Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Kai papjaudavo kiaulę kepdavo. Kepenis, plaučius,  širdį "nutraukina" per kelis vandenis. Gabaliuką lašinuko su skūra irgi nutraukina.  Kitam puode. Viską sumala. Deda prieskonių, česnako, svogūno ir tt.  Tada formuoja tokius ale vyniotinis , aprišdavo celofanu ( tarybiniai laikai, celofanas nesilydo), marliu ir kepa. Iškepus paslegia.  Valgo šaltus. Aš nežaidžiu, dedu masę į duonos skardas. Ty tokias aukštesnes ir kepu.  Man skanu... vaikystės skonis. Darau iš kokios kiaulės  šoninės ir kiaulės kepenų. Visų kitų organų neperku. Kartais darau iš jaučio, bet ne taip skanu man gaunasi. O tobulas, kai nusiperku aviuką  ir būna viskas priede....

Atsakyti

Šoninę ir kepenis sumali? Ir tada kepi? O kokio kiaušinio ar dar kažko nereik?

Atsakyti

Šoninę ir kepenis sumali? Ir tada kepi? O kokio kiaušinio ar dar kažko nereik?

Taip sumalu  kai ataušta. 

Kiaušinio galim dėti. Galima ir nedėti. Galima šaukštą manų ar džiuvėsėlių. Aš darau be nieko. Galima grybų , tik nepadauginti. 

Atsakyti

Kiaušinio dedu jei nepamirštu.  Esu kepusi ir be, nes pamiršau...  jis būna toks rupesnis,  ne toks tepamas kaip parduotuvinis. Man skanu, nes vaikystėje tokį darydavo. 

Atsakyti

https://www.facebook...KaCdJGd4sC4hJP/

Skaniai atrodo. O moliūgų dabar visos turim?

Atsakyti

https://www.facebook...KaCdJGd4sC4hJP/

Skaniai atrodo. O moliūgų dabar visos turim?

Man tai kaip tik neskaniai🤭

Nors gal paragavus nuomone pasikeistų, kartais būna kad kokie nors skoniai netikėtai dera

Pas mus jau šiandien prasvito, Nebelyja, bet vėjas vis dar žiaurus. Atvažiavo meistrai, veda komunikacijas į pirtį, siaubas, visą kiemą isrause 

Atsakyti

Dusiuk, čia tokia kaip kepeninė daugiau? Močiutė panašiai darydavo.

Atsakyti

Kepenine mano krašte vadindavo dešrą... Nežinau. Ko gero taip. Beveik tas pats tik keptas dalykas.

PS riešutinis moliūgas su sūriu man asmeniškai labai skanu . Nes pagal mane moliūgas nėra moliūgas . Yra tokių paprastųjų moliūgų , kurie man turi žuvų taukų skonį ir kvapą. Visada perku sėklas, niekada neauginiu - Ai kas gausis. Vienžo išranki :) Vakar valgiau panašiai :) tik paprasčiau . Ant karšto orkaitėje kepto, gabaliukais pjaustyto moliūgo užmečiau bry, pasilydė ir naim niam .

Atsakyti
QUOTE(Anidanda @ 2024 11 01, 21:09)
<p>Nu vat ir aš tik ant bulvių ir makaronų užleisti turiu fantazijos 🤣</p>

Laba,
Gali daryti viską ką darytum su virta mėsa. Žemaičių blynai, lietiniai, virtų bulvių cepelinai.
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2024 11 02, 10:01)
<p>Dusia, kas per paštetas? Ir aš noriu. Bet pas mus nieks paštetų negamindavo, senovinio recepto neturiu. O pirktiniai labai retai skanūs būna.</p><p></p><p>Graži diena išaušo. Saulė pas mus. Tik atvėso juntamai. </p>

Aš kaip tik priviriau iš naminės vištos kepenėlių ir mėsytės. Bet mūsų senovinis- virtas.

Atsakyti

Aš va pagal šį receptą darau pašteta, kai turiu vištienos kepenų. Paprasta,  greita ir man lb skanu

https://www.lamaista...-brendziu-56872

Atsakyti
Aš kaip kada darau arba verdu arba kepu nuo nuotaikos, bet dar dedu morka su svogūnų pakepintus tik nepadauginti nes buna per saldu smile.gif
Vakar buvo gerai padirbėta šiltnamis svarus, rožes pabaigti kirpti. MB gėlyną su trimeriu praėjo, ar atžels mano flioksai unsure.gif
Oi labas rytas smile.gif
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Mukute,tokiu oru dirbai?Aš vakar iškišau nosį,nu ne palauksiu geresnių orų.Gerai,kai galiu rinktis. ax.gif
Atsakyti