Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Na šalta,eina sau,žemelė paruošta,bet ranka nekyla moliūgų,melionų,arbūzų sodinti.Na gal pirmadienį jau bus galima?8 melionai pasodinti šiltnamyje puikiai vegetuoja. bigsmile.gif
Pas jus yra uodų?Vakar kai kasiau keli pazyzė,paskui dingo.Šiandien vakare važiuojame į švogerio gimtadienį sode.Sodas miške,sakė pilna uodų.Sūnus vakar grįžo iš Molėtų,viešbutis prie ežero buvo,tai sakė ir kambariai pilni ir lauke skraido.Tai reikia nusiteikti. rolleyes.gif
Vakar kasiau ir traiškiau grambuolius.Pou tu skundeisi,kad pomidorus nuskynė?Bet kaip neišsirinko?Aš kai kasiau šiltnamiams žemę,išrinkau,na jau pomidorai sustorėje,tikrai nebe nukirps? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 06 )
Pas jus yra uodų?

Vakar kasiau ir traiškiau grambuolius. Aš kai kasiau šiltnamiams žemę,išrinkau,na jau pomidorai sustorėje,tikrai nebe nukirps? mirksiukas.gif

Vakar miške keli skraidė, bet praktiškai nėra kol kas. Vilniuj.

Grambuolių lervos nenukerpa stiebo, jos šaknis nuėda. Ir net jaunų vaismedžių. Bet jei išrinkai, tai nebus kam ėst.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 06 03, 07:57)

Grambuolių lervos nenukerpa stiebo, jos šaknis nuėda. Ir net jaunų vaismedžių. Bet jei išrinkai, tai nebus kam ėst.

Jo ūsuotas nukerpa.Ačiū dievui lygtais to neturiu dar sodyboje,Mieste buvo. bigsmile.gif
Aš pritraiškiau vakar grambuolių,gandrelis aplinkui vaikšto,išėjau iš daržo,atėjo,susirinko.Apsigyveno pas mus,ištisai vaikšto ratus aplinkui.Kada jis maitina gandrienę,numirs iš bado vargšiukė,visai jis neskrenda į lizdą.Galvoju gal kokių širdučių vištų parvežti iš miesto,gal visai prisipratintume iš viso arti?
Vakar stebėjome kaip lapė priešais langus gaudė pelę. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 06 03, 08:04)
Jo ūsuotas nukerpa.Ačiū dievui lygtais to neturiu dar sodyboje,Mieste buvo. bigsmile.gif
Aš pritraiškiau vakar grambuolių,gandrelis aplinkui vaikšto,išėjau iš daržo,atėjo,susirinko.Apsigyveno pas mus,ištisai vaikšto ratus aplinkui.Kada jis maitina gandrienę,numirs iš bado vargšiukė,visai jis neskrenda į lizdą.Galvoju gal kokių širdučių vištų parvežti iš miesto,gal visai prisipratintume iš viso arti?
Vakar stebėjome kaip lapė priešais langus gaudė pelę. wub.gif

Pas mus kaime kurklių irgi lyg nėra. Bijau net džiaugtis garsiai )) kurmių pilna, bet jie man nemaišo, tegu knisasi. Į šiltnamius anei daržus nelenda.

O gandrai nepasikeisdami peri? Lyg viena ausim girdėjau, bet gal ir klystu. Reiks pagooglint.
Kolegė prie prūdo su žuvytėm gandrą prisipratino, iš rankų ėmė. Tai visai galit ir su vištiena smile.gif skaičiau kažkada, kaip moteris vištieną gandram pirko, kai tie labai anksti parskrido ir sniegas ilgai dar buvo.

Gražios tos laputės wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2022 06 03, 08:15)
Pas mus kaime kurklių irgi lyg nėra. Bijau net džiaugtis garsiai )) kurmių pilna, bet jie man nemaišo, tegu knisasi. Į šiltnamius anei daržus  nelenda.

O gandrai nepasikeisdami peri? Lyg viena ausim girdėjau, bet gal ir klystu. Reiks pagooglint.
Kolegė prie prūdo su žuvytėm gandrą prisipratino, iš rankų ėmė. Tai visai galit ir su vištiena smile.gif skaičiau kažkada, kaip moteris vištieną gandram pirko, kai tie labai anksti parskrido ir sniegas ilgai dar buvo.

