Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Acqua Alta @ 2022 05 30, 11:06)
O svarstykles kalibruotos?Siulau kokiame sporto klube svertis,duomenys labai skiriasi nuo buitiniu.Siaip tai britiski rubai labai tiksliai rodo kiek stonu sveri.Bent anksciau tai britai nedarydavo nesamoniu su rubu dydz\iais ,dabar tai nez\inau jau.
Bet smagu bet kuriuo atveju.
Kadangi braskes jau eina i stiklainius,laikas griz\t vel i normalu maista.O tai priaugau vel kokius 5 kilus.
Gerai kad bulviu cukiniju sez\onas ne toks tukinantis. biggrin.gif

rubu dydziai falsifikuojami aman atrodo,kaikuriose pardese.Pastebejau neseniai tik.
Svarstykles specialiai kunui svert,kas jas kalibruos,pats pastatai ant nulio ir naudoji biggrin.gif biggrin.gif Argi cia vaistine,kad kiekvienas gramas butu tiksliai rodomas.Svarbu,kad judetu zemyn ir gana.

QUOTE(kavasucitrina @ 2022 05 30, 13:09)
Muka, kokių stebuklų tikiesi? biggrin.gif
Gi rašiau neseniai. Valgau mėsą, žuvį, visokias daržoves, net ir bulvės truputį kartais, kiaušinius, kokį vaisių (nors šitų gali nebūt, bet pusryčiams bananą su kava dažnai valgau), o iš riebalų alyvuogių aliejus ir taukai.
Krenta nuo bet kokio maisto, bet nemėgstu kentėti alkio ir noriu pavalgius vėl tuoj apie valgį negalvoti. Tiesa, po banano ilgai soti nebūsiu, todėl gaunasi nebe 2 kartai, o 3.
Ir dar. Siekiau tokios truputį priešuždegiminės mitybos, todėl ji gavosi tokia. O be pieno produktų ir svoris labiau krenta.
Na, manau, kad tu su miltukais biškį metabolizmą esi pavarius, todėl, kad nebadaut su 1000 kcal, manau būtinas judėjimas. Kad bent 1400 kcal gaut, o papildomai 400-500 sunaudot. Ir didinti gal geriau palengva. Beje, aš kcal neskaičiuoju. Ir ai - vyno kartais pagurkšnoju ax.gif Bet nereikėtų.

As visa laika su kazkokiu atmetimu pasklausydavau kaip kava valgo ir atmesdavau,gi ne chazanas,nera valandinio meniu ka kokia valanda det i burna biggrin.gif biggrin.gif kol subrendau tam.Turejau ir ta dejima ka ir kokia valanda surasyta ir nieko nesigavo,Ir ko as neturejau.O dabar kazkaip subrendau gal?Nezinau.Viskas galvoj ir porciju dydyje,ir ar uzsitarnavau daugiau,negu isjudejau.Ryte nenoriu nieko,tik kava,kartais nedidelis bryzelis surio,po to uzsimanau jau valgyt,tada kiausas,salotu,pietus mesgalis,zuvgalis salotos,vakare varske 50g su uogom su jogurto sauksteliu.Ar uogos su 5 riesutais,ar stikline kefyro ar jogurto su agurku.Nedaug tik nedaug.As dar pasidariau sau tokia bezabrazija.Susiplanuoju dienos meniu,pg tai,ka turiu,mazdaug issidestau ir laukiu,kada noresiu valgyt,kada pajausiu.Buna kad ir po 3 val,buna,kad ir po 2,5 uzsimanau ir suvalgau kazka is tu skirtu dienai raciono.Buna,kad ir lieka,nenoriu,ypac,kada pasidarau asoti po asocio vandens su citrina,ir kokiom zolelem,kad geriau lystu,tai tada valgyt nesinori.Neskaiciuoju jokiu kaloriju,svarbu mokytis suvalgyt saikingai.Ka as zinau,kol kas smunka,ir pilvas traukiasi,zinau,kad ir pastrigs ir rodys daugiau,bet as nutarus du metus tam paskirt,jei Dievulis man dar duos tiek.Tai nors i graba,kad tilpciau biggrin.gif biggrin.gif bo 5xxxx kazin ar ras toki,reiks spec uzsakyma paskui daryt,vaikams brangiai kainuos ir neuzteks mano grabiniu santaupu. biggrin.gif biggrin.gif Viskas motyvacijoj.Prasidejo braskes ir nieko,suvalgau iki 100-150g bet tada jau vakariene kudesne.Kol kas nestringa,kasdien nekrinta,kas antra,kas trecia diena,bet neauga.O to as ir noriu.Neskubu,nors ir kaip norisi,neskubu,priskubejau jau visur,laikas atsiputus viska daryt.
Atsakyti
Luety,numirčiau iš bado nuo tokio meniu. ax.gif ax.gif Metai kaip laikosi vienodas svoris,plius minus 1 kg. mirksiukas.gif

