Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

tas pats ir caplia ir gervė.

Turiu dvi džiovykles, abi naudojamos Zyle daugiau pomidorai, grybai o Camry žolėm, patogiau į ją sukrauti. Čia buitinės.

maisto-produktu-dziovykle-zyle-zy339fd.j

vaisiu-darzoviu-dziovykla-camry-66532_3.

Atsakyti
Atsiprašau už nuomonę, bet man tos Camry plastikas su maistu nesuderinamas.
Zylėje irgi yra neaiškaus saugumo plastiko, bet jau bent mažai.
Atsakyti
Ate, oho prūdeliai bigsmile.gif
Atsakyti

Na nėra ko atsiprašinėti už savo nuomone. Man suderinamas, viską džiovinu ant kepimo popieriaus, na žinoma ir jis ne eko. 

Na jo nemenki tie prūdeliai  :blink: kaip mano du sklypai  :blink:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: [b!]Šiandien[/b!], 14:18

caplia lyg ir yra gervė?

Kiek suprantu, tai garnys. Tą tai mes vaikydavom. 

Ate, oho, ir kaip gražu  :wub:  Pas mus sodžialkom vadindavo įvairaus dydžio prūdus, nuo mini iki tikrai dicko, svarbu, kad nuosavoj valdoj

Atsakyti

Kava, labai, labai ačiū!

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 11 06, 14:21)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="saintlina" data-cid="73169378" data-time="1730892225"><div><p>caplia lyg ir yra gervė?</p></div></blockquote><p>Kiek suprantu, tai garnys. Tą tai mes vaikydavom. 

ogi tikrai smile.gif gervės žuravli. Va kaip užsimiršta nevartojama kalba..
Atsakyti

Netoli Diedukų sodybos buvo rubežius, tai nors ir Dzūkija, tačiau lenkų kalbos žodžių tikrai įsimaišydavo. Visi buvo dvikalbiai.

Atsakyti

o aš ir garnius ir gerves vadinu capliom, nes kaip skrenda neskiriu  :blush-anim-cl:​ 

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 11 06, 14:29)
<p>Netoli Diedukų sodybos buvo rubežius, tai nors ir Dzūkija, tačiau lenkų kalbos žodžių tikrai įsimaišydavo. Visi buvo dvikalbiai.</p>

ir šalia mūsų, sakė, rubežius buvo. Nežinau kuriais metais. Mano senelis dar lenkų armijoj tarnavo. Žodžių daugybė ir iš lenkų, ir iš rusų liko. Bet gervių pas mus nebuvo mano vaikystėj. Tik gandrai. Viskas numelioruota buvo, ką ten gervėms veikt. Paskutinį gal dešimtmetį gervės pasirodė. Dabar jau daug jų.
Atsakyti

Garnys tai ne gandras. Garnys tikrai labai ėdrus. Jei įsisuka į vandens telkinį, tai tikrai šakės. Gandrus mes mėgom, jie buvo ant didžiulio kaštono vidury kiemo gandralizdį susisukę, kasmet atskrisdavo. Bet per vėtrą skilo kaštonas ir nupjovė. Tai nei mūsų vaikystės sūpynių neliko, nei gandrų.

Muka, jei aukštai skrenda, tai iš klykavimo skiriasi :) Ir gervės skrenda taip sunkiai kažkaip. Turėtum matyti dažnai, nes kur mūsų sodas ir tavo, jų yra. Bent jau pas mus jos miške kasmet peri, sukiojasi aplink visuomet.

Atsakyti

Nuo Diedukų sodybos jei taip tiesiai, tai gal kokie 7 km. Mama ėjo į mokyklą, tai ten buvo iš Lietuvos ir iš ne Lietuvos. Kai kaimynai ateidavo, daugelis lenkiškai kalbėdavo, aš maža labai pykdavau, nes nors Diedukai ir mokėjo lenkų kalbą, bet šeimoje tarpusavy lietuviškai kalbėjo.

Atsakyti