės :) Man jos taip pat labai gražios.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 06 13, 10:19)
Luety yra tokia gėlė  - bajorė ...
Ne usnis smile.gif

Po miegamojo langu  buvo senųjų šeiminkų gėlių daželis , pinavijos , mėlyni irisai , smirdai susodinti ... Bijųnus iškėliau , smidrų nepavyksta iškasti , atželia , o bajorės bujoja. Aš irgi galvojau kad pikdžolė - pasirodo gėlė , daželių ...

Va nuotraukoj jau atpazinau,zinau jas,man jos grazios,kai daug.

QUOTE(Pou @ 2022 06 13, 10:51)

Mano melisa jau antra kart tokia.Pirma kart,kai uzaugo iki tiek,nukirpau ir padzioviau lapelius,o dabar jau yra tokia,tik jau lapeliai nebe tokie grazus,jau su demelem visokiom.Reiks dar karta kirpt.
Atsakyti
Ingrida 4u.gif Būtinos tokios dienos 4u.gif

Turiu 3 rūšių šalavijų ...
Miškinis ( gojinis )
Vaistinis
Kvapnusis ( dvimetis, pasiėja pas mane pats ) .
Pou koks ten šalavijas pas tave , gal norėti sėklų reiktų pradėti ???
Mano smėlynuose šalavijai kaifuoja , jiems patinka sausra ir prasta žemė . Gojiniai plečiasi eina į pievą . Vietos tai yra , MB kai papyksta trimeriu pasiaurina ...

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Pasigooglinau net pas mane šalavijai ar veronikos.Kokie panašūs man žiedai.Šalavijai vistiktai,pernai sodinti labai plečiasi,ružavi,mėlyni,balti.Čia kur pirmoje nuotraukoje.Ir dar prieskoninius du išlaikiau per žiemą vazone. mirksiukas.gif
Atsakyti

Dusia, gojinis ir pas mane "Caradonna". Pernai kažkaip mutavo ir dalis krūmo pražydo rausvai. Įtariu, kad ir šiemet taip bus. Jei bus, rinksiu sėklas ir visos rausvai žydėsim :)

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 13 birželio 2022 - 15:59

Luety, man melisa arba šviežia patinka, arba šaldyta. Va džiovinta ji paprastas šienelis, neišlaiko nei kvapo, nei skonio - tokiu silosiuku trenkia.

Džiovintą tai mėtą myliu labai.

Atsakyti
Akims paganyti :
https://naudingiauga...edingi-augalai/

Melisos yra pas mane . Arbatos negaliu gerti ... Bitėms tinka, rankas pasitrinu , kai be pirštinių einu.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 06 13, 15:02)
<p>Luety, man melisa arba šviežia patinka, arba šaldyta. Va džiovinta ji paprastas šienelis, neišlaiko nei kvapo, nei skonio - tokiu silosiuku trenkia.</p><p>Džiovintą tai mėtą myliu labai.</p>

O as susidziovinu ir maisau su meta,baziliku,kitais zalumynais,ciobreliu dziovintu ir tada atsiskleidzia visi kvapai,kai kur idedi.

QUOTE(Dusia37 @ 2022 06 13, 16:11)
Akims paganyti :
https://naudingiauga...edingi-augalai/

Melisos yra pas mane . Arbatos negaliu gerti ... Bitėms tinka, rankas pasitrinu , kai be pirštinių einu.

Turiu ta rausva gojini,bet reiks ieskot melyno ir balto.Man labai jie grazus.
Braskiu dzemas isvirtas,isejo trys nedideli,gal 250g,ar 300g nezinau,stiklainiukai.Bus MB su kose,ar kur,jis megsta.As braskes sublenderiavau,man neskanu tos virtos varlytes paskui tokios.Skaniausia sutrinta.Koncervavimo sezonas atidarytas.Diena po dienos cesnakus reiks raut.Gelsta labai,nors ziedai dar klaustuko formos.Bet maciau kai kurios bulves aizet ima.
Atsakyti
Labos smile.gif

Mano šalavijams amen gojinis taip ir neatsigavo verysad.gif sakau šiemet kažkokia įdomybė dedasi sode miršta net rūčkos blink.gif kiba galiojimas jų baigiasi kaip ir mano unsure.gif nors tikiu augalai daug jaučia ....Kuri jeigu pasidalinsite šalavijo sėklomis būč dėkinga 4u.gif O MB jau šviežia medų kopinėja ax.gif Dusiuk ačiū 4u.gif
Ką palauksiu kavos 4u.gif
Atsakyti
Labos
Muka to paprasto fioletinio šalavijo bele kiek daigų galiu atvežti . Pribarsto sėklų į pievą , pridygsta ir visas pievų žoles nustelbia . Gajumas augalo nesvietiškas. Noriu jo dar balto ir rūžavo ... Medingas labai , bitės siaučia kai žydi .
Ingrida , o koks yra maistinis šalavijas , kad augini vazone ?
Aš turiu tik kažkokia kambarinę mėtą. Kokteilinė lyg vadinasi ? Galėsiu dalintis, šakelę įkišus į žemę greitai šaknis išleidžia ...
Va tokia , kam reikia sakykit :
https://www.manonama...D5dWJ-XbF-GHEAo
Visus šios dienos palnus sugriovė gyvenimas . Pasirodo mašina mano be technikinės unsure.gif Priminimas atėjo -15 EUR bigsmile.gif biggrin.gif unsure.gif Kažin neliksiu našle , o vaikai našlaičiai ? Pikta iki negaliu verysad.gif
Luety megztinį baigei , ką dabar mezgi ? Dyka tai tikrai nebūni ?
Muka , tai Tau ačiū , kad perki !
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 14 birželio 2022 - 06:44

Labas rytas,

Muka, o ko tu nesakei anksčiau, to mėlyno tiek daigiukų išravėjau, jis gi išties labai vislus :) Aš gi bais protingai padariau, - kad man gražu būt išėjus iš šiltnamio, darže mini gėlynėlį pdariau - pasodinau ten šalavijus, levandas, saulakį, ežiuolę (kuri ten kažko vos gyvuoja), šiurpinių gvazdikėlių ir  pentiniumą. Tai šalavijas smagiai man į daržą prisisėja :) Na, kaip melisa. Dabar tai užmirko viskas, bet kai pradžius, šalavijas peržydės, užsisės vėl ir bus masė daigiukų.

Jei tik bus rausvas, tai visas sėklas kratysiu ir auginsim visos :) Šiaip graži gėlė ir, kaip Dusia sako, išties mylima bitučių, kamanių.

Luety, va o aš braškių uogienės visiškai nemėgstu. Ir dar mėlynių.

Atsakyti