1939 ir 1944...
Ar tai vadinasi kitaip ? Tai ne politiika , tai istorija ?
Nėra nei tos šalies nei tos arimojos.
Ir aš jos visai nepasiilgau .
Kava, jei rimtai, mano geriausia draugė yra antivakserė, ji nevakcinuota ir nevakcinuoti jos vaikai jokia vakcina.
Saintlina, tu esi teisi. Pridursiu - mano nuomone Na nežinau, kokią informaciją reik gauti, kad neigti tai, ką lietuviai kaip tauta yra sukūrę.
Beje, o kas blogo vaivorykštėse? Apskritai, jei jau kalbam, kad niekas neturi teisės teisti kitokio požiūrio, religijos, įsitikinimų, tai kuo užkliūna homoseksualai? Ar jiems taikomi kitokie standartai? Luety, jei tavo sūnus toks būtų, tai tavo nuomonė į vaivorykštes pasikeistų? Man svarbu, kad būtų laimingas.
Kodėl turi mūsų aikštėse stovėti paminklai "Už šviesų rytojų"?, kai tie kovotojai trėmė mūsų šviesuomenę į savo tamsius užkampius?
Saintlina, padarysiu eksperimentą, kai atsiras pomidorai, nelaukiant rudens. Pastovės tris geras savaites ir ragausiu. O per patį piką jau gaminsiu
Dusia, kai darysi pagardus, dalinkis receptais
Kodėl turi mūsų aikštėse stovėti paminklai "Už šviesų rytojų"?, kai tie kovotojai trėmė mūsų šviesuomenę
Aš irgi taip galvoju. Na, ne visai man patinka, kad jie taip aktyviai viešai reiškiasi. Bet tuomet pagalvoju - o jei mano vaikas pasakytų, kad jis toks? Gi jis vistiek būtų lygiai toks pat mano vaikas. Jie tuo nedaro jokio nusikaltimo, tai yra tokie pat žmonės kaip mes. Kažkaip dabar mažiau piktinamasi kokiais vagimis, prievartautojais ir pan nei tiesiog kitos pakraipos piliečiais.
Ir trėmė ne šiaip kažką tolimo, o praktiškai kiekvieno iš mūsų gimines. Mano tame tarpe.
Papildyta:
Nesikabinėk
taip taip, prie grožio dar ir valgyt norisi sutinku. Kotletų nekepi?... pietų metas, o čia apie valgį ir padažus šnekos..
Va iš kur oleandrai kilę.Visa sala,pakelė ,kaip tik dabar žydintys oleandrai.Ir baltų ,bordinių pilna.O sustoję pievoje buvome,jei galima pavadinti, pilna lapinių anyžių.Na aišku graikų anyžinė degtinė.
O tiksliau tai - tos kaip miela -veisles moteru ir mauci boba,veisles vyru.O del simboliu ,tai kai luety cia aiskinosi ,net vyriski lytiniai organai kaip herbas manes neiz\eistu.
Bet ne savo noru z\uvusiu z\moniu kapu ardymas tai biski jau per daug.Todel ir nenoriu jokios kapavietes ir jokiu z\emisko gyvenimo atminimo paminklu.Vienoje temoje pinot man isaiskino,kad kad net medz\iai ne paminklas, o egoiz\mas.Na tiek to,skamba keistai,bet neiz\eide.O va pou teiginys ,kad apie virusus neismanau ir man truksta kompetencijos kalbet ,tai svelniai tariant ,ojeje.O paskui tie dalykai ,kaip teisingai ir graz\iai sirgti ir nesigydyti,kaip pataikyt i sistema ir astroki posakiai kavos adresu ,irgi ,na sveikatos linkiu.MA - loniosios ,ponios.
Sakiau nediskutuosiu,bet...uzgavo.Is ko nustatei,kad as nemyliu Lietuvos?Lietuviu,kaip tautos?Kas dave teise abejot tuo?As to niekur nerasiau.Kad mano kitoks poziuris i kai kuriuos dalykus,tai neirodo mano nemeiles savo Tevynei ir jos liaudziai.
Nekrypkim i krastutinumus.Kad mano poziuris i paminklus yra kitoks,dar neirodo mano meiles liaudziai ar tevynei.Lietuva man sventa,o jos zmones tauta yra visokia,marga,kaip svietas,bet tai nereiskia ,kad as nemyliu.Nesimusiu i krutine ir neirodinesiu myli,nemyli,tai bergzdzias reikalas ,nes musu poziuriai i ta pati reikala yra skirtingi.Todel nenoriu diskutuot.Niekada neskaitau saves 100% teisios,skaitau,ieskai,kad suprast,bet jutimo is sirdies tai neatima.Man visi puikus tie,kurie nekelia mano saugumui pavojaus,kurie neagresyvus.Paprasciausiai reikia daugiau tolerancijos kitaip mastantiems,tada bus maziau nesamoniu.