Lyja,lyja.Pakūriau ir židinį(gal į pirtį?)ir sename name pečių iškūrenau,kol vakarienę ruošiau.Seniai bulvinių blynų nekepiau.Dar pilnas maišas garaže ir dar pusmaišis čia. bigsmile.gif Jau tikrai nesuvalgysime. bigsmile.gif Kepiau blynus,nes ką veiksi tokiu oru lauke?Dar iki pietų nuravėjau 100 tujų,bet nugara peršlapo. bigsmile.gif Nes su traktoriuku ir su žoliapjove jau nepravažiuosime tarpų,nes vakar vieną tują nupjovė mb,pabandęs pravažiuoti,gerai kai turime tris atsargines. ax.gif
Atsakyti
Luety, maniau, mano dėka, nes valgai kaip aš, bet kad tu pagal save - tai prie ko čia aš? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2022 05 30, 18:25)
Luety, maniau, mano dėka, nes valgai kaip aš, bet kad tu pagal save - tai prie ko čia aš? biggrin.gif

Ne,as valgau visai panasiai kaip tu.Cia tik smulkios variacijos,bet ant kelio uzvedei tu.
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2022 05 31, 00:16)
Ne,as valgau visai panasiai kaip tu.Cia tik smulkios variacijos,bet ant kelio uzvedei tu.

Nu nepanašiai vien dėl pieno produktų - tu su jais, aš be jų smile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Nenupūtė?Eina sau koks vėjas siautėjo pas mus. bigsmile.gif
Noriu pentinio,kažkada mėlyną turėjau,mb pasistengė. ax.gif
Atsakyti
LabaRyt, darbininkės skruzdėlytės.

Aha, labai gražūs pentiniai, pas mano mamą augdavo, seniai tas buvo. Aš niekad neauginau.
Buvau depe, aišku, nuvinguriavau į lauko prekybą gėlėmis. Iš seno įpročio. Daug daug visokių įvairenybių, spalvų margumynai, tik rinkis.. Apėjau, pasigrožėjau, pačiupinėjau, paglosčiau gėles. Na, bet nesunkiai ištempiau save už kupros - nieko neprisireikė. Pagalvojau, kad visada reikėdavo, kol parduotuvėj esu, grįždavau namo, ir reikėdavo galvot kur padėt, kur sodint..

Orelis šiandien džiugina, bent jau nelyja. Vakarykštis tvanas varė į neviltį. Nežinia ar po tokių liūčių sudygs mano šparaginės. Lyg tyčia pasėjau prieš visą šitą lietaus maratoną. Nesusiprotėjau uždengt kokiu celofanu.

Maisto tema, tai kemšu torčiukus. Na, užėjo man kažkoks jų serialas, negaliu praeit nenusipirkusi bent mažą gabaliuką. Svarstyklėms esu atspari, nežiūriu į jas. O kam nervintis, ane? smile.gif

Atsakyti

Labas rytas,

Pou, nesupratau kaip ten tuos tavo pomidorus karkvabalis surijo blink.gifNukirto kotus? Kol jaunas pomidoras, aplink kotelį kokio plastiko į žemę šiek tiek įleisk. Na, panašiai kaip kokios senos laistymo šlangos gabaliuką. Per visą jo ilgį įpjauk, kad uždėt jį galėtum. Galima ir plastikinį vienkartinį kavos puodelį, tik dugną nupjaut. Na, prigalvot kažką tokio. Gi ne tūkstantis daigų, tai galima ir pažaist su keletu.

Ex, nukerta kotus, paknisi giliau, o ten rubuilė sėdž, kartais ir ne viena ir šaknis maumoja. Toks apsaugojimas padeda nuo kurklių, o va karkvabaliai ėda jaunas šaknis, na ir kotas pasitaiko šalia. Kartais dar nenukanda, o augalas visas pavėpęs, nes ten apačioj jau puotauja.

