Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

P.S. mes kažkaip mažai troškinių gaminam. Paprasčiausias tai višta su bulvėmis ir morkomis stambiai supjaustytomis. Mama dar deda grietinės, o man tiesiog sultiny skanu. Čia toks šildantis produktas. Sesers Anyta moka visokius daržovių troškinius skanius gaminti su cukinijom, baklažanais ir kt.

Reik kažką naujo į meniu įvesti.

Užsimaniau kitiems metams džiovyklėlės. Noriu ir džiovintų obuolių traškučių, ir slyvų, pomidorų.

Kažkada rūkytų slyvų valgiau, dabar niekaip nepagaunu nupirkt. Kažkas fantastiško.

Atsakyti

Rūkytomis slyvomis aleksoto turguje prekiauja.

O troškinių nemėgstu, bet va žandus paršienos valgau. Išvis po parsivežto viruso, labai pasikeitė mano meniu, negaliu žiūrėti į troškinius, jautieną ir t.t. 

Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 11 06, 11:38)
<p>Muka, tikriausiai. O va man silkė skaniausia paprasta marinuota, va taip su cinamonu, na ir su obuoliu, svogūnu ir majonezu. Na dar kepta marinuota skani ir žemaitiška cibulynė skani. O silkės su džiovintais abrikosais ir t.t. ne mano skonio.</p><p></p><p>Ate, mes panašiai darom <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.lamaistas.lt/receptas/namine-marinuota-silke-su-razinomis-ir-cinamonu-62870'>Naminė marinuota silkė su razinomis ir cinamonu - receptas | La Maistas</a>, tik proporcijų nėra, nes iš akies, ragaujam. Ir mes darom šiltą marinatą, kurį vėliau atvėsinam. Cukrus, actas, vanduo, šaukštelis cinamono, pipirai žirneliais, lauro lapelis. Užpili ir laikai, man ji skaniausia po dviejų dienų smile.gif</p><p>Reiks pabandyt su džiovintais obuoliukais, Anyta turi.</p><p></p><p></p>

Kažkada, kai silkė buvo deficitas, sūdytą skumbrę išfiliuodavau, cukrus su cinamonu lygiom dalim dubenėly. Skumbrės file gabaliukus apvoliodavau tuo mišiniu, sluoksniuodavau su svogūnais į stiklainiuką. Užpildavu lygiom dalim aliejus, ant viršaus-9%actas. Laikydavom 4 paras, stiklainį kas parą arba kas 12 val vartant, kad silė gautų pastovėti ir acte ir aliejuj. Pasakiškas skonis. Dabar sūdytos skumbrės nebematau, sakiau bandysiu su silke. Gal Kn yra kur bazėse? 100 metų nebuvau. Tame mieste kur dirbu ir kaime kur gyvenu tikrai nematau. Nors apsipirkinėja MB, reiks paklaust, gal kur matė. Dar geriausių vietų ir neradom. Dar vis neapsiprantu, kad apsipirkti varom į KN. Čia tik kasdienės prekės. Liūdnoka mažesniuose miestuose. Užtat ramuma. Jokių kamščių, tempas lėtas. Man tinka. biggrin.gif
Atsakyti

Muka, ačiū, reiks nuvažiuot į Aleksoto turgų. Gal gali pasakyt, kokioj vietoj maždaug? Tikrai, labai skanu.

Reiks tą žandą pabandyt. Su krienais turėtų būti skanu. Tik kaži ar MB valgys. Vaikas tai tikrai ne. Jei ką, manau, kad Tėtis padės sudorot.

Atsakyti

Ate, aš silkę ir parduotuvėj perku, dar šalia turgelis prekiauja, kartais ten. Bet man patikimiau kažkaip parduotuvėje. Reiks Mamos klustelti, kur Ji perka.

