Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

QUOTE(Muka @ 2022 05 20, 09:11)
Oi priminei mano atostogų maudynes tik prašvito aš į maudymkę ir į jūrą  wub.gif tobula ryto pradžia dar kavos puodelis, nes būna visą parą ir pamedituoju  wub.gif
Šparagines ne per anksti?
Perku sėklas tik iš žalios stotelės, baltic seads, sėkluvoje ir agrofirmos,bet jau jos irgi nedaigios verysad.gif

Muka kiek žinau yra tokios sėklų daigumo paslaptys :
Pomidorai daigūs ilgai ,
Paprikos trumpai ,
Kopūstai trumpai ,
Agurkai juo senesni tuo geriau dygsta...
Pastanorkai visai trumpai ... Mano kopūstai irgi jau nebedaigūs . O reikų kokių 10 galvų ankstyvų.

PS maudytis šaltame vandenyje - tik apšildžius kūną ! Suvarysit inkstus ir sąnarius. Ir po šaltų maudynių vėl mankšta! Vėl šildyti kūną ...

Labai mėgstu sėklas pirkti internetu . Ramiai , neskubant ... BS sėklų yra Šilainių turgelyje . Jei kažko vieno prireikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dusia37: 20 gegužės 2022 - 08:28
Apie politiką, religiją ir dar lyg kažką nereikia kalbėti, nes paprastai susipykstama. Na, religija irgi dalinai politika, tai tiesiog lieka viena didelė tema – politika. Man politika yra tiesiog slidus, dažniausiai neaiškus savo priežastimis, todel sunkiai prognozuojamais siekiamais rezultatais, reikalas. Nes ko gero viskas politikoje daroma tikslingai. Va dėl to, kad niekas nieko iš tikrųjų nežino, bet dažnam atrodo, kad žino arba šiaip yra ekstraseansas, ir susipykstama biggrin.gif

Dėl griovimo pritariu Mukai smile.gif

Pou, nu ir ko dabar tų padažų nevalgai? Juk jų tiek visokių yra - visi blogi? unsure.gif

Altos sūdytas arbūzas nuskambėjo keistai, bet žymiai patraukliau, nei rauginta avižų košė biggrin.gif

Atsakyti
Oi kaip gerai kad sėja pagrindinė kitą savaitę. ax.gif O tai galvojau pavėluosiu.Norėjau išvažiuodama šparagines sukišti. ax.gif Vadinasi spėsiu su jūmis. ax.gif
Išvažiuodama išmečiau iš šiltnamių visas gėles laukan,surfinijas,amarilius,nes tikrai per savaitę būtų išdžiūvę.O jei nėra šalnų,lietūs,turėtų išgyventi lauke.Palikau tik pelargonijas šiltnamyje.
Iš Nojaus neperku sėklų,bet svogūnines gėles,per akcijas perku.Šiemet man atrodo lazdynas neužsikabino iš Nojaus.Ai dar pernai visai gerai prigijo frigo braškės akcijinės. ax.gif
Ačiū už palinkėjimus. wub.gif Sūniukas nusipirko su marčia bilietus į Indoneziją spalį,jų draugės vestuvės ten,tuo pačiu ir paatostogaus jau tiek nuskridę. wub.gif Kur tik žmonės neteka? biggrin.gif
Atsakyti

Dar svogūnų ir morkų sėklos stipriai praranda daigumą su metais. Po poros metų neverta net sėti.

Kava, pati nemakaluoju padažų, o kituose yra tai cukraus, tai krakmolo. Tai kažkaip pasižiūriu į "liemens" apimtis ir bandau susilaikyti. Ir šiaip, pagalvojau, kad mano marinatuose daug to cukraus yra, daug jo suvalgau :( Reik dėl sveikatos mažinti. Yra ir sveikų padažų, bet kažkaip nesurandu savų turbūt.

