nežinau kas yra...juk gydytojai dar vis ieško...tik nežino ko...taip kraujas tirštas.
Po lietaus labai banguota jura,bet geazus dangus ir karsta .Buvom iseje i miesto centra,praejom 6500 zingsniu,guliu be kvapo.Kojos dega,bet jau rimsta.
Isgersim kavos ir prie juros.
Mesos noreciau visokios,bet pardese ji man slykstu Apsiriboju dabar tik kalakutiena,ji man dar nieko .Kita smirdi,isbega daug visokiu skysciu,fek...
Sintetine kazkokia .
Labos ,
Aš tai galiu mėsą valgyti ir valgyti . Dabar šaldiklis tuščias, jautukas ir aviukas bus lapkritį. Važiavau Norfon, pirkau jaučio kiaulės, maliau kepu šnicelius orkaitėj. Dėkingas laikas, daržovių savų pilna. Tai gabalėlis mėsos bliūdas ar puodas daržovių ir ramu. Vakar buvo anties krūtinėlės su jiežinka.
Kalakutieną aš mirkau ir kepu trumpai, karštai ir palieku orkaitėje kol atvėsta. Kumpį ne krūtinėlę. Krūtinėlė toks netikras organas ... Mutacija. Aš nežinau ar čia gerai valgyti ? Kaimietė aš , visai nepažangi . Ir lašiša man iš bado tik. Geriau šoninė tada . PS ir vištos krūtinėlės nevalgau. Nebent svečiuose.
Kaip ir grybai , retai valgom. Nes sunkiai virškinamas produktas. Ir ne vakarienei . Bet čia tokiems žmonėms kaip aš. Kurie turi save prižiūrėti.
Mergelė jau burzgėjo , kad lapkričio mėnesį sėsim ant teisingos mitybos. Priešuždegiminės mano supratimu . Jau kelinti metai , du kartus metuose darom tokį "valymą", mėnesį laiko maitinamės pagal savo supratimą sveikai. Gal veikia ?
O nuo peršalimo ligų man labai tinka pirtis... MB lyg norėjo sloguoti grįžęs iš komandiruotės ( lėktuvai ir tt) , bet pasikūrėm rimtą pirtį. Atsikaitinom, šaltas prūdas ir imunitetas įsijungė. Kaip ridikai šią savaitę.
Man lašiša labai skanu, išsikepu ir su daržovėmis valgau. Labai mano. Galėčiau kasdien valgyt.
MB raukosi. Sūnus išvis nevalgo žuvies.
Nupirkau dvi lašišas po kilą, sutvarkysiu, dalį kepsiu, dalį suporcijuosiu, įsimesiu į šaldiklį. Greit atšyla, jei užsimanau. Vyrija kitą maistą triauškia, jei mano netinka.
Dusia, man mėsa taip pat Norfoj "geriausia".
Va kalakutas man kažkaip ne, specifinį kvapą turi, neypatingai mėgstu.
Dėl krūtinėlės tu teisi. Jei galima, reikia vengti, nebent lėto auginimo kaime.
Dėl gydymosi. Savaitgalį supjausčiau porą kilų svogūnų kubeliais burokėlių košei. MB negali pjaustyti, nes nu žiauriai jį tas aitrumas veikia. O aš prisikvėpavau ir gerai. Tai tokia pusiau serganti, pusiau ne. Šiandien trepsėjau iki vaistinės, tai prakaitas mušė, bet jau isivadalosiu tuoj.
P.S. Luety, kai karšta ir daug vaikštau, aš vakare su arklių balzamu pasitepu pėdas ir blauzdas.
Avalynė yra svarbu pėdoms.
Nu ir valio - pats laikas man jau kalėdoms darbuotis.
Belieka tikėtis, kad bent metus apsieisiu be virusų
O jei mb neužsikrėtė nuo manęs, tai gal ir nelabai keista - jis turbūt dar didesnis zaraza, kad jo zarazos beveik išvis neima
Pas tikras vištas krūtinėlės yra normalaus dydžio. Ir kalakutus. Namie ar paukštyne auginta - iš esmės yra mutacija. Ar gerai ją valgyti ?
PS kaip augina lašišas mačiau . Žuvį labai mėgstu , o lašišos dabar privengiu ...
Del kalakutu,buvau skaicius,kad jie fermose nepriima jokiu hormonu ir antibu,beu kt sss i savo kuna,nes yra sunkiai auginami Tidel ju mesa dar valgau .Jokio kvapo as nejauciu ju mesoj,vistik ne naminiai
Jokiu krutineliu,ypac tu su baltos pleves dryziu,jos aiskiai hormonines.
Kava ,pavydziu tau visokiu naminiu zolyciu,kurios gydo,smagu turet savo kazka veiksmingo ir naturalaus .
Prie juros didelus vejas is juros puses ir bangos Sedim ant kranto saulej ir ne silta labai
Kaip kaimietė pasakysiu, nes viską vaikystėje teko auginti. Visokius paukščius :vištos dedeklės, vištos mėsinės, antys , žąsys , jei pasiseks kalakutai ...
