Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Siaip tai ankstinius reikia gamint japonu stiliumi,tada jie net labai naudingi.Tik prie kvapu priprast reikia.Bet cia jau aukstasis pilotaz\as.Nato,miso .
Pou , o jei daryt raugintus kalafiorus,jie labai populiarus bulgarijoje.Man tai jie ispudz\io nedaro,bet kalafiorai kaz\kaip itin naudingi kepeninkams.

Reiks pabandyt, kai bus sezonas pas mus. Sakiau, kad daugiau daržovių bandysiu raugint. Dabar eksperimentams kaina per daug kandžiojas, jei tektų išmest, bet va po mėnesio kito bus nemenkas pasirinkimas turguje. Mano tėtis raugintus produktus valgo, tai gal kažkuriam iš mudviejų patiks. Ačiū už gerą mintį!

Mano kepenys pavargo pernai, kai gavo labai stiprių antibiotikų trigubą kursą, vėliau antivirusiniai buvo, o uoga antigrybeliniai. Visa flora fauna nužudyta, išvešėjo bloga, o organizmas absol nustekentas, kad pajėgtų kovoti nors kiek. Šitiek vaistų pririjus, kur ten kas laikys. Gerai, kad išvis kojų nepakračiau. Ir priešinfarktinė buvo, na čia jau lapkritį, kai organizmas pasakė, na užkniso mane jau viskas.

Po tulžies pūslės operacijos atsigavau išties pakankamai greitai ir lyg viskas susitvarkė. Bet tik dozė streso ir viskas subinėn.

Jau dabar lyg šviesėt reikalai pradeda. Bet kas buvo, na jokiam priešui nelinkėčiau.

Keičiu požiūrį. 

Atsakyti

Ankštinius reiktų atmirkyti 12 val. Bent tiek. Pou kažkur turiu fermentuotų daržovių receptą.  Įmesiu kai namie būsiu.  Cukinijos labai skanu. Ir morkos. Dabar tas laikas kai daug lapinių  daržovių... atgaiva žarnynui. 

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 05 31, 11:40)
Labai mėgstu burokėlių ir rūgštynių sriubas. Rūgštynių reik mažint dėl oksalatų. Bet va, ji labai mano skonio

Man darbe moteriškės chemikės aiškino, kad jaunose rūgštynėse tų oksalatų nedaug, nereik bijot. Nevartoti didelių, pagyvenusių rūgštynių. Nežinau, ar iš tiesų taip.
Atsakyti

Dusia, ačiū, jei įmesi 🌷

Saintlina, mažiau bet yra. 

O aš kartais ir nusiperku iš pardės, o ten nežinau amžiaus anų 😀

Atsakyti
Nu ir kiek reikia tų rūgštynių suvalgyt, kad bijot tų oksalatų? Nežinau – kai sezonas, valgau špinatus pilna burna, nebijodama jokių oksalatų. Tiesa, rūgštynes natūraliai tik kartais.
Fitatai, lektinai ir kiti nepageidaujami junginiai nebaugina?
Atsakyti

Labas rytas,

Nu ir kiek reikia tų rūgštynių suvalgyt, kad bijot tų oksalatų? Nežinau – kai sezonas, valgau špinatus pilna burna, nebijodama jokių oksalatų. Tiesa, rūgštynes natūraliai tik kartais.
Fitatai, lektinai ir kiti nepageidaujami junginiai nebaugina?

Na juk supranti, kad pas mane buvo akmuo tulžies pūslėje, skamba ir inkstuose, tas oksalatai man aktualu. Aš rūgštynių valgau daug.

Baugint manęs nebaugina niekas, stengiuosi išvengti, jei galima ir tiek.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 06 01, 07:46)
Na juk supranti, kad pas mane buvo akmuo tulžies pūslėje, skamba ir inkstuose, tas oksalatai man aktualu. Aš rūgštynių valgau daug.</p><p>Baugint manęs nebaugina niekas, stengiuosi išvengti, jei galima ir tiek.</p><p></p>

Na, suprantu. Bet paguglinus suprantu ir tai, kad pvz. burokėlių, kurie paprastai valgomi žymiai didesniais kiekiais, nei rūgštynės, tai irgi negali valgyt.
vartotojo įkelta nuotrauka

O išvengti ir to, ir ano visada galima, tik ar yra noro? biggrin.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Vakar vakare ėmėme spietynę iš kriaušės ir atsidarė. bigsmile.gif Lėkėme apkibę bitėmis.Aš tai cypdama,bet kokios jos greitos,kaip puolė. blink.gif Svarbiausia kėlėme be bitininko rūbų.Na gi jau prietema buvo,jos miegojo,kas galėjo pagalvoti.O jau prisinešė medaus,prisidarę korių,sunkumas iškelti.Ir žiūriu mb jau užpakalis atkištas.Nebe jaunystė. ax.gif Aš spėjau nusikratyti,nors galvojau jau į plaukus įsisuko,bet mb gavo kokius 10 dūrių. ax.gif Įlėkiau į namą,tai vieną pasigriebiau dichlafosą nupurškiau nuo savęs(Dusia nepyk,labai bijojau). ax.gif
Antrą spietynę kėlėme jau mb su bitininko rūbais,aš nors bitininko kepurę užsidėjau.Laimingai. rolleyes.gif
Atsakyti
Ingrida 4u.gif 4u.gif 4u.gif Nuotykis biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Muka, kur dingusi ? Kaip sveikata pas Tave ? Kaip laikaisi? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Mudu turistraujam... Ryt judėsim namų link, pasituristaudami tongue.gif
Atsakyti

