Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Kalakutueba vertinama nes ir nelabai švariai auginant mėsa gaunasi kokybiška.  Gal mažiau tų priedų patenka? O ir kalakuto greit neužauginsi ir pramoniniu būdu...

 

 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadėja*: [b!]Vakar[/b!], 21:33

Labos iš ryto :)

Oi net neskaičiau postų apie mėsą, pykina iki negaliu:( dar dar va balandėliai, cepelinai, bet va grynos, o po Tuniso tai nei ėrienos, nei jautienos ir kt. ten valgomų mėsų. Kažkokia nesamonė....

Jau gramdžiau mašinos langus, kaži kaip šiltnamis  :unsure: pilnas dar pomidorų...

Vakar visą vakarą su čiliais ir paprikom vargau, pamarinavau čilių pagal Giedriaus receptą, susivalgo pas mumi, dar čilį uogienės virtos garintame vyno acte, irgi MB patinka. 

MB buvo dėl kojos pas doktorus nu jklmn padarė tik rengeną ir viskas, nu man durnai paaiškinkite kaip be echo gali pasakyti apie menisko būklę, nepaeina jis....Nu keikiausi visais man žinomais keiksmažodžiais  :gun_bandana:  :gun_bandana:  :gun_bandana:  :gun_bandana:  :gun_bandana:  :zoo_taz:  :zoo_taz:  :zoo_taz: Kol tave neatveš morgo maiše tol jie nežino kaip gydyti....

Gražios dienos  :4u:​ 

Atsakyti

Muka, eikit į Giją. Aš taip pat eisiu ir ten operuosiuos, nes Klinikose tik liepos gale nusimato operacija.

Man taip pat darė dukart fotkę, bet traumatologas iškart paskyrė MRT, o MRT parodė plyšimą. Tuomet traumatologas nusiuntė pas kitą traumatologą (su vidiniu siuntimu, nes taip jaučiu būtų talonas po pusmečio), kuris vienintelis Klinikose daro tokias operacijas, tai va, - liepos 29. Gijoj dirba dar kitas traumatologas, gal ten greičiau. Bet o ką daryt, jei Lietuvoj jų yra tik 5, Kaune 2. Ir jie turi tik po dvi rankas.

Klinikos labai nukraujavusios - trūksta operuojančių traumatologų, dauguma perėjo į privatų sektorių.

Atsakyti

P.S. Muka, mano geras prietelius taip pat turėjo menisko traumą, parodė tik MRT, echoskopas net neparodė. Pats privačiai pasidarė, siuntimą davė gydytojas, nes nepraėjo skausmas. O bičiulei parodė ir rentgenas.

Bet dabar tyrimų tikrai negaili niekas, tik kad eilės ilgos. Man siuntimą davė Klinikose traumatologas, o registruotis galėjau Kardiolitoje arba Affidėjoj - apmokėjo ligonių kasos. Tai ten kažkaip greičiau viskas, nors eilės ilgos. Tik tiek, kad jų darbo valandos labai ilgos ir savaitgaliais dirba, jei neklystu. Aš vėlyvą vakarą ėjau į MRT.

Atsakyti
Labas rytas.
Mukute ,kad tureti tai ,ko neturi - jusu atveju sveikatos - turi daryt tai ,ko nedarei.
As suvokiu,kad skamba kaip is atminimu sasiuvinio ,bet tai tikra tiesa.
Riboto mobilumo jus esat abudu jau senokai,maciau daug pavyzdziu ,nes ten kur esu zmones atvaziuoja senatvei praleisti.Vieni su ramentais,vaikstynem gilioje senatveje kasdien marsiruoja,juroje maudosi,kiti mano amziaus ir jaunesni guledami gyvi supuna.Tokia yra tiesa.Ne as ta tiesa sukuriau,as ja tik igarsinau.
Kiek metu tu bandai patekti i sistemos krumpliaracius. Ir begis neisijungia niekaip.Reiskia sankaba sudegusi.Ir as tau padet niekuo negaliu ,negaliu lazerio spindulio tau i galvele nukreipti,kad apsviesciau. O noreciau ,geras tu zmogelis.Gaila butu,kad gyvi suputumet.
O inziniere ate42 ,kaip tau dievai ir deives padeda?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: [b!]Šiandien[/b!], 07:04

Va kalakutas man kažkaip ne

Man irgi nelabai :)  nežinau, kodėl, bet aš jo nesirenku.Kažkada augino mama, tai būtent krūtinėlė buvo nebloga, kojų aš nemėgau. O daugiau kalakute nelabai yr ką valgyt. Daug kaulų ir skūros neskanios.

Atsakyti

Muka :4u: .

Kiek iš pažįstamu žinau, tai trys etapai yra. Pirmas siuntimas švietimui , paskui rašo siuntimą ehoskopui, tada rašo siuntimą MR ar kaip ten vadinasi. Jei eini per valdiškas įstaigas. Toks dabar protokolas. Mano draugei rašė siuntimus šeimistas. Gal dabar kitoks protokolas?

Apie gydytojus, na jie tikrai nežino. Manau dažnai nežino. Perdėti žmonių lūkesčiai.

Iš maisto man  neskanu makaronai. Fek. Veliasi burnoj tie miltai. Ir bulkos. Kai rodo per filmus kad mėsainius valgo net nupurto.  Bandžiau Italijoje valgyti geroj kavinėj makaronus. Net pusės porcijos nepavyko vynu užgeriant. 

Apie visas paukštienos mėsas mano tokia nuomonė. Niekam jos neperšu.

Žinau kad Turkijoje ir Graikijoje vietiniai vištienos mėsa nelaiko  :D.  Truputi juokaudami taip kalba.

