Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Acqua Alta @ 2022 06 13, 08:09)
Mukute,kokias roz\es pirkai? Pas mane viena numiro,crysler imperial,bet ji tokia po vijoklinem augo,pavesyje ,jauciu ten nebeatsodinsiu.
Pas mane siemet projektas -https://www.cvetna-gradina.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=3222&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=1
Is pokio isdygo vienas,auga prastai ,daug tupinejimo.
Pomidorai nenoksta,nors jau mane praaugo.

Siemet viskas ziauriai blogai dygsta.Spinatus is dvieju kartu sejau ir tai nera graziai sudyge.Man dar taip nera buve.
Idomu koks skonis tu idomiu spinatu,toks pats?
Atsakyti

Aš auginu zelandinius špinokus .
Juos mažiau pievų kenkėjai valgo . Jau kelinti metai pasisėja patys . Kaip ir medetkos .

Apie medų , pasidalinau FB bet ne visi turi , tai atnešu čia .
PS prancūzai turi normalaus tikro medaus . Ty kristalizuoto , nekaitinto .

Čia nemačiau parašyta, bet labai gerai veikia miegą mūsų metų moterims šaukštelis medaus su šiltu vandeniu ( arbata) vakare . Ar net naktį jei atsibundi ...
Mišinys plaukams nuostabus , esu ne kartą tepusi . Tik blondinėms netiks, cinamomas tamsina plaukus smile.gif