Jei mano sunus butu gejus ar tavo sunus,ar kieno kito,man nei silta nei salta.As kalbu apie vaisborykste,kuri tapo simboliu mazumu ir yra aukstinama,kaip norma,keliama ant pjedestalo,kad turi but tik taip,o ne kitaip.Man niekas netrukdo ir as esu tolerantiska mazumoms.Bet valstybes politika tuo klausimu man nepatinka.Bet cia tik man.
Dusia,nenoriu irodinet karo pradzios priezasciu ir kas ji pradejo.Likim kiekviena prie savo tiesos,o vikipedija..ai neaiskinsiu,nenoriu.Kas nori,pasidomes giliau,daug giliau.
O va ,kad po vakcinacijos,po kurios beveik visi dar ir prasirgo ,pasikeite kepenu funkcijos tyrimu rez\ultatai,gliukoz\es kiekio netolygumai ,cia sveiku z\moniu,z\odz\iu pasikeite kraujo rodikliai ir eletros kruvis,sakiau ex kad reiks eit i kursus mokytis ant bioniku remonto
Vaikai matys.
Neveskit, tai nematys. O jei ir pamatys? Užsikrės?
Ne, bet va kokį pavyzdį matys, dar ir patys taip pradės daryt...
O kai pvz. žiūri filmą, kur šaudo, tai irgi eina šaudyt, to pavyzdžio vedami?
Bet tai kodėl kiti neorganizuoja paradų?
Kas kiti?
Nuuuuuu Pvz.vienišos mamos.
Nežinau, gal nenori. Jei norėtų, tai ir jos galėtų pasivaikščioti Gedimino prospektu.
Šiaip tos jaunos, išsimokslinusios, ne kaimietės ten kokios kolegės į mane dar pora dienų žvairavo
Kas vyksta dabar vaivorykštės klausimais, tai man daugumoje nepatinka. Bet tai valdžios politika. O dabartinė valdžia yra tai, kas geriausia galėjo nutikti Lietuvai
Luety,.aš manau, kad tu tiesiog labai seniai išvažiavusi ir jauti nostalgiją tai Lietuvai, kokią palikai. Su visais paminklais ir pan o kad myli Lietuvą, tai net neabejoju.
O tu parvažiuoji čia į svečius?
AA, na jaučiu, kad aš tau nemiela, ką jau dabar čia. Nieko tokio, išgyvensiu, jei neprakeiksi. Bet nesistenk, aš jau senai prakeikta.
Jei rimtai, tai jei neklystu, sename pasisakyme, mano mintis buvo tokia, kad nė viena nesam kompetentingos šioje srityje, nebent nežinojau, kad esi virusologė ar imunologė.
Kas liečia Kavos mamą, tai jai pasiūliau pagalbą, kad ji pasidarytų per mamos paskyrą įgaliojimą sau, kad galėtų visus galus sužiūrėt, ką pamiršta vyresnio amžiaus žmogus. Kaip kad ne vienas yra pasidaręs. Tai galima ir per sistemą padaryti, galima paprašyti ir šeimisto. Ir kas kaltas, kad nebuvo išrašytas siuntimas ir ji negalėjo užregistruoti mamos? Manau, žmogiškoji klaida. Bet dėl to kaltinti sistemą, nežinau, ne mano jėgoms. Bet tiek to - kalta galiu būti aš.
Kas liečia gydymą. Jei neklystu, abejojau tik šeimistų pasirinkimų, prie kurių nė viena nepririšta grandinėmis. Bet vėl gi, kai aš tau nepatinku, tai kiekvienas mano žodis tikriausiai yra kaip dyglys po uodega.
Vienintelį kartą esu suabejojus tavo patarimu Atei ir nuo to prasidėjo priekabės mano asmeniui. Aš klystu, suklydus atsiprašau. Bet Tamsta neklystanti? Ar negalima pasitikslinti, suabejoti tamstos žiniomis? Na nieko nėra nejudinamo, vieni faktai keičia kitus, žinios taip pat yra dinamiškos.
Kal liečia paminklus ir kapų ardymą, tai gal tave kas nors suklaidino? Nes tai absoliučiai neliečia kapų. Nukeldinami paminklai, kurie pastatyti pagerbti raudonąją armiją, paminklai, šlovinantys komunizmą, jos lyderius ir t.t.
Luety, teisė abejoti, klysti, būti teisiam yra pas kiekvieną.
Kodėl man toks klausimas iškilo - dėl to, kad parašei, kad mes savo nieko nesukuriam.
Man ne norma yra kvestionuoti kitų žmonių prigimtį. Paprasčiausiai. Kodėl vieni yra vertesni už kitus.
Ne norma yra galvoti, kad va kiti nesigilina, nežino, jei ta nuomonė nesutampa su tavo.