Na, suprantu. Bet paguglinus suprantu ir tai, kad pvz. burokėlių, kurie paprastai valgomi žymiai didesniais kiekiais, nei rūgštynės, tai irgi negali valgyt.
8413697b0dc8634c9421e016c9a21deb623.png

O išvengti ir to, ir ano visada galima, tik ar yra noro? biggrin.gif

Vasarą aš valgau jų sriubas pakaitomis, rūgštynes dar dedu į salotas žalias. Burokėlių lapų nevalgau. Žinau, kad ir burokėliuose yra. Tad mažinu tą, ką galiu sumažinti. Rūgštynėse tiesiog jų daugiau. Rabarbarų jau atsisakiau pernai. Špinatų nevalgau.

Dusia, labai džiaugiuos jūsų atostogomis.

O Muka neplanavo taip pat pailsėt kelias dienas?

Ingrida, čia man kaip iš siaubo filmo.

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2022 06 01, 09:38)
Ingrida 4u.gif  4u.gif  4u.gif Nuotykis biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Muka, kur dingusi ? Kaip  sveikata pas Tave ? Kaip laikaisi? 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Mudu turistraujam... Ryt judėsim namų link, pasituristaudami    tongue.gif

Gyva 4u.gif Ai vėl iš naujo reumatologai ir t.t. kaži gal žinote kur greičiau Holterio tyrima pasidaryti, nes pas mane poliklinikoje laukti puse metų. Tiesa kardiologė labai nustebusi, kad nesirgau kovidu... sakė retai dabar .... Kaži šeiminstė išrašys 5 siuntimus nėra limitų?
Ingrida būč jaučiu pridėjus į kelnes blink.gif man į mano kudlas buvo isivėlusios tai čiut nenumiriau... Dusia turbūt šuds su mano bitininkavimu bijau...

Papildyta:
vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Vasarą aš valgau jų sriubas pakaitomis, rūgštynes dar dedu į salotas žalias. Burokėlių lapų nevalgau. Žinau, kad ir burokėliuose yra. Tad mažinu tą, ką galiu sumažinti. Rūgštynėse tiesiog jų daugiau. Rabarbarų jau atsisakiau pernai. Špinatų nevalgau.</p><p></p><p>Dusia, labai džiaugiuos jūsų atostogomis.</p><p>O Muka neplanavo taip pat pailsėt kelias dienas?</p><p></p><p>Ingrida, čia man kaip iš siaubo filmo.</p>
[/quote]
aha planavo bet planai sugriuvo ... gal kitą savaitę...
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2022 06 01, 06:31)

Labas rytas.
Vakar vakare ėmėme spietynę iš kriaušės ir atsidarė. bigsmile.gif Lėkėme apkibę bitėmis.Aš tai cypdama,bet kokios jos greitos,kaip puolė. blink.gif Svarbiausia kėlėme be bitininko rūbų.Na gi jau prietema buvo,jos miegojo,kas galėjo pagalvoti.O jau prisinešė medaus,prisidarę korių,sunkumas iškelti.Ir žiūriu mb jau užpakalis atkištas.Nebe jaunystė. ax.gif Aš spėjau nusikratyti,nors galvojau jau į plaukus įsisuko,bet mb gavo kokius 10 dūrių. ax.gif Įlėkiau į namą,tai vieną pasigriebiau dichlafosą nupurškiau nuo savęs(Dusia nepyk,labai bijojau). ax.gif
Antrą spietynę kėlėme jau mb su bitininko rūbais,aš nors bitininko kepurę užsidėjau.Laimingai. rolleyes.gif

Labas rytas,

kokia kava grazi,svelni,miela man.Imu viena.Aciu,Ingrida.
Oho kokie nuotykiai,isivaizduoju Ingrida,kaip sniego seni,aplipusi bitem.Istiesu siaubas.Visada reikia laikytis saugos taisykliu,pasakytu anglai. biggrin.gif biggrin.gif
Vakar lijo ir stipriai,siandien saule,lekiam i soda,yra darbu ten ir nemazai.Susikaupe.
Valgau sezonais lapines salotas su burokeliu lapeliais jaunais,valgau spinatus,kol ju buna,nes kai daug sviesos jie pereina i ziedus,nieko nevalgau masiskai.Nemegstu rabarbaru,ju neturiu ir nevalgau,burokeliu gumbus daugiau ziema megstu,bulves retai.Nebijau nieko,kol sveika,o nuo tokiu kiekiu,kokius mes valgom,tikrai tu bijokliu nera.Ziurekim i savo seneliu mityba,valge ta ka augino,o nugyveno virs 90.Judejo,taip,bet ir dabar daug kas juda kitu budu,sporto sales,ejimas.Musu tevai ir seneliai neturejo lenteliu ,nezinojo analiziu maisto sudeciu,valge intuityviai,ka turejo.Zinoma,pridetines chemijos suvalgydavo tikrai daug maziau.
Dusia,pavydziu tau keliones in la France.Lionas,grazus miestas,persipina senoviniai pastatai su naujais,apzvalgos kalnas yra su baznytele ant jo.Ragauk vynus,ir ju saldumynus,nuostabus gaminiai pas juos,ypac pietiecius ir ju arbatines unikalios,tokios siltos,kaip namie visais atzvilgiais.
Atsakyti