Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Laba,

pas mane labai intuityvus valgymas. Jei užsimanau bananų, tai tikrai žinau, kad yra magnio deficitas, nes bananas nėra mano mėgstamiausias vaisius Retai, kada noriu. Kažkurį laiką labai norėjau pomidorų sulčių - trūko kalio. Blogumas, kad ten ir druskos yra. Va kodėl dabar taip noriu žuvies, pačiai įdomu. Bet pagalvoju apie žuvį ir labai jos užsimanau. Dabar valgau žalias salotas su agurku ir citrina ir žuvį.

Atsakyti

Ačiū visoms už patarimus dėl aparato  :4u:

O jažinka gaminama zaprasta :) Morkus skritinėliais pakepti svieste, supilti žienelius ir užpilti grietinėle, druska pipirai :)

O man dar labai patiko AA morkos žydiškai :) niam kaip skanu buvo prie kalakuto  :4u:​ 

Tiesa merginos kas mėgstate paršienos žandus jų yra jau ir prome, šaldytuvuose. 

 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: [b!]Šiandien[/b!], 09:27

O jums ta jažinka ne per riebu? Skaitau ir man atrodo, kad taip sodru, riebu turėtų būti?

Nedarius žandų, tiesiog troškinti? Ar čia šaltienai?

Žydiškai aš tik silkę moku daryti - tą tokią saldžiarūgščiame marinate. Bent jau pas mus vadina. Su cinamonu.

Atsakyti

na nėra riebu :) labai gerai žirneliai su morkom sugroja :0

Žandus troškinama su morkomis, svogūnais, salierais ar kitom šakninėm daržovėm, užpilant vynu/sultiniu, na taip pat darau kaip jaučio uodegas tiksliau darydavau. Žandai ilgai troškinasi, nes raumuo.

Žydiškai silkei dar reikia ir razinų :) 

Atsakyti

Muka, kaip tu silkę darai? Mes tiesiog padarom saldžiarūgšti marinatą su cinamonu ir su svogūnais. Ir viskas.

Gal ir įdomu tuos žandus būtų pabandyt patroškint. Ir uodegų nedarius.

Aš prie mėsos daugiau netroškintą garnyrą patiekiu, kažkaip man norisi atsvaros. O bet tačiau. Bulvės man tinka prie visko.

Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2024 11 06, 11:02)
<p>na nėra riebu smile.gif labai gerai žirneliai su morkom sugroja :0</p><p>Žandus troškinama su morkomis, svogūnais, salierais ar kitom šakninėm daržovėm, užpilant vynu/sultiniu, na taip pat darau kaip jaučio uodegas tiksliau darydavau. Žandai ilgai troškinasi, nes raumuo.</p><p>Žydiškai silkei dar reikia ir razinų smile.gif </p>

Ačiū už ježinką. mamukas dėdavo bulvių. bandysiu pagal jus.
Žydiškai nemoku nei silkės, nei AA morkų. Jei nesunku-parašykit prašau kaip gaminti. Ačiū.
Parsivilkau iš pyragų dienos. Laboratorija organizavo mergaitei kuri mirus tėvams globoja du paaugliukus brolius. Bet jau prigaminusios, prikepusios. blink.gif o jau skoniai....pietų nebereikės. Dar pas generalinį nueit ir nuvest už rankos. Tas nors negaili-padeda stambiausią kokį turi piniginėj. Paprastai būna nemenkas. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2024 11 06, 07:34)

Tai ką Trampas....na pamatysim kokie vėjai atneš permainas, tiesa dar negalutinai, bet manau Pensilvanija 50/50 ..tai su šiais rinkimais done...


tai jau tiap, viskas čia aišku. Neaišku kaip toliau viskas atrodys..
Atsakyti

Ate, palauksiu, ką dėl silkės parašys Muka, bet ji mano Tėčio mėgstamiausia. Mama visuomet perka silkes su galva ir gamina žydišką silkę. Jei per daug nenukrypstam nuo tos tikrosios, tai tikrai verta pabandyt.

Įdomu, kaip su tomis razinomis, nes man jos nelabai :)

Atsakyti

Yra keli receptai silkė žydiškai, vienas tai su kepintais svogūnais ir apkeptom mirkytom razinom ir žinoma kaip be cinamono, dar valgėm kažkokiam viešbutį ir silkė buvo pakepta kartu su svogūnais, bei razinomis. O kitas kaip Pou daro, bet būtina dar dėti razinų arba džiovintų obuolių ir palaikyti marinate. O jau foršmakas koks skanus  :wub: o dar ant macos  :ax: ačiū die jau norfa pradėjo vežti :)

Žandai na kaip ar uodegos labai panašu į jautienos kulninės troškinį, visi jie turi to gliukozamino :)

O AA gal pataisys bet morkas ilgai verda svieste, taip taip svieste ir su slyvomis džiovintomis, aš dar dėjau lauro lapą, cinamono ir berods viskas. Troškinau ilgai ir ant silnos kaitros. 

Kaip smagu Ate, kad valdžia moka dalintis ir man teko pas vieną tokį dirbti, dar ir dabar į sodybą pasikviečia buvusius pavaldinius pasivaišinti ėriuku :) 

Atsakyti

Pou matai žydai labai daug kur naudoja džiovintus vaisius, na kiek man teko lankytis izraelyje, na tai tikrai daug kur buvo gardinama patieklai džiovintais vaisiais. 

Tiesa silkė buvo patiekiama pusryčiam  :blink: ir šiukštu vakare gerti kavą su pienu, tuoj tarp stalų vaikščiajantis rabi lieps išpilti. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: [b!]Šiandien[/b!], 10:31

Muka, tikriausiai. O va man silkė skaniausia paprasta marinuota, va taip su cinamonu, na ir su obuoliu, svogūnu ir majonezu. Na dar kepta marinuota skani ir žemaitiška cibulynė skani. O silkės su džiovintais abrikosais ir t.t. ne mano skonio.

Ate, mes panašiai darom Naminė marinuota silkė su razinomis ir cinamonu - receptas | La Maistas, tik proporcijų nėra, nes iš akies, ragaujam. Ir mes darom šiltą marinatą, kurį vėliau atvėsinam. Cukrus, actas, vanduo, šaukštelis cinamono, pipirai žirneliais, lauro lapelis. Užpili ir laikai, man ji skaniausia po dviejų dienų :)

Reiks pabandyt su džiovintais obuoliukais, Anyta turi.

Atsakyti