Atsakyti

Man tas kalakutas kažkoks tarp paukštienos ir gal kiaulienos. Nežinau. Nesirenku ir kiek valgiau, - nelabai. Kiekviena mėsa turi savo kvapą, skonį, - tai kalakutas ne man.

Apskritai mėsos valgau per daug :( Bet nuo kitų patiekalų man nesotu, ratais suku, kol kokį kąsnį mėsos nučiumpu.

Atsakyti

Dusia, nuo traumos ir gydytojo priklauso. Man rentgenas pas šeimos gydytoją ir priėmime, o tada siuntimas pas traumatologą - jis iškart MRT. Bet ir be MRT viską labai tiksliai nusakė. O anie nieko gero nepasakė. Viską iš apčiuopos, pasuko vienaip, kitaip, palankstė ir susakė kur, kas ir kaip. Iškart pasakė, kad bus raiščių komplekso plyšimas ir dar kitą bėda anatominę pasakė. Pasirodo, anatomiškai mano alkūnkaulis ilgesnis ir sakė, kad tokios traumos labai dažnos darant įprastą veiksmą buity. MRT viską patvirtino.

O Priėmime gydytojas pažiūrėdamas sakė, kad ir pas jį sąnariai treška ir čia nieko tokio, ir skauda, na bet parašė, kad šeimos gydytojas dėl viso pikto traumatologui siuntimą parašytų. O pas mane perforacija raiščių komplekso, laisvas riešas, sausgyslės uždegimas, skysčiai kaupiasi. Mhm, nieko tokio.

Atsakyti

Muka, eikit į Giją. Aš taip pat eisiu ir ten operuosiuos, nes Klinikose tik liepos gale nusimato operacija. Man taip pat darė dukart fotkę, bet traumatologas iškart paskyrė MRT, o MRT parodė plyšimą. Tuomet traumatologas nusiuntė pas kitą traumatologą (su vidiniu siuntimu, nes taip jaučiu būtų talonas po pusmečio), kuris vienintelis Klinikose daro tokias operacijas, tai va, - liepos 29. Gijoj dirba dar kitas traumatologas, gal ten greičiau. Bet o ką daryt, jei Lietuvoj jų yra tik 5, Kaune 2. Ir jie turi tik po dvi rankas. Klinikos labai nukraujavusios - trūksta operuojančių traumatologų, dauguma perėjo į privatų sektorių.
Lietuvoje tik 5 traumatologai operuoja meniskus? 😁baik tu juokus, lb daug kas ta daro

Menisko plyšimas nustatomas echoskopu arba mrt. Bet gali ir simptomiskai nustatyt. Prievolės daryt tyrimą nėra.  Siuntimą mrt rašo traumatologas. Echoskopija daro iškart pats, jei moka. 

Kauno klinikų traumatologai masiškai pabėgo į Klaipėdos ligonines arba privačias įstaigas dėl nepakeliamo mobingo. Ten dedovscina kaip rusų armijoje 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anidanda: [b!]Šiandien[/b!], 07:28

Pasiguosiu daba. 

Žodžiu, aš apie savo ganymo renginį. Pradžioj maniau, kad aš tik dalyvius renku, o daugiau viską daro trenerė. A figuški. Pasirodo, organizatorė esu aš  :unsure:  ir už maistą, ir už pinigų rinkimą, ir už žmonių užėmimą atsakinga. Čia aš, kuri gyvenime nieko neorganizavo ir iš tolo tokių reikalų kratėsi.

Va čia taip būna kai pasirašai avantiūrai stačia galva nieko nesiaiškinus. Žodžiu, bus 35 žmonės ir daug šunų. Na, šunų neskaičiuoju, už juos šeimininkai atsakingi. Skelbime buvo paminėta karšta raugintų kopūstų sriuba (nes pasakė nukopint skelbimą iš kito panašaus renginio ir aš buvau tikra, kad tą sriubą ten ji vietoj ir virs). Nugis ne. Sriubą irgi virsiu aš, pasirodo )))) namie. Ir nusivežt turėsiu )))  Bet kadangi su tokia sriuba aš nelabai draugauju, virsiu gal burokėlių su džiovintais grybais.. nu ir gal gausiu pasiskolint 15 litrų termosą. Kitaip nežinau kaip nuvežt iki Birštono ))

Baisiausia turbūt bus šašlą tokiam kiekiui žmonių kept.. ale gal bus vyrijos kokios, gal padės?..

Šian reiks važinėt susipirkinėt viską, ryt sriubą virt. O dar ryt tėvus į Santariškes vežt.

Nu ir klausimas pabaigai 😁 gal pamesit kokių minčių užkandukams? Kad mažiau vargt reiktų ir gerai sueitų?

Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2024 10 17, 08:11)
<p>Muka 4u.gif .</p><p> </p><p></p><p>Apie gydytojus, na jie tikrai nežino. Manau dažnai nežino. Perdėti žmonių lūkesčiai.</p><p></p><p>

Tai aisku ,kad nezino ,kam jiem zinot ,gydykites pas duomenu mokslininkus,beje savotiskos duomenu mokslininkes esat ir jus ,dj negerbiamos ,taip kad ratas uzsidaro biggrin.gif
Saintlina,Tu pirma kart darai baliu? Ale velokai tas pirmas kartas atejo biggrin.gif Ko pas jus cash and carry buna? Ten galima nusipirkt ir galvos nebesukt.Pastetas,alyvuoges,suris.Viskas i stiklainius ,atrodo graziai, ai dar paprikytes su suriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: [b!]Šiandien[/b!], 07:32