Labas rytas,
AA, vėl išlendi iš apkasų. Taip ir maniau, kad pasirodysi, nes tau nesutarimai suteikia energijos, net jei tu ne jų dalyvė.
dėl manęs visi gali daryti, ką tik nori. Tai buvo tik patarimas, kuris veikia. Jei kalbėt apie vakar situaciją, gera sutartis yra prevencija.
Kai sutarty aptari, kokios kieno pareigos ir teisės, ir kiekvienas su tuo sutinka, tai yra gerai.
Neverta pasitikėti nuomininkais su vaikas. Tiesiog ypatingai retai kada vaikai augdami nepadaro nuostolio, tik mes vienaip žiūrim, kai jie yra mūsų, kitaip - kai jie yra svetimi ir gyvena mūsų nuosavybėje. Dėl to ir reikalingas normalus užstatas, kuris grąžinamas tik po apžiūros. Aš nenoriu nuomininkų su vaikais, nes jei nuomininkas nemokus, jį sunku iškrapštyti, įsijungia vaikų teisės, prasideda teismų, antstolių karuselė. Gyveno šeima ir pas mane, išties jų pagailėjau, nes su vaikais niekas nenori priimti. Namus nudrengė, tačiau nuostolį padengė pilnai, nors grasino ir kad piktybiškai neišsikraustys.
Jei ilgai nuomininkai gyvena, taip pat turi būti įvertintas elementarus nusidėvėjimas. Retas kuris nuomininkas laikysis CK, kad jis turi daryti einamąjį remontą. Tad tiesiog tai priimi kaip realybę, kad išėjus nuomininkui po kokių 5 metų, turėsi padaryti pilną kosmetinį remontą.
Dėl netvarkos - labai rekomenduoju sutarty aprašyti, kad išsikraustymo metu turi būti sutvarkyti namai arba iš užstato išskaičiuojama tvarkymo paslaugų suma.
Brokeris pateikia pasirašyti tipinę sutartį, bet nebūtina su tokia sutikti, joje visiškai niekinės nuostatos, neapsaugančios nuomotojo.
Bet nuomotojas iš savo pusės taip pat turi būti sąžiningas - nelandžioti be reikalo, jei kas dėl nusidėvėjimo netinka vartoti, greit sureaguoti į skundus.
Jei geri nuomininkai, tereikia, kad jie atsiųstų kas mėnesį nufotografuotus rodmenis - tai absoliučiai normali praktika.
Man patogiau taip, kaip darau aš, - iš susidomėjusių išsirenku patikimus, mano manymu, net jei reikia ir palaukti mėnesį tuščiai.
Bet kiekvienas tegu daro kaip jam patogiau. Išsemta tema.
Ieškau telefono, maniškis sako, kad jam jau saulėlydis. Naujesni yra labai dideli, o mano rankos smulkios, man nepatogios tos didelės plytos Kas patinka, brangu.