MEDAUS VANDUO - išvarys visus parazitus, padės sulieknėti ir padarys daug kito gero.
Vieną arbatinį šaukštelį medaus ištirpinti stiklinėje vandens. Gauname 30 proc. tirpalą, kuris pagal sudėtį identiškas kraujo plazmai. Medus nevirintame vandenyje formuoja klasterinius ryšius (struktūruoja vandenį). Tai didina medaus gydomąsias savybes. Medaus vanduo pasisavinamas organizme greitai ir visiškai.
Medaus vandens poveikis: normalizuoja virškinimą, normalizuoja viso virškinamojo trakto veiklą, stiprina imunitetą, šalina chronišką slogą, bronchitus, skystina ir šalina gleives iš plaučių (natūraliu keliu – per žarnyną).
Visi žarnyno parazitai nemėgsta geltonos spalvos. Jeigu juos apšvitiname geltonos spalvos spinduliais, jie nustoja daugintis. Dar medaus vandens poveikyje suminkštinami ir pašalinami vidurių užkietėjimo dariniai, ištirpsta išmatų masė. Taip vyksta žarnyno sveikatinimas.
Vidurių užkietėjimo masės akmenys susidaro talijos srityje, todėl pradėjus gerti medaus vandenį, pradžioje pastebimas liemens apimties padidėjimas, kuris paaiškinamas paprastai: sukietėję žarnyno masės akmenys išbrinksta, tampa minkšti ir pradeda judėti link pasišalinimo iš organizmo.
Vyksta viso organizmo valymas ląstelių lygmenyje. Didėja antibakterinis, priešvirusinis ir priešgrybelinis efektas.
Normalizuojasi storosios žarnos veikla, atsistato normali žarnyno mikroflora ir išnyksta disbakteriozė. Praeina enurezė (naktinis šlapino nelaikymas). Medus hidroskopiškas, surenka vandenį, todėl inkstai ir šlapimo pūslė naktį išsikrauna ir ilsisi. Medaus vandenį gydomaisiais tikslais reikia gerti rytais nevalgius.
Stiklinę medaus vandens reikia išgerti vienu atsivėpimu. Tai labai svarbu, nes skrandžio sfinkteris iškart atsivers, skystis pateks į žarnyną, o po to susigers į kraują. Medaus vandeniu taip pat valykite veidą, oda tampa barchatine, minkšta ir švelnia.
Pastebėta,
kad medaus mišinys su cinamonu gydo daugelį negalavimų. Be to, neturi šalutinio poveikio. Šiuolaikinė medicina pripažįsta, kad nors medus yra saldus, jo vartojimas mažais kiekiais nekenkia ir diabetikams. Kanados žurnalas „Pasaulinių žinių savaitraštis“ 1995m. sausio 17 d. išspausdino ligų sąrašą, kurių gydymui naudojamas medaus mišinys su cinamonu.
Pastaba: medus turi būti natūralus, nevirtas ir nepasterizuotas. Jeigu etiketėje nurodyta „Grynas“ (Pure) – tai greičiausiai pasterizuotas medus. Geriausia pirkti medų su etikete „Nekaitintas“ (Raw) arba „Nepasterizuotas“. Reikalas tas, kad pasterizuojant neutralizuojami visi meduje esantys fermentai.
Norint mažinti svorį, reikia kas dieną prieš pusryčius nevalgius ir vakare prieš miegą gerti medaus mišinį su cinamonu, kuris iš anksto užplikytas puodelyje virinto vandens. Vartojant mišinį reguliariai mažėja net storiausio žmogaus svoris. Nes pastovus vartojimas neleidžia riebalams akumuliuotis.
Lieknėjimas: mišinys ruošiamas vakare prieš miegą. Viena dalis cinamono ir dvi dalys medaus, t.y. maždaug 0,5 a.š. cinamono ir 1 a.š. medaus, nors galima vartoti ir didesnius ar mažesnius kiekius, išlaikant santykį 1:2. Puodelyje virinto vandens išmaišyti cinamoną ir palikti pastovėti 0,5val. Pridėti medaus, kai vanduo bus ataušęs, kad nežūtų fermentai. Gerti pusę kiekio mišinio tiesiog prieš pat miegą.
Kitą pusę puodelio padėti į šaldytuvą. Ryte išgerti likusį mišinį nešildytą, nebent kambario temperatūros.
Nedėti į mišinį nieko, nei citrinos sulčių, nei acto. Galima gerti mišinį ir dažniau, tačiau geriausiai veikia tuomet, kai skrandis tuščias, ypač nakčiai. Plonėja talija, krenta svoris. Tačiau tai vyksta iki tam tikro laipsnio, toliau svoris nemažėja, nes vyksta valomasis efektas, naikinami parazitai ir grybeliai, kurie šiukšlina žarnyną, lėtina virškinimą, ko pasekoje formuojasi nuosėdos ant žarnyno sienelių, kaupiasi toksiniai, mažėja PH. Kai visa tai bus pašalinta, greičiausiai lieknėjimas sustos. Gali atsirasti kiti šalutiniai simptomai dėl toksinų poveikio. Jeigu tai pastebėsite, sumažinkite mišinio kiekį arba padarykite pertrauką.
Širdies ligos. Kiekvieną dieną rytais valgykite duoną, suteptą ne džemu, o medaus ir cinamono miltelių pasta. Tai mažina cholesteriną arterijose ir gelbėja nuo infarkto.
Reguliarus medaus su cinamonu vartojimas gerina kvėpavimą ir stiprina širdies raumenį. Kai kuriuose Amerikos ir Kanados senelių namuose reguliarus medaus su cinamonu vartojimas pagerino senų žmonių sveikatą, turėjusių venų ir arterijų problemų.
Silpnumas. Neseni tyrimai parodė, kad cukraus kiekis meduje greičiau naudingas, negu žalingas. Pagyvenę žmonės, vartojantys medų su cinamonu įvairiais kiekiais, pagerino koncentraciją ir judrumą. Gydytojas Miltonas, atlikęs tyrimus, sako, kad pusė stiklinės vandens su medumi ir cinamonu prieš pusryčius ir po pietų 15 val. , kai gyvybinės funkcijos pradeda silpnėti, pagerina tonusą per kelias savaites.
Artritai. Sergantys artritu gali kasdien, rytais ir vakarais gerti po vieną puodelį šilto vandens su 2 šaukštais medaus ir 1 a.š. cinamono.
Reguliarus vartojimas padeda net esant chroniškam artritui. Neseni Kopenhagos universiteto tyrimai parodė, kad reguliarus medaus ir cinamono mišinio vartojimas per savaitę pagerino 73 iš 200 pacientų būklę, o po mėnesio daugelis pacientų, kurie negalėjo vaikščioti, pradėjo judėti nejausdami skausmo.
Cholesterinas. 2 valg. šaukštai medaus ir 3 a.š. cinamono, išmaišyti 2 stiklinėse vandens, sumažina cholesterino kiekį kraujuje 10 proc. per 2 val. Kaip ir artrito atveju, mišinio reguliarus vartojimas veda prie cholesterino mažėjimo net chroniškais atvejais. Tame pačiame žurnale minima, kad žmonės, vartojantys gryną medų su maistu, taip pat mažiau skundžiasi cholesterino padidėjimu.
Imunitetas. Pastovus medaus vartojimas pasaugo nuo bakterijų ir virusų. Mokslininkai nustatė, kad meduje yra įvairių vitaminų ir geležies. Tai stiprina leukocitų sugebėjimą kovoti su infekcijomis.
Šlapimo pūslės uždegimas. Vartoti 2 valg. šaukštus cinamono ir 1 a.š. medaus, ištirpinto šiltame vandenyje. Tai užmuša mikrobus šlapimo pūslėje.
Plaukų slinkimas. Galima tepti plaukų šaknis su mišiniu iš alyvuogių aliejaus, 1 valg. šaukšto medaus ir 1 a.š. cinamono 15 min. prieš plaukų plovimą. Po to nuplauti plaukus šiltu vandeniu. Net 5 min. pakanka, kad būtų pastebimas efektas.
Odos infekcija. Lygiomis dalimis medus sumaišomas su cinamonu ir tepamas ant pažeistos vietos. Taip gydoma egzema, grybelis ir kt.
Spuogai. Pasta iš 3 valg. šaukštų medaus ir 1 a.š. cinamono tepama ant spuogų prieš miegą, o ryte nuplaunama šiltu vandeniu. Po dviejų savaičių spuogai išnyks visiškai.
Vabzdžių įkandimai. 1 dalis medaus ir 2 dalys vandens, pridedant mažą kiekį cinamono įtrinti į niežėjimo vietą. Pastebėta, kad skausmas aprimsta po 1 – 2 minučių.
Nevirškinimas. Cinamono pudros užberti ant medaus, vartoti prieš valgį, mažina rūgštingumą ir padeda suvirškinti sunkiai virškinamą maistą.
Skrandžio veiklos sutrikimas. Medus su cinamonu mažina skrandžio skausmus, net užgydo opas.
Meteorizmas (dujos). Japonijos ir Indijos tyrėjai išaiškino, kad medus su cinamonu mažina pilvo pūtimą.
Dantų skausmas. 1 dalis cinamono ir 5 dalys medaus uždėti ant skaudančio danties. Galima kartoti 3 kartus per dieną, kol skausmas nenurims.
Blogas kvapas iš burnos. Pietų Amerikos gyventojai pirmiausia skalauja burną karštu medaus su cinamonu tirpalu, kad malonus kvapas iš burnos išsilaikytų visą dieną. Tačiau geriau prieš tai atlikti žarnyno valymą.
Klausos netekimas. Kasdien ryte ir vakare vartoti medaus ir cinamono mišinį lygiomis proporcijomis.
Peršalimas. Kenčiantys nuo peršalimų žmonės turi vartoti 1 valg. šaukštą šiltai tirpinto medaus su ¼ a.š. cinamono 3 kartus dienoje.
Gydo net chronišką kosulį, peršalimus, atlaisvina nosies ertmes.
Gripas. Ispanų mokslininkas įrodė, kad meduje yra natūralus elementas, kuris naikina gripo virusus.
Vėžys. Neseni Japonijos ir Australijos mokslininkų tyrimai parodė, kad skrandžio ir kaulų vėžys gali būti sėkmingai gydomas. Pacientai su tos rūšies augliais turi vartoti kasdien 1 valg. šaukštą medaus su 1 a.š. cinamono 3 kartus dienoje.
lgaamžiškumas. Arbata su medum ir cinamonu, vartojama reguliariai, lėtina senėjimo procesą. 1 šaukštas cinamono, užplikytas 3 stiklinėmis vandens ir atvėsintas, plius 4 šaukštai medaus. Gerti ¼ stiklinės 3 – 4 kartus per dieną. Išlaiko sveiką ir minkštą odą, lėtina senėjimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 birželio 2022 - 09:30
Siaip tai spinatai neturi jokio skonio ,manau.Ir jau set juos nelaikas.Jie fotojautrus,na jiems reikalingos trumpesnes dienos.O dabar gi pats dienu ilgumas.
Visoks shekas (silosas)reikalingas tai ir bandau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 06 13, 08:36)
Siaip tai spinatai neturi jokio skonio ,manau.Ir jau set juos nelaikas.Jie fotojautrus,na jiems reikalingos trumpesnes dienos.O dabar gi pats dienu ilgumas.
Visoks shekas (silosas)reikalingas tai ir bandau biggrin.gif

