Mano giminė nemenka. Yra pora gydytojų Vilniuje dirbančių. Ir per pandemiją dirbo... ir kovidinėse dirbo. Giminė slaugytoja dirbo provincijoje. Na ne telegramą skaičiau. Žmonės nėra debilai
Pou nei vieno savanorio nepaėmė. Jei nesi žinomas.
Tai dabar gydytojai už ką prieinami? Už lašinių paltį? Sumoku kelis tūkstančius pinigų ir negaliu gauti paslaugos? Sutinku nemokėti nei euro. Ir negauti nieko. Reikės sumokėsiu tiesiogiai. Nes iešmininkas koks tai nevykęs? Ar tarybinis mąstymas? Kas valstybės tas visų, galima vogti ir nieko už tai nebus? Kas visų tas niekemo? Daug žmonių pasirinktų privatų draudimą, jei tik nuo PSD paleistų.
Mano giminė nemenka. Yra pora gydytojų Vilniuje dirbančių. Ir per pandemiją dirbo... ir kovidinėse dirbo. Giminė slaugytoja dirbo provincijoje. Na ne telegramą skaičiau. Žmonės nėra debilai
Pou nei vieno savanorio nepaėmė. Jei nesi žinomas.
Netiesa. Mūsų ligoninėj covid skyriuj buvo 6 savanoriai. Eiliniai žmonės, niekuo nežinomi
Tai dabar gydytojai už ką prieinami? Už lašinių paltį? Sumoku kelis tūkstančius pinigų ir negaliu gauti paslaugos? Sutinku nemokėti nei euro. Ir negauti nieko. Reikės sumokėsiu tiesiogiai. Nes iešmininkas koks tai nevykęs? Ar tarybinis mąstymas? Kas valstybės tas visų, galima vogti ir nieko už tai nebus? Kas visų tas niekemo? Daug žmonių pasirinktų privatų draudimą, jei tik nuo PSD paleistų.Tu sumoki, yra kas nesumoka. O už juos sumoka dirbantys. Supranti juk kuo skiriasi privatus sektorius nuo valstybinio. Ir taip, tikrai gali neuzilgo ne gauti savo paslaugos, nes neliks, kas jas reikia. Tad mokėsim dvigubai visi. Ir privalomus mokesčius ir dar paslaugas pirksim
Mano artimi reanimatologai dirbo Kauno klinikų reanimacijoj ir Šilainiuose Kauno ligoninėj pagrindinėj reanimacijoj gydytojais reanimatologais. Vienas gal 10 kg numetė, pusseserei buvo išsekimas, kita draugė taip pat saule nešvietė dėl didelių pinigų ir laisvalaikio reanimalkoj. Kolegės vyras Greitūškės ligoninė chirurgu dirbo, sūnus Santaros klinikose reanimacinėj dirbo, pusseserės vyras Klaipėdoj, Šilalėj chirurgu dirbo, kviesdavo į reanimaciją konsultuot. Daugiau nevardinsiu. Nes tiesiog, aplinkoj tiek draugų, tiek giminėj nemažai gydytojų. Visi taip "prabagotėjo" per tą sušiktą Covidą, ale ot laimė gyvenime ištiko
Dėl savanoriavimo - nejuokinkit. Laaaaabai daug norėjo subines, vėmalus valyt, pampius keist. Aha. Priimdavo sveikus, ištvermingus žmones, kurių buvo laisvesnis grafikas, - kad galėtų prisitaikyt prie ligoninių poreikio. Apmokydavo.
Gal pažiūrėkit, kiek medikų tuomet apskritai išėjo iš darbo, nes bijojo. Kiek medikų dirbo jau būdami pensijoje ir išėjo.
Apskritai, visi pereina dirbti, kur geriau. Nes valytoja gali pasakyti, kad aš nevalysiu dviejų aukštų, vietoj vieno, o gydytojas negali pasakyt, kad jau nepajėgia - mat jam pašaukimas. O kad pats gydytojas suserga, perdega, daugumai pacientų giliai subinėj saulė nešviečia. Visi tik ant medikų varo, kiek įmano.
Kai vaikai užauga ir vyresni artimiausieji išeina Anapilin užmirštama, kad jiems nereikėjo mokėti sveikatos draudimo mokesčio, o už juos dirbantieji sumokėjo. Kai artimas žmogus suserga onkologija, kažkaip niekas nepagalvoja, kad už jo vaistus mokami visi, nes susirgusiojo sumokėtų viso gyvenimo mokesčių dažniausiai nepakanka padengti gydymo.
Kol žmogus sveikas, darbingas, galvoja tik apie save, kiek jis sumokėjo ir kiek mažai už tai gavo. Kai svarstyklės persistumia, tada giesmė būna kita.