Dėl paminklų - aš pritariu nukeldinimui. Tuo labiau, kad jie skirti ne tai kad atminimui, o šlovinimui. Niekas apie monumentus, kur iškaltos pavardės nekalba ar juo labiau, kapines.

O šiaip, karas yra apskritai blogis. Ir pokaris baisus. Nėra laimėtojų.

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 05 20, 08:16)
<p>Kaunietės, kas liečia sėklas, jei nebuvot, tai tikrai rekomenduoju Sėkluvos parduotuvytę. Jie turi ir Baltic seeds platų asortimentą

Pritariu, man Sėkluvos sėklos irgi patinka.
Atsakyti
O jus visos aisku posovietines statybos namuose gyvenat?
Jei sovietines ,tai po kuji i rankas ir tik greiciau eikit tu baisiu sovietmecio kuriniu griaut.
Ko cia dar sedit ,manau jau ir griaut tuoj neliks ka,dar paveluosit ,neduokdieve.
Ai dar jei tingisi ,galima taip kaip ruskiai- ,variniam apolonui uz\move petro romanovo galva ir voila.Ner ko persistengt.Manau su trupuciu fantaz\ijos galima kaz\ka sukurt ir is tu kariu kapu stelu.Jei jau toks noras yra.
Atsakyti
Pou, jei tu apie pirktinius padažus, tai jo - normalių nemanau, kad galima rasti. Kaip ir apskritai nelabai rasi normalių produktų, kurie su etiketėmis smile.gif

Na, jei paminklai šlovinimui, tai karts nuo karto juos visus reikia pravartyt, nes šlovinimo objektai dažnai keičiasi biggrin.gif
Papildyta:
Alta, tik neseniai apie tarybinius daugiaaukščius, o ir kitus pastatus, tą patį pagalvojau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kavasucitrina: 20 gegužės 2022 - 08:56
Aisku kiekviena turim kaz\kokiu autoritetu ,kuriems galbut yra paminklai.Jus juos slovinat ? Kas jie bebutu? Ka nors paz\istat ,kas slovina? As tai ne.
Atsakyti

Nesuplakit visko į vieną krūvą. Dėl to ir nesinori išsakyt savo nuomonės, nes puolimas ir hiperbolizacija aiški.

Paminklai šlovinti gal būt skiriasi nuo apskritai visa ko pagaminto, sukurto tuo laikotarpiu.

Kava, o kokius tu padažus daraisi?

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2022 05 20, 10:04)
<p>Nesuplakit visko į vieną krūvą. Dėl to ir nesinori išsakyt savo nuomonės, nes puolimas ir hiperbolizacija aiški.</p><p>Paminklai šlovinti gal būt skiriasi nuo apskritai visa ko pagaminto, sukurto tuo laikotarpiu.</p><p></p><p>Kava, o kokius tu padažus daraisi?</p>

Pou, kita nuomonė, jei pateikta kultūringai, be įžeidinėjimų, bet epitetų ir etikečių klijavimo (ko paskutiniu metu tikrai netrūksta), ta nėra puolimas, o tik pagrindas diskusijai.

