Įkraunama...
Įkraunama...

PLEPESIAI PRIE ŽIDINIO

Kava, ko tu nesupranti? Kad nedera kitų įžeidinėti? Kad palyginimai gali būti nederami?

Jei nuosekliai skaitai, tai supranti, jei iššoki ir ištrauki iš konteksto - suprast sunku. Bet kitą asmenį lyginti su mama, pabrėžiant jos amžių bei komunikacijos ypatybes, ar Anidandos atveju, su užuojauta klausti, gal kas nors šeimoj negerai, tai lygu nuvertinti mano gebėjimus, kaip kad vyrai savu laiku darydavo su moterimis, būdami įsitikinę, kad jie yra protingesni už jas.

Šiaip negražu. Bet kaip ir minėjau,- kiekvienam savo.

Atsakyti

Pasakymas kad tavęs nesuprantam, nėra gebėjimu nuvertinimas. Tu vat irgi nesupranti, kodėl mes tavo postų nesuprantam. 

O paklausimas at viskas gerai yra tiesiog rūpestis ir empatija. Bet vat irgi nesupranti to.

Ai, sakiau jau, nebesivelsiu. Einu miegot. Rytas už vakarą protingesnis 

Atsakyti
Paranoia is in bloom
The PR transmissions will resume
They'll try to push drugs that keep us all dumbed down
And hope that we will never see the truth around
(So come on)
Another promise, another scene
Another packaged lie to keep us trapped in greed
And all the green belts wrapped around our minds
And endless red tape to keep the truth confined
(So come on)
They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious
(So come on)
Interchanging mind control
Come, let the revolution take its toll
If you could flick the switch and open your third eye
You'd see that we should never be afraid to die
(So come on)
Rise up and take the power back
It's time the fat cats had a heart attack
You know that their time's coming to an end
We have to unify and watch our flag ascend
(So come on)
Tai mattew Bellamy tekstas.
Kai atidare sarvuotu masinu gamykla musu kaime ,daug dziaugsmo nebuvo.Nes jos tokios pat kaip filme Barrier .
Pou yra control freak.Is jos postu jau matesi praeitame tukstantmetyje.Ir tai nieko blogo ,kol nepradeda kontroliuoti ir riboti visu kitu.Bet visi kiti ir neturi sedet issizioje ,turi kovot .
Niekas gyvenime neateina lengvai ,ypac laisve ir teises.
Tai normaliuju pareiga irodyt ,kad jie normalus,tai ju pareiga ir prievole but stipriems.Dusia ,apsimest mielu kaciuku prasmes nebera biggrin.gif
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acqua Alta: 03 spalio 2024 - 05:54

Labas rytas,

AA, vėl išlendi iš apkasų. Taip ir maniau, kad pasirodysi, nes tau nesutarimai suteikia energijos, net jei tu ne jų dalyvė.

dėl manęs visi gali daryti, ką tik nori. Tai buvo tik patarimas, kuris veikia. Jei kalbėt apie vakar situaciją, gera sutartis yra prevencija.

Kai sutarty aptari, kokios kieno pareigos ir teisės, ir kiekvienas su tuo sutinka, tai yra gerai.

Neverta pasitikėti nuomininkais su vaikas. Tiesiog ypatingai retai kada vaikai augdami nepadaro nuostolio, tik mes vienaip žiūrim, kai jie yra mūsų, kitaip - kai jie yra svetimi ir gyvena mūsų nuosavybėje. Dėl to ir reikalingas normalus užstatas, kuris grąžinamas tik po apžiūros. Aš nenoriu nuomininkų su vaikais, nes jei nuomininkas nemokus, jį sunku iškrapštyti, įsijungia vaikų teisės, prasideda teismų, antstolių karuselė. Gyveno šeima ir pas mane, išties jų pagailėjau, nes su vaikais niekas nenori priimti. Namus nudrengė, tačiau nuostolį padengė pilnai, nors grasino ir kad piktybiškai neišsikraustys.

Jei ilgai nuomininkai gyvena, taip pat turi būti įvertintas elementarus nusidėvėjimas. Retas kuris nuomininkas laikysis CK, kad jis turi daryti einamąjį remontą. Tad tiesiog tai priimi kaip realybę, kad išėjus nuomininkui po kokių 5 metų, turėsi padaryti pilną kosmetinį remontą.

Dėl netvarkos - labai rekomenduoju sutarty aprašyti, kad išsikraustymo metu turi būti sutvarkyti namai arba iš užstato išskaičiuojama tvarkymo paslaugų suma.

Brokeris pateikia pasirašyti tipinę sutartį, bet nebūtina su tokia sutikti, joje visiškai niekinės nuostatos, neapsaugančios nuomotojo.

Bet nuomotojas iš savo pusės taip pat turi būti sąžiningas - nelandžioti be reikalo, jei kas dėl nusidėvėjimo netinka vartoti, greit sureaguoti į skundus.

Jei geri nuomininkai, tereikia, kad jie atsiųstų kas mėnesį nufotografuotus rodmenis - tai absoliučiai normali praktika. 

Man patogiau taip, kaip darau aš, - iš susidomėjusių išsirenku patikimus, mano manymu, net jei reikia ir palaukti mėnesį tuščiai.

Bet kiekvienas tegu daro kaip jam patogiau. Išsemta tema.