Siaip tai ant rudens man tu spinatu nesinori,bet va kol atsiranda agurkai,pomidorai,jie man tinka,kad ir po 3-4 kartu skynimo,ima ziedus leist.Bet siemet nesiseke tuo metu juos sudaigint,paprasciausiai nedygo,o dabar atseti is antro karto sudygo,tai kiek jau ju bus,bus gerai.Dar seju rudeni ,kai nuimu pomidorus,siltnamyje,sudygsta,auga,buna visa ziema,tik nuvaziuojam ziema ne daznai i siltnami.Reik ziemai pasodint kazko tokio,kad traukstu atvaziuot. biggrin.gif biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 06 13, 10:42)
Siaip tai ant rudens man tu spinatu nesinori,bet va kol atsiranda agurkai,pomidorai,jie man tinka,kad ir po 3-4 kartu skynimo,ima ziedus leist.Bet siemet nesiseke tuo metu juos sudaigint,paprasciausiai nedygo,o dabar atseti is antro karto sudygo,tai kiek jau ju bus,bus gerai.Dar seju rudeni ,kai nuimu pomidorus,siltnamyje,sudygsta,auga,buna visa ziema,tik nuvaziuojam ziema ne daznai i siltnami.Reik ziemai pasodint kazko tokio,kad traukstu atvaziuot. biggrin.gif  biggrin.gif  ax.gif

