Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Vo ir as bandysiu pirkt lentiliu ,tu juoduju maciau kaz\kur .O siaip tai is raudonuju verdu turkiska ez\o gelin sriuba.
Atsakyti
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 05 31, 08:46)
Vo ir as bandysiu pirkt lentiliu ,tu juoduju maciau kaz\kur .O siaip tai is raudonuju verdu turkiska ez\o gelin sriuba.

MB kazkodel tik tuos zalius/juoduosius pripazysta.Sake raudoni jam gaunasi neskaniai. bigsmile.gif o as isvis visokiu tokiu ne zemisku neverdu,nemoku ir nenoriu mokintis jau.
Atsakyti
Labos ,
Linkėjimai iš senos geros Europos. Per tris dienas sugalvojom ir išlėkėm su mašina. Vaiką aplankysim , atsigersim skanaus vyno ir namo...
Mudu kai nėra vaikų visai paprastai maitinamės. Mėsa iš šaldiklio, ūkininko , daržovės iš šaldiklio , arba raugintos- marinuos iš sklepuko . Vasara savos šviežos. MB kartiais gauna ryžių arba bulbų... Jokių sintetinių vaisių , jogurtų ar kt. Šaldytuve sviestas, grirtinė , sūris, kumpis , kiaušiniai. Laiks nuo laiko metam sūrį ir grietinė valgyti ... Dėl sveikatos , pieno produktai skatina uždegimus, ir tt. MB priaugo svorio šią žiemą , nors jis lieknas ir liko , tik kokie +5... aš numečiau . Jis mažai judėjo , daug darbo prie kompo . Aš lankiau sporto salę. Nėra stebuklingi maisto - valgyk ką nori jei mažai judi , šuduks...
Turiu fobiją - pasenus nusipenėti taip , kad nei pasilenkti , nei atsitūpti negalėsiu , ty pati batų apsimauti . Genai tokie , kad jei valgyčiau VISADA ką noriu ir kiek noriu galėčiau sverti ir 100+. Vienžo gera, penima kiaulė biggrin.gif
Gražios dienos 4u.gif
Atsakyti
Nemoku planuotis, tai į parduotuvę reikia dažnokai. Bet einu į tuos skyrius, kurie mane domina, tai beleko prisipirkt negresia. Nes o ko ten vaikščiot? Kaip muziejuj - į eksponatus pažiūrėt? biggrin.gif.
Atsargų turiu, bet jos paprastai būna mėsos forma. Druskos vis šiek tiek į priekį turiu, o cukraus net nežinau, ar namuose yra. Kartais svečiui prie kavos reikia, tai randu - gal visada jo kažkiek būna, nes mb į kavą naudoja. Aš tai jau šimtas metų jo nenaudoju, tik su šūdmaisčiu būna, kad įkrenta.
Lentiliai? Kas tas yr? biggrin.gif
Atsakyti

Dusia, gero poilsio! Kaip gera skaityt, kad su vyru keliaujat savo tempu ir vaiką pačiupysit.

Merginos, o jūs sriubų nevalgot? Mes valgom, va ten eina ir bulvės, ir morkos.

Aš tai per mažai judu, čia tai faktas kaip blynas. Nes iki paauglystės buvau laaaabai nevalgi, vėlyvoj paauglystėj atsirado apetitas, bet to judėjimo juk buvo. Ir šiaip visą gyvenimą judesį. Va per karantiną namuose nutūpiau. O dabar, kai dėl vaiko judėjimo galimybės apribotos, tai išvis mažai judu. Tiek kiek namuose pakrutu, plius pasimankštinu - nepakanka. Na o sode kai jau nulekiu, tai daržai lysvėse, kaip tik pertempiu tik tam tikras grupes raumenų, visuomet skausmai po to. Pasilenkus kažką darau: kenčia pečių juosta ir juosmuo.

Atsakyti

Dusia, gero poilsio! Kaip gera skaityt, kad su vyru keliaujat savo tempu ir vaiką pačiupysit.

Merginos, o jūs sriubų nevalgot? Mes valgom, va ten eina ir bulvės, ir morkos.

Aš tai per mažai judu, čia tai faktas kaip blynas. Nes iki paauglystės buvau laaaabai nevalgi, vėlyvoj paauglystėj atsirado apetitas, bet to judėjimo juk buvo. Ir šiaip visą gyvenimą judesį. Va per karantiną namuose nutūpiau. O dabar, kai dėl vaiko judėjimo galimybės apribotos, tai išvis mažai judu. Tiek kiek namuose pakrutu, plius pasimankštinu - nepakanka. Na o sode kai jau nulekiu, tai daržai lysvėse, kaip tik pertempiu tik tam tikras grupes raumenų, visuomet skausmai po to. Pasilenkus kažką darau: kenčia pečių juosta ir juosmuo.