Arba dar čia gerai nuskambėjo, kaip ateina gydytojas su resapiratoriais ir skafandrais du kartus į dieną į palata. Turbūt manot kad čia didelis malonumas visa pamaina vaikščiot su skafandrais ir respiratoriais 😁 vyras ištisai su fanarais ir nutrinta nosies pertvara vaikščiojo nuo tos specofkes. O jau prabagotejo visi tai belekaip. Kavute tik su skafandrais apsirede gėrė ir bagotejo 🤣.
Sory mergos, gal ir per daug uzsivedziau. Nu bet negaliu leisti meluoti ir šmeižti žmonių, kurie tokį sunkų ir svarbu darbą dirbo ir dirba
Laba, Pou, visur, visokių yra. Teko laimė penktadienio pusdienį pagulėti skubioj pagalboj. Ačiū-pradžioj stengėsi padėt. pasikeitus pamainai tokių komentarų prisiklausiau, kad viaukt. Tam bokse guli, kažkas laša, problemų nekelia....(čia apie mane). Greta, už užuolaidos žmogelis lašelką nusitraukęs, kraujai taškosi. Sutvarko ir vėl neužeina, nes "problemų irgi nekelia", vėl nusitraukęs, užmigęs. Užuolaida, grindys, lova vien kraujas. išvežė reanimacijon. Nukraujavo. P 5 val gulėjimo, slaugytoja mane išleidžia, daktaras prisako gydytis paracetamoliu ( čia ritmą sutrikusį). Rodikliaitokie, kad slaugytoja rypuoja, jog dar reikėtų būti stebėjime. Dar tabletę grūda burnon nuo kraujospūdžio....kažkaip parvairuoju namo. Ryte atsiverčiu e sveikatą.....oho kiek visko lašino, girdė, išleidžiant rodikliai idealūs. Va ir jaučiuosi lyg apspjauta. O kiek prisiklausiau komentarų apie kitus...... Gal čia taip tik mažesniuose miestuose. Gal....., O kad gydytojai yra iš pašaukimo-TAIP. Ačiū jiems. OBETTAČIAU kiek yra gydytojų KOMERSANTŲ? kas paskys kad tokio nesutiko?Tai ką aš ir rašiau ką tik. Situacija blogėja ir blogės. Nes aukštos kvalifikacijos medikai eina į privatus dirbti, palieka valdiškas įstaigas ir priėmimo pragarą. Lieka tik tie, kurių privačios įstaigos nepriima. Nu ir dar kurie jauni ir dar nepavargę is idėjos aukotis. Personalo skaičius ligoninėse drastiškai mažėja. Daugiau nei pusė slaugytojų yra pensinio ar beveik amžiaus. Po kelių metų pamatysit, ne nebus kam tu lasaliniu pastatyt
Ate, o aš kai pernai skubioj pagalboj gulėjau "po lašelke", vienas pacientas daužėsi ir visus iš eilės atleidinėjo iš darbo, apspjaudė, "į snukį" vis taikėsi duoti personalui. Nežinau, slaugytoja sukosi kaip įmanydama, gydytojas atėjo pakonsultavo, iškvietė gydytojus konsultantus, tada KT darė, kraujo tyrimų visą paklodę, o vėliau paguldė į stacionarą.
Prieš tai kai buvau skubioj, 9 valandas pralaikė, stebėjo, 5 valandas laukiau neurologo, nes krūvis buvo nerealus, pati mačiau, kiek pacientų prieš mane buvo, kiek traumuotų atvežė. Paskyrė gydymą, paleido namo. Na nepadėjo, po keletos dienų grįžau pablogėjus.
Ar neužeina, nes kavą geria, ar priima naujus pacientus, stato lašelines, ima tyrimus ir t.t.?
Man tai pasakė, kad spausti mygtuką, jei blogėja ar reikia pagalbos. Kas kažkiek laiko pažiūrėdavo kaip laikausi, nes nuo 5 ryto buvau. 11.30 paguldė į stacionarą.
Kai su akmenligės priepuoliu buvau, tai visą dieną prabuvau, mačiau kiek žmonių, po poros savaičių išoperavo tulžies pūslę. Per karantiną.
Aš per karantiną buvau operuota tris kartus. Nemačiau ten atsipūtusių ir be darbo medikų.
Valdžia pažadėjo pigių slaugytojų užvežti. Planai yra, programų nežinot? Anidada sakė , kad dabar už dyką mus gydo. Aš sakau , kad susimoku...Nu pažiūrėsim kaip čia bus su tom pigiom slaugytojom😄. Galėsim gestų kalba aiškintis savo reikalus🤣 ir nepasitenkinima reikšti fakais.
Net jei ir nesumokėtum, gydytų.