Luety , tai netoli - gali ir nueiti žiemą ... Vis tikslas bus pasivaikščioti .

Agurkai ir pomidorai ne daržovės . Vaisiai ...
Lastelienos žanynui reikia! Vasara bent porcija lapų kas dieną ! Savų, nepurkštų, žemėje ne tirpale augusiu ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 birželio 2022 - 09:59
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 06 13, 11:09)
Mukute,kokias roz\es pirkai? Pas mane viena numiro,crysler imperial,bet ji tokia po vijoklinem augo,pavesyje ,jauciu ten nebeatsodinsiu.
Pas mane siemet projektas -https://www.cvetna-gradina.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=3222&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=1
Is pokio isdygo vienas,auga prastai ,daug tupinejimo.
Pomidorai nenoksta,nors jau mane praaugo.

ai ėmiau ką vyras rinko bet viena iš jų Super Trouper matai mano jos žemutės buvo kitos raudona ir violetinė, na MB čia gimtadiniui rinko smile.gif ai nesikišau man visos labai labai gražios. O gaila vienos kur ant vieno krūmo trys spalvos žiedų ne trispalviai o trys spalvos balat, ružava ir stipriai ružava... net pavadinimo nepamenu verysad.gif kažkada rodžiau čia...
Mnao pomidorai tai miškas reik antrą rozą genėti aš iš tų augintojų kur daug išgeniu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 13 birželio 2022 - 09:57

Dusia, tas popa vilkdalgis gražus, labai įdomi spalva. Aš pernai visus iškasiau ir sesutei atidaviau - pas ją jau šiemet gražiai žydi. Pas mane labai išbujojo. Turėjau tamsiai mėlyną, violetinė su baltai geltonu, geltoną ir labai gražų šokoladinį (dukterėčia ant jo pasakė, kad ši gėlytė, tai sugedus :))

Pas mus sode bijūnai gražiai žydi. Šiurpiniai gvazdikėliai kelmais išbujojo ir pražydo, levandos šiek tiek atkuto, šalavijai žvakes savo kelia, šiurkštusis saulakis taip pat krauna žiedus. Na ir pentinius gražiai žydės.

