Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Dusia37 @ 2024 12 14, 14:08)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Acqua Alta" data-cid="73173714" data-time="1734174942"><div><p>Ponios ,va tokiose temose ir atsispindi jusu emocinis ir moralinis nuokrypis.</p></div></blockquote><p>O aš ir nežinau - ar geriau šaltis , alkis bet su savais...  Taip kaip esi įpratęs ir visą gyvenimą gyvenęs. Ar vienišas senelių namuose ? </p>

O aš mielu noru į senelių namus.Man toks savanaudišumas jaučiasi,likti namuose kažkam ant sprando.Nenoriu,kad man vaikai valytų užpakalį tikrai .Mamą buvau atsivežųsi,daug kalbėjome,tai ji irgi pereiškė jokiu būdu į senelių namus.O aš jai sakau ,prisimink kaip tu vargai su savo mama,niekur išvažiuoti,išeiti,čia jau ne gyvenimas.
O aš pas dėdę nuvažiuoju,kaip ir pati mama sako,prižiūrėtas,nereikia jokių eilių pas gydytoją,vaistai paduoti,masažistė ateina pamasažuoja,išveda į kiemą atskiras žmogus.Dviese kambaryje.
Na tikiuosi,gal nesulauksiu tokios baigties?
Norėjau į miestą,fb pamačiau kokie kamščiai,gal geriau paprastą dieną? ax.gif
Atsakyti

Ingrida patikėk ,  į parduotuves tai tikrai geriau paprastą dieną  :4u: 

Dėl senelių namų - geri kainuoja. Ar turėsiu už ką susimokėti ? Dviese kambaryje ? Siaubiakas man. 

Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2024 12 14, 12:20)
O aš mielu noru į senelių namus.Man toks savanaudišumas jaučiasi,likti namuose kažkam ant sprando.Nenoriu,kad man vaikai valytų užpakalį tikrai .Mamą buvau atsivežųsi,daug kalbėjome,tai ji irgi pereiškė jokiu būdu į senelių namus.O aš jai sakau ,prisimink kaip tu vargai su savo mama,niekur išvažiuoti,išeiti,čia jau ne gyvenimas.
O aš pas dėdę nuvažiuoju,kaip ir pati mama sako,prižiūrėtas,nereikia jokių eilių pas gydytoją,vaistai paduoti,masažistė ateina pamasažuoja,išveda į kiemą atskiras žmogus.Dviese kambaryje.
Na tikiuosi,gal nesulauksiu tokios baigties?
Norėjau į miestą,fb pamačiau kokie kamščiai,gal geriau paprastą dieną? ax.gif

Laba diena,

as gal savanaude,bet i seneliu namus nenoreciau.Mamute anksti zuvo avarijoj,bet tevukas buvo su mumis iki paskutinio atodusio..Seneliu namai,man tik gerumo butaforija,kiek rodo per TV,kad artimieji net slaptas kameras palieka palatose ir mato,kaip musa senukus,lauzo kojas rankas ir ne vienuose seneliu namuose.
Kokia senatve be savo artimo salia,be mylimo zmogaus sypsenos,atjautos?Man butu laaabai sunku.Bet niekam nieko nesakau,kaip nuspres,taip ir bus.Kol kas dar apsitarnauju,vaikai neklausia,as nekalbu.Cia man kaip atlygis vaiku tevams uz auginima,uz nemigo naktis.Tikrai nenoreciau,kad svetimi plautu,priziuretu mano kuna,man vaiku,artimuju rankos mielesnes,siltesnes.Man tie seneliu namai,tai vakaru ismislas,musu kraste niekas apie juos niekada nemaste,ir jie susikure visai neseniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luety: 14 gruodžio 2024 - 14:36
blink.gif unsure.gif
Nieko nesupratau.
Atsakyti

Aš rašiau apie vienišus senelius, kurie neturi artimųjų arba artimieji tiesiog neprižiūri, o senelis yra tiesiog pajamos. Jo penaiją prauliavoja, o senelis akylėj guli neprižiūrėtas, nevalgęs.

Atsakyti

Luety, gal ne vakarų išmislas, bet paaikeitusio gyvenimo. Vaikai vienam pasaulio gale, tėvai- kitam. Vaikai suaikuria savo gyvenimą, o tėvai  nenori išvažiuot iš namų.  Aš jau net nekalbu apie tai, ką aukščiau parašiau.

Atsakyti
As atsakiau i Ingridos postz,poziuri i seneliu namus ar ne?
Kavasucitrina,kas tau neisku?Mano postas?
Atsakyti
QUOTE(Luety @ 2024 12 14, 14:34)
Cia man kaip atlygis vaiku tevams uz auginima,uz nemigo naktis.Tikrai nenoreciau,kad svetimi plautu,priziuretu mano kuna,man vaiku,artimuju rankos mielesnes,siltesnes.Man tie seneliu namai,tai vakaru ismislas,musu kraste niekas apie juos niekada nemaste,ir jie susikure visai neseniai.

