Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Stiprėja ir pas mus. Gūsiai neblogi jau praeina.
Atsakyti

Kaune palyginus su vakar tai nešalta. Vos ne pavasaris...

Atsakyti

Nupirkom vakar eglutę, balkone adaptuojasi, šiandien vakare puošim, tikriausiai. Bet taip išsirinkti buvo sunku, nes arba mažutytės likusios, arba labai didelės. Kėnių buvo gražių, bet labai kotai stori, ankstesnis kėniams stovas kažkoks netikęs buvo, likęs senovinis siauresniam kotui. Tikiuosi, kad nenubyrės eglutės kaip pernai. Anksčiau medelyne pirkdavom, kelis metus aikštelėje. Skaičiau FB, kad Jonavos rajone galima išsirinkti eglutę ir ją nukerta.

Vyras sakė, kad gal vazone pirkti ir vėliau sklype pasodinti, bet aš sklype jei sodint, tai tikriausiai, pušelės norėčiau. Eglė kaži ar būtų geras variantas su tuo graužiku. Gaila vėliau būtų medį pjaut.

Kelios dovanos pastrigo, tikiuosi, kad gausiu iki švenčių :(

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 16 gruodžio 2024 - 12:58

Pas mus sniego neliko.Bet jau vėjas,aikčiojame,elektra sumirguliuoja.Lesykla matau ant žemės apvirtųsi.Stirnos trys tebe vaikšto,medžiotojai neišgasdino,įdomu kur buvo pasislėpę? mirksiukas.gif

Pas mus lesykla irgi guli.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 12 16, 12:57)
<p>Nupirkom vakar eglutę, balkone adaptuojasi, šiandien vakare puošim, tikriausiai. Bet taip išsirinkti buvo sunku, nes arba mažutytės likusios, arba labai didelės. Kėnių buvo gražių, bet labai kotai stori, ankstesnis kėniams stovas kažkoks netikęs buvo, likęs senovinis siauresniam kotui. Tikiuosi, kad nenubyrės eglutės kaip pernai. Anksčiau medelyne pirkdavom, kelis metus aikštelėje. Skaičiau FB, kad Jonavos rajone galima išsirinkti eglutę ir ją nukerta.</p>
<p>Vyras sakė, kad gal vazone pirkti ir vėliau sklype pasodinti, bet aš sklype jei sodint, tai tikriausiai, pušelės norėčiau. Eglė kaži ar būtų geras variantas su tuo graužiku. Gaila vėliau būtų medį pjaut.</p>
<p> </p>
<p>Kelios dovanos pastrigo, tikiuosi, kad gausiu iki švenčių verysad.gif</p>

Laba,
Pou, mano broliukas augina kalėdines egles. Paprastos, genėtos(tankintos), sidabrinės. Ir vazonuose ir dirvoje-išsirenki, nupjauna, supakuoja. Šviežios gerai stovi. Jei Jonava jums netoli, tai ir į jo plantaciją būtų netoli. Arba prieš šventes, turi klientų Kn. Veža pats iki namų.
Prašom kitiems metams. biggrin.gif
Atsakyti

Laba,
Pou, mano broliukas augina kalėdines egles. Paprastos, genėtos(tankintos), sidabrinės. Ir vazonuose ir dirvoje-išsirenki, nupjauna, supakuoja. Šviežios gerai stovi. Jei Jonava jums netoli, tai ir į jo plantaciją būtų netoli. Arba prieš šventes, turi klientų Kn. Veža pats iki namų.
Prašom kitiems metams. biggrin.gif

Tobula šviežios

Atsakyti

Ate, ačiū už mintį. Kitais metais tikrai reiks pasinaudoti.

Aš jau Vyrui vakar sakiau, kad internete skaičiau, kad kažkas Užusaliuose augina eglutes, kurias šviežiai nukerta. Nes moteris atvirai pasakė, kad eglutės anksčiau kirstos, kai papasakojau apie pernykštę patirtį. Blogiausia, kad eglutės vandeniu negalim papurkšti, nes puošiam senoviniais žaisliukais, o amalgama jautri drėgmei. tad kiek eglutė vandens "išgeria", tiek išgeria. Namuose pakankamai sausa. Na žiūrėsim, kiek šįmet pasidžiaugsim.

Anksčiau Raudondvario medelyne pirkdavome.

Atsakyti

Pou, eglutė neįgeria vandens. Kiek turi, tiek. Mes sau kėnius perkam, nes nors ir šviežiausia, ant šildomų grindų ilgai netveria.

Atsakyti
Ate, bet juk eglutė iš talpos vandenį išgeria, po kiek laiko jau nebe. Kažkaip galvojau, kad įgeria.
Atsakyti
Man gaila eglučių, tai statau dirbtinę smile.gif aišku, kvapo to nėr..
Kol vaikai maži buvo, pirkdavom vazonuose. Ir vis tiek labai nubyrėdavo. O kiek esam sodinę, tik viena prigijo. Tai dabar visai gyvų nebeperku.
Kaime gyva kieme stovi. Ta vienintelė prigijusi smile.gif

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2024 12 16, 15:38)
Man gaila eglučių, tai statau dirbtinę smile.gif aišku, kvapo to nėr..
Kol vaikai maži buvo, pirkdavom vazonuose. Ir vis tiek labai nubyrėdavo. O kiek esam sodinę, tik viena prigijo. Tai dabar visai gyvų nebeperku.
Kaime gyva kieme stovi. Ta vienintelė prigijusi smile.gif

Mes statom mažytę dirbtinę ir didesnę gyvą būtent dėl kvapo. Gaila taip pat, bet ramina mintis, kad jos specialiai kirtimui auginamos.
Atsakyti

sveikos , pro mus katik žaibas su griaustiniu pralėkė, Saintlina, link tavęs nuvarė, gaudyk

Mes šiemet kaip niekad anksti pasipuošėme eglę, sako nukirtus per kelias valandas pamerkt reikia, tada gerai laikosi, mes taip ir darom, nes savo kertam kasmet, kai kurios kai už namą didesnės 🙃

Atsakyti