Kai papjaudavo kiaulę kepdavo. Kepenis, plaučius, širdį "nutraukina" per kelis vandenis. Gabaliuką lašinuko su skūra irgi nutraukina. Kitam puode. Viską sumala. Deda prieskonių, česnako, svogūno ir tt. Tada formuoja tokius ale vyniotinis , aprišdavo celofanu ( tarybiniai laikai, celofanas nesilydo), marliu ir kepa. Iškepus paslegia. Valgo šaltus. Aš nežaidžiu, dedu masę į duonos skardas. Ty tokias aukštesnes ir kepu. Man skanu... vaikystės skonis. Darau iš kokios kiaulės šoninės ir kiaulės kepenų. Visų kitų organų neperku. Kartais darau iš jaučio, bet ne taip skanu man gaunasi. O tobulas, kai nusiperku aviuką ir būna viskas priede....
Šoninę ir kepenis sumali? Ir tada kepi? O kokio kiaušinio ar dar kažko nereik?
Šoninę ir kepenis sumali? Ir tada kepi? O kokio kiaušinio ar dar kažko nereik?
Taip sumalu kai ataušta.
Kiaušinio galim dėti. Galima ir nedėti. Galima šaukštą manų ar džiuvėsėlių. Aš darau be nieko. Galima grybų , tik nepadauginti.
Kiaušinio dedu jei nepamirštu. Esu kepusi ir be, nes pamiršau... jis būna toks rupesnis, ne toks tepamas kaip parduotuvinis. Man skanu, nes vaikystėje tokį darydavo.
https://www.facebook...KaCdJGd4sC4hJP/
Skaniai atrodo. O moliūgų dabar visos turim?
https://www.facebook...KaCdJGd4sC4hJP/
Skaniai atrodo. O moliūgų dabar visos turim?
Man tai kaip tik neskaniai🤭
Nors gal paragavus nuomone pasikeistų, kartais būna kad kokie nors skoniai netikėtai dera
Pas mus jau šiandien prasvito, Nebelyja, bet vėjas vis dar žiaurus. Atvažiavo meistrai, veda komunikacijas į pirtį, siaubas, visą kiemą isrause