Kukuška, man pardavėja sakė, kad aikštelėse parduodamos eglutės yra kertamos gruodžio pradžioj. Na tai reik suprast, kad maniškė porą savaičių yra be vandens.
Dirbtinė eglutė yra 20 metų amžiaus, kaip ir mano Sūnus. Tokia blozna, metro dydžio
, nes tuometiniam bute ji labai tiko ant komodos, didelei vietos nelabai radom
Puošiu vaikystės žaisliukais, kuriuos papildau naujais. Su viena drauge kasmet viena kitai po stiklinį žaisliuką dovanojam. Turiu žaisliukų ir nuo Diedukų eglutės atkeliavusių.
Man tai emocija ir sentimentai.
Nors man labai gražu ir eglutės, papuoštos džiovintais apelsinais, na tai skrituliukais. Močiutė dar puošdavo ir saldainiais (paprastai raudonkepuraite, meška šiaurėje ir ananasiniais), kuriuos per Kalėdas suvalgydavom
Papildyta:
QUOTE(ate42 @ 2024 12 16, 16:06)
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Pou" data-cid="73173953" data-time="1734354990">
<div>
<p>Ate, bet juk eglutė iš talpos vandenį išgeria, po kiek laiko jau nebe. Kažkaip galvojau, kad įgeria.</p>
</div>
</blockquote>
<p>Išgaruoja vanduo, kotas įgeria kažkiek. juk malką įmetus į vandenį ji prisigeria skysčio, išbrinksta. O, kad kapiliarais vanduo kiltų-nežinau . </p>
Tikriausiai, tu teisi. Na kiek lemta, tiek stovės.
Pamenu pirmą savarankiškai pirktą eglutę, kai nusipirkau butą. Norėjau didelės eglutės ir gyvos. Su drauge dviese nešėm, žaisliukų neturėjau, nei lempučių, papuošimų. Tai važiavom į Maximą 11 val. vakare su draugais, rinkom žaisliukus. 12 nakties užsidarė, mes išsirinkom kaip tik laiku. Puošėm grįžę, gėrėm vyną ir plepėjom iki paryčių. Toks visai kitoks puošimas buvo. Jauna buvau, vėjai galvoj.
O išnešti padėjo kaimynas
, tai kol nešė, pilna laiptinė buvo spyglių
, nes sausio pabaigoj tik iškeliavo ji.