Kai papjaudavo kiaulę kepdavo. Kepenis, plaučius, širdį "nutraukina" per kelis vandenis. Gabaliuką lašinuko su skūra irgi nutraukina. Kitam puode. Viską sumala. Deda prieskonių, česnako, svogūno ir tt. Tada formuoja tokius ale vyniotinis , aprišdavo celofanu ( tarybiniai laikai, celofanas nesilydo), marliu ir kepa. Iškepus paslegia. Valgo šaltus. Aš nežaidžiu, dedu masę į duonos skardas. Ty tokias aukštesnes ir kepu. Man skanu... vaikystės skonis. Darau iš kokios kiaulės šoninės ir kiaulės kepenų. Visų kitų organų neperku. Kartais darau iš jaučio, bet ne taip skanu man gaunasi. O tobulas, kai nusiperku aviuką ir būna viskas priede....
Šoninę ir kepenis sumali? Ir tada kepi? O kokio kiaušinio ar dar kažko nereik?
Šoninę ir kepenis sumali? Ir tada kepi? O kokio kiaušinio ar dar kažko nereik?
Taip sumalu kai ataušta.
Kiaušinio galim dėti. Galima ir nedėti. Galima šaukštą manų ar džiuvėsėlių. Aš darau be nieko. Galima grybų , tik nepadauginti.
Kiaušinio dedu jei nepamirštu. Esu kepusi ir be, nes pamiršau... jis būna toks rupesnis, ne toks tepamas kaip parduotuvinis. Man skanu, nes vaikystėje tokį darydavo.
https://www.facebook...KaCdJGd4sC4hJP/
Skaniai atrodo. O moliūgų dabar visos turim?
https://www.facebook...KaCdJGd4sC4hJP/
Skaniai atrodo. O moliūgų dabar visos turim?
Man tai kaip tik neskaniai🤭
Nors gal paragavus nuomone pasikeistų, kartais būna kad kokie nors skoniai netikėtai dera
Pas mus jau šiandien prasvito, Nebelyja, bet vėjas vis dar žiaurus. Atvažiavo meistrai, veda komunikacijas į pirtį, siaubas, visą kiemą isrause
Dusiuk, čia tokia kaip kepeninė daugiau? Močiutė panašiai darydavo.
Kepenine mano krašte vadindavo dešrą... Nežinau. Ko gero taip. Beveik tas pats tik keptas dalykas.
PS riešutinis moliūgas su sūriu man asmeniškai labai skanu . Nes pagal mane moliūgas nėra moliūgas . Yra tokių paprastųjų moliūgų , kurie man turi žuvų taukų skonį ir kvapą. Visada perku sėklas, niekada neauginiu - Ai kas gausis. Vienžo išranki Vakar valgiau panašiai tik paprasčiau . Ant karšto orkaitėje kepto, gabaliukais pjaustyto moliūgo užmečiau bry, pasilydė ir naim niam .
Laba,
Gali daryti viską ką darytum su virta mėsa. Žemaičių blynai, lietiniai, virtų bulvių cepelinai.
Papildyta:
Aš kaip tik priviriau iš naminės vištos kepenėlių ir mėsytės. Bet mūsų senovinis- virtas.
Aš va pagal šį receptą darau pašteta, kai turiu vištienos kepenų. Paprasta, greita ir man lb skanu
Vakar buvo gerai padirbėta šiltnamis svarus, rožes pabaigti kirpti. MB gėlyną su trimeriu praėjo, ar atžels mano flioksai
Oi labas rytas
Labas rytas.
Mukute,tokiu oru dirbai?Aš vakar iškišau nosį,nu ne palauksiu geresnių orų.Gerai,kai galiu rinktis.