Prieš daigų sodinimą, kokią savaitę ar dvi, šiltnamyje iškasu nedidelę duobutę, žolytės šviežios nupešu, įdedu, užkapstau, gerai palaistau, o ant viršaus uždedu storiau seno mulčo. Mulčą irgi gerai sulaistau. Na, padarau keletą tokių viešbučių. Patikėk, po keleto dienų nuėmus mulčo viršutinį sluoksnį tiesiog paviršiuje drybso svečiai. Ir OHO, kiek jų ten susirenka! Sukraustau juos vidus į kibirą ir lauk. Mulčui neleidžiu išdžiūt, vėl palaistau tą duobutę. Po kelių dienų dar atsiranda keletas, po to jau pasibaigia. Praktiškai lieka švari žemė. Tada tam plote sodinu agurkus.
P.S. visur kitur aplink žemės nedrėkinu, tik tas duobutes.
Tai va, tokia mano praktika prieš grambuolius.
A tai va is kur centrine z\valgybos valdyba sita technologija pries ukraina gavo.Iesko dabar nabagai savo amerikos. aTSIPRASAU ,NESUSILAIKIAU
Kol kas ,kai pradejau valgyt kitaip,neisjungiau kai kuriu pieno produktu,kad nebut streso iskart didelio,bet dabar jau visa savaite be pieno produktu.Ir zadu toliau laikytis to rezimo.Sunkiai kol kas,nes kava geriu visada su pienu,tai dabar pratinuos be,Kol kas neskanu man,arba kava trenksiu nebegersiu visai ,perkelsiu i kita laika,arba pilsiu pakaitalo,dar nezinai,kenciu,pratinuos.
Vakar sakem tik pasedesim sode,as pasesiu kaliaropes lauke ir ilsesimes gamtoj,o gryzau sliauzdama.Tai ta ,tai ana,nebuvo kada net prisest.Nes,kai esi namie,atrodo viskas puiku tam sode,bet,kai nuvaziuoji,randi.
Epopeja su musu zolyneliu:nesejom nieko,vis zvalgemes tos kilimines zoles.Radom vienur ,kazkokia susutus,radom kitur ,dideliais gabalais,vieno mazai,du perdaug,radau namie seklu,zoles,pasejom,laisciau laisciau,nedygo.Senos seklos,bet galvoju,nu gi zole,ju seklos nepasensta.Deja.Pagaliau nupirkau nauju seklu,pasejom,uzdengem,kad pauksciai neisrankiotu,pagaliau sudygo,labai grazus zolynelis.Vakar dar paliejau,siandien pas mus lietus nusimato,bus gerai.
Cukinijos jau lipa is mano uzdangu,bet dar palikau,nes siandien ors zada but ne koks.Darysiu dabar kasmet,pasiteisino.Nori jos silumos,o gamtoj to atsilimo nera.
Ingrida kavos nepadare,einu ieskot savo.
Kainos ir pas mus jauciasi labai.Gaila,kad UK cia nera,but idomu paziuret,kokioj vietoj stovi.
A tai va is kur centrine z\valgybos valdyba sita technologija pries ukraina gavo.Iesko dabar nabagai savo amerikos. aTSIPRASAU ,NESUSILAIKIAU
Tai kad čia nieko įpatingo, cžv seniai tą būdą pastebėjo ir naudojo. Man teko laimė atrast dviratį pačiai. Anksčiau interneto nebuvo, tai tokie stebuklai lėtai plito. Dabar paprasčiau sužinot.
Pas mane dar šilkmedis tik sprogsta,lapeliai tik tik skleidžiasi.Nevertinu aš jo visai.Bandžiau ir džiovinti uogas,mažutės,neskanios jos man visai(baltasis). Va lapų arbata,tai skani. Vienas jis pas mane ,didžiulis be proto obelis praaugo.
Kainos ir pas mus jauciasi labai.Gaila,kad UK cia nera,but idomu paziuret,kokioj vietoj stovi.
Luety, aš vėlgi iš savo praktikos Labai gerai kuo rečiau į parduotuvę eit, ir dar gerai, kada parduotuvė tolokai. Tada labai motyvuoja apsieit be kažkokio produkto. Šiaip niekad mano šaldytuve nėra jokio maisto pertekliaus. Jei būnu parduotuvėj, perku kažką max dviem dienom. Po to apie savaitę neinu į pardę ir išgyvenu iš tom dviem dienom skirto maisto. Labai nemėgstu parduotuvių aplamai. Man žygdarbis nueit nusipirkt maisto. Geriau apsieit be jo. Nes va, pradėjau eit į pardę du kartus per savaitę, tai prasidėjo torčiukai. Nesąmonių tik prisiperku.
Pas mane dar šilkmedis tik sprogsta,lapeliai tik tik skleidžiasi.Nevertinu aš jo visai.Bandžiau ir džiovinti uogas,mažutės,neskanios jos man visai(baltasis). Va lapų arbata,tai skani. Vienas jis pas mane ,didžiulis be proto obelis praaugo.
Ingrida, pas mus taip pat tik skleidžiasi, bet juk matau, kad pilna o pilna žiedynų.
Šalna obelų žiedus tai pakando Taip tik kelios obelys belikusios, šiemet obuolių metai turėjo būti. Na Bogatyrius vėlyvesnis, tai jo nespėjo, nes jis tik skleidėsi. Bet nemenka aną savaitę buvo, nes ir obelis pabučiavo, serbentų atžalas, net hortenzijų lapelius, kitas gėles šuorais nujuodino.
Vynuogės tik atsproginėja, vienais metais tai labai vynuoges šalna nuvirinus buvo.
Aš taip pat daug ką internetu iš maisto produktų užsakinėju - iki durų atneša, nesitąsau. Po šeštadienio sodo darbų, miegot naktį negalėjau, petys ir visa ranka skaudėjo nenumaldomai.
Bet as perku ilgam laikui ir turiu daug atsargu.
Į mano bermudus internetinis maistas nevažiuoja. Kol kas man tos paslaugos netrūksta.
Daug atsargų nenoriu apsikraut ir turėt. Turiu šiek tiek tik cukraus ir druskos. Nes šitus produktus dažniausiai užmirštu nusipirkt. Visa kita tiesiog einant pardėj pro lentynas netyčia įkrinta į krepšelį. Tenka kartais kirsti sau per nagus ir dėt atgal.
As isvis retai kada einu i parde,nekenciu ju.Mes apsiperkam mazdaug savaitei maisto,taip esam iprate nuo atvaziavimo dienos.Neperku as jokiu torciuku,nes cia tik sintetiniai,saldytuve supermarketuose,o kai galva tvarkoj ir noras didelis,tai isvis neperku ko nereikia,planuoju dienomis mityba ir labai susitaupo pinigu.As padarau MB sarasa,ka man nupirkt,o jis perkasi sau,ka jis planuoja sau valgyt.Pas mus demokratija tuo klausimu.Jis gerbia mano kudejimo veikla. nors ir kencia,tai as jam koki mesos smota paruosiu,perpus su savim,tai jis lentiliu man isverda ,kartais pakeiciu mesa jais.Zodziu bendradarbiaujam.