Apie kokį atlygį tu kalbi? Tie vaikai prašė tavęs, kad juos gimdytum ir naktim nemiegotum? Tu nori to, nenori ano, bet tavo vaikai irgi norus turi, o ir galimybės dažnai ribotos, nes pensijinis amžius tai ne prie ruso, kad išėjai pensijon 55 m ir karšini tuos tėvus. Va, mano mamai 86 m, o man pensija dar nesišviečia. Senelių namai gal ir ne visada išeitis, bet alternatyva, ir ačiū Dievui, kad ji yra.
Ko noriu aš? Kad mano vaikams būtų gerai, kad jie būtų sveiki ir laimingi. Kad jiems nereikėtų plėšytis tarp darbų ir mano pampersų keitimo, o dar kur demenciniai nupušimai... Man visiškai vienodai, kas praus mane ar visai nepraus. Gal kada ir galvosiu kitaip, bet nemanau.
Papildyta:
QUOTE(Luety @ 2024 12 14, 15:05)
Kavasucitrina,kas tau neisku?Mano postas?

Nesigilink biggrin.gif
Atsakyti

Luety , paskaičiau Tavo postą ir prisiminiau apsakymą " Brisau galas"... Graudžiai taip. 

Labai sunku slaugyti seną žmogių . Tokios pagalbos kaip UK Lietuvoje nėra.  

Mano vienintelis noras gyventi taip , kas niekas nevargtų su manimi sena. Daugiau judėt , sveikiau valgyt   ir tt... Ne dėl unoro , o kad jei kartais dievulis pasiliks ilgiau mane tai  niekam nebūti našta.  Nei saviems nei svetimiems.

Atsakyti
QUOTE(kavasucitrina @ 2024 12 14, 13:09)
Apie kokį atlygį tu kalbi? Tie vaikai prašė tavęs, kad juos gimdytum ir naktim nemiegotum? Tu nori to, nenori ano, bet tavo vaikai irgi norus turi, o ir galimybės dažnai ribotos, nes pensijinis amžius tai ne prie ruso, kad išėjai pensijon 55 m ir karšini tuos tėvus. Va, mano mamai 86 m, o man pensija dar nesišviečia. Senelių namai gal ir ne visada išeitis, bet alternatyva, ir ačiū Dievui, kad ji yra.
Ko noriu aš? Kad mano vaikams būtų gerai, kad jie būtų sveiki ir laimingi. Kad jiems nereikėtų plėšytis tarp darbų ir mano pampersų keitimo, o dar kur demenciniai nupušimai... Man visiškai vienodai, kas praus mane ar visai nepraus. Gal kada ir galvosiu kitaip, bet nemanau.
Papildyta:

Nesigilink biggrin.gif

Matai,kiekm zmoniu,yiek nuomoniu.Mano norai butu tokie,o ar issipildys,nezinau.Kaip jie nuspres,taip bus.Ir negali nieko sakyt.
Neprase tie vaikai,kad mes juos gimdytume,bet jie gime,mes davem jiems gyvybe,o tai jau daug reiskia.
Matai,as beveik tavo mamos kartos,tai ir poziuris kitas,o tu is tos ankstesnes kartos,gal todel ir mastai kitaip,o gal tavo mastymas kitas,natura kita.
Man ir Ispanijoj butu sunku gyvent be artimuju.Tuos du menesius siaip ne taip islaukiau.Galejom dar likt,bet jau abu buvom pasiilge artimiju.
Skirtingi mes visi.
Atsakyti

Aš tai nenoriu apsunkinti savo vaikų, tikrai nesidziaugciau jei jie man užpakalį plautu, užuot gyvenę kokybiškai ir kūrę savo ateitį. Mačiau Kokioj baisioj depresijoj, strese ir fiziškai pervargus gyveno mama, kai slaugė močiutę. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anidanda: 14 gruodžio 2024 - 15:48
Jūs gal nebuvę tuose senelių namuose.Teko pabūti ir privačiuose,puošėme su drauge kalėdoms,darėme mirusių dienai puokštes,lankėme kursus juose.Pasaka,aš namie taip negyvenu kaip jie ten.Kas savaitę kažkur veža,jei juda kažkiek.Mačiau fb,drauguose kepė meduoliukus,kūčiukus,visi su žiurstais,kas rytą bendras arbatos gėrimas prie stalo.Dabar iš viso prieš šventes kasdien gal ir ne po vieną kartą vaikų koncertai iš visų mokyklų,darželių,man atrodo jau tie seneliai net pavargsta.Užeikite į jų puslapį šv.Juozapo globos namai.Gaila,kad vietą sunu gauti ir kainuoja nemažai.Bet man pavaduotoja sakė kažkiek dengia savivaldybė.
Valdiškuose irgi pas dėdę,kiek nuvažiuojame švariai aprengtas,nieko neperspėję atvažiuojame.Tie diedai kiek matėme patys šokdina darbuotojas.
Man netoli sodybos yra vieni,bet čia psichoneurologiniai namai,bet įrenginėja vietoje buvusios mokyklos kitus už 7 km.Taip,kad nauji vis darosi.Mieste irgi privatūs dar vieni prieš metus atsidarė.Jei būtų taip blogai,nebūtų tiek jų. ax.gif
Atsakyti