Padažų dažniausiai jokių nesidarau biggrin.gif. Man jų kažkaip netrūksta. Na, nebent savo pomidorų padažą naudoju, bet jis su trupučiu cukraus, kai pieno produktus valgiau, tai sviestas su grietine dažniausiai gaminamas padažas buvo biggrin.gif. Esu makalavus kažkokį su jogurtu, agurkais, krapais, česnakais, dar avokado padažą dariau, bet nuolat kad kažką gaminčiau, tai neeee... biggrin.gif Aš ėdri, man skanu ir be padažų biggrin.gif
Atsakyti
AA tai kad gerai laiko tos blokinių namų gelžbetoninės konstrukcijos smile.gif Stovi kaip vaduokiai be langų ir sienų Ukrainoje biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O ginčytis , kad ginčytis , kaip kokiam paaugliui ... kvaila.
O juo labiau kalbant apie kažkokį reiškinį bandyti pritempti žmogaus asmenines sąvybes - tai rodo argumentų neturėjimą ax.gif
Tai kas laimėjo tą antrą pasaulinį karą ? Ne politika , istorija ... Ir kodėl nereikia griauti pamiklų rusų kariams ? Mūsų gyvenamoji vieta nei prie ko... Nors ir palapinėje gyvenu ar žaginyje tongue.gif Galiu turėti nuasmenintą nuomonę biggrin.gif
Pou , o tu pamažink to cukraus ... Mano visi verdami pomidorų padažai be cukraus, laikosi puikiai . Tavo mėgiami koncervuoti pomidorai be cukraus irgi skanūs. Visada taip darau . Va marinuoti agurkai ne tokie puikūs, bet dėl sveikatos galima : https://www.lamaista...ai-5767receptas
Saldžiarūkštes darau tik šparagines, vaikai išsiveža ... jaunimui dar galima biggrin.gif
Atsakyti

Pou, kita nuomonė, jei pateikta kultūringai, be įžeidinėjimų, bet epitetų ir etikečių klijavimo (ko paskutiniu metu tikrai netrūksta), ta nėra puolimas, o tik pagrindas diskusijai.

Padažų dažniausiai jokių nesidarau biggrin.gif. Man jų kažkaip netrūksta. Na, nebent savo pomidorų padažą naudoju, bet jis su trupučiu cukraus, kai pieno produktus valgiau, tai sviestas su grietine dažniausiai gaminamas padažas buvo biggrin.gif. Esu makalavus kažkokį su jogurtu, agurkais, krapais, česnakais, dar avokado padažą dariau, bet nuolat kad kažką gaminčiau, tai neeee... biggrin.gifAš ėdri, man skanu ir be padažų biggrin.gif

Jei galėtum mane pačiupinėti gyvai, tai manau, kad suprastum, jog aš etikečių neklijuoju. Paprastai visuomet galvoju, kodėl taip žmogus elgiasi, mąsto ir stengiuosi atrasti pateisinimą tam. Savo draugus užknisu tuo  :)

Kartais mane prarauna, bet tam yra asmeninės priežastys. Ir tai mano pačios kaltė.

Aš mėgstu pomidorų padažą, bet man atrodo, kad ten tiek vaznios su juo, tad paprastai , jei reik, nusiperku kokį ale natūralų. O šiaip, mėgstu krienus, citriną su čiut aliejaus, na o su pomidorais - grietinę. Dar čili naudoju kokį makaliuką.

Pritariu, Dusia.

Kai Lietuva buvo sutartinai paaukota ir prijungta, kur nenorėjo būti, garbinti dirbtinius stabus dėl to, kad kažkas įsivaizdavo, jog auksinis rytojus visiems priimtinas? Aš tam nepritariu. Aš visiškai nieko prieš, kad tie paminklai atsidurtų Grūto parke. Aš neneigiu istorijos, tiesiog turiu savo nuomonę ir pritariu to laikmečio paminklų demontavimui.

Dusia, pomidorus tikrai darysiu be cukraus su vos druskos. Dariau kelis variantus, visi skanūs, tad jei skanūs, nėr ko aldinti.

Beje, po Covido, man kai kas patapo per saldu.

Va su agurkais marinuotais neišeis. Beje, tas marinatas su garstyčiomis, tai jau net ne marinatas, bet kaip sirupas gaunasi, bet aš taip gerai Atomicą prištabeliuoju, kad to marinato vos vos gaunasi. Na kaip man patiko ši agurkų veislė! Šiemet bus pagrindiniai. Anyta juos taip pat sės. Man dar tik tėčiui Roničioko reik. Na dar Pasalimo ir Meringue dėl ilgo ir gausaus grojimo po plotelį.

Atsakyti