Ieškau telefono, maniškis sako, kad jam jau saulėlydis. Naujesni yra labai dideli, o mano rankos smulkios, man nepatogios tos didelės plytos :( Kas patinka, brangu. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 03 spalio 2024 - 07:05
vartotojo įkelta nuotrauka
Labas rytas.
Plastilino prilipdymas aukštai tikrai mamos darbas ne vaiko.Prie rašomojo stalo,įsivaizduoju buvo priklijuotas tvarkaraštis dar kažkas?Nežinau ką suaugęs žmogus galvoja,taip elgdamasis? blink.gif blink.gif Pasitikėjau nelandžiojau metus,sąskaitas matau kas mėnesį,kiek sumokėta.Patikli esu.Gyveni ir mokaisi. ax.gif
Atsakyti

Ingrida, tai ir gerai, kad nelandžiojai - nuomininkas taip pat neturi būti įkaitu. Šiuo atveju, tiesiog būtum išskaičius iš užstato. Vienintelio dalyko nesupratau - jis ne pas tave? Nes dar gerai, kad ne šildymo sezonas - jus sąskaita ateina tik kitą mėnesį, už vandenį, energiją, švarą, administratoriaus mokestis. Einamieji tik elektra ir dujos. Ar pas jus bute ne taip?

Tiesiog patarčiau pačiai mokėti - tegu atsiunčia nufotkinus, tu apskaičiuoji viską ir nuomininkas perveda pinigus į sąskaitą už mokesčius ir patarnavimus. Būsi rami, kad viskas ok. O va būsto būklę įvertinsi išsikraustant ir tada jau gražinsi arba ne užstatą.

Pasirašyk pati sutartį pagal tipinę, papildyk reikalingais punktais.

Atsakyti
Pas mane buvo užstatas.Bet likus dviems mėnesiams nuomininkė pareiškė,kad jai brokeris leido panaudoti už nuomą.Tai taip ir suėjo užstatas už nuomą.Viskas bus gerai,dažai nupirkti,tik padirbėti. mirksiukas.gif
Lyja pagaliau,reikia labai.
Pamėginome bananus užpilti stipriu gėrimu. mirksiukas.gif Vynas burbuliuoja.Neįsivaizduoju kas gausis iš melionų? blink.gif
Noriu naujo gėlyno,vakar peržiūrėjau nemažai gėlių jau reikia skirstyti.Mintyse dėlioju. mirksiukas.gif Tuoj reikės svogūnines gėles sodinti,iškasinėti kardelius,jurginus. unsure.gif Yra kas veikti.O kaip norėtųsi į girią palėkti. ax.gif Šiemet ko gero neteks?
Atsakyti
Labas dienas smile.gif
Koks tai pritemimas vakar temoj buvo?.. mirksiukas.gif Pagal mane tai viskas suprantamai buvo parašyta.
Aš vakar GoPro kamerą išsitraukus įrašus peržiūrinėjau. Mergelė filmavo, tai vos ne visus įrašus reiktų patvarkyt, pakarpyt. O nifiga nesigauna. Ir pikta, nes ten įrašai visiškai kitos kokybės nei kad ir neblogo telefono. Knisausi visą vakarą, bet vistiek neradau kaip padaryt ką noriu. Vaikeliukas pasakė, kad mano kompas kaltas ))

Lyja šian pas mus. Nestipriai kol kas, šuo neperšlapo smile.gif
Atsakyti

Ingrida, bet brokeris čia ne prie ko. Sutartis dėl nuomos juk dvišalė, o jei trišalė, tai brokeris kaip laiduotojas. Jei jis leido, tai jis atsako už padarytus nuostolius. Galima sutarty ir tai numatyti, kad galima iš užstato išskaičiuoti nuomos mokestį ir už komunalinius patarnavimus, bet paprastai tai nurodoma, kad taip padengiami įsiskolinimai, jei nuomininkas laiku nesumoka, o sutartis nutraukiama anksčiau laiko.

O kad ji paliko daiktus - realiai, jei tau jų nereik, tai už jų išvežimą ir utilizavimą dar reiktų sumokėt. Čia taip civilizuotam pasauly. Čia pamoka, bet kitąkart taip neleisk, kad darytų. Ir jei bendrausi su brokeriu - aiškiai išsakyk savo norus ir pateiks savo sutartį.

Čia patarimas, jei kitaip atrodytų kitaip :)

Kita savaitė šilta, naktys šiltos, tai dar pagrybausi :)

Atsakyti

Aš vakar GoPro kamerą išsitraukus įrašus peržiūrinėjau. Mergelė filmavo, tai vos ne visus įrašus reiktų patvarkyt, pakarpyt. O nifiga nesigauna. Ir pikta, nes ten įrašai visiškai kitos kokybės nei kad ir neblogo telefono. Knisausi visą vakarą, bet vistiek neradau kaip padaryt ką noriu. Vaikeliukas pasakė, kad mano kompas kaltas ))

Lyja šian pas mus. Nestipriai kol kas, šuo neperšlapo smile.gif

Tai pas vaikeliuką paprašyk :)

Atsakyti
Pou, vaikeliukas baisiai užimtas žaidimais su draugais ))) neturi laiko ))
Vieną-kitą šiaip padarytų, bet nemažai ten tų įrašų. Ir visur baksnot reik, kurias vietas iškirpt, kurias palikt, ką sujungt. Pačiai geriau būtų.
Atsakyti

Pou, vaikeliukas baisiai užimtas žaidimais su draugais ))) neturi laiko ))
Vieną-kitą šiaip padarytų, bet nemažai ten tų įrašų. Ir visur baksnot reik, kurias vietas iškirpt, kurias palikt, ką sujungt. Pačiai geriau būtų.

Kaip gerai, kad manęs žaidimai neveža, nes toks baisus laiko rijikas ta priklausomybė. Sūnėnas pakibęs yra.

Aišku, geriau, kai gali pati :) Tik vaikeliukas, jei žaidžia, tai pas jį kompas turėtų būti gerų pajėgumų :)

Atsakyti