Gražios tos laputės  wub.gif

Tai mb irgi sako jie pasikeičia.Bet nematau,kad kur nors skristų aplamai.Vaikšto ratukus aplinkui. bigsmile.gif
Kur varnėnai dingo?Laukia braškių,trešnių pasislėpę? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 06 03, 08:18)
Kur varnėnai dingo?Laukia braškių,trešnių pasislėpę? bigsmile.gif

Varnėnų migracija birželio pradžioj prasideda. Tai gal jau ruošiasi išskristi? O uogas bent jau pas mus strazdai nuryja, varnėnų nebebūna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 03 birželio 2022 - 08:24

Labas rytas,

Ingrida, koks pasakiškas vaizdas - tupėčiau ir žiūrėčiau, sielą ilsinčiau.

83fe1ec894c39bcee91cb36a5f6a5302.jpg
Labas rytas.
Na šalta,eina sau,žemelė paruošta,bet ranka nekyla moliūgų,melionų,arbūzų sodinti.Na gal pirmadienį jau bus galima?8 melionai pasodinti šiltnamyje puikiai vegetuoja. bigsmile.gif
Pas jus yra uodų?Vakar kai kasiau keli pazyzė,paskui dingo.Šiandien vakare važiuojame į švogerio gimtadienį sode.Sodas miške,sakė pilna uodų.Sūnus vakar grįžo iš Molėtų,viešbutis prie ežero buvo,tai sakė ir kambariai pilni ir lauke skraido.Tai reikia nusiteikti. rolleyes.gif
Vakar kasiau ir traiškiau grambuolius.Pou tu skundeisi,kad pomidorus nuskynė?Bet kaip neišsirinko?Aš kai kasiau šiltnamiams žemę,išrinkau,na jau pomidorai sustorėje,tikrai nebe nukirps? mirksiukas.gif

Tris kartus perkasėm šiltnamį. Gal 60 surinkom, tiek pat vabalų iš žemės jauniklių išlindusių nudobiau. Vienoj vietoj per du kastuvus buvo 12 lervų. Puikiausiai nukerta ir šaknis suėda. Nukirtimas ne paviršiuje, o giliau, šalia šaknų guzo. Pamatai pavėpusį, gali ateit, traukti ir ištrauki. Pakapstai, o po buvusiomis šaknimis rubuilė šypsosi pilnais dantimis pomidoro daigo šaknų. Kai kur ir ne viena. Gaila, kad nenufotkinau jums. Ir ne tik mano šiltnamy, bet ir anytos, kuris tolėliau stovi nuo maniškio. Bet pas ją šįmet mažai - tik dvi jaučio širdis nukneckino, o ir lervų gal 10 tebuvo.

Kurklius pernai pirmą kartą girdėjau, bet visai kitoj vietoj, per visą sklypą nuo šiltnamio - būtų pirmiausiai į daržą nuskridę. O grambuolius čia neršiančius jau gerą dešimtmetį matau.

O išrinkimas toks sąlyginis. Šiltnamyje išrenki, o anie vėl primigruoja. Aplink mano šiltnamį visa pievutė išknista, ten ežiukai gal lervas naktimis knisa. Taip būna kas 4 metus maždaug, jų tokia gausa. Pirmametę mažutę lervą vieną radau tik. Gal ir durnai galvoju, bet manau, kad paskutinių metų lervos po žiemos tiesiog migruoja į šiltą ir drėgną, pilną maisto vietą. O pas mane ir ridikėliai, krapai gražiausi, sviestinės, ledinės salotos, vėliau pomidorų daigai su šviežutėlėmis šaknimis. Mulčiuoju. Rudenį visuomet garstyčios, kurios apkastos pūdamos šilumą skleidžia. Na žodžiu, jiems ten rojus. Na dar jei į šiltnamį prisodinčiau braškių, bulvių, česnakų ir maumedį - tada tai jau išties būtų oficialus karkvabalių rojus :)

Kol kas pas mus sode uodų vienetai, o pamiškė. Bet tikrai pasiimk kokio purškio ar eterinių aliejų pasitepliot, kad nesugadintų vakarėlio.

