QUOTE(ate42 @ 2022 05 24, 17:15)
Laba
Dusia, būk draugas, papasakok kaip iš pievos daržą pasidarai. Jsu turbūt laikas pradėti.
Koks žemės stovis būna? Nugrėbus mulčą morkas sėju, ar dar kaip įdirbti reikia?
Paskui nsuju mulčiuoji ar seną vėl dedi?
Prašau, pasidalink dar kartą. Bo skyrybom kvepia.
Ate42 dėl daržų neverta skirtis
Parašysiu kaip aš darau - kloju kartoną ant pievos, o paskui žolę ar šieną, ar šiaudus .
Per metus šaknys nelabai supus , morkų dar nepaaauginsi . Bet iškasti duobes ir susodinti moliūgus ar cukinijas gali drąsiai . Svarbu vėl užmulčiuoti .
Po 2 ar 3 metų storo mulčiavimo velėna galutinai supus.
Aš jei sukasiu , išrinksiu velėną ir ją išvešiu - pašalinsiu derlingiausią žemės sluoksnį savo darže ...
Kažkada palikdavau daržą rudenį nekastą , užklodavau storai mulčo ir tiek . Pavasarį patraukdavau , pasėdavau ir skubai mulčiuodavau .
Dabar elgiuosi kitaip - kadangi žemė mano labai nederlinga - visą mulčą apkasu rudenį. Supuvusi žolė labai gera trąša. Pavasarį pakrutinu su FP, pagrėbliuoju ir sėju. Ir skubiai mulčiuoju , pradžioje tarpvagius bent . Kad žolė neaugtų . Pas mane drėgmė visai neužsilaiko smėlynuose .
Pernais taip pasiruošiau gėlyno juostą melsvėms susodinti . Ši pavasarį perkasiau , susdinau melsves ir vėl užmulčiavau... Kad baigtų velėna pūti . Suaugs melsvės, supus velėna galima bus naudoti kokį gražų mulčą. Mano darže ar gėlyne mulčas drėgmės apsauga .
PS mulčiavimas ne menkos žolytės iš žoliapjovės padrabstymas ant lysvės... Aš kalbu apie storą mulčo sluoksnį su papildymais kas kelias savaites.
kukuska007
22 tai jau rimto darbo yra ... Aš 10 metų turėjau nuo 4 iki 2avilių , kaip pasisekdavo . Praėjusią vasarą prisibitininkavau nuo 3 iki 7. Aš medaus nevalgau . MB su kava laižo ( ne į kavą deda) . Nors meluoju , aš medų valgau kelis kartus metuose - kai suku prisilaižau koriukų . Kvapas ir skonis šilto iš avilio medaus nuostabus
Bitinkauju dėl malonumo , ne dėl medaus ...
Riešutmedis mano gal kokie 8-7 metai . Jau du metus dera. Prieš du metus radau 4 riešutus, pernais puskrepšį... Šiemet tikiuosi krepšo , nei nenušals .
Yra seno savininko pasodinti du medžai . Menki, prastai auga , nedera. Nieko gero iš jų nebus . Nebent medienos