 

Nežinau kodėl, bet bijau pati žalią žuvį sūdyti, marinuoti. Juk nesunku visai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 06 lapkričio 2024 - 11:01
Zuvis pagal vidurio rytus, per daug nenacionalizuojant - tai zuvis su darzovem.Su burokeliu misraine, su pomidoru paprikos.Man labai skanu visaip.Bulgarai dar daro su pupelem pomidoru padaze.https://ilrai.blogspot.com/2016/10/blog-post_29.html
skanu visai.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2024 11 06, 11:59)
<p>Ate, aš silkę ir parduotuvėj perku, dar šalia turgelis prekiauja, kartais ten. Bet man patikimiau kažkaip parduotuvėje. Reiks Mamos klustelti, kur Ji perka.</p><p></p><p></p>

Silkės yra. Perku su galvom. aš sūdytos skumbrės savo mažam miestely nematau.
Atsakyti

Man labai skanu kepta žuvis su morka, svogūnu ir džiovintomis spanguolėmis su pomidoru padažu. 

Va ankštinių nelabai toleruoju, kaip balionas vaikštau po tos t.p. operacijos.

Atsakyti
Ate, o tau gyvent mazam miestely nauja gyvenimo patirtis?
Atsakyti

Ate jau labai senai aš skaitinėju apie sūdytą skumbrę... na reiks mažu kada pabandyti....Silkę perku Ikinėje, arba Norfoje. Skumrės sūdytos nemačiusi, bet va ikinėje dažnai būna marinuota. 

Prie pat tvoros, kur prekiaujama daržovėmis, berods vyras prekiaujantis vaisiais ir džiovintais vaisiais.

Atsakyti

Labos,

Kaip gera grįžti į ritmą  :rolleyes:

Ate mano mama darydavo taip - išverda morkas, nulupa. Svieste pakepina svogūną , deda supjaustytas morkas ir žirnelius. Kartais dėdavo ir bulves ( virtas) . Matyt iš taupumo.  Pabaigai pildavo grietinėlės. Aš irgi taip darau, be bulvių. Jei atvažiuoja priemartė darau be svogūno. Žydiškai gamintos morkos man nesigavo skanios. Matyt rankos kreivos ... Gaminau ir viena valgiau  :D .

Silkę su razinomis mano sesė skaniai gamina... Aš tingiu .

Ate kokią žuvį tu valgai kasdiena? Man labai skanu , nu bet NĖRA pas mus žuvies.  Maroke valgiau ir valgiau . O paskutinė vakarienė buvo  žuvų degustacija. 12 rūšių. Ryte pagautų .... murrrr. Katinai Sauviroj riebūs. Nebadauja , tiek žuvies iš Atlanto ištraukia.

O kai Tenerifėje buvom tai su MB nutarėm , kad tik žuvį valgysim. Jokio mėsos. Naudojamės proga  savaitę pagyventi be mėsos.

Dabar pas mane į trasą moliūgai . Skanu bele kaip . Kepti kaip garnyras. Sriubos. Kepti su pelėsiniu sūriu ir tt. Vis tik man skaniausi butternut moliūgai. Hokkaido antroje vietoje.

O šiandien pietums  garnyras prie mėsos bus keptos morkos ir kepti burokėliai su arganų aliejumi. Parsivežėm reikia vagyti ... kaina tai nemenka. Ale, bet labai jau sveikas  :D​  pasak pardavėjų . Skanus tai labai , riešutais kvepia.

 

Atsakyti

Ui apie Trampą nieko nepasakiau ... Amerikai bus gerai . Visiems kitiems ?  Niekas nežino   :D  :D  :D .

Ant lėtos ugnies varlyčių nevirs. Taip galvoju .

O apibendrinant  ir pajuokaujant galima pasakyti - neišsilavinę vyrai laimėjo prieš išsilavinusias moteris. Čia apie Amerikos rinkėjus  :D 

Įdomūs ir neprognozuojami laikai laukia. Mano nuomone. PS delfio neskaitau , nežinau pažangiosios visuomenės nuomonės  :D 

Atsakyti