Kitais metais nesėsiu jokių salotų, krapų - toks įspūdis, kad jie pritraukia tas lervas. Nuo salotų peršoka ant pomidorų. Porą metų nesėjau, tai lyg geriau buvo. Šiemet tiesiog tragiškai daug.

Gerai, kad buvau pasėjus pomidorų į lauką sodint, tai juos ir atsodinu. Beje, tie laukui labai gražūs, tvirti, neperstypę gavosi, nes erdviai augo, kai diduma buvo išboginti į šiltnamį.

Mano agurkai sode turbūt supus, reiks atsėt. Gerai, kad bent daigų nepasodinau, galvojau, vėjas išmakaluos.

Šiandien kaip migtelėjau...

Atsakyti

Aš mėlyną turiu, pernai jau žydėjo. Labai gražu. Porą kartų per metus žydėdavo pas anytą. Tik išsikerojo, išmest norėjo. Išgelbėjau kąsniuką.

Atsakyti
Ex ,gali neatsakyt jei nenori .Bet paklausiu.
Tu gimei ir augai tuose krastuose ,kur gyveni dabar? Ar atitekejai?
Atsakyti
Pou, aš buvau įsigudrinusi tas puotautojas prisiviliot į vieną vietą šiltnamyje, surinkt ir išmest. Man mano būdas pasiteisino.
Prieš daigų sodinimą, kokią savaitę ar dvi, šiltnamyje iškasu nedidelę duobutę, žolytės šviežios nupešu, įdedu, užkapstau, gerai palaistau, o ant viršaus uždedu storiau seno mulčo. Mulčą irgi gerai sulaistau. Na, padarau keletą tokių viešbučių. Patikėk, po keleto dienų nuėmus mulčo viršutinį sluoksnį tiesiog paviršiuje drybso svečiai. Ir OHO, kiek jų ten susirenka! Sukraustau juos vidus į kibirą ir lauk. Mulčui neleidžiu išdžiūt, vėl palaistau tą duobutę. Po kelių dienų dar atsiranda keletas, po to jau pasibaigia. Praktiškai lieka švari žemė. Tada tam plote sodinu agurkus.
P.S. visur kitur aplink žemės nedrėkinu, tik tas duobutes.
Tai va, tokia mano praktika prieš grambuolius.
Papildyta:
QUOTE(Acqua Alta @ 2022 05 31, 08:23)
Ex ,gali neatsakyt jei nenori .Bet paklausiu.
Tu gimei ir augai tuose krastuose ,kur gyveni dabar? Ar atitekejai?

Atitekėjau. Aš kaunietė.
Atsakyti

Ex, nežinau, gal pūdamos garstyčios jas ten privilioja. Šiemet jau žinojau, kad bus daug, nes aplink šiltnamį duobė ant duobės, kažkas naktim jomis smaguriavo. O kad po drėgnu mulču susirinko, tikiu. Aš pastačius buvau vazonėlį su pasėtomis gėlytėmis, jas prilaisčiau, o kitą savaitgalį pakėliau, po vazonėliu, žemės paviršiuj tupėjo ten susirinkusios.

Tad ir galvoju, salotas, krapus, ridikėlius, svogūniukus pasėju/ pasodinu, laistau, jos ten puotauja - išraunu, pasodinu pomidorus, migruoja toliau. Dar vienam šiltnamio kampe vis varputis išlenda, kai kasu, išrinkinėju šaknis, taip pat jos ten tupi - mėgsta varputį kažkodėl. Kompostinėj įsiveisusius dilgėlės, tai visos net judėjo nuo tokių pūkuotų, juodų kirminų, kažkokiam voratinkly. Kažkokie kirminų/ vabalų metai bus.

Bet va mano maža kriaušytė, sodinta prieš 6 metus, pirmi metai apsipylė žiedas ir pilna užmegztų. Reiks praretinti užuomazgas. Įsikabino galų gale. Toj eilėj dvi trešnės, dvi slyvos, obelis dar buvo. Briedžiai išlaužė, stirnos dabaigė.

Šilkmedis pilnas žiedų, bet kažkaip nė vienos uogytės nebuvo dar. Jam gal reik draugo apsidulkinimui?

Atsakyti