Pagal atsparumą - patys jautriausi kalakutai. Jiems reikia tobulų sąlygų.
Jei kas fermose ir gauna antibiotikų tai jie
Kiek pamenu , mažiems kalakučiukams tikrai tarybiniais laikais kažko į vandenį lašindavo . Kad nestiptų ... Manau antibiotiko ? Ir tik jiems vieniems pirkdavo kokia tai kombikormą . Ir čia tie laukiniai - naminiai kalakučiukai, kuriuos pati motina išperėdavo . Ne tie sintetiniai...
Mažiau jautrios yra vištos.
Antys mažiausiai jautrios.
Kiek žinau avių tai niekas negydo. Nes gali mirti nuo vaistų suleidimo. Jautrūs padarai . Nors avienos mes ir nevalgom, tik ėrieną. Skaniau. Bijau pirkti avieną, gal nepatiks.
Kalakuto šlaunelių mėsa tikrai turi kvapą, bet man jis skanus. Krūtinėlės mėsa be kvapo. Mano MB labai bumba dėl kalakutienos valgymo ... Kaimietis. Kartais išsikepu , kaip nemato . Ar čia žinai žmogus nuo ko tunki ?
PS visa mėsa turi plėves. Normalu. Tokia kūno sandara, raumenis apglėbia plėvės kurios jungiasi tarpusavyje, vadinasi fastijos ...
Kas gamos mokslus mokėtės, kaip gyvūnų evoliuciją ( mutacijas ) vykdo mokslas? Augalus tai radiacijos pagalba padarė labai derlingus , bet dažnai labai kenksmingus žmogui....
Luety, Horse balsam, - įvairiausių yra. Yra šaldantis ir šildantis. Tai tiesiog priemonė, ne vaistas. Yra įvairių žolelių sudėty.
Bet būna ir šiaip vėsinančio pėdų kremo.
Gyvulių ir naminių paukščių evoliucijos bei mutacijų kontroliavimas ir nukreipimas į specifinius tikslus (pvz., didelis dydis, mėsingumas, greitas augimas) dažniausiai atliekamas per selektyvų veisimą ir genetikos inžineriją.
1. Selektyvus veisimas
Tai tradicinis metodas, naudojamas šimtmečiais, siekiant pagerinti gyvūnų savybes:
• Atranka pagal savybes: Ūkininkai ar mokslininkai parenka gyvūnus, turinčius norimas savybes (pavyzdžiui, didesnį dydį, greitesnį augimą, didesnį mėsos kiekį), ir juos kryžmina tarpusavyje. Šis procesas kartojamas per kelias kartas, kol savybės tampa pastovios.
• Genetiniai pokyčiai: Selektyviai parinktos savybės dažnai yra susijusios su natūraliai įvykusiomis mutacijomis genuose, kurios lemia, pavyzdžiui, greitesnį augimą ar didesnį svorį.
• Pavyzdys: Broilerių (mėsinių vištų) veislės buvo sukurtos kryžminant paukščius, kurie greičiausiai auga ir turi daugiausiai raumenų masės. Rezultatas – paukščiai, kurie per keletą savaičių pasiekia skerdimui tinkamą dydį.
2. Genetinė inžinerija
Tai modernesnis metodas, kai mokslininkai tiesiogiai manipuliuoja gyvūnų genais, kad pasiektų norimas savybes:
• Genų modifikavimas: Naudojant biotechnologijas, kaip CRISPR, mokslininkai gali tiesiogiai keisti gyvūnų genomus, kad pagerintų specifines savybes. Pvz., tam tikri genai gali būti išjungiami arba pakeičiami, kad gyvūnas greičiau augtų arba gamintų daugiau mėsos.
• Pavyzdys: 2000-aisiais metais mokslininkai sukūrė genetiškai modifikuotus lašišų tipus, kurie auga dvigubai greičiau nei natūralios lašišų rūšys, nes įterpė į jų genomą augimo hormonų genus iš kitų rūšių.
3. Hormonu naudojimas ir mityba
• Augimo hormonai: Kai kuriais atvejais gyvūnams gali būti duodami natūralūs arba sintetiniai augimo hormonai, kurie skatina jų spartesnį augimą.
• Specializuota mityba: Naudojant specialius pašarus, kuriuose yra daug baltymų, energijos ir kitų medžiagų, galima padidinti gyvūnų augimo tempą ir mėsos kiekį.
4. Klimato kontrolė ir technologijos fermose
Fermose naudojamos technologijos, pavyzdžiui, temperatūros, drėgmės ir šviesos kontrolė, taip pat gali turėti įtakos gyvūnų augimui. Optimizavus aplinką, galima skatinti efektyvesnį gyvūnų vystymąsi ir didesnį produktyvumą.
Etiniai ir aplinkos aspektai
Šie metodai dažnai kelia diskusijų dėl gyvūnų gerovės, genų modifikavimo poveikio ir galimų ekologinių pasekmių, nes intensyvus veisimas ar genų inžinerija gali sukelti sveikatos problemų, pavyzdžiui, per didelį kūno svorį ar kitus fiziologinius sutrikimus.