QUOTE(Pou @ 2024 11 06, 11:38)
<p>Muka, tikriausiai. O va man silkė skaniausia paprasta marinuota, va taip su cinamonu, na ir su obuoliu, svogūnu ir majonezu. Na dar kepta marinuota skani ir žemaitiška cibulynė skani. O silkės su džiovintais abrikosais ir t.t. ne mano skonio.</p><p></p><p>Ate, mes panašiai darom <a data-ipb='nomediaparse' href='https://www.lamaistas.lt/receptas/namine-marinuota-silke-su-razinomis-ir-cinamonu-62870'>Naminė marinuota silkė su razinomis ir cinamonu - receptas | La Maistas</a>, tik proporcijų nėra, nes iš akies, ragaujam. Ir mes darom šiltą marinatą, kurį vėliau atvėsinam. Cukrus, actas, vanduo, šaukštelis cinamono, pipirai žirneliais, lauro lapelis. Užpili ir laikai, man ji skaniausia po dviejų dienų
</p><p>Reiks pabandyt su džiovintais obuoliukais, Anyta turi.</p><p></p><p></p>
Kažkada, kai silkė buvo deficitas, sūdytą skumbrę išfiliuodavau, cukrus su cinamonu lygiom dalim dubenėly. Skumbrės file gabaliukus apvoliodavau tuo mišiniu, sluoksniuodavau su svogūnais į stiklainiuką. Užpildavu lygiom dalim aliejus, ant viršaus-9%actas. Laikydavom 4 paras, stiklainį kas parą arba kas 12 val vartant, kad silė gautų pastovėti ir acte ir aliejuj. Pasakiškas skonis. Dabar sūdytos skumbrės nebematau, sakiau bandysiu su silke. Gal Kn yra kur bazėse? 100 metų nebuvau. Tame mieste kur dirbu ir kaime kur gyvenu tikrai nematau. Nors apsipirkinėja MB, reiks paklaust, gal kur matė. Dar geriausių vietų ir neradom. Dar vis neapsiprantu, kad apsipirkti varom į KN. Čia tik kasdienės prekės. Liūdnoka mažesniuose miestuose. Užtat ramuma. Jokių kamščių, tempas lėtas. Man tinka.