Beje, tavo pomidorai de Barao jau bumbuliukus turi :)

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 06 13, 10:55)
Beje, tavo pomidorai de Barao jau bumbuliukus turi smile.gif</p>

Ką reiškia gera ranka!
Aš pomidorams tik ūglius geniu. Ne daugiau 2 stiebų ginkdieve. O lapus geniu tik kai ima nokti kekė . Taip mane mokė agronomė smile.gif Teorijų yra visokių ... bet išdaužytais dantimis ( ty nugenėtais lapais ) daug nepavalgysi . Geriau rečiau susodinti , kad didesnes kekes užaugintų o ne stiebtusi ...
Pou pas mane šiurpės sode savaiminukės ... Vis nusienauja.
Bijūnai žydi tik du raudoni kol kas. Vilkdagai visi . Vaistinis šalavijas jau , miškiniai tuoj , o kvapnusis dar negreitai . Savaiminukė laukinė bajorė bujoja po miegamojo langu ... MB dar nenušienavo . Gražu man visai .
Nuotrauka iš interneto :

vartotojo įkelta nuotrauka
Kas turit išpuoselėtus sodus neskaitykit smile.gif pas mane chaosas - kas kur nori ten tas auga ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 birželio 2022 - 10:13
QUOTE(Dusia37 @ 2022 06 13, 09:12)
Ką reiškia gera ranka!
Aš pomidorams tik ūglius geniu. Ne daugiau 2 stiebų ginkdieve.  O lapus geniu tik kai ima nokti kekė . Taip mane mokė agronomė smile.gif Teorijų yra visokių ... bet išdaužytais dantimis ( ty nugenėtais lapais ) daug nepavalgysi . Geriau rečiau susodinti , kad didesnes kekes užaugintų o ne stiebtusi ...
Pou pas mane šiurpės sode savaiminukės ... Vis nusienauja.
Bijūnai žydi tik du raudoni kol kas. Vilkdagai visi . Vaistinis šalavijas jau , miškiniai tuoj , o kvapnusis dar negreitai . Savaiminukė laukinė bajorė bujoja po miegamojo langu ... MB dar nenušienavo . Gražu man visai .
Nuotrauka iš interneto :

vartotojo įkelta nuotrauka
Kas turit išpuoselėtus sodus neskaitykit smile.gif pas mane chaosas - kas kur nori ten tas auga ...

Cia piktzole?? biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 06 13, 12:16)
Cia piktzole?? biggrin.gif  biggrin.gif

Luety yra tokia gėlė - bajorė ...
Ne usnis smile.gif
https://geliurojus.lt/bajore-gele/
Po miegamojo langu buvo senųjų šeiminkų gėlių daželis , pinavijos , mėlyni irisai , smirdai susodinti ... Bijųnus iškėliau , smidrų nepavyksta iškasti , atželia , o bajorės bujoja. Aš irgi galvojau kad pikdžolė - pasirodo gėlė , daželių ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 13 birželio 2022 - 11:24

Priedas  received_781099469554225.jpeg   353,7KB   1 Parsiųsta kartų Nežinau ar matysis- va kokia mano citrininė melisa išbujojus.

Atsakyti

Dusia, tai tavo ranka gera, kad bujoja pomidorai :)

Mano močiutė šiurpinius gvazdikėlius vadindavo avižėlėmis. Man jie labai gražūs ir kvapnūs. Su smidrais labai gražiai sudera. Dar mėgstu šuniukus labai - vienas prie slenksčio sode išdygęs, subujojęs. Anksčiau vis pasisėdavau, dabar gi prie daugiamečių perbėgau arba prie savaime pasisėjančių - neturiu kada su ta sėja žaisti. 

Tuoj vienas šalavijas pražys, patikrinsiu, ar viena šaka rausva vis dar liko, jei taip, rinksiu sėklas ir sėsiu - labai jau gražus buvo pernai (dalis krūmo mėlynas, dalis rausvas).

Atsakyti