Atsakyti
Lesiai .lesiai.Tie kuriu lekste ,kaz\kas kaz\ka sugunde kaz\kada.
Atsakyti

Pou sriubose pakeiciu bulbas pastarnoku,  salieru, kalafijoru...  vasara patisonu.  Daržovines sriubas labai mėgstu.  O jei dar mėsos įmeti, tai sotybė.  Lęšius ir visus ankštinius reikia tinkamai atmirkyti dėl nuodų esančių juose... ne vien gėris.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 31 gegužės 2022 - 11:34
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 05 31, 12:25)
Lesiai .lesiai.Tie kuriu lekste ,kaz\kas kaz\ka sugunde kaz\kada.

Ai, nu va, dabar aišku - kažkas prisiminė lietuvių k., aš išmokau (gal) anglišką žodį biggrin.gif
Tik dabar dar nežinau, kas ką kažkada sugundė unsure.gif

Pou, sriubas labai kartais valgau (dabar dažniau). Man nelabai toks valgis, kai skrandį pripili, o jis po poros val. vėl rėkia biggrin.gif
Įpjaustau ir morkos, ir truputį bulvės. Nematau tame labai kažko blogo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 31 gegužės 2022 - 11:34

Nemoku planuotis, tai į parduotuvę reikia dažnokai. Bet einu į tuos skyrius, kurie mane domina, tai beleko prisipirkt negresia. Nes o ko ten vaikščiot? Kaip muziejuj - į eksponatus pažiūrėt? biggrin.gif.
Atsargų turiu, bet jos paprastai būna mėsos forma. Druskos vis šiek tiek į priekį turiu, o cukraus net nežinau, ar namuose yra. Kartais svečiui prie kavos reikia, tai randu - gal visada jo kažkiek būna, nes mb į kavą naudoja. Aš tai jau šimtas metų jo nenaudoju, tik su šūdmaisčiu būna, kad įkrenta.
Lentiliai? Kas tas yr? biggrin.gif

Druskos turiu ir cukraus turiu. Daugiausiai uogienių cukraus :) Kažkaip nedarau tų uogienių. Nupirkus, kai dariau, tai taip ir stovi kokie 5 metai. Įdėjau į kibirą, kad pelės nesušlamštų, nes rūsy vis pasitaiko kokia. Bet turiu atsargų dar aliejaus, ryžių, miltų yra blynams, šaldiklyje mėsos, uogų yra, makaronų yra, nes sūnus valgo.

Cukrų vartoja vyras (į kavą deda net du kupinus šaukštelius), aš tik per marinuotas daržoves gaunu ir namuose gamintų. Na dar nebent pyrago kokio gabaliuką suvalgau, bet jau nepamenu, kada kepiau. O va su marinatais, reiks kažką galvot. Į burokėlių marinatą daug įeina, gaunasi išties labai skanūs, na bet gal reiks su obuolių sultimis daryt - sveikiau.

Agurkus tai raugintus galėsiu valgyt, vyrui tik marinuot, pomidorus savo sultyse darysiu. Reik mąstyt, nes su savo autoimunika visai kojas pakratysiu.

Aprimo sąnariai dabar, tik nuo pervargimo skaudėjo savaitgalį.

Atsakyti

O aš pastarnoko tikriausiai net nevalgius.

Labai mėgstu burokėlių ir rūgštynių sriubas. Rūgštynių reik mažint dėl oksalatų. Bet va, ji labai mano skonio.

Dar daržovienės patinka. Tik va kartais mano pilvas man špygą parodo. Praeitą savaitę daržovienė iščiuožė tik įkritus. Kažkokia kartais mistika. Gal kopūstai, kalafiorai nepatinka. Nes ir kalafiorai iščiuožė atskirai kepti - ten sviestuko buvo tik kruopa.

Atsakyti
Siaip tai ankstinius reikia gamint japonu stiliumi,tada jie net labai naudingi.Tik prie kvapu priprast reikia.Bet cia jau aukstasis pilotaz\as.Nato,miso .
Pou , o jei daryt raugintus kalafiorus,jie labai populiarus bulgarijoje.Man tai jie ispudz\io nedaro,bet kalafiorai kaz\kaip itin naudingi kepeninkams.
Atsakyti