Gražios dienos!

Atsakyti
Labaryt 4u.gif

Ingrida,laiko mane antra ryta be kavos,tik vaizdzeliais graziais socia.Nu ir tas gerai.Atsimenu toki posaki dar sovietu laikais:nei mesytes,nei desrytes,tik raudonos veliavytes. biggrin.gif biggrin.gif
Mes uzsiraugem mesytes,kol dar yra ir isvarom i savo sirdies atgaiva-soda visai dienai.Darbo mazai,bet norisi but gamtoj.Vistiek pajudi,gimsta planu,eini pertvarkai kazka,tai koki daiga palieji,o megzt galiu ir sode,tik ne tas.Nesimezga,norisi stebet gamta.

As neskiriu varnenu no strazdu.Pas mus panasus siaucia,bet mano,kas jiems tiktu,viskas uzdengta.Neranda nieko ir purpt tolyn,i kaimynes.ten neuzdengtos braskes,tai net juoda,kai apgula.Bet jos braskes grazios su ruzavais ziedukais.
Vakar atvaziavo vienas kaimynas is priesais sodo apleisto,atsiveze du vaikus,vienas sedejo masinoj ir ede vis kazka,o mazesnis,grazus ilgi balti plaukai,vis dirbo,tai su vaikisku trimeriu,tai dar ka nors.Sakau kaimynui,tavo mergaite faina,tikra padejeja,o ta ale mergaite sako,as berniukas.Nu nieko sau,turbut isivaizduoja save berniuku,nes rankytes mergaitiskos,veidukas mergaitiskas,uzpakaliukas toks grazus mergaitiskas,atsiprasiau,kad sumaisiau,tai sako nieko,visi mane maiso, biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif nu gal ir grazus berniukas,nezinau.tik tas,kur tikrai berniukas,kad ir ilgais plaukais masinoj slemste saldumynus,bet jis ir matosi,kad berniukas,kazkaip.
Nu ka,einu ruostis,nors dar tik 8,bet jau 15 silumos.Po to 3d lietaus.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 06 03, )
Tris kartus perkasėm šiltnamį. Gal 60 surinkom, tiek pat vabalų iš žemės jauniklių išlindusių nudobiau. Vienoj vietoj per du kastuvus buvo 12 lervų.

Bet tai kaip tie parazitai į šiltnamį patenka?
Atsakyti

Bet tai kaip tie parazitai į šiltnamį patenka?

`Žeme rausiasi :) Mano šiltnamis paprastas medinukas, ant dirvos statytas, įkasti rąsčiukai, o vėliau karkasas - vyras padaręs pats, aplink pievutė, daržiukas kiek toliau.

Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vakar išvažiuojant į miestą,paskambino kaimynas nereikia spiečiaus?Aišku maniškis nuklampojo ,susirinko.Mažiukas spiečius,dabar visi aviliai spietynės abi užimta.Mb sakė reiks jungti,yra du maži spiečiai.Tuščias medinis dėl grožio restauruotas dar avilys.Na teks į jį kelti dar.
Atsakyti
Labas rytas,
aciu uz kavyte,o jau pakalnutes tai puse nusavinu sau,puse palieku kitoms pasidziaugt kvapu.
Ale tos bites siemet neramios.
Pas mus lyja,kaip zadeta,niuru,bet vistiek 13 rodo dar ryte,tai nera taip salta.
Vakar sode,pagaliau nusprendem kur silauoge ikast,tai pripyliau durpiu,nors man jos ten nepanasios i durpes,bet sake,kad tai,ko reikia silauogem.Atsargiai iskeliau is vazono ir itupdziau i duobe.Siandien lyja,atsigaus,nepasizeide saknys,bet va,vazone jau buvo uzmirke saknys,jau netiko jai.
Siaip buvo daugiau tinginio diena,apart siltnamio lirjimo,daugiau nieko nedariau,dar braskes nuskyniau,nemaza bliuduka,MB iskepe mesytes barbekinej,pavalgem,jis dar krapstesi,